1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kokkola

Kokkola varautuu järeästi koronatilanteeseen: luokkaretket perutaan, ohjattua liikuntaa ei järjestetä, kirjastoakin vältettävä

Kouluja ei kuitenkaan tällä tietoa olla sulkemassa.

Kokkolan kaupunginkirjaston tyhjä lipputanko. Kuva: Sari Vähäsarja / Yle

Kokkolan kaupunki ryhtyy moniin toimiin varautuakseen koronaviruksen leviämiseltä.

Kaikki koulujen matkat ulkomaille perutaan keväältä. Myös kotimaan luokkaretket ja vierailut peruuntuvat.

Ulkomailta tulevien oppilaiden ja varhaiskasvatuksen asiakkaiden pitää jäädä viikoksi kotiin. Kouluja ei tällä tietoa olla sulkemassa.

Huoltajille tulleessa viestissä kerrotaan, että kodin ja koulun välinen viestintä hoituu pääasiassa Wilman kautta. Varhaiskasvatuksessa taas pääasiallinen viestintäkanava on Päikky.

Nyt onkin huolehdittava siitä, että tunnukset toimivat.

Lapselle voi hakea lupaa olla poissa koulusta normaalikäytännön mukaan; poissaololle pitää saada lupa.

Koulujen henkilökunta ohjeistaa, mitä oppimateriaaleja otetaan kotiin. Perjantain tiedon mukaan ei ole tarvetta varautua siihen, että materiaaleja otettaisiin pitemmäksi aikaa.

Kokoontumisia vähennetään

Liikuntapaikoissa, nuorisotiloissa ja kirjastoissa ei järjestetä ohjattua toimintaa. Tilat pidetään auki, mutta niiden käyttöä suositellaan välttämään. Viikonlopun ohjatut liikuntatapahtumat perutaan.

Kaupunki ei ota vastaan vierailuryhmiä, ja isommat koulutukset ja kokoontumiset hoidetaan etäyhteyksin. Yli 10 hengen kokoontumisia pyritään välttämään.

Kokkola rajoittaa myös henkilöstönsä työmatkoja: niitä ei tehdä ulkomaille, ja myös kotimaan matkoja rajoitetaan. Ulkmailta tulevien työntekijöiden pidää myös jäädä kotiin viikoksi, ja hänelle järjestetään etätyötä.

Kaupunki suosittelee käyttämään sähköisiä palveluja. Asiakaspalvelupisteet ovat auki, mutta ensisijassa suositellaan sähköpostia tai puhelinsoittoa.