1. yle.fi
  2. Uutiset

Kotka torjuu koronaa – sulkee uimahallit ja peruuttaa kaikki kevään teatteriesitykset sekä konsertit

Liikuntatiloissa ja urheiluhalleissa toiminta jatkuu, mutta tilaisuuksiin pääsevät vain toimintaan osallistuvat henkilöt.

koronavirus
uimajumppa
Katariinan uimahalli suljetaan toistaiseksi.Juha Korhonen / Yle

Kotkan kaupunki aloittaa isot toimenpiteet koronaviruksen leviämisen estämiseksi.

Kaupunki aikoo esimerkiksi peruuttaa kaikki omissa tiloissaan järjestettävät yli 500 hengen tapahtumat. Syynä tähän on Suomen hallituksen suositus suurten yleisötilaisuuksien peruuttamisesta.

Lisäksi Kotkan kaupunki sulkee kaksi uimahalliaan toistaiseksi. Katariinan ja Karhulan uimahallit sekä niiden liikuntatilat suljetaan tästä torstaista lähtien.

Kaupunki tiedottaa, että liikuntatiloissa ja urheiluhalleissa toiminta jatkuu, mutta tilaisuuksiin pääsy sallitaan vain toimintaan osallistuville henkilöille. Kaupungin urheilutiloihin on laadittu tarkemmat hygieniaohjeet, joita on noudatettava.

Kymi Sinfonietta peruu kaikki konserttinsa ja Kotkan Kaupunginteatteri peruu kaikki näytöksensä kevätkaudelta. Muiden kulttuurilaitosten osalta tilannetta seurataan, kaupunki kertoo tiedotteessaan.

Koulut auki toistaiseksi

Kotkassa koulut ja päiväkodit toimivat toistaiseksi normaalisti. Kaupunki tiedottaa, että niiden mahdollisesta sulkemisesta päättävät terveysviranomaiset.

Opetustoimi ja varhaiskasvatus ohjeistavat ulkomailta palaavia perheitä erikseen.

Joukkoliikenne ja koulukuljetukset toimivat Kotkassa toistaiseksi normaalisti.

Muut kaupungin toimipisteet ja palvelut jatkavat toimintaansa normaalisti, kaikista mahdollisista palvelunmuutoksista tiedotetaan erikseen.

Kotkan kaupungin henkilöstö ei osallistu tapahtumiin, joissa on paljon – kymmeniä – osallistujia. Kotkan kaupunki ei myöskään järjestä vastaavanlaisia tapahtumia. Jo sovitut tapahtumat perutaan, kaupunki tiedottaa.

Lisäksi Suomen ulkopuolelta tulevat vierailut siirretään, ja kaupungin henkilöstön työmatkoja on rajoitettu.

Voit keskustella aiheesta alla.

Lue seuraavaksi