Ratatyöt alkavat Kouvolan ja Kotkan välillä – Myllykoskella parannetaan aseman esteettömyyttä

Rautatien parannustöiden yhteydessä tarkastellaan myös, vaativatko muut matkustajalaiturit päivittämistä.

rautatieasemat
Lähijuna Kouvolan rautatieasemalla
Rautatien parannustöiden yhteydessä selvitetään, mitkä Kouvolan ja Kotkan väliset matkustajalaiturit kaipaisivat päivittämistä. Arkistokuvassa lähijuna Kouvolan asemalla.Pyry Sarkiola / Yle

Kouvolan, Kotkan ja Haminan välillä kulkevan rautatien parantaminen alkaa huhtikuussa. Ensimmäisenä työt käynnistyvät Myllykoskella.

Myllykosken liikennepaikalle rakennetaan uusi Pitkäkallion raiteenvaihtopaikka.

Samalla kehitetään aseman esteettömyyttä. Esimerkiksi nykyiset, matalat asemalaiturit korvataan korkeammilla, esteettömyysvaatimukset täyttävillä laitureilla.

Alikulku laiturilta toiselle toteutetaan Myllykosken alikulkusillan eli Rautakorventien kautta.

– Alikulku on jo olemassa, mutta nyt tehdään kulkuyhteys laiturilta toiselle, Kouvola–Kotka/Hamina-raidehankkeen projektipäällikkö Miia Kari Väylästä kertoo.

Muiden laitureiden tilanne selvitetään

Ratahankkeen aikana kartoitetaan myös muiden Kouvolan ja Kotkan välisten matkustajalaitureiden muutostarpeet.

Niiden toteuttamiseen pitää kuitenkin hakea erillinen rahoitus.

– Myllykosken muutostöihin saatiin rahoitus, koska se on järkevää toteuttaa yhtä aikaa Pitkäkallion raiteenvaihtopaikan kanssa.

Viisivuotinen jättihanke

Myllykoskella alkava ratatyömaa on osa viisivuotista Kouvola–Kotka/Hamina-raidehanketta, jonka budjetti on lähes sata miljoonaa euroa.

Kuluvan vuoden aikana käynnistetään myös esimerkiksi rautatien uuden turvalaitejärjestelmän rakentaminen sekä Kotkan Mussalon sataman ratapihan laajennus.

Juurikorven ja Haminan välillä vaihdetaan päällysrakenteita eli kiskoja, pölkkyjä ja tukikerrossepeliä.

Lisäksi aloitetaan koko aluetta koskevat melu- ja tärinäselvitykset. Noin vuoden päästä tiedetään, onko radan varrella tarvetta esimerkiksi melusuojausten rakentamiselle.

Lue myös: Suomeen halutaan isompia ja painavampia tavarajunia – Kotkan ja Kouvolan välisellä radalla alkavat isot parannustyöt

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus