1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Imatran seurakunta keskeyttää suuren osan toiminnastaan toistaiseksi – kirkollisista toimituksista on sovittava puhelimitse ja sähköpostilla

Imatran seurakunnan toiminta typistyy koronaviruksen vuoksi minimiin. Seurakuntalaisten kannattaa tiedustella puhelimitse ja sähköpostilla esimerkiksi hautajaisiin, kasteeseen ja vihkimiseen liittyvistä tarpeista.

Imatran seurakunnan toiminta hiljenee esimerkiksi leirien, retkien ja viikkotoiminnan osalta toistaiseksi, kunnes koronavirustilanne on laantunut. Kuva: Petri Kivimäki /Yle

Imatran seurakunta pyrkii ehkäisemään koronaviruksen leviämistä perumalla kaikki paitsi lakisääteiset tapahtumat ja kokoontumiset. Päätös on voimassa tästä päivästä lähtien toistaiseksi.

Kaikki säännöllinen viikkotoiminta, leirit, retket, yhteisöruokailut, konsertit ja muut kokoontumiset perutaan.

Kirkollisista toimituksista hautajaiset toimitetaan sovitusti. Kaste- ja vihkiperheiden kanssa voidaan keskustella, siirretäänkö toimituksen ajankohtaa myöhemmäksi.

Kirkollisiin toimituksiin liittyvät keskustelut hoidetaan puhelimitse ja sähköpostilla.

Papit eivät osallistu toimitusten jälkeisiin juhliin.

Imatran kirkkoherranvirasto on avoinna vielä tänään perjantaina normaalisti. Ensi maanantaista 16. maaliskuuta lähtien kirkkoherranvirasto palvelee puhelimitse ja sähköpostitse.

Imatran seurakunta pitää Imatrankosken kirkon sunnuntain kello 10 jumalanpalvelukset sanajumalanpalveluksena minimimiehityksellä ja ilman vapaaehtoisia avustajia. Ehtoollista ei vietetä.

Imatran seurakunnan jumalanpalvelukset on kaikkien nähtävissä striimattuna YouTube-kanavalla.

Diakonian taloudellinen tuki jatkuu normaaliin tapaan. Imatran seurakunta tarjoaa myös keskusteluapua sitä tarvitseville.