1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Lisää yleisötilaisuuksia on peruttu Pohjois-Savossa koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi

Suosituksen rajana on 500 kävijän yleisötilaisuudet.

Kuopion Musiikkikeskus. Kuva: Krista Karppinen / Yle

Suomen hallituksen eilen antama suositus isojen yleisötilaisuuksien perumisesta vaikuttaa arkeen monin tavoin. Suosituksen mukaan 500 kävijää tai enemmän väkeä keräävät tapahtumat perutaan toukokuun loppuun saakka.

Perjantaina on talvisodan päättymisen 80-vuotispäivä. Kuopiossa Puijon kirkossa perjantaina aamupäivällä kello kymmenen alkavaksi ilmoitettu muistojumalanpalvelus on peruttu koronaviruksen takia. Puijon seurakunta julkaisee piispa Matti Sihvosen saarnan lauantaina Puijon seurakunnan verkkosivuilla ja toimittaa seppeleet sankarihaudoille.

Kuopiossa on peruttu myös talvisodan päättymisen muistokonsertti ensi sunnuntailta. Konsertti on kerännyt perinteisesti runsaasti yleisöä tuomiokirkkoon. Kuopion evankelisluterilainen seurakuntayhtymä peruu toistaiseksi kaikki konserttinsa ja leirinsä sekä hartaudet ja messut palvelutaloissa.

Kuopion musiikkikeskus on siirtänyt Apocalyptican konsertin sunnuntailta 15.3. maaliskuulle 2021. Myös Kuopion kaupunginorkesterin Kevätuhri-konsertti ensi perjantailta on peruttu.

Kuopion kaupunginteatteri ei vielä tässä vaiheessa laita oviaan kiinni, koska teatteritaloon voidaan ottaa korkeintaan 500 ihmistä. Minna-näyttämön saliin mahtuu 460 katsojaa ja pienempään Maria-saliin yli 180 katsojaa.