1. yle.fi
  2. Uutiset

Kuopion luonnon ystäväin -yhdistys harkitsee vielä valitustaan Antikkalan laskettelurinteen lumetusjärjestelmästä

Yhdistys päätti kokouksessaan jättää asian pöydälle, koska asia on monitahoinen ja valitusaikaa on vielä jäljellä.

Kuopio
Antikkalan laskettelurinne Kuopiossa
Huippupaikat haluaa raivata Antikkalaan toisen laskettelurinteen ja rakentaa rinteille lumetusjärjestelmän.Sami Takkinen / Yle

Kuopion luonnon ystäväin -yhdistys harkitsee vielä, valittaako se Antikkalan laskettelurinteen lumetusjärjestelmää koskevasta luvasta. Aluehallintovirasto myönsi maaliskuun alussa Kuopion kaupungille luvan Antikkalan laskettelurinteen lumetusjärjestelmän rakentamiseen.

Yhdistys päätti torstain kokouksessaan jättää asian pöydälle, koska asiakokonaisuus on monitahoinen ja valitusaikaa on 9. huhtikuuta saakka. KLYY toteaa tiedotteessaan, että se on yhä huolissaan lumetusjärjestelmän vaikutuksista muun muassa läheiseen Natura-alueeseen ja rinteen uhanalaiseen sienilajistoon.

Yhdistyksen mukaan Antikkalan hanke ei ole nykypäivää. Se epäilee toiminnan kannattavuutta. Huippupaikkojen hallituksen puheenjohtaja Ilkka Suutarinen on Ylen jutussa arvioinut, että Antikkalassa pitäisi olla käyntikertoja kaudessa muutamia kymmeniä tuhansia, jos rinnelipun hinta olisi 20–30 euroa.

– KLYY pitää tätä epärealistisena tavoitteena, kun tiedetään, että tulevaisuudessa talvikauden pituus tulee lyhenemään, yhdistyksen tiedotteessa sanotaan.

Virasto myönsi vesilain mukaisen luvan veden ottamiseen Iso-Valkeisen lammesta, putkilinjan ruoppaamiseen sekä tarvittavien putkistojen ja muiden vedenottolaitteiden sijoittamiseen Iso-Valkeisen ja Ala-Antikkalan välille.

Avin perustelun mukaan lumetuksesta saatava hyöty on haittoja suurempi.

Lue myös:

Aluehallintovirasto myönsi luvan Antikkalan laskettelurinteen lumetusjärjestelmälle

Antikkalan rinteiden avaaminen uudelleen ei ole varmaa, vaikka lumetuksesta saataisiin lopullinen päätös

Lue seuraavaksi