Hyppää sisältöön

Rytmikorjaamo rajoittaa keikkojen yleisömääriä –Pytinkimessut on peruttu

Sport pelaa torstaina Vaasassa viimeisen kotiottelunsa tyhjille katsomoille

Seinäjoen Rytmikorjaamo rajoittaa yleisömääriä tästä päivästä eteenpäin koronavarautumisen vuoksi. Arkistokuva. Kuva: Anne Elhaimer / Yle

Seinäjoen Pytinkimessut on peruttu koronapandemian takia. Messut oli tarkoitus järjestää kahden viikon kuluttua Seinäjoki-Areenassa. Pytinki on suuri rakennus- ja sisustusalan tapahtuma Etelä-Pohjanmaalla. Hallitus antoi torstaina suosituksen kaikkien yli 500 hengen yleisötilaisuuksien peruuttamisesta.

– Noudatamme hallituksen linjausta. Isot yleisötapahtumat perutaan tai siirretään. Messut siirretään ensi vuoden kevääseen, sanoo Pytingin toimitusjohtaja Heikki Punkari.

Pytinkiin oli tulossa lähes 200 näytteilleasettajaa. Aiempina vuosina messut ovat keränneet yli 20 000 kävijää.

Keikkayleisön määrää rajoitetaan

Seinäjoen Rytmikorjaamo rajoittaa tulevien keikkojensa yleisömäärää koronasuositusten mukaisesti. Rytmikorjaamo aikoo pitää keikkayleisön väkimäärän tulevilla keikoilla alle 500 hengessä. Uusi määräys ei vaikuta perjantai-illan Nyrkkitappelu ja Pää Kiinni -bändien keikkaan, jossa yleisömäärä ei ylity.

Toiminnanjohtaja Marko Kivelä kertoo, että Rytmikorjaamo aikoo keskustella yhden artistin edustajan kanssa kevään konsertin toimenpiteistä, koska keikalle on jo tässä vaiheessa tulossa enemmän kuin 500 henkilöä. Rytmikorjaamolle mahtuu yhteensä 1100 henkilöä.

Vaasan Sportilla on tänä iltana kauden viimeinen kotipeli. Se pelataan ilman yleisöä tyhjille katsomoille. Myös kaikki kansalliset koripallosarjat keskeytetään toistaiseksi torstaista lähtien. Asiasta tiedotti Kauhajoen Karhu.

Miesten pesiksen SM-halliturnaus Kuortaneella ensi viikonloppuna on myös peruttu.

Botniahallin kansainvälinen koiranäyttely perumisuhan alla

Mustasaaressa Botnia-hallissa piti järjestää huhtikuussa muun muassa Pohjanmaan suurmessut ja iso kansainvälinen koiranäyttely. Johtoryhmä on tänään kokoontumassa päättämään, mitä tapahtumien kanssa tehdään.

–Todennäköisesti ne perutaan, ennakoi Botnia-hallin talouspäällikkö Päivi Tuominen.

Vaasan kaupunginteatteri toteuttaa torstai-illan Pikku vampyyri –näytelmän ensi-illan normaalisti. Vaasan kaupunginteatteri seuraa aluehallintoviraston ja Vaasan kaupungin ohjeistusta epidemiatilanteeseen liittyen ja tiedottaa tilanteesta huomenna tarkemmin.

–Meillä mahtuu isoon saliin 370 henkeä ja pieneen 115. Ensi-ilta on tärkeää saada pidettyä, vaikka olisimme sitten täällä keskenään ilman yleisöä, kommentoi teatterinjohtaja Seppo Välinen.

Seinäjoen kaupunginteatteri rajoittaa tulevien esityspäivien yleisömäärää koronasuositusten mukaisesti, siten yleisön ja teatterin henkilökunnan yhteenlaskettu lukumäärä ei nouse yli 500 henkilön rajan kahdenkaan näytöksen päivinä. Yleisöä ohjeistetaan noudattamaan hyvää käsihygieniaa, välttämään kättelyä ja yskimään hihaan.

Seinäjoen kaupunginteatterissa järjestetään torstai-iltana tulevan Peppi-näytelmän toinen pääharjoitus, eikä yleisönäytöstä ole. Se on tulossa ensi-iltaan lauantaina.

–Tarkennamme tilannetta perjantaina iltapäivällä sen mukaan mitä ohjeita Aluehallintovirastolta tulee, sanoo teatterinjohtaja Markko Heinonen.

Valehtelun SM-kisatkin peruttiin

Valehtelun SM-kisoista tunnettu Kortesjärven Ylikylän Nuorisoseura päätti perua kisat jo ennen hallituksen linjanvetoa.

– Tällä hetkellä tilanteet muuttuvat niin nopeasti, että olemme todenneet olevan pienempi paha perua kilpailut tältä keväältä ja siirtää ne järjestettäväksi myöhemmin tilanteen niin salliessa, kertoo Kortesjärven Ylikylän Nuorisoseuran puheenjohtaja Joonas Autio.

Valehtelun SM-kisoja on järjestetty Kortesjärven Ylikylän Nuorisoseuralla vuodesta 1995 lähtien.

Myös muita yksittäisiä tapahtumia on peruttu. A-rehun rehutehtaan laajennusta piti juhlistaa perjantaina Ilmajoella, mutta juhlat on nyt peruttu koronavarautumisen vuoksi.

Vaasassa perutaan J. Karjalaisen konsertti tulevana lauantaina Rewell Centerissä. Seinäjoen Sorsanpesällä perutaan Club Onniteekin tapahtuma lauantaina.

Jumalanpalveluksessa ei ehtoollista

Seinäjoen seurakunta tiedotti torstaina siirtyvänsä toistaiseksi hygieniasyistä viettämään sanajumalanpalveluksia eli ehtoollista ei jaeta.

Puolueet ovat peruneet tilaisuuksia. Kokoomus ja RKP keskeyttävät toistaiseksi tilaisuuksien järjestämisen koronaviruksen vuoksi. SDP peruuttaa myös kaikki pienemmät yleisötilaisuudet pääsiäisen yli ja järjestää vain välttämättömät sääntömääräiset kokoukset. Etelä-Pohjanmaan keskustapiiri peruu varotoimenpiteenä kaikki poliittiset tilaisuudet ensivaiheessa pääsiäisen yli koronavirusepidemian vuoksi. Piiri kehoittaa alueen kunnallisjärjestöjä ja paikallisyhdistyksiä tekemään saman päätöksen.

Lue lisää: