1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Hallituksen korona-linjauksella paljon vaikutuksia Kanta-Hämeen tapahtumakalenteriin

Kaikki Aulanko Areenan kevään keikat on peruttu.

Hallituksen linjauksen mukaan tartuntojen vähentämiseksi tulee muun muassa välttää lähikontakteja harrastetoiminnassa ja muulla vapaa-ajalla. Kuvassa eduskuntavaalipaneeli Verkatehtaan Vanaja-salissa keväällä 2019. Kuva: Nina Keski-Korpela / Yle

Useat kantahämäläiset harrastusseurat ja yleisötapahtumat ovat tehneet peruutuksia ja muutoksia tuleviiin tilaisuuksiin hallituksen koronaviruslinjausten vuoksi.

Linjauksen mukaan tartuntojen vähentämiseksi tulee muun muassa välttää lähikontakteja harrastetoiminnassa ja muulla vapaa-ajalla. Hallitus suosittaa, että kaikki yli 500 hengen yleisötilaisuudet perutaan toukokuun loppuun saakka.

Verkatehtaan tämän illan konsertti Someone Like You – The Adele Songbook on peruttu. Muiden konserttien ja tapahtumien jatkosta Verkatehtaalta kerrrotaan myöhemmin.

Kaikki Aulanko Areenan kevään keikat on peruttu, myös perjantain Apulannan ja lauantain Vesalan keikka.

Ennakkolipun ostaneille annetaan rahat takaisin lippumyyjän ohjeistuksen mukaisesti.

Forssa sulkee jäähallin, Hämeenlinnan teatteri seuraa tilannetta

Hämeenlinnan teatteri ilmoittaa, että toistaiseksi esitykset pidetään normaalisti, mutta koronavirustilannetta seurataan aktiivisesti.

Forssa sulkee jäähallinsa ja sen ovet ovat kiinni ainakin tulevana viikonvaihteena. Suomen jääkiekkoliitto tiedottaa (siirryt toiseen palveluun) että SJL:n alaiset sarjat on peruttu loppukaudeksi 2019–2020. Päätös astuu voimaan välittömästi.

Muun muassa HPK:n alle 20-vuotiaiden nuorten joukkueen hienosti alkanut playoffs-kevät päättyy jo ennen aikojaan. Riihimäen Kiekko-Nikkarit tiedottaa tilanteen vaikutuksista ja tarkennuksista seuran toimintaan 13. maaliskuuta.

Vanajaveden opistosta kerrotaan, että jatkossa esimerkiksi liikuntaryhmissä ei tehdä liikkeitä, joissa ollaan toisen kanssa lähikontaktissa.

Forssassa Wahren-opiston 100-vuotisjuhlat siirretään tulevaan syksyyn.

Hausjärven kansalaisopiston kevänäyttely perutaan kokonaan.

Jalkapalloseura Janakkalan Pallo keskeyttää koko toimintansa ainakin maaliskuun loppuun saakka. Tänä aikana ei treenata eikä pelata. Myös Hämeenlinnan jalkapalloseura kertoo, että HJS ry:n jalkapallotoiminta keskeytetään toistaiseksi. Keskeytys koskee niin peli- kuin harjoittelutoimintaa.

Lue myös: Forssan 350 oppilaan keskuskoulun sulkeminen sujui hyvin – myös lukiolaiset siirtyvät etäopetukseen koronan takia

Päivitetty 13.3.2020 klo 07:18: Artikkelissa kerrottiin aiemmin, että Janakkalan Pallo keskeyttää kevään sisätilojen harjoituksensa.