1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. varusmiehet

Panssariprikaatissa tehdään muutoksia koulutuksessa ja lomajärjestelyissä koronavirustilanteen vuoksi

Parolassa varusmieskoulutus jaetaan kolmeen osastoon: yksi osasto on viikon lomalla, toinen osasto on viikon varuskunnassa ja lähimaastossa ja kolmas osasto on maastoharjoituksessa.

varusmiehet
Parolannummella Panssariprikaatin taistelunäytös
Ville Välimäki / Yle

Puolustusvoimat tekee muutoksia varusmiesten ja naisten vapaaehtoista asepalvelusta suorittavien lomajärjestelyihin, koulutukseen sekä kertausharjoitusten järjestämiseen koronavirustilanteen vuoksi.

Parolan Panssariprikaatissa siirrytään malliin, jossa varusmieskoulutus jaetaan kolmeen osastoon: yksi osasto on viikon lomalla, toinen osasto on viikon varuskunnassa ja lähimaastossa ja kolmas osasto on maastoharjoituksessa esimerkiksi Hätilän harjoitusalueella.

Lisäksi käytetään erilaisia tila- ja liikkumisjärjestelyjä. Järjestelyn tavoitteena on hidastaa koronaviruksen leviämistä varuskunnassa ja vähentää varusmiesten altistumisriskiä. Samalla mahdollistetaan varusmieskoulutuksen jatkuminen.

Kertausharjoitukset perutaan

Myös Panssariprikaatin ja alueella toimivien ulkopuolisten kumppaneiden välisestä yhteistoiminnasta vallitsevassa tilanteessa sovitaan erikseen. Kaikki kertausharjoitukset ja MPK:n järjestämä koulutus perutaan toistaiseksi. Kaikkien Panssariprikaatin hallinnoimien ampumaratojen käyttö on kielletty Puolustusvoimien ulkopuolisilta tahoilta.

Panssariprikaatin lupahallinnon asiakaspalvelupiste Panssariprikaatin esikunnassa on toistaiseksi suljettu. Virkamatkustamista on rajoitettu ja etätöiden tekemistä lisätään.

Myös 17. maaliskuuta Parolannummella ja 24. maaliskuuta Hätilän harjoitusalueella järjestettäväksi ilmoitetut lähinaapuri-illat on peruttu ja tullaan järjestämään myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

Järjestelyt astuvat voimaan perjantaina 13. maaliskuuta alkaen. Varusmiesten viikonloppuvapaat alkavat perjantain sijaan poikkeuksellisesti lauantaina 14.3.2020.

Asevelvollisten koulutusjärjestelyillä ja muilla käynnistetyillä toimilla ylläpidetään valmiutta ja varmistetaan Puolustusvoimien kyky täyttää lakisääteiset tehtävät ja normaaliolojen kriittisten tehtävien toteuttaminen.

Muutokset ovat voimassa toistaiseksi.

Lue seuraavaksi