Poliisi: Vihdissä kolme miestä esitti tekevänsä koronatarkastusta ja poistui anastetun saaliin kanssa

Poliisi pyytää myös kansalaisilta vihjeitä Vihdissä tapahtuneesta huijauksesta tapauksen selvittämiseksi.

Havainnot voi ilmoittaa puhelimitse puhelinvastaajaan numeroon 029 541 3013 tai sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.espoo@poliisi.fi. Kuva: Antro Valo / Yle

Poliisi tutkii (siirryt toiseen palveluun) Vihdissä lauantaina tapahtunutta huijausta, jossa kolme miestä esiintyi koronavirustutkijana. Samalla he anastivat käteistä rahaa ja arvotavaraa.

Kaksi miestä oli koputtanut asukkaan ikkunaan noin kello 19 aikaan lauantai-iltana. Miehet esittäytyivät koronavirustutkijoiksi ja ilmoittivat suorittavansa koronatarkastusta.

Vanhempi heistä jututti asukasta keittiössä, kun toinen kiersi asunnossa. Hetken kuluttua asukas huomasi asunnossaan myös kolmannen henkilön, joka tutki paikkoja.

Väitetyn tarkastuksen päätteeksi huijauksen kohdetta pyydettiin maksamaan pankkikortilla kymmenen euron tarkastusmaksu maksupäätteen tapaisella laitteella.

Miesten poistuttua asukas huomasi, että häneltä oli viety 2 000 euroa käteistä, lukuisia arvoesineitä ja alkoholia.

Länsi-Uudenmaan poliisi etsii kolmea epäiltyä ja pyytää tapauksen selvittämiseksi myös yleisövihjeitä. Havainnot voi ilmoittaa puhelimitse puhelinvastaajaan numeroon 029 541 3013 tai sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.espoo@poliisi.fi.

Poliisin antamat kolmen miehen tuntomerkit:

  • Noin 30-vuotias mies, pituus noin 200 cm, vartaloltaan pulska, tummat hiukset. Tekohetkellä päällä tummat vaatteet.
  • Noin 30-vuotias mies, pituus noin 170–180 cm, vartaloltaan pulska. Samannäköinen kuin toinen 30-vuotias mies ja pukeutunut samalla tavalla.
  • Noin 60-vuotias mies, pituus 170–180cm, hoikkavartaloinen. Tekohetkellä pukeutunut farkkuihin, ruskeaan villapaitaan ja harmahtavaan myssyyn.