Ohjatut liikuntaryhmät tauolle, kaupunginorkesteri peruu konsertteja, yli 500 henkilön yleisötilaisuuksia ei järjestetä – koronavirus vaikuttaa Lappeenrannan kaupungin toimintaan

Kaupungin liikuntapaikat ja kirjastot pysyvät vielä auki.

Lappeenrannan kaupunginorkesteri peruu konserttejaan ulkomaisten esiintyjien karanteenin ja matkustushaasteiden takia. Kuva: Mikko Savolainen /Yle

Lappeenrannan kaupunki on tehnyt uusia linjauksia toimintaansa koronavirustilanteen takia.

Kaupunki peruu tai mahdollisuuksien mukaan siirtää myöhempään ajankohtaan kaikki omat yli 500 henkilön yleisötilaisuudet. Yksittäisten tapahtumien järjestämisestä tiedotetaan tarkemmin erikseen.

Myös Lappeenranta-salissa järjestettävät muut yleisötilaisuudet pyritään perumaan. Kaupunki suosittaa, että tilaisuuksien järjestäjät peruvat tilaisuutensa.

Kaupunki suosittaa vahvasti myös muille yhteistyökumppaneilleen, että isommat yleisötilaisuudet perutaan.

Kaupunginteatterin näytöksistä linjauksia maanantaina, kaupunginorkesteri peruu konsertteja

Lappeenrannan kaupunginteatterin viikonlopun näytökset (13.–15.3.) järjestetään. Kaupunginhallitus tekee kaupunginteatterin tulevista esityksistä linjaukset ensi maanantaina. Niistä tiedotetaan erikseen.

Lappeenrannan kaupunginorkesteri peruu konserttinsa 19.3. sekä 2.4., 8.4. ja 1.5.2020 ulkomailta tulevien solistien ja muusikoiden karanteenin ja matkustushaasteiden vuoksi.

Meditaatio-konsertit 23.4. ja kamarikonsertti 16.4. sekä Kevätääniä-konsertti 14.5. järjestetään, mikäli tilanne sallii. Niistä kaupunki tiedottaa myöhemmin.

Museoissa huhti- ja toukokuun maksuttomat museoperjantait siirretään. Lisäksi työpajat ja yleisötilaisuudet perutaan.
Toiminta jatkuu muutoin normaalisti. Tilojen hygieniaa ja siivousta tehostetaan.

Kirjastossa perutaan kaikki yleisötapahtumat (myös Mist sie haaveksit -työpaja 19.3.) sekä digiopastus 31.3. saakka.

Kotipalvelu toimii, mutta asiakas voi perua käynnit tarvittaessa. Muutoin toiminta jatkuu normaalisti. Tilojen hygieniaa ja siivousta tehostetaan.

Nuorisotiloissa ja Ohjaamossa toiminta jatkuu muutoin normaalisti, mutta erikseen järjestettävät yleisötilaisuudet perutaan. Tilojen hygieniaa ja siivousta tehostetaan.

Uimahallit ovat auki, ohjatut liikuntaryhmät perutaan

Kaikki kaupungin järjestämät ohjatut liikuntaryhmät ja yleisötapahtumat perutaan.

Uimahallit, urheilutalo ja muut urheilutilat palvelevat normaalisti. Tilojen siivousta ja hygieniaa tehostetaan.

Varhaiskasvatuksen arki jatkuu toistaiseksi normaaliin tapaan. Huoltajille viestitään tarkemmin poissaoloihin liittyvistä menettelytavoista.

Kouluissa opetustyö jatkuu toistaiseksi normaaliin tapaan, mutta opetustoimi on päivittänyt 11.3. koululaisten huoltajille tiedottamiaan menettelytapoja. Muutokset koskevat muun muassa oppilaiden poissaoloihin liittyviä menettelytapoja, yleisötilaisuuksien järjestämistä (esimerkiksi vanhempainillat), retkien ja leirikoulujen toteuttamiseen liittyviä menettelytapoja sekä riskiryhmiin kuuluvien oppilaiden huomioimista koulun toiminnassa. Opetustoimi viestii tarkemmin menettelytavoista suoraan huoltajille.

Lappeenrannan koulujen kerhotoiminta voi jatkua toistaisesti normaalisti. Kerhoissa noudatetaan yleisiä hygieniaan annettuja ohjeita muun muassa lähikontaktien ja käsihygienian osalta.

Asiakaspalvelukeskus Winkki ja matkailuneuvonta palvelevat normaalisti. Kaupunki suosittaa ensisijaisesti chatin, sähköpostin ja puhelimen kautta asiointia.

Kaupungin muissa palveluissa toiminta jatkuu toistaiseksi normaaliin tapaan. Ohjeet ovat voimassa toistaiseksi ja niihin voi tulla muutoksia.

Kaupunki pyrkii toimenpiteillä viivästyttämään koronaviruksen leviämistä sekä suojelemaan erityisesti riskiryhmiä tartunnalta.