1. yle.fi
  2. Uutiset

Harakka: Kaikille ulkomailta palaaville tulossa tekstiviesti puhelimeen

Tekstiviestin tarkoituksena on tavoittaa kaikki matkoilla olevat suomalaiset ja muistuttaa olemaan yhteydessä työnantajaan.

koronavirus
Timo Harakka
Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka (sd.) kertoo, että matkailijoille valmistellaan tekstiviestitiedotetta.Vesa Moilanen / Lehtikuva

Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka (sd.) kertoo Ylelle valmisteilla olevasta tekstiviestimallista ulkomailta palaaville suomalaisille.

Harakan mukaan liikenne- ja viestintäministeriö valmistelee yhdessä suomalaisten puhelinoperaattoreiden ja hälytyskeskuksen kanssa tekstiviestiä, jolla varmistettaisiin tiedonkulku koronaviruksen tilanteesta matkailijoille.

– Viestin tarkoituksena on muistuttaa, että ulkomailta palatessa tulee olla yhteydessä valtioneuvoston päätöksen mukaisesti työnantajaan tai koulutuksen tarjoajaan, ennenkuin menee itse työpaikalle tai kouluun, Harakka kertoo suunnitelmasta.

– Siten saadaan varmistettua, että jokainen ulkomailta tuleva suomalainen on tietoinen valtioneuvoston eilisestä päätöksestä.

Lue myös:

Uusimmat tiedot koronaviruksesta: Britannia tilasi lisää koronarokotteita, San Franciscossa otetaan käyttöön ulkonaliikkumiskielto

Lue seuraavaksi