1. yle.fi
  2. Uutiset

Näin hallituksen linjaus näkyy Jyväskylässä: Sannin konsertti siirtyy, kaupunginteatteri menee kiinni ja kaikki yli 500 osallistujan messut perutaan

Etenkin pitkään suunniteltuja tapahtumia pyritään siirtämään ensisijaisesti eteenpäin, sanoo Paviljongin toimitusjohtaja.

tapahtumat
Sanni Hartwall Arena -keikallaan.
Sannin konsertti Lutakossa siirtyy myöhempään ajankohtaan koronaviruksen vuoksi.Juuli Aschan, YleX

Koronavirus vaikuttaa laajasti kulttuuritapahtumiin Jyväskylässä.

Huomiseksi 13.3. suunniteltu pop-laulaja Sannin konsertti Jyväskylän Lutakossa siirtyy myöhempään ajankohtaan koronavirukseen varautumisen vuoksi.

Myös Lapsi- ja lemmikkimessut on päätetty peruuttaa korona-viruksen takia. Messut olisi järjestetty Jyväskylän Paviljongissa 21.–22.3. ja niihin odotettiin yli 5000 kävijää.

Paviljongin toimitusjohtaja Juha Rahkon mukaan muista suurista tapahtumista ja niiden siirtämisestä tai peruuttamisesta keskustellaan tapahtumajärjestäjien kanssa parhaillaan. Kaikki yli 500 osallistujan messut, kongressit ja muut tapahtumat siirretään kevään ajalta myöhemmin järjestettäviksi tai peruutetaan.

– Ensisijaisesti tapahtumia pyritään siirtämään eteenpäin. Esimerkiksi yli 60 000 kävijän Taitaja 2020 -tapahtuman eteen on tehty vuosia töitä, ja sille pyritään etsimään tulevaisuudesta toinen ajankohta, Rahko kertoo.

Taitaja 2020 -tapahtuma oli suunniteltu järjestettäväksi 11.–14. toukokuuta.

Kaupunginteatteri kiinni

Myös kaupunginteatterin ja Jyväskylä sinfonian esitykset peruuntuvat tästä päivästä lähtien ja kaupunginteatteri suljetaan. Tarkat ohjeet lipun lunastaneille annetaan tulevan viikon aikana. Myös Jyväskylän Paviljonkiin suunnitellut kaupungin omat yli 500 hengen tapahtumat perutaan.

Jyväskylän kaupungin omat yleisölle järjestämät tilaisuudet ja tapahtumat siirretään myöhempään ajankohtaan. Muun muassa kaikki kaupungin syntymäpäiväviikon 16.–22.3. tapahtumat perutaan.

Maan hallitus antoi tänään suosituksen, jonka mukaan kaikki yli 500 hengen yleisötilaisuudet perutaan toukokuun loppuun asti.

Perinteisesti toukokuun puolivälissä järjestetyn Yläkaupungin yön toteutuminen on toiminnanjohtaja Marko Kainulaisen mukaan pohdinnassa.

– Jos tilanne pysyy tällaisena eikä hallituksen ohjeistus muutu, ei meidänkään festariamme nähdä toukokuussa sellaisena kuin se on suunniteltu. Meillä on kuitenkin varasuunnitelmia jo olemassa siltä varalta, ja niistä tiedotamme myöhemmin, Kainulainen sanoo.

Lue seuraavaksi