1. yle.fi
  2. Uutiset

Rinnekeskukset ovat pääosin normaalisti auki koronavarautumisesta huolimatta

Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen toiminnanjohtajan mukaan rinnekeskuksissa ei ole erityisiä riskejä, joten ne pysyvät auki.

hiihtokeskukset
Kuusamo Ruka laskettelu kausi 2019 päätös päättyy
Rinnekeskukset toimivat toistaiseksi normaalisti korona-virusuhasta huolimatta. Ensio Karjalainen/Yle

Suomen hiihtokeskukset ovat auki ja toimivat toistaiseksi normaalisti, kertoo Suomen hiihtokeskusyhdistyksen toiminnanjohtaja Harri Lindfors.

– Aluehallintovirastot ohjeistavat hiihtokeskuksia tarvittaessa ja noudatamme niiden ohjeita, Lindfors sanoo.

Tominnanjohtaja näkee riskit tunturissa pieninä

Harri Lindfors näkee, etteivät hiihtokeskukset ole tällä hetkellä Suomessa riskialttiimpia paikkoja korona-viruksen kannalta.

– Jos vertaa tunturissa ulkoilevia ihmisiä esimerkiksi marketissa liikkuviin, niin voidaan miettiä kummassa paikassa tartuntariski on suurempi, Lindfors vertaa.

Lindfors painottaa, että hiihtokeskuksissa luotetaan aluehallintovirastojen ohjeistuksiin.

– Norjassa, Italiassa ja Tirolissa päätökset hiihtokeskusten sulkemisista ovat tehneet kunnat, maakunnat ja hallitus. Myös Suomessa toimimme viranomaisten päätösten mukaisesti.

Tapahtumia perutaan

Muun muassa Rukakeskus jatkaa toimintansa toistaiseksi rinteissä. Kevään tapahtumia musiikkiesiintyjineen on peruttu useita.

Vuokattirinteiden toimitusjohtaja Lauri Suutarinen kertoo, että rinnekeskuksessa on peruttu muutamia asiakastapaamisia. Rinnetoiminnot jatkuvat kuitenkin Kainuussa toistaiseksi normaaliin tahtiin.

Pudasjärven Iso-Syöte pitää rinteet avoimina normaalisti. Syötteen aluejohtaja Jussi Kiiskilä toteaa rinnekeskuksen seuraavan nyt tiiviisti korona-tilanteen kehittymistä.

– Toimimme viranomaisohjeiden mukaan, Kiiskilä sanoo.

Myös Visit Ylläksen toimitusjohtaja Janne-Juhani Haarma muistuttaa, että aluehallintovirasto tekee tarvittaessa päätöksen hiihtokeskuksen sulkemisesta.

Ylläksellä on peruttu toistaiseksi Ylläs-Levi hiihto 4. huhtikuuta ja vapputapahtuma Ylläs Mayhem. Luontokeskus Kellokas Äkäslompolossa on perunut toistaiseksi kaikki sisätapahtumat.

Levi on myös avoinna, mutta osa Levin henkilökunnasta on ohjattu tekemään töitä kotoa.

Tunturialueelle on perustettu oma kriisi-Whatsapp-ryhmä, josta saa nopeasti tietoa korona-tilanteesta. Ryhmässä on mukana muun muassa matkailuyrittäjiä ja kunnan edustajia.

Voit keskustella aiheesta 14.3. kello 23:een saakka!

Lue seuraavaksi