1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

THL: Suomessa on todettu tähän mennessä 155 koronavirustartuntaa

HUS kertoi aiemmin perjantaina jo toisen sairaanhoitopiirin työntekijän saaneen koronavirustartunnan.

Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan Suomessa on todettu tähän mennessä 155 koronavirustartuntaa. THL piti perjantaina aamupäivällä tilannekatsauksen koronavirustilanteesta, ja siellä myös kerrottiin viimeisimmistä tartuntaluvuista.

Eilen torstaina THL kertoi tartuntatautitapauksia olevan 109. THL:n mukaan Suomessa ollaan tällä hetkellä lähellä epidemiakynnystä.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUS kertoi aiemmin aamupäivällä toisen työntekijän saaneen koronavirustartunnan. Kaikkiaan sairaanhoitopiirin alueella uusia tartuntoja on tullut eilisen jälkeen 24.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin kertoo, että alueella on todettu torstaina seitsemän uutta varmistettua koronavirustapausta. Tartunnan saaneista neljä on työikäisiä miehiä, jotka ovat olleet matkalla Tirolin alueella Itävallassa. Kolme tartunnan saanutta naista ovat saaneet tartunnan epidemia-alueelta Suomeen saapuneelta ihmiseltä. Kaikki ovat lieväoireisia, sairaanhoitopiiri kertoo tiedotteessa.

Pirkanmaalla ja Satakunnassa uusia tartuntoja on molemmissa viisi, Keski-Suomessa kuusi ja Kanta-Hämeessä kaksi uutta tartuntaa. Vaasan sairaanhoitopiirissä todettiin ensimmäinen koronavirustartunta ja Pohjois-Pohjanmaalla yksi uusi tartunta.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue lisää:

THL:n mukaan nyt ollaan lähellä epidemian kynnystä – tartuntoja tällä hetkellä 155

Uusimmat tiedot koronaviruksesta: EU-parlamentti ja jäsenmaat sopuun koronatodistuksesta, yliopistoissa yhä luennot etänä syksyllä