Ristijärven maastohiihdon SM-kisat järjestetään erikoisjärjestelyin – Kilpailunjohtaja: "500 limiittiä ei rikota"

Viranomaisten linjauksia seurataan Ristijärvellä tarkasti.

urheilutapahtumat
Latumaisemaa Ristijärven Saukkovaaralla.
Ristijärven Saukkovaaran laduilla kilpaillaan 3.-5. huhtikuuta maastohiihdon SM-mitaleista, mutta erikoisjärjestelyin. Arkistokuva.Timo Sihvonen / Yle

Ristijärvellä huhtikuussa järjestettäviä maastohiihdon SM-kisoja ei peruta, mutta yleisön määrää rajoitetaan, jotta tapahtuma pystytään pitämään.

– Toinen vaihtoehto olisi lyödä kintaat tiskiin, mutta meillä ei ole luovuttamisen mentaliteettia täällä Kainuussa. Yritetään vetää niin, että saadaan kilpailijoille hyvät kisat, kilpailunjohtaja Arto Tolonen kertoo

Tolonen kertoo olleensa yhteydessä Hiihtoliittoon heti hallituksen tekemän linjauksen jälkeen.

Tolosen mukaan ruokatilaukset tapahtumaan on peruttu. Ruokahuollon lisäksi talkoolaisia voidaan vapauttaa myös pysäköinnistä ja lipunmyynnistä, sillä kilpailussa ei haluta ylittää 500 hengen rajaa. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, ettei tapahtumaan toivota juurikaan yleisöä.

– Meillä on 300 hiihtäjää ja vajaa 200 talkoolaista. Siitä voi laskea, kuinka paljon voimme ottaa paikalle yleisöä. 500 limiittiä ei rikota, koska haluamme pitää hyvät televisioitavat kisat.

Tolosen mukaan viranomaisen linjauksia seurataan Ristijärvellä tarkasti.

– Vielä on toivo, että saamme hyvät kisat, Tolonen sanoo.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!