Ruoan kotiinkuljettajat tarjoavat toimitusta ilman kohtaamista lähetin kanssa

Ruokalähetti kuljettaa parikymmentä ateriaa päivässä. Kuva: AOP

Suomen suuret ruoan kotiinkuljettajat Wolt ja Foodora tarjoavat mahdollisuutta saada ruokatoimitus kotiin lähettiä kohtaamatta. Mahdollisuus on osa yhtiöiden reagointia koronavirusepidemiaan.

Wolt on koodannut kännykkäsovellukseensa uuden "jätä ovelle" -vaihtoehdon.

Foodoralla toimitus ilman kontaktia toimii siten, että tilaaja kirjoittaa osoitetietojensa yhteyteen pyynnön jättää toimitus oven ulkopuolelle.

Sekä Wolt että Foodora ovat myös laatineet läheteille tiukennetut hygieniaohjeet. Foodora ohjeistaa lähettejään nyt muun muassa olemaan koskematta kuljetuskassin kantimiin. Wolt painottaa lähettien huolellista käsienpesua, ja jos se ei ole mahdollista, käsihuuhteen käyttöä.

Wolt suosittelee yhteistyöravintoloilleen lisäksi ruoan pakkaamista käyttäen suojakäsineitä sekä erillisen noutoalueen järjestämistä kuljetettaville ruoille.

Molemmat kuljetusyhtiöt korostavat sitä, että lähettien ei pidä missään tapauksessa tulla töihin jos heillä on flunssaoireita.

Wolt kertoo, että sen myynti on kasvanut jonkin verran verran viime ja tällä viikolla, mutta "ei siinä määrin että voisimme sanoa aukottomasti sen johtuvan coronasta".

Foodorasta kerrotaan, että koronavirustilanne ei ole vaikuttanut yhtiön tilausmääriin.