Kainuun yrittäjien toimitusjohtaja vaatii valtiolta apua yrittäjille – "Kyllä tämä varmasti tulee aiheuttamaan konkursseja"

Anu Tervonen huomauttaa, että esimerkiksi päiväkotien ja koulujen sulkeminen voi olla yrityksille kova isku.

koronavirus
Läheltä
Yle

Kainuun yritykset ovat pulassa koronaviruksen takia, sanoo Kainuun yrittäjien toimitusjohtaja Anu Tervonen.

Tervosen mukaan nyt näkyvät vaikutukset ovat vasta alkua, mutta jo tapahtumien perumisilla on selviä vaikutuksia varsinkin maakunnan matkailuyrittäjiin.

– Nyt ainakaan matkailupuolella ei kahteen kuukauteen tule rahaa kassaan, mutta laskut on maksettava. Kyllä tämä varmasti tulee aiheuttamaan konkursseja, Tervonen toteaa.

Kainuun yrittäjät ry on ollut mukana tekemässä niin sanottua kriisipakettia toimist (siirryt toiseen palveluun)a (Yrittäjät.fi), joilla valtiovalta voisi auttaa pulassa olevia yrityksiä.

– Odotamme elinkeinoministeriöltä nopeita päätöksiä ja konkreettisia avustuspaketteja yrityksille. Pitäisi saada yrityksille selvä viesti, että kyllä tästä selvitään.

Myös päiväkotien ja koulujen sulkeminen voi olla yrityksille kova isku.

– Kuinka moni työntekijä joutuu jäämään kotiin, kun lapset ei voi olla yksin kotona? Voi olla, että se lamauttaa elinkeinoelämän ihan täysin, Tervonen pohtii.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus