1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Koronavirus on keskeyttänyt lasten liikuntaharrastukset laajasti

Harjoitukset ja pelit on peruttu jalkapallossa, salibandyssä ja koripallossa.

koronavirus
KuPSin junioreita jalkapalloharjoituksissa.
Kuvituskuva.YLE / Mika Moksu

Varautuminen koronavirukseen ja sen leviämisen ehkäisy muuttaa monen perheen arkea harrastustoiminnan tauolle joutumisen takia.

Hallitus kehotti torstaina välttämään lähikontakteja harrastustoiminnassa. Sen vuoksi monet urheiluseurat ovat peruneet harjoituksia ja pelejä.

Kuopion Palloseura kertoi perjantaiaamuna keskeyttävänsä harjoitus- ja pelitoiminnan koronaviruksen leviämisen estämiseksi.

Salibandyseura Welhot on ilmoittanut keskeyttävänsä harjoitustoiminnan toistaiseksi. Myös turnauksiin osallistuminen sekä Kuopio-halliin ensi sunnuntaille suunniteltu junnuliigatapahtuma on peruttu.

Myös koripalloseura Linkki on lopettanut harjoitukset ja turnaukset koripalloliiton antaman ohjeen mukaisesti.

Kuopion Reippaan voimistelijat on keskeyttänyt lasten ja nuorten harraste- ja kilparyhmien toiminnan sekä aikuisten ryhmäliikunnan toistaiseksi.

Jääkiekkoliitto on ohjeistanut, että seurat voivat päättää harrastustoiminnasta itsenäisesti että vanhemmat voivat päättää lapsen harrastamisen jatkumisesta.

Naisten jääkiekkoliigassa finaalit jäävät pelaamatta, mikä tarkoittaa sitä, että KalPan naiset eivät pääse pelaamaan loppuotteluita ensi kertaa joukkueen historiassa. Jääkiekkoliitto on päättänyt, että kaikki sarjatoiminta päättyy tältä kaudelta.

Miesten jääkiekkoliigan pudotuspelit lykkääntyvät ainakin viikolla. Salibandyliitto on keskeyttänyt myös pääsarjojen sarjatoiminnan toistaiseksi.

Urheiluautoilussa Rautavaaralla ajettava Kipari Sprint -kisa on lauantaina peruttu autourheilun lajliiton AKK:n hallituksen päätöksen mukaisesti. Esimerkiksi myös Suomen partiotoiminta keskeytyy ainakin huhtikuun puoliväliin saakka.

Lue seuraavaksi