1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Koronaviruksen uhka peruu Kajaanin seurakunnan ehtoolliset toistaiseksi – myös muita toimintoja laitetaan tauolle

Varautumistoimet ovat voimassa ainakin lauantaihin 4. huhtikuuta saakka.

koronavirus
Näkymä Kajaanin kirkon aulasta.
Kajaanin kirkkoa ei suljeta, mutta tapahtumia perutaan. Arkistokuva. Kimmo Hiltunen / Yle

Viruksen leviämisen ehkäisemiseksi Kajaanin kirkoissa messut toteutetaan toistaiseksi sanajumalanpalveluksina.

Isommat yleisötilaisuudet perutaan. Hoitokotien sekä sairaalan ja terveyskeskuksen hartaushetkiä ei järjestetä, ja vapaaehtoisten ystäväpalvelu on toistaiseksi tauolla.

– Nämä toiminnot eivät ole kriittisiä, ja näissä tapahtumissa olisi todennäköisesti läsnä paljon iäkkäitä ja heikkokuntoisia. Haluamme siis välttää riskiryhmien tartunnat omalta osaltamme, hallintokappalainen Antti Minkkinen sanoo.

Myös rippikouluryhmien kokoontumiset perutaan koko keväältä. Kerho- ja pyhäkoulutoiminta jatkuu toistaiseksi täysin normaalisti.

Perhekerhot, pyhäkoulut, päiväkerhot, iltapäivätoiminta, varhaisnuorten kerhot ja ikäihmisten kerhotoiminta jatkuvat toistaiseksi tavalliseen tapaan. Leirien ja retkien osalta päätökset tehdään tilanteen mukaan.

Varautumistoimet ovat voimassa ainakin lauantaihin 4. huhtikuuta saakka. Pääsiäisen tapahtumien osalta päätökset tehdään ensi viikon aikana ja seurakunta seuraa viranomaisten suosituksia hyvin tarkasti.

– Toivotaan, että palmusunnuntaina toimittaisiin jo normaalisti, mutta onhan se todennäköistä, että varautuminen jatkuu vielä tuonkin jälkeen, Minkkinen sanoo.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi