Talvisodan muistotilaisuudet peruttu koronaviruksen takia Kajaanissa, Kuhmossa ja Paltamossa – järjestäjät näkevät ratkaisussa talvisodan henkeä

Järjestelytoimikunnan puheenjohtaja näkee tapahtumien perumisen merkkinä talvisodan hengestä.

talvisota
Timo Koskelo ja Kari Lappeteläinen.
Timo Koskelo ja Kari Lappeteläinen ovat muistotilaisuuksien perumisesta harmissaan, mutta ymmärtäväisiä. Elisa Kinnunen / Yle

Perjantaille 13. maaliskuuta suunnitellut talvisodan muistotilaisuudet perutaan Kajaanissa, Paltamossa ja Kuhmossa. Syynä on hallituksen tekemä linjaus siitä, että kaikki yli 500 osallistujan tapahtumat perutaan toukokuun loppuun saakka.

Kajaanissa talvisodan päättymisen 80-vuotispäivän kaikille avoimissa muistotilaisuuksissa olisi ollut runsaasti riskiryhmiin kuuluvia. Muistojuhlaa vietetään ainoastaan sankarihautojen seppeleenlaskulla, joka sekin toimitetaan ilman yleisöä. Myös Kuhmossa toimitetaan seppeleenlasku.

– Seppeleenlasku on aina ollut näistä se tärkein tapahtuma, jossa kunnioitetaan sankarivainajia, järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Kari Lappeteläinen sanoo.

Lappeteläinen näkee perumisen hyvänä esimerkkinä talvisodan hengestä: tässäkin tapauksessa kaveria ei jätetä.

– Suomalainen on pyrkinyt aina siihen, että ketään ei jätetä oman onnen nojaa. Tällä peruuntumisellakin pyritään pitämään kansalaisista huolta, ketään ei haluta altistaa tahallaan, ettei tartu tämä hirveä tauti, Lappeteläinen sanoo.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus