Kiireetön hammashoito loppuu neljäksi viikoksi Kymenlaaksossa – Kymsote varautuu kasvomaskien riittävyyteen

Kymsote varautuu siihen, että hoitohenkilökunnan käyttämät kasvosuojat riittävät koronavirusaallon aikana.

hammashuolto
Hammaslääkäri tarkistaa sormillaan potilaan hampaita.
Kiireetön hampaanhoito loppuu neljäksi viikoksi Kymenlaaksossa.Petri Aaltonen / Yle

Kymenlaaksossa lopetetaan kiireetön hammashoito ensi maanantaina.

Ensi viikosta lähtien suun terveydenhuollossa tehdään vain päivystyksellisiä ja kiireellisiä toimenpiteitä. Kaikki hammashoidon kiireettömät ajanvaraukset perutaan koronaviruksen takia.

Kymsote varautuu tällä siihen, että hoitohenkilökunnan kasvosuojat riittävät. Suu-nenäsuojus on kertakäyttöinen ja potilaskohtainen.

– Ennakoimme tällä sitä, että kasvomaskien tarve tulee lisääntymään ja niiden saatavuus huonontuu. Näin suojaimia vapautuu muualle, Kymsoten hallintoylilääkäri Kari Kristeri sanoo.

Kaikki kiireetön suun terveydenhuolto loppuu neljän viikon ajaksi.

Päivystystoiminta keskittyy

Hammashoidon päivystystoiminta keskittyy Etelä-Kymenlaaksossa Karhulan hammashoitolaan ja Kouvolassa Marjonimen hammashoitolaan. Molemmat toimipisteet ovat auki kello 8-15.

Lisäksi Kymenlaakson keskussairaalassa toimii päivystys virka-ajan ulkopuolella iltaisin, viikonloppuisin ja arkipyhinä kello 16-21 ja viikonloppuisin kello 10-21.

Miehikkälän, Virolahden ja Pyhtään hammashoitoloiden toiminnasta vastaa Terveystalo. Päätös ei koske näitä toimipisteitä.

Miehikkälän ja Virolahden alueen lasten ja nuorten kiireettömät oikomishoidot perutaan, koska Kymsote on vastannut niistä Haminassa vuoden 2020 alusta lähtien.