Mikkelissä koulu jatkuu tänään normaalisti, parin tuhannen ihmisen tapahtuma peruttu ja Kampparit pelaa pronssista tyhjälle katsomolle

Hallituksen suositus yli 500 ihmisen tilaisuuksien kieltämisestä vaikuttaa laajasti Etelä-Savon tapahtumiin, harrastuksiin ja urheilutoimintaan.

koronavirus
Seuren odotustilan seinällä kättelykiellosta kertova juliste.
Koronavirustartuntojen estämisessä käsihygienia ja läheisten kontaktien välttäminen on tärkeää. Kuvituskuva.Eleni Paspatis / Yle

Mikkelin kaupunki ei toistaiseksi aio sulkea kouluja tai päiväkoteja koronaviruksen takia.

Ainoa muutos on, että koululaisia kehotetaan ottamaan kirjat päivän päätteeksi mukaan kotiin etäopetuksen varalta.

Hallituksen suositus yli 500 ihmisen tilaisuuksien kieltämisestä vaikuttaa laajasti Etelä-Savon tapahtumiin, harrastuksiin ja urheilutoimintaan.

Muun muassa tämän päivän valtakunnallinen talvisodan päättymisen muistotilaisuus ja viikonlopun ekumeeniset hengelliset päivät Mikkelissä on peruttu. Viikonlopuksi Mikkeliin odotettiin paria tuhatta osallistujaa.

Savonlinnassa Luola Events on perunut tapahtumat Punkaharjun luolastossa toukokuun loppuun asti.

Miesten jääkiekon SM-liigassa Jukurit pelasi jo eilen tyhjälle katsomolle. Peli HPK:ta vastaan päättyi häviöön 2–3. Liigan pudotuspelit eivät ala ainakaan ensi viikolla.

Eilen jääkiekon miesten Mestis päätti pudotuspelien perumisesta kokonaan. Savonlinnan SaPKon kiekkokausi ei huipennu kevään pudotuspeleihin. SaPKon viimeinen runkosarjapeli oli keskiviikkona.

Jääpallon miesten Bandyliigassa Kampparit pelaavat niin ikään tänään pronssiottelun tyhjälle katsomolle Hännin kentällä JPS:ää vastaan. Ottelu on tarkoitus lähettää suorana Youtubessa.

Harrastustoiminnasta muun muassa Mikkelin alueen harrasteliiga on keskeyttänyt toimintansa. Seurassa pelataan useita palloilu- ja joukkuelajeja.

Aluehallintovirastojen on määrä antaa tänään päätökset isojen tilaisuuksien kieltämisestä, ja hallitus suosittelee käyttämään harkintaa muiden kokoontumisten järjestämisessä.

Koronaviruksesta voit lukea lisää Ylen verkkosivuilta.

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Uusimmat uutiset koronavirustilanteesta puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus