1. yle.fi
  2. Uutiset

Kajaanin kaupunginteatteri kuukauden esitystauolle koronavirustilanteen takia – Teatterinjohtaja: "Epidemia ei tunne rajoja"

Myös kajaanilaisen Generaattorin esitystoiminta on katkolla ainakin 15. huhtikuuta saakka.

koronavirus
Kajaanin kaupunginteatteri ulkoapäin helmikuussa.
Kajaanin teatteritalon päänäyttämöllä on 215 katsojapaikkaa. Arkistokuva.Milka Krogerus/Yle

Kajaanin kaupunginteatterin esitykset on peruttu ainakin seuraavan kuukauden ajaksi. Teatterinjohtaja Helka-Maria Kinnusen mukaan teatteri haluaa näin hidastaa koronavirusepidemian etenemistä ja turvata riskiryhmiä, katsojia ja omaa väkeä.

Kaupunginteatterin suurella näyttämöllä on 215 katsojapaikkaa. Määrä on huomattavasti pienempi kuin yli 500 katsojaa, mikä on hallituksen suosittelema raja yleisötapahtumien perumiseksi.

– Kaupunki ja me olemme kuitenkin sitä mieltä, että asialla on turha leikkiä. Epidemia ei tunne rajoja. Osa kauempaa tulevista ryhmistä on halunnut jo perua tai siirtää tulonsa myöhempään ajankohtaan, Kinnunen sanoo.

Teatterin esitykset on peruttu toistaiseksi 15. huhtikuuta saakka. Kinnusen mukaan teatterilla on mietittävä parin viikon kuluessa, miten jatkossa toimitaan.

Myös kajaanilaisen Generaattorin yhteisöt lopettavat esitystoiminnan ja yleisötilaisuuksien järjestämisen seuraavan kuukauden ajaksi. Toiminnan jatkamisesta tehdään päätös huhtikuun alkupuoliskolla.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!

Lue seuraavaksi