Nuoren naisen viimesyksyinen kuolema Pietarsaaressa johtui ilmeisesti vahingonlaukauksesta: viallinen ase oli ostettu pimeiltä markkinoilta

Teolle ei löytynyt motiivia.

Kuva: Mikaela Löv / Yle

Nuoren naisen kuolema viime syksynä Pietarsaaressa johtui todennäköisesti vahingonlauksesta.

Poliisi on saanut tapauksen esitutkinnan loppusuoralle. Vuonna 1985 syntynyttä miestä epäillään asiassa törkeästä kuolemantuottamuksesta.

Miehen pimeiltä markkinoilta ostama ase osoittautui poliisitutkimuksissa monella tapaa vialliseksi. Aseen sai laukeamaan kolmellakin eri tapaa, muun muassa laittamalla varmistin päälle. Mies oli heittänyt teon jälkeen aseen Luodonjärveen, poliisi onnistui löytämään sen magneetin avulla.

Mies oli sanojensa mukaan kokeillut asunnossa asetta ensimmäistä kertaa. Ensin hän oli ampunut tuuletusikkunasta kadulle ja sen jälkeen kaksi kertaa asunnon sisällä, toinen laukauksista osui naiseen.

Poliisi ei löytänyt myöskään motiivia teolle. Ampumavälikohtauksessa sai surmansa 20-vuotias nainen.

Uhri, epäilty ja vuonna 1971 syntynyt mies olivat käyttäneet huumeita ja lääkkeitä ennen kohtalokasta laukausta.

Poliisi otti kiinni kaksi miestä, joista vanhempi, vuonna 1971 syntynyt, vapautettiin aiemmin. Hän oli tekohetkellä asunnossa ja teki ilmoituksen ampumisesta.

Vuonna 1985 syntynyt, Pietarsaaren seudulta kotoisin oleva mies vapautettiin myöhemmin pantavalvontaan, joka kuitenkin purettiin muutaman viikon kuluttua. Miehellä ei ollut väkivaltaista menneisyyttä.