Laitilassa todettu kolme koronavirustartuntaa

Kaupunki kertoo saaneensa Tyksistä tiedon kolmesta tartunnasta Laitilassa.

Laitila
Mallinnettu kuva koronaviruksesta.
Mallinnettu kuva koronaviruksesta.Lizabeth Menzies / AFP

Kolme laitilalaista on sairastunut koronavirukseen, kaupunki kertoo verkkosivuillaan (siirryt toiseen palveluun). Laitilan terveyskeskuksen mukaan Tyksin infektioyksikkö tiedotti kaupunkia torstaina kello 16.40 kahdesta koronavirustapauksesta Laitilassa. Kolmannesta koronavirustapauksesta Tyks tiedotti kello 17.20.

Laitilan kaupunki kertoo aloittaneensa 14 vuorokauden vierailukiellon Kaukolankodissa, Koivukodossa ja terveyskeskusosastolla. Niissä ei ole todettu tartuntoja. Kaupungin mukaan vierailukiellot asettiin, jotta riskiryhmiin kuuluvat potilaat, asukkaat ja hoitohenkilökunta voidaan turvata.

Laitilan sivistystoimella ei ole tietoa altistuneista sairaustapauksiin liittyen. Asian selvittely Tyksin kanssa on käynnissä. Sivistystoimi kertoo, että jos koronavirus aiheuttaa rajoittamistoimenpiteitä, niistä päättää infektiotaudeista vastaavat tahot. Jos vanhempi kuitenkin haluaa pitää lapsensa kotona, siitä voi viestittää kouluun tai varhaiskasvatukseen, sivistystoimi ohjeistaa.

Tartunnoista kertoi ensimmäisenä Laitilan Sanomat. (siirryt toiseen palveluun)

Lue lisää:

Laitilan koronavirustartunnat muuttavat arkea – terveyskeskus ottaa vastaan vain kiireelliset tapaukset

Uusimmat tiedot koronaviruksesta: Yli 500 hengen yleisötilaisuudet perutaan, ulkoministeriö kehottaa välttämään kaikkea matkustamista, Norjassa ensimmäinen koronakuolema, Niinistö: "Käyttäytymistapamme tulevat muuttumaan"

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus