Tornion Suurpilkkeihin ehdittiin hankkia jo autot arpajaispalkinnoiksi, nyt tapahtuma on peruttu: "Toivotaan, että saadaan autot maksettua"

Juhlavuoden Suurpilkit aiotaan järjestää ensi vuonna.

Tornio
Tornion Suurpilkit
Tornion Suurpilkit keräävät Tornionjoen jäälle tuhansia ihmisiä.Karoliina Haapakoski / Yle

Tornion suurpilkkien peruminen juhlavuonna on iso pettymys järjestäjille ja voi tuoda myös melkoiset tappiot.

Hallitus suositteli eilen yli 500 hengen kokoontumisten välttämistä, joten Suurpilkit päätettiin perua kokonaan tältä vuodelta. Tapahtumaan odotetaan vuosittain arviolta 10 000 kävijää.

Taloudellisia menetyksiä aiheutuu esimerkiksi palkkakuluista ja mahdollisesti myös arpajaispalkinnoiksi hankituista autoista. Myytävät pilkkikortit ovat samalla arpoja, joiden päävoittoina on viisi henkilöautoa.

– Arpojen myyntiä jatketaan 29. maaliskuuta saakka ja sitten arvotaan ne viisi autoa. Arpajaislupa velvoittaa meitä arpomaan ne autot. Toivotaan, että kortteja saadaan myytyä niin paljon, että saadaan autot maksettua, huokaa tapahtuman järjestelyistä vastaava Kimmo Auno.

Juhlavuoden pilkkeihin oli suunniteltu erityistä ohjelmaa, joten tapahtuman peruuntuminen harmittaa järjestäjiä.

– Iso työ on mennyt hukkaan talven aikana, Auno sanoo.

Tapahtumaan varatut elintarviketilaukset ja suurin osa pilkkipalkinnoista on onnistuttu perumaan, joten niistä ei tule ylimääräisiä kuluja.

Tornion suurpilkit olisi järjestetty 25. kerran kahden viikon kuluttua. Juhlapilkit aiotaan kuitenkin pitää ensi vuonna.