1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. lapset

Imatra suosittelee lasten jäävän etäopetukseen – Lappeenranta pitää opetuksen toistaiseksi ennallaan

Imatralla koulut ja varhaiskasvatus toimivat normaalisti, mutta lapsille ja nuorille suositellaan etäopetukseen jäämistä. Lappeenranta valmistelee etäopetusjärjestelyjä siltä varalta, että koronavirustilanne muuttuu.

Etäopetuksessa lapsi saa ohjeet ja tehtävät opiskeluun koululta ja toimii kotona niiden mukaan. Kuva: Jyrki Lyytikkä / Yle

Imatran kaupunki suosittelee lasten ja nuorten jäävän etäopiskelemaan kotiin.

Imatralla koulujen lisäksi varhaiskasvatus toimii normaalisti, mutta kotiin jäämistä suositellaan kaikille, joille se vain on mahdollista.

Imatralla vanhempien on vahvistettava lapsen kotiopiskelu opettajalle tai luokanvalvojalle.

Lappeenrannan kaupungin peruskouluissa ja lukioissa opetus jatkuu toistaiseksi entisellään. Kaupunki on aloittanut poikkeavien opetusjärjestelyiden valmistelun siltä varalta, että tilanne voi muuttua.

Oppilaat kuljettavat päivittäin mukanaan opiskelutarvikkeensa esimerkiksi siltä varalta, että terveydenhuollosta tulisi määräys koronaviruskaranteenista.

Lappeenranta myöntää poissaolon riskiryhmäläisille ja näiden lähipiirille

Lappeenrannan opetustoimenjohtaja Mari Routti kertoo, että Lappeeranta antoi jo hiihtolomaviikon päätteeksi huoltajille luvan ja ohjeistuksen, että riskialuieilta palanneet lapset ja nuoret voivat jäädä kotiin etäopetukseen.

– Olemme tiedottaneet huoltajia siitä, että kaupunki myöntää poissaololuvan automaattisesti riskiryhmään kuuluville oppilaille sekä sellaisille oppilaille, joiden lähipiirissä on riskiryhmään kuuluvia, Routti sanoo.

Huoltajilla on mahdollisuus myös anoa lupa poissaoloon erityisestä syystä. Tämä perustuu opetushallituksen antamaan ohjeeseen.

– Tiedossani on, että osittain jo viikonlopun aikana erityisesti riskiryhmiin kuuluvien oppilaiden huoltajat ovat käyttäneet tätä mahdollisuutta. Esimerkiksi Kimpisen lukion rehtori kertoi, että yhdeksän perhettä on ilmoittanut, että lapsi ei näistä syistä tule kouluun, Routti toteaa.