1. yle.fi
  2. Uutiset

Kajaanissa keskustellaan kulttuurin vaikutuksista koko kaupunkiin – Kaupunginteatterin johtaja: "On paljon tietoa, joka ei liity tosiasioihin"

Keskustelun pohjana on Kulttuurintutkimuskeskuksen tuore tutkimus. 

kulttuuri
Tanssijoita Kajaani Dancen joulunäytöksessä.
Tanssilla ja muulla kulttuurilla on selviä vaikutuksia koko kaupunkiin. Kuvituskuva. Jarmo Nuotio / Yle

Kaukametsän Kouta-salissa käydään suuri kulttuurikeskustelu torstaina 12. maaliskuuta kello 18 alkaen.

Keskustelussa käydään läpi tuoreita tutkimustietoja siitä, mitä vaikutuksia kulttuurilla on esimerkiksi kaupungin elävöittämiseksi. Keskustelun pohjana on Kulttuurintutkimuskeskuksen tuore tutkimus.

– Keskustelemme siitä, miten taidelaitokset tuottavat muita vaikutuksia kuin vain omaa toimintaansa. Tämä on tietääkseni ainoa tutkimus, jossa näistä asioista on selvää dataa, sanoo keskustelua johtava Kajaanin kaupunginteatterin johtaja Helka-Maria Kinnunen.

Kinnunen uskoo, että Kainuussa on hyvä avata kulttuurin vaikutuksia ja mahdollisuuksia, sillä monilla on vielä hyvin negatiivinen ja virheellinenkin kuva kulttuurin vaikutuksista.

– Kulttuuri on alue, joka tahtoo jäädä talouslukujen jalkoihin. Usein törmätään myös vääriin käsityksiin: Se ei tuo mitään, se vaan vie ja vain eliitin edustajat nauttivat. On paljon tietoa, joka ei liity tosiasioihin, Kinnunen sanoo.

Keskusteluun toivotaan mahdollisimman paljon osallistujia kaupunkilaisista kuin Kainuun päättäjien joukosta.

– Toivon, että keskustelu viriäisi siihen suuntaan, mihin tarvitsemme kulttuuria ja mitä se meille antaa, Kinnunen sanoo.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi