1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. varusmiehet

Varusmiehiä komennetaan loman sijaan metsään Lapissa: Osa jää kasarmille, jotkut pääsevät kotiin

Järjestelyllä pyritään ehkäisemään tai ainakin hillitsemään koronaviruksen leviämistä.

varusmiehet
Alokkaat nuotion äärellä metsässä.
Järjestely koskee koko Jääkäriprikaatin vahvuutta eli noin 2000 ihmistä. Elisa Kinnunen / Yle

Koronavirukseen varautuminen vaikuttaa myös Puolustusvoimien varusmiehiin. Jääkäriprikaatin varusmiehistä Rovaniemellä ja Sodankylässä noin kolmannes komennetaan maastoon viikoksi lauantaina. Kolmasosa varusmiehistä jää kasarmille ja kolmasosa pääsee kotiin.

– Kotiin pääsevillä lomat eivät kulu, vaan heidät vapautetaan muusta palveluksesta ja he saavat pitää lomansa myöhemmin, Jääkäprikaatin esikuntapäällikkö, everstiluutnantti Mikko-Petteri Monola sanoo.

Järjestely koskee koko Jääkäriprikaatin vahvuutta eli noin 2000 ihmistä. Järjestelyllä pyritään ehkäisemään tai ainakin hillitsemään koronaviruksen leviämistä. Viikon kuluttua osat vaihtuvat eli jälleen osa siirtyy maastoon, osa kasarmille ja osa koteihinsa. Sotilaat leiriytyvät varuskuntien lähiharjoitusalueille.

– Jos jollekin tulee koronaviruksen oireita, on helpompi jäljittää sairastuneet ja altistuneet. Ja kun osastot vaihtavat paikkoja, he eivät kohtaa toisiaan, Monola jatkaa.

Hänen mukaansa järjestelyä jatketaan ainakin seuraavat kuusi viikkoa. Kuinka lomien vaihtuminen metsäkeikkaan harmittaa varusmiehiä?

– Sotilaan arkeahan se vain on, Monola vastaa.

Lue seuraavaksi