1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. liikenne

Aamupäivän rautatieliikenne tavallista hiljaisempaa koko maassa – VR: "Todennäköisesti johtuu koronauutisoinnista"

Uudellamaalla myös tie- ja joukkoliikenteessä on normaalia vähemmän väkeä.

liikenne
Kuvassa on VR:n junan ovi.
Tomi Natri / AOP

VR:n mukaan rautatieliikenteessä on tänään perjantaina liikkunut tavallista vähemmän matkustajia sekä kaukojunissa että pääkaupunkiseudun lähiliikenteessä.

– Todennäköisesti tämä johtuu koronauutisoinnista ja etätöiden suositteista. Nyt on viikonloppukin alkamassa, mutta kyllä tämä yleinen tilanne nyt vaikuttaa asiaan, sanoo viestintäpäällikkö Tatu Tuominen.

Tarkkoja lukuja VR:llä ei ole perjantain tilanteesta, mutta Tuomisen mukaan junissa on tavallista hiljaisempaa koko maassa.

VR ajaa silti vuorot normaalisti. Vielä ei ole tehty päätöksiä siitä, olisiko junavuoroihin tarpeen tehdä muutoksia.

– Ensi viikko varmaankin näyttää suunnan, kuinka pysyvää matkustajien väheneminen on.

Junat pestään päivittäin ja henkilökunnalle on tarjolla hengityssuojaimia sekä käsineitä koronavirukselta suojautumiseksi.

Tieliikennettä "silmin nähden vähemmän"

Tieliikennekeskuksen mukaan Uudenmaan tieliikenteessä on tänään tavallista hiljaisempaa.

– Kamerakuvien perusteella Kehä ykkönen sekä Vallikallion ja Mestarintunnelin alueet eivät ole ruuhkautuneet tänään kuten yleensä, sanoo liikennepäivystäjä Marko Lassi Helsingin Tieliikennekeskuksesta.

Lassin mukaan perjantait ovat yleensä hiljaisempia kuin esimerkiksi torstait, mutta tänään liikennettä on "silmin nähden vähemmän".

Myös Helsingin Seudun Liikenteestä HSL:stä kerrotaan, että joukkoliikennevälineissä on tänään tavallista vähemmän väkeä.

Voit keskustella aiheesta jutun lopussa.

Lue seuraavaksi