1. yle.fi
  2. Uutiset

Finnair peruu jälleen lisää lentoja koronavirustilanteen vuoksi

Finnair peruu lentoja Tanskaan, Norjaan, Venäjälle, Prahaan ja Puolaan.

koronavirus
Kuvassa saapuvien ja lähtevien koneiden aikataulunäyttö Helsinki-Vantaan lentokentällä 4. maaliskuuta 2020
Finnair on perunut lähes 4000 lentoa koronaviruksen vuoksi. Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Finnair ilmoitti lauantaina uusista lentoperuutuksista koronavirustilanteen vuoksi. Lentoyhtiö ilmoitti peruvansa lentonsa Tanskaan, Norjaan, Venäjälle, Prahaan ja Puolaan maaliskuun loppuun saakka.

Lennot Puolaan keskeytetään sunnuntaista 15.3. alkaen, Venäjälle ja Prahaan maanantaista 16.3. alkaen ja Tanskaan ja Norjaan tiistaista 17.3. alkaen. Finnairin mukaan peruutusten taustalla ovat useiden maiden asettamat matkustusrajoitukset.

Finnair kertoo Twitterissä myös, että useita muitakin lähipäivien lentoja on peruttu, ja niistä ollaan yhteydessä asiakkaisiin.

Finnair on jo aiemmin ilmoittanut peruvansa yhteensä 3 800 lentoa koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi ja vähentävänsä liikennöintiä joillain reiteillä. Osalla reiteistä myös konetyyppi on vaihdettu pienemmäksi.

Aiemmin tällä viikolla Finnair ilmoitti peruvansa huhtikuussa muun muassa kaikki Jyväskylän, Kajaanin, Kokkolan ja Kemin lennot. Euroopassa lentoja on aiemmin peruttu muun muassa Italiaan ja Saksaan.

Viime viikolla Finnair ilmoitti myös koko henkilöstöään koskevista yt-neuvotteluista. Yhtiö suunnittelee lomauttavansa koko henkilöstönsä yhdeksi 2–4 viikon jaksoksi.

Vaikuttavatko lentojen perumiset suunnitelmiisi? Voit keskustella aiheesta sunnuntaihin kello 23:een asti.

Lue myös:

Aurinkomatkat peruu kaikki matkansa 12.4. asti – myös TUI, Tjäreborg ja Olympia ilmoittivat peruutuksista

Uusimmat tiedot koronaviruksesta: Turvavälisuositus piteni yli kahteen metriin, Suomessa 444 uutta tartuntaa, Suomeen saapunut tähän mennessä yhteensä 150 000 rokotetta

Lue seuraavaksi