Hyppää sisältöön

Koronatiedot Keski-Suomesta 17. 12. 2021 saakka

Tähän juttuun päivitettiin Keski-Suomen koronatietoja. Linkki tuoreimpiin päivityksiin löytyy jutun alusta.

Kuva: Tiina Jutila / Yle

Tätä artikkelia ei päivitetä enää. Uudet tiedot koronasta Keski-Suomessa löytyvät täältä.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

17.12.2021 klo 16.14 Ensimmäinen virusmuunnos omikron on todettu Keski-Suomessa – johtajaylilääkäri Paloneva: "Taudin lähde on ulkomailla"

Keski-Suomessa on todettu ensimmäinen koronaviruksen omikronmuunnos.

Johtajaylilääkäri Juha Palonevan mukaan tapauksia on ollut yksi. Tieto omikronista on tullut perjantaina.

– Omikronin lähde on ulkomailla. Potilaalla oli lievä taudin kuva, hän on parantunut eikä jatkotartuntoja ole ilmennyt, kertoo Paloneva Ylelle.

Potilas sairastui koronaan 29. marraskuuta. Virusmuunnoksen sekvensointi valmistui perjantaina.

Palonevan mukaan virusmuunnoksia on mahdollisesti enemmän liikkeellä myös Keski-Suomessa.

Sairaalakuormitus ei ole lisääntynyt Keski-Suomen sairaala Novassa.

Omikronmuunnoksesta kertoi ensin sanomalehti Keskisuomalainen.

17.12.2021 klo 12.29 THL: Keski-Suomessa perjantaina 60 uutta tartuntaa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan Keski-Suomessa on kirjattu perjantaina 56 uutta koronavirustartuntaa.

Uusista tartunnoista 44 on Jyväskylässä, 4 Jämsässä, 2 Laukaassa, 2 Pihtiputaalla, 2 Saarijärvellä, 2 Joutsassa sekä yhdet Kinnulassa, Luhangassa, Muuramessa ja Äänekoskella.

Koronan ilmaantuvuusluku on Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä nyt 294,1. Luku kertoo uusien tartuntojen määrän viimeisen kahden viikon ajalta 100 000 asukasta kohti.

Koko maassa tartuntoja todettiin 2 079. Valtakunnallinen ilmaantuvuusluku on 380.

17.12.2021 klo 9.00 Keski-Suomen johtajaylilääkäri arvostelee koronapoliitikkojen "paniikkiviestintää" ja toivoo jäitä hattuun

Valtakunnanpoliitikkojen puheet Suomea uhkaavasta koronakatastrofista ja vaatimukset yhä tuntuvammista uusista rajoitustoimista käyvät siinä määrin kuumina, että Keski-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkärin Juha Palonevan mielestä voidaan puhua suoranaisesta "paniikkiviestinnästä".

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.)varoitti torstaina tuloillaan olevasta hyökyaallosta, jolta pitää suojautua.

– Viesti tuntuu olevan, että äkkiä tehkää nyt joku jotakin. Sitten paniikki tarttuu, ja huudetaan vastaan, että tosi hyvä idea, niin me tehdään, Paloneva sanoo.

– Toivon, että jäitä hattuun. Mihinkään paniikkiratkaisuihin ei ole syytä lähteä.

Paloneva kummastelee esimerkiksi esitystä Puolustusvoimien värväämisestä mukaan koronarokotusten antamiseen ja muistuttaa, että valmiuslaki ei ole voimassa eikä Suomi ole sotatilassa.

– Minkälaista apua Puolustusvoimat voisi meille antaa? Ihmettelen vaan.

Ylen A-Talkissa torstaina vieraillut sosiaali- ja terveysministeriön strategiajohtaja Pasi Pohjola arveli, että Suomi on tilanteessa, jossa on mietittävä, vedetäänkö hätäjarrusta ja kuinka paljon ja mitä toimia otetaan käyttöön.

Palonevan mukaan rajoituksilla saadaan kyllä koronavirustartuntoja vähennettyä, mutta yhteiskuntaa sulkevia toimia on heikentyvässäkin epidemiatilanteessa tehtävä harkiten.

– Kaikissa toimenpiteissä pitää verrata mahdollisesti saavutettavia hyötyjä ja kaikkiin rajoituksiin liittyviä ilmeisiä haittavaikutuksia, joita niitäkin on. Näkisin, että Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella (THL) on tässä hyvin tärkeä asiantuntijarooli, Paloneva sanoo.

– Toki suhtaudumme tilanteeseen vakavasti ja pyrimme ennakoimaan, mutta paniikkiin emme lähde mukaan, Paloneva sanoo.

16.12.2021 klo 12.58 THL: Keski-Suomessa torstaina 115 uutta tartuntaa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan Keski-Suomessa on kirjattu 16. joulukuuta 115 uutta koronavirustartuntaa.

Uusista tartunnoista 62 on Jyväskylässä, 18 Äänekoskella, 9 Laukaassa, 6 Keuruulla, 6 Luhangassa, 4 Muuramessa, 3 Saarijärvellä, 3 Viitasaarella, 2 Hankasalmella, 2 Jämsässä sekä yhdet Konnevedellä, Pihtiputaalla ja Toivakassa.

Luhanka on ylittänyt viimeisenä kuntana Keski-Suomessa viiden tartunnan rajan. THL ei anna tarkkoja tartuntamääriä kunnista, joissa on alle viisi tartuntaa koko pandemian ajalta.

Koronan ilmaantuvuusluku on Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä nyt 276. Luku kertoo uusien tartuntojen määrän viimeisen kahden viikon ajalta 100 000 asukasta kohti.

Koko maassa tartuntoja todettiin 1 981. Valtakunnallinen ilmaantuvuusluku on 361.

16.12.2021 klo 11.30 Jämsä laajentaa maskisuosituksen alakouluihin

Kasvomaskien käyttösuositus Jämsän peruskouluissa laajenee aiempaa nuorempiin ikäluokkiin kuluvasta torstaista alkaen.

Maskien käyttöä suositellaan sisätiloissa 4. vuosiluokasta lähtien. Suositus koskee myös koulun henkilökuntaa

Yhdysluokissa maskit otetaan käyttöön, jos kaikki luokan oppilaat ovat maskisuosituksen piirissä eli vähintään neljännellä vuosiluokalla.

Muutos perustuu Pirkanmaan pandemiaohjausryhmän suositukseen ja Jämsän valmiusjohtoryhmän uuteen linjaukseen. Taustalla on Pirkanmaan erikoissairaanhoidon ja perusterveydenhuollon kuormittuminen koronapotilaiden hoidon takia.

Jämsä kuuluu Pirkanmaan sairaanhoitopiiriin, jossa koronataudin ilmaantuvuus on Suomen suurin. Taudin ilmaantuvuusluku eli kahden viikon aikana todettujen tartuntojen määrä suhteessa 100 000 asukkaaseen oli keskiviikkona 503.

15.12.2021 klo 9.58 Lyhytaikaishoidon yksikkö Akseli ja Elinassa on todettu koronatartuntoja Jyväskylässä – karanteeni päättyy joulun jälkeen

Jyväskylän kaupungin lyhytaikaishoidon yksikkö Akseli ja Elinassa Väinönkadulla on ilmennyt koronatartuntoja. Tartuntojen vuoksi yksi kerros on asetettu karanteeniin.

– Yksikössä on alle 10 tartuntaa ja tartuntoja on sekä asiakkaissa että hoitajissa, kertoo palvelupäällikkö Anna-Liisa Heiskala Jyväskylän kaupungilta.

Karanteeni päättyy 28. joulukuuta. Kerros on karanteenin ajan vierailukiellossa eikä uusia asiakkaita oteta lyhytaikaishoidon jaksolle, kertoo kaupunki tiedotteessa.(siirryt toiseen palveluun) (siirryt toiseen palveluun)

Asiakkaat ovat omaishoidon asiakkaita, pysyvää tehostetun palveluasumisen paikkaa odottavia tai kuntoutus- ja arviointijaksolla olevia ikääntyneitä, lähinnä muistisairaita ihmisiä.

Kaikki tartunnan saaneiden kanssa samassa kerroksessa olleet asukkaat ja kerroksessa työskennellyt henkilökunta on testattu tartuntojen selvittämiseksi.

15.12.2021 klo 12.15 THL: Keski-Suomessa keskiviikkona 28 uutta tartuntaa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos raportoi keskiviikkona 28 uutta koronatartuntaa Keski-Suomesta. Tartunnoista 15 oli Jyväskylässä, 3 Äänekoskella, 2 Laukaassa, 2 Muuramessa ja lisäksi Hankasalmella, Viitasaarella ja Konnevedellä oli yksi tartunta kussakin. Lisäksi Pirkanmaan sairaanhoitopiiriin kuuluvassa Jämsässä todettiin 3 tartuntaa

Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä taudin ilmaantuvuusluku eli kahden viime viikon tartuntojen määrä suhteessa sataantuhanteen asukkaaseen on nyt 272.

Koronatartuntoja on Jyväskylän seudulla todettu alkuviikosta myös hoitolaitoksissa. Jyväskylässä tartuntoja on ollut lyhytaikaishoidon yksikkö Akseli ja Elinassa ja Hankasalmella tartunta todettiin Kotirannan palvelukodissa.

15.12.2021 klo 6.00 Jouluvierailut kielletään palvelutalossa Hankasalmella koronatartunnan vuoksi

Hankasalmella Kotirannan palvelutalossa ilmeni eilen tiistaina koronatartunta, ja palvelutalon kaikki asukkaat on määrätty karanteeniin. Palvelutalossa ei toistaiseksi sallita omaisten tai muidenkaan vierailuja.

Vierailukielto on voimassa vähintään kaksi viikkoa. Kunnan tiedotteessa pahoitellaan erikseen sitä, että tilanteen takia Kotirannassa ei voida ottaa vieraita vastaan myöskään jouluna.

Tartunnan lähde ei ole selvillä, ja tänään keskiviikkona kaikille talon asukkaille ja henkilöstölle järjestetään koronatesti.

14.12.2021 klo 13.00 THL: Keski-Suomessa kirjattu 88 uutta koronavirustartuntaa

Koronan ilmaantuvuus on Keski-Suomessa edelleen kasvussa. Viimeisen kahden viikon aikana uusia tartuntoja on todettu Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä 668. Edeltävien kahden viikon aikana tartuntoja rekisteröitiin 634, ilmenee THL:n tilastosta.

Koronan ilmaantuvuusluku on Keski-Suomessa nyt 264,1. Luku ilmaisee uusien tartuntojen määrän viimeisen kahden viikon ajalta 100 000 kohti. Maanantaina ilmaantuvuusluku oli 250,6.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on rekisteröinyt Keski-Suomessa tiistaina 14. joulukuuta 88 uutta koronatartuntaa.

Uusista tartunnoista 50 on Jyväskylässä, 15 Äänekoskella, 8 Laukaassa, 5 Jämsässä, 4 Hankasalmella sekä yhdet uudet tapaukset Muuramessa, Keuruulla, Petäjävedellä, Konnevedellä ja Toivakassa.

13.12.2021 klo 15.18 Jämsän uimahallissa on vartija paikalla – syynä on koronapassin käyttöönotto

Jämsä on ottanut käyttöön vartiointipalvelun uimahalli Koskikarassa. Vartija on paikalla päivittäin uimahallin ollessa auki turvaamassa asiakkaita ja henkilökuntaa.

Vartiontiin päädyttiin, kun kaupunki sai koronapassiin kielteisesti suhtautuvalta asiakkaan viestin. Viestin mukaan asiakas aikoo saapua uimahallille, ja asiakasmaksun maksettuaan siirtyy pukuhuoneeseen ja pesutiloihin.

– Kysymys on varotoimenpiteestä, sillä haluamme turvata henkilöstömme ja asiakkaamme. Vartijaa ei ole tarvittu, kaikki on sujunut hyvin, kertoo vastaava liikunnanohjaaja Marko Tarvainen Jämsästä.

Mikäli asiakas ei esitä koronapassia, uimahallissa työskentelevän henkilöstön on mahdollisuus kehottaa henkilöä poistumaan uimahallin tiloista.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston linjauksen mukaan koronapassi otettiin käyttöön uimahallissa maanantaina Jämsässä.

13.12.2021 klo 15.15 Koronanyrkki: Keski-Suomen koronatilanne heikkenee edelleen – testauskriteereihin tulossa muutoksia, mutta kotitestit eivät korvaa terveydenhuollon tekemiä testejä

Keski-Suomessa koronavirukseen liittyvien kuolemantapausten määrä on noussut viime viikkoina kahdella, kertoo Keski-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Juha Paloneva. Koronakuolemia on Palonevan mukaan Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä todettu tähän mennessä 35.

Koronatilanteen heikkenemisestä kertoo myös se, että koronan vuoksi sairaalahoitoa tarvitsevien potilaiden määrä on kasvussa. Tällä hetkellä reilut 10 koronapotilasta tarvitsee sairaalahoitoa ja myös tehohoidon tarvetta on Keski-Suomessa jonkin verran, sanoo Paloneva.

Keski-Suomen alueellinen tartuntatautien torjunnan johtoryhmä eli niin sanottu Koronanyrkki linjasi tänään, että epidemian hillitsemiseksi koronaviruksen testauskriteerejä on tarkoitus muuttaa.

Jatkossa Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä kaikki oireiset virukselle altlstuneet pyritään testaamaan riippumatta siitä, onko heillä rokotuksia vai ei.

Koronatartuntoja on Keski-Suomessa nyt runsaasti sekä lapsilla että aikuisilla, myös rokotetuilla henkilöillä, mutta sairaalahoidossa on pääosin rokottamattomia koronapotilaita.

13.12.2021 klo 13.20 THL: Keski-Suomessa 164 uutta koronavirustartuntaa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on kirjannut maanantaina 13. joulukuuta Keski-Suomessa 164 uutta koronatartuntaa. Luvussa on mukana tartuntoja useammalta viime päivältä.

THL:n mukaan uusista tartunnoista 112 on Jyväskylässä, 30 Laukaassa, 20 Äänekoskella, 18 Saarijärvellä, 8 Hankasalmella, 7 Konnevedellä, 4 Viitasaarella, Jämsässä ja Muuramessa, 3 Petäjävedellä sekä 2 Joutsassa, Keuruulla ja Kannonkoskella.

Koronan ilmaantuvuus on Keski-Suomessa yhä kasvussa. Ilmaantuvuusluku oli perjantaina 215,4 ja tänään 250,6. Luku kertoo uusien tartuntojen määrän viimeisen kahden viikon ajalta 100 000 asukasta kohti.

Esimerkiksi Jyväskylässä epidemia menossa edelleen huonompaan suuntaan arvioi, kaupungin taruntataudeista vastaava lääkäri Ilkka Käsmä.

Viime viikolla tartuntoja oli Jyväskylässä 192, sitä edellisellä viikolla 178 ja sitä edeltävällä 152. Myös sairaalahoidon kuormitus on jossain määrin kasvanut.

Sosiaali- ja terveysministeriöstä arvioitiin viikonloppuna, että kuluva viikko on ratkaiseva sen kannalta, onko koronan torjunnassa syytä vetää niin sanotusta hätäjarrusta eli onko rajoituksia kiristettävä hallituksen päätöksellä valtakunnallisesti. Se voisi tietää esimerkiksi etäopetuksen paluuta kouluihin. Käsmä ei ota kantaa hätäjarrun tarpeeseen, mutta myöntää, että tartuntoja on turhan paljon.

13.12.2021 klo 7.30 Jämsä kiristää koronarajoituksia

Jämsä päätti viikonloppuna uusista koronarajoituksista: kaupungin tilojen käyttöä rajataan ja yli 16-vuotiailta vaaditaan koronapassi määrätyissä paikoissa. Koronatoimien kiristyksiin velvoittavat aluehallintoviraston päätökset.

Määräykset koskevat urheilu- ja liikuntatiloja, pukutilojen käyttöä, uimahallia, kirjastoja, nuorisotiloja, Puukoulua ja Galleria Kivipankkia.

Esimerkiksi uimahalli Koskikarassa yli 16-vuotiailta vaaditaan koronapassia kuluvasta maanantaista alkaen.

Kirjastoissa lukupaikkojen määrää vähennetään lukusaleissa, ja Galleria Kivipankin konsertti- ja tapahtumatiloissa tulee voimaan 20 osallistujan henkilörajoitus.

Myös nuorisotiloissa paikkamääriä rajoitetaan ja maskin käyttöä suositellaan välttämättömänä.

Ulkotilojasaa käyttää enintään 50 henkeä samanaikaisesti. Rajoitus koskee esimerkiksi tekojäärataa. Koskenpään kaukalon pukuhuoneessa, Hallin urheilukeskuksen pukutiloissa ja Paunun huoltorakennuksen pukutiloissa saa samanaikaisesti olla enintään 10 ihmistä.

Omatoimikuntosalien käyttäjämäärää on rajoitettu Kuorevedellä 11 henkilöön ja Länkipohjassa 7 henkilöön.

Rajoitukset ovat tällä haavaa voimassa vuoden loppuun. Tarkempia tietoja rajoituksista löytyy Jämsän kaupungin nettisivuilta.

13.12.2021 klo 6.00 Etäopetukseen ei hevin aiota palata Jyväskylän korkeakouluissa, kevättä kohti ilman isoja kiristyksiä koronatoimiin

Koronatilanteen paheneminen talven aikana ei toistaiseksi aiheuta isoja kiristyksiä Jyväskylän korkeakoulujen koronatoimiin.

Yliopistossa leviämisalueita koskeva etätyösuositus on voimassa tutkimus- ja opetushenkilökunnalla, ja viime viikolla päätettiin, että kasvomaskisuositus muuttuu velvoitukseksi esimerkiksi opetus- ja toimistotiloissa.

Etäopetuksen osuutta ei toistaiseksi lisätä, vaan sitä pyritään kevätlukukauden alkaessa päinvastoin vähentämään aiempien suunnitelmien mukaisesti.

Jyväskylän ammattikorkeakoulussa ei toistaiseksi ole näköpiirissä erityisiä kiristyksiä rajoituksiin ja suosituksiin, eikä etäopetuksen osuutta aiota koronan takia kasvattaa.

Opiskelijoiden yleisen hyvinvoinnin takia kynnys rajoitusten kiristämiseen on korkeammalla kuin aiemmin pandemian aikana. Ammattikorkeakoulusta kuitenkin korostetaan, että tilannetta seurataan jatkuvasti.

10.12.2021 klo 13.55 Ainakin näissä tilaisuuksissa tarvitset koronapassia Keski-Suomessa: kauneimmat joululaulut, taidebasaari, yleisötilaisuudet Gradialla

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto määräsi viikko sitten yleisötilaisuuksien rajoituksista Keski-Suomen alueella. Käytännössä ilman koronapassin vaatimista ei voi järjestää sisätiloissa yleisötilaisuuksia, joissa on yli 50 henkilöä.

Eri toimijat ovat tämän viikon aikana tiedottaneet passin käyttöönotosta tilaisuuksissaan.

Viikonloppuna Jyväskylässä järjestettävät Käsityöläisten joulutori ja Jouluinen taidebasaari järjestetään koronapassin avulla.

Suomen käsityönmuseon ja Jyväskylän taidemuseon tapahtumissa noudatetaan Jyväskylän kaupungin ja Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston linjauksia(siirryt toiseen palveluun) (siirryt toiseen palveluun) (avi.fi) turvallisen tapahtuman toteuttamiseksi, kertovat museot. Koronapassia edellytetään sekä myyjiltä että asiakkailta.

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradiassa on otettu käyttöön koronapassi sisätiloissa järjestettävissä yleisötilaisuuksissa(siirryt toiseen palveluun) (siirryt toiseen palveluun) (Gradia.fi), joihin osallistuu yli 50 henkilöä.

Tilaisuuksissa esiintyviltä tai siellä töissä olevilta opiskelijoiltaja henkilöstöltä ei toistaiseksi edellytetä koronapasseja.

Gradiassa yleisötilaisuuksiksi katsotaan muun muassa konsertit, näytökset ja muut sisätiloissa järjestettävät, yli 50 henkilön yleisötapahtumat.

9.12.2021 klo 13.46 THL: Keski-Suomessa raportoitiin torstaina 56 uutta koronatartuntaa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan Keski-Suomessa on kirjattu 9. joulukuuta 56 uutta koronavirustartuntaa.

Uusista tartunnoista 20 on Jyväskylässä, seitsemän Muuramessa, kuusi Laukaassa, viisi Jämsässä, viisi Keuruulla, viisi Äänekoskella, kolme Kannonkoskella, kolme Saarijärvellä sekä ydhet Hankasalmella ja Toivakassa.

8.12.2021 klo 15.22 Koronanyrkki huolissaan riskiryhmäläisten luona vierailuista, jäljitys paikoin hidastunut

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueellisessa tartuntatautien torjunnan johtoryhmässä todettiin tänään, että alueen jäljitystoiminta on paikoin hidastunut.

Koronanyrkki on myös huolissaan riskiryhmäläisten luona vierailuista. Nyrkki muistuttaa, että vierailuja hoivakodeissa asuvien tai muiden riskiryhmään kuuluvien luona ei pitäisi tehdä pienienkään oireiden ilmetessä.

Nyrkki haluaa muistuttaa myös etätyösuosituksesta. Etätyön tekemistä suositellaan toistaiseksi sen ollessa mahdollista.

8.12.2021 klo 12.37 THL: Keski-Suomessa keskiviikkona 37 uutta koronavirustartuntaa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan Keski-Suomessa on kirjattu 8. joulukuuta 37 uutta koronavirustartuntaa.

Uusista tartunnoista 15 on Jyväskylässä, yhdeksän Laukaassa, neljä Jämsässä, neljä Äänekoskella, kolme Toivakassa sekä yhdet Keuruulla ja Konnevedellä.

Koronan ilmaantuvuusluku on Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä nyt 234,4. Luku kertoo uusien tartuntojen määrän viimeisen kahden viikon ajalta 100 000 asukasta kohti.

Koko maassa tartuntoja todettiin 1 296. Valtakunnallinen ilmaantuvuusluku on 315,8.

8.12.2021 klo 6.15 Ajanvaraus kolmanteen koronarokotukseen aukeaa Jyväskylässä, huolehdi itse riittävästä aikavälistä

Jyväskylän terveyspalveluiden asiakkaille avataan kuluvasta keskiviikosta alkaen netissä ajanvarausmahdollisuus kolmanteen koronarokotukseen. Ajan pääsee varaamaan muutamaa viikkoa ennen kuin oma rokotusoikeus alkaa.

Jyväskylän terveyspalveluissa yli 60-vuotiailla ja riskiryhmäläisillä vaadittu aikaväli toisesta kolmanteen rokotukseen on 5,5 kuukautta ja muilla aikuisilla 6 kuukautta.

Kaupunki korostaa, että asiakkaan on itse pidettävä huoli siitä, että toisesta rokotuksesta on kulunut riittävän pitkä aika. Rokotetta ei anneta sitä ennen, vaan rokotusoikeus tarkastetaan rokoteasemalla ja liian varhain ajan varannut asiakas käännytetään rokotepisteeltä.

8.12.2021 klo 6.00 Jämsä ottaa käyttöön koronapassin

Jämsä ottaa käyttöön koronapassin kaikissa niissä kaupungin järjestämissä tilaisuuksissa, joihin kohdistuu koronarajoituksia. Jos tila on annettu ulkopuolisen käyttöön, koronapassin käyttämisestä päättää toiminnanharjoittaja.

Kaupunginhallitus päätti samalla, että heikentyneen koronatilanteen takia kaupunginjohtajalle myönnettyä erityistoimivaltaa jatketaan ainakin maaliskuuhun 2022 asti.

Jämsä kuuluu Pirkanmaan sairaanhoitopiiriin, jossa koronatilanne on heikentynyt viime viikkoina selvästi. Rokottamattomien koronatartunnat ovat Pirkanmaalla yhä nousussa.

Tiistaina Tampereen yliopistollinen sairaala (Tays) tiedotti vähentävänsä kiireetöntä hoitoa koronatilanteen vuoksi.

7.12.2021 klo 13.32 THL: Keski-Suomessa tiistaina 61 uutta koronavirustartuntaa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan Keski-Suomessa on kirjattu 7. joulukuuta 61 uutta koronavirustartuntaa.

Uusista tartunnoista 37 on Jyväskylässä, seitsemän Laukaassa, kuusi Saarijärvellä, neljä Äänekoskella, kahdet Jämsässä, Keuruulla sekä Petäjävedellä ja yksi Muuramessa.

Koronan ilmaantuvuusluku on Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä nyt 230,8. Luku kertoo uusien tartuntojen määrän viimeisen kahden viikon ajalta 100 000 asukasta kohti.

Koko maassa tartuntoja todettiin 1 542. Valtakunnallinen ilmaantuvuusluku on 308,6.

7.12.2021 klo 6.00 Äänekosken kaupunki ottaa koronapassin käyttöön kaikissa omissa tilaisuuksissaan

Äänekosken kaupunki ottaa käyttöön koronapassin kaikissa omissa sisätiloissa järjestämissään tilaisuuksissa. Passia edellytetään kaikilta 16 vuotta täyttäneiltä.

Taustalla on se, että Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston kannustaa Keski-Suomen kuntia vahvasti koronapassin käyttöön tapahtumissa.

Äänekosken koronajohtoryhmä totesi viime perjantaina, että koronatartuntamäärät ovat kääntyneet Äänekoskella hieman parempaan suuntaan. Tartuntoja on pääsääntöisesti rokottamattomilla, tai tauti leviää perheiden sisällä.

Äänekoskella on 18 700 asukasta, joista ensimmäisen rokotteen on saanut 14 100, kaksi rokotusta 12 600 ja kolmannen 900 äänekoskelaista.

3.12.2021 klo 14.45 Avi kieltää Keski-Suomessa yli 50 hengen kokoontumiset sisätiloissa – koronapassilla vapautuu rajoituksista

Kokoontumisrajoitukset tulevat voimaan Keski-Suomessa itsenäisyyspäivänä maanantaina.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto kieltää (siirryt toiseen palveluun) Keski-Suomessa järjestettävät yleisötilaisuudet, joihin osallistuu yli 50 henkilöä.

Aluehallintovirasto sanoo tiedotteessaan, että rajoituksilla halutaan turvata terveydenhuollon kantokyky ja tartunnanjäljityksen onnistuminen. Samalla halutaan mahdollistaa joulun ajan tapahtumien toteutuminen turvallisesti.

Rajoitukset voidaan välttää ottamalla käyttöön koronapassi. Koronapassia voidaan edellyttää 16 vuotta täyttäneiltä henkilöiltä.

Päätökset eivät kohdistu yksityistilaisuuksiin tai harrastustoimintaan. Myös näissä kehotetaan noudattamaan yleisiä suosituksia.

Kokoontumisrajoitukset päättyvät 5. tammikuuta. Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja Marko Pukkinen ei osaa sanoa, miten päättymispäivän jälkeen toimitaan.

– Mahdotonta sanoa, mitä on odotettavissa joulun jälkeen. Toivottavasti nämä rajoitukset purevat ja ensi vuoden alku olisi valoisampi myös epidemian suhteen.

Pukkinen kertoo, että epidemiatilanne Keski-Suomessa on kehittynyt huonommaksi ja rajoitukset katsottiin yhdessä sairaanhoitopiirin kanssa välttämättömiksi.

3.12.2021 klo 14.36 "Rokotusmäärät tulevat kasvamaan aika voimakkaasti", sanoo johtajaylilääkäri – koronapassi ajaa ensimmäisille piikeille, aikuisille kolmansia annoksia

Rokotustahti kiihtyy jälleen Keski-Suomessa. Ensimmäistenkin koronarokotteiden kysyntä on lisääntynyt viime aikoina, kertoo Keski-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Juha Paloneva.

– Koronapassi on varmasti lisännyt ihmisten halukkuutta ottaa rokote. Toinen rokotehalukkuutta lisäävä tekijä on varmasti huoli siitä, millainen epidemia omikron-variantista tulee, Paloneva sanoo.

Nyt Suomessa aletaan jakaa kolmansia rokotteita myös muille kuin riskiryhmäläisille.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos julkaisi eilen suosituksensa, että kaikki yli 18-vuotiaat ottaisivat kolmannen koronarokotteen. Suosituksen mukaan rokotteen voi ottaa 5–6 kuukauden kuluttua toisesta annoksesta.

– Rokotusmäärät tulevat kasvamaan aika voimakkaasti. Rokotustoiminta oli hyvin aktiivista puoli vuotta sitten, joten nyt alkaa aika paljon tulla heitä, jotka ovat oikeutettuja kolmanteen rokotteeseen, Paloneva sanoo.

Lasten rokotetta ei vielä Suomessa

Riskiryhmiin kuuluvia 5–11-vuotiaita lapsia päästään rokottamaan reilun viikon kuluttua, Paloneva arvioi. THL suositteli eilen koronarokotusten aloittamista myös heille.

– Suomessa ei ole tällä hetkellä vielä rokotevalmistetta, jota lapsille annettaisiin. Kyseessä on sama Comirnaty-rokote kuin aikuisillekin, mutta se on hieman erityyppinen valmiste. Niitä saadaan tämänhetkisen tiedon mukaan Suomeen aikaisintaan viikolla 50, Paloneva sanoo.

Lasten rokotukset käynnistyvät hänen mukaansa nopeasti, kun rokotteita tulee tarjolle.

– Suomessa ei ole vielä linjattu, lähdetäänkö kaikkia 5–11 vuotiaita rokottamaan. Hyötyjä ja potentiaalisia haittoja tullaan pohtimaan hyvin tarkkaan.

3.12.2021 klo 12:44 THL: Keski-Suomessa perjantaina 59 uutta koronavirustartuntaa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan Keski-Suomessa on kirjattu 3. joulukuuta 58 uutta koronavirustartuntaa.

Uusista tartunnoista 34 on Jyväskylässä, kahdeksan Laukaassa, kahdeksan Saarijärvellä, kolme Keuruulla, kaksi Petäjävedellä sekä yhdet Jämsässä, Kannonkoskella ja Äänekoskella. Alle viiden vahvistetun tartunnan kunnat eivät näy yksityisyyden suojan vuoksi.

Koronan ilmaantuvuusluku on Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä nyt 232. Luku kertoo uusien tartuntojen määrän viimeisen kahden viikon ajalta 100 000 asukasta kohti.

Koko maassa tartuntoja todettiin 1 496. Valtakunnallinen ilmaantuvuusluku on 291,4.

Keski-Suomessa odotetaan nyt aluehallintovirastolta tietoa mahdollisista kokoontumisrajoituksista.

Länsi- ja Sisä Suomen avi julkaisee erittäin suurella todennäköisyydellä linjauksensa uusista rajoituksista perjantaina.

2.12.2021 klo 14.15 Koronarajoitukset kiristyvät Keski-Suomessa – koronapassi käyttöön ravintoloissa perjantain ja lauantain välisenä yönä

Keski-Suomessa koronaviruksen leviämisalueita koskevat ravintolarajoitukset tulevat käyttöön perjantain ja lauantain välisenä yönä, 4. joulukuuta kello 00.00 alkaen.

Alkoholin anniskelu kaikissa ravintoissa päättyy jatkossa kello 17. Ennen anniskelun päättymistä myytyjen alkoholijuomien nauttiminen on sallittu yhden tunnin ajan anniskeluajan päättymisestä.

Anniskeluravintolat saavat olla avoinna lauantaista lähtien kello 05-18.

Alkoholin anniskelu ravintoloissa on sallittu kello 17 jälkeen vain vaatimalla asiakkailta koronapassit.

Ravintolat, joissa ei anniskella alkoholijuomia saavat olla auki jatkossa kello 05-01.

Esimerkiksi pikaruokapaikat ja kahvilat voivat olla avoinna kuten tähänkin saakka. Myös baarit ja ruokaravintolat voivat olla auki kello 05-01, jos ne eivät anniskele alkoholijuomia.

2.12.2021 klo 12.53 THL: Keski-Suomessa keskiviikkona 74 uutta koronatartuntaa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan Keski-Suomessa on kirjattu 2. joulukuuta 74 uutta koronavirustartuntaa.

Uusista tartunnoista 22 on Jyväskylässä, 13 Jämsässä, 12 Saarijärvellä, 7 Laukaassa ja Keuruulla, 6 Muuramessa, 4 Kannonkoskella sekä yhdet tapaukset Uuraisilla, Joutsassa ja Konnevedellä.

2.12.2021 klo 7.07 Laukaa suosittelee koronapassin käyttöä tapahtumissa – kunnan joulunavaus pidetään kuitenkin perjantaina

Laukaassa kunnan koronatyöryhmä päätti keskiviikkona suositella koronapassin käyttöä Laukaassa järjestettävissä tapahtumissa – silloin, kun se on mahdollista.

Kunnan itsenäisyyspäivän juhla on peruttu. Itsenäisyyspäivän juhlajumalanpalvelukset ja seppeleenlaskuseremoniat järjestetään Laukaan pääkirkossa ja Kelkkamäen kappelissa Lievestuoreella.

Joulunavaus pidetään kuitenkin huomenna Laukaan torilla. Osallistujia muistutetaan turvaväleistä, ja heille suositellaan maskin käyttöä.

Laukaan henkilökunta tekee mahdollisuuksien mukaan etätöitä, ja luottamuselinten kokoukset pidetään hybridimallilla, joka mahdollistaa etäosallistumisen.

Koulujen ja varhaiskasvatuksen joulujuhliin voi kutsua vanhempia, jos tapahtuma järjestetään ulkona. Sisätiloissa voi keskenään juhlia koulun oma väki eli lapset ja henkilökunta.

1.12.2021 klo 15.56 Keski-Suomessa yksi uusi koronaan liittyvä kuolemantapaus

Keski-Suomessa on vahvistettu yksi uusi koronavirukseen liittyvä kuolemantapaus, kertoo sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Juha Paloneva.

Palonevan mukaan koronan seurauksena on menehtynyt tähän mennessä Keski-Suomessa 33 ihmistä.

Keski-Suomessa koronan ilmaantuvuus jatkaa kasvuaan, mutta sairaalahoidon tarve on pysynyt tällä viikolla edelleen maltillisena. Keski-Suomen keskussairaalassa on hoidettavana yksittäisiä koronpotilaita, eikä heistä kukaan tarvitse tällä hetkellä tehohoitoa, sanoo Paloneva.

Viimeisen kahden viikon aikana uusia tartuntoja on todettu Keski-Suomessa 618, kun sitä edellisten kahden viikon aikana uusia tapauksia ilmeni 432.

1.12.2021 klo 14.51 Jyväskylässä valmistaudutaan koronapassiin – messuilla ja monissa ravintoloissa heti käyttöön, jos rajoituksia tulee

Jyväskylän Messut Oy ottaa koronapassin käyttöön kevään messutapahtumissaan heti, jos aluehallintovirasto rajoittaa tapahtumien osallistujamääriä.

Hallitus linjasi eilen, että kohtalaisen riskin tapahtumiin, kuten messuille, tulee rajoituksia leviämisalueilla.

Keski-Suomi siirtyi koronan leviämisalueeksi maanantaina.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto päättää todennäköisesti vielä tämän viikon aikana Keski-Suomea koskevista kokoontumisrajoituksista. Vaihtoehtona rajoituksille ravintola tai tapahtumajärjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin ja vaatia sitä asiakkailtaan.

Nykylainsäädännön mukaan koronapassin voi ottaa yleisötilaisuuksissa käyttöön vain silloin, kun tapahtumiin kohdistuu viranomaisrajoituksia.

Myös monet ravintolat valmistautuvat Jyväskylässä parhaillaan koronapassin käyttöönottoon.

Esimerkiksi Osuuskauppa Keskimaa aikoo ottaa passin käyttöön heti noin kymmenessä Jyväskylän anniskeluravintolassaan, jos koronarajoitukset tulevat voimaan.

Keskimaan toimitusjohtaja Antti Määttä kertoo, että mikäli ravintolarajoituksia tulee, niin Keski-Suomen ABC-liikenneasemien ravintoloissa alkoholin anniskelu keskeytetään, koska niissä koronpassin valvonta olisi vaikeaa muun muassa useiden sisäänkäyntien vuoksi.

1.12.2021 klo 12.04 THL: Keski-Suomessa keskiviikkona 49 uutta koronatartuntaa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan Keski-Suomessa on kirjattu 1. joulukuuta 49 uutta koronavirustartuntaa.

Uusista tartunnoista 20 on Jyväskylässä, 6 Laukaassa, 6 Saarijärvellä, 4 Äänekoskella, 4 Jämsässä, 3 Kannonkoskella, 2 Toivakassa sekä yhdet uudet tapaukset Kivijärvellä, Karstulassa, Keuruulla ja Muuramessa.

Keski-Suomessa odotetaan nyt aluehallintovirastolta päätöksiä uusista koronarajoituksista.

Länsi-Sisä Suomen avi julkaisee erittäin suurella todennäköisyydellä linjauksensa uusista rajoituksista kaikille alueilleen perjantaina.

Ylijohtaja Marko Pulkkinen kertoo, että rajoituspäätösten venymisen taustalla on muun muassa se, että Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan rajoitukset ovat päättymässä 5. joulukuuta. ja uudet, mahdollisesti entistä tiukemmat rajoitukset tässä tautitilanteessa ovat todennäköisesti näilläkin alueilla tarpeen.

Aluehallintovirasto odottaa myös sosiaali- ja terveysministeriöltä uutta ohjauskirjettä, jossa ehkä määritellään rajoitusten sisältöä.

Keski-Suomeen on ennakoitu rajoituksia ainakin ravintoloille ja tapahtumiin. Rajoitukset voisi välttää, jos asiakkailta vaaditaan koronapassi.

1.12.2021 klo 6.15 Keski-Suomen yrittäjäjärjestöt moittivat hallitusta hidastelusta koronapassin kanssa

Keski-Suomen yrittäjäjärjestöissä on voimakasta tyytymättömyyttä hallituksen hitaaseen toimintaan koronapassin kanssa.

Passin käytön laajentaminen on valmistelussa, mutta näillä näkymin valmista on tulossa ehkä vasta tammikuussa, ja toistaiseksi on hämärän peitossa, miten paljon passin käyttöä tarkkaan ottaen lopulta laajennetaan.

Nykyään passia eli todistusta koronarokotuksista, negatiivisesta testituloksesta tai sairastetusta taudista saavat Suomessa lain mukaan kysyä vain toimijat, joihin kohdistuu rajoituksia. Passi tuli käyttöön lokakuun puolivälissä.

– Yllättävän kauan tämä on kestänyt, kun ottaa huomioon, miten nopeasti monessa muussa Euroopan maassa on viety asiaa eteenpäin, sanoo Keski-Suomen kauppakamarin toimitusjohtaja Ari Hiltunen.

Hiltusen mielestä Suomessa ollaan passin kanssa liian varovaisia.

Myöhään tiistai-iltana hallitus tiedotti kriisineuvotteluiden jälkeen tukevansa koronapassin käytön laajentamista ja sen vapaaehtoisen käytön mahdollistamista.

Nykyistä laajempaa käyttöä passille toivoo Keski-Suomen Yrittäjät -järjestön toimitusjohtaja Sanna-Mari Jyräkoski.

– Olisi hyvä, että yrittäjät voisivat vapaammin ottaa käyttöön passin omankin harkinnan mukaan.

Jyräkoski ei suoraan ota suoraan kantaa siihen, olisiko passin käyttö paikallaan työpaikoilla, mutta peräänkuuluttaa keskustelua asiasta. Nyt Suomi on hänen mielestään tullut koronan kanssa toistuvasti yllätetyksi.

– Kyllä se vähän pistää miettimään. Jostakin syystä päätöksentekokoneistossa asiat jäävät viipymään. Kaksi vuotta tätä globaalia pandemiaa on kohta kestänyt, ja jatkuvasti tuntuu, että Suomessa ollaan vähän housut kintuissa.

30.11.2021 klo 13.22 THL: Keski-Suomesta raportoitiin tiistaina seitsemän uutta koronatartuntaa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on kirjannut Keski-Suomesta tiistaina 30. marraskuuta seitsemän uutta koronavirustartuntaa.

Uusista tartunnoista kuusi on Jyväskylässä ja yksi Hankasalmella.

Koronan ilmaantuvuusluku on Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä nyt 240,3. Luku kertoo uusien tartuntojen määrän viimeisen kahden viikon ajalta 100 000 asukasta kohti.

Koko maassa tartuntoja todettini 916. Valtakunnallinen ilmaantuvuusluku on 271.

29.11.2021 klo 15.44 Kannonkoskella useita koronatartuntoja

Kannonkoskella on todettu useita koronatartunoja viime päivien aikana. Asian vahvistaa ylilääkäri Sakari Ritala Perusturvaliikelaitos Saarikasta.

Ritala ei halua kertoa tarkemmin, keitä koronaan sairastuneet ovat.

– Koronatartuntojen määrä on kuitenkin pieni, sanoo Ritala.

Kannonkosken Mäntykodilla on myös todettu lyhyellä ajalla kaksi koronatartuntaa, jonka vuoksi yksikkö on asetettu viime perjantaina 14 vuorokauden vierailukieltoon.

Kannonkoskella ylittyi viikonloppuna viiden koronatartunnan raja. THL ei anna tarkkoja tartuntamääriä kunnista, joissa on alle 5 tartuntaa.

THL:n mukaan Kannonkoskella on nyt yhteensä kahdeksan koronavirustartuntaa.

29.11.2021 klo 13.12 Keski-Suomi siirtyi koronan leviämisalueeksi – rajoituksia luvassa, virusmuunnokseen varaudutaan

Keski-Suomi on tästä päivästä alkaen koronan leviämisvaiheessa. Keski-Suomen alueellinen tartuntatautien torjunnan johtoryhmä eli niin sanottu Koronanyrkki päätti asiasta 29. marraskuuta.

Tähän saakka Keski-Suomi on jäänyt kokonaisharkinnan perusteella kriteerien alapuolelle. Sairaalakuormituksen osalta tilanne on säilynyt rauhallisena, mutta muutoin katsotaan, että leviämisvaiheen kriteerit ylittyvät.

– Tästä päivästä lähtien katsotaan että Keski-Suomi kuuluu leviämisalueeseen, toteaa sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Juha Paloneva.

Tämä tarkoittaa muun muassa, että ravintolarajoitukset astuvat voimaan. Jos ravintola ottaa käyttöön koronapassin, se saa olla auki pidempään. Keski-Suomessa ei ole vielä koronapassia tarvittu.

– Arvioni mukaan tämä selkeyttää tilannetta ja kannustaa epäröiviä ottamaan rokotteen, Paloneva toteaa.

26.11.2021 klo 12:31 THL: Keski-Suomesta raportoitiin maanantaina 134 uutta koronatartuntaa, Kannonkoskella ylittyi viiden tartunnan raja

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) raportoi maanantaina 134 uutta koronavirustartuntaa Keski-Suomesta.

Tartunnoista 74 on Jyväskylässä, 18 Laukaassa, 11 Saarijärvellä, 10 Keuruulla, kahdeksan Kannonkoskella, kuusi Äänekoskella, viisi Muuramessa, kaksi Jämsässä, kaksi Toivakassa sekä yhdet Joutsassa ja Uuraisilla.

Kannonkoskella ylittyi viikonloppuna viiden koronatartunnan raja. THL ei anna tarkkoja tartuntamääriä kunnista, joissa on alle 5 tartuntaa.

Perusturvaliikelaitos Saarikka kertoo verkkosivuillaan, että Kannonkosken Mäntykodilla on todettu koronavirustartuntoja. Muun muassa ympärivuorokautista hoivaa ikäihmisille tarjoava Mäntykoti asetettiin tartuntojen vuoksi vierailukieltoon viime perjantaina.

Luhanka on nyt ainoa keskisuomalainen kunta, joka ei vielä näy koronakartalla.

Koronan ilmaantuvuusluku on Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä nyt 247,1. Luku kertoo uusien tartuntojen määrän viimeisen kahden viikon ajalta 100 000 asukasta kohti.

Koko maassa tartuntoja todettiin 3 338. Valtakunnallinen ilmaantuvuusluku on 270,6.

26.11.2021 klo : Pikkujoulukausi käy kuumana Keski-Suomessa, vaikka koronatartuntoja on paljon – "Virus leviää nyt perheissä", sanoo tartuntataudesta vastaava lääkäri

Koronan ilmaantuvuusluku on Keski-Suomessa jopa korkeampi, kuin alueilla, joilla koronarajoituksia on asetettu voimaan. Keski-Suomessa rajoituksia ei ole, sillä tartunnat eivät ole peräisin tapahtumista tai ravintoloista, vaan korona leviää nyt pääasiassa perheiden sisällä ja lapsilla.

– Esimerkiksi viimeisen viikon aikana emme ole tunnistaneet yhtään ravintolaperäistä tai yleisötilaisuuksista tullutta tartuntaa, ja kun tartunnat leviävät perheissä, ei ravintolarajoituksissa olisi oikein mieltä, sanoo Jyväskylän tartuntataudeista vastaava lääkäri Ilkka Käsmä.

Sairaanhoidossa on kuitenkin ollut koronakuormitusta Keski-Suomessakin. Käsmän mukaan maakunnan koronatilanne on hallinnassa.

– Perheet ovat yleensä koronatartuntojen päätepiste, josta ne eivät enää leviä ulospäin. Näyttäisi siltä, että tartunnat täällä ovat jo lähteneet laskuun.

26.11.2021 klo 12:41 THL: Keski-Suomesta raportoitiin perjantaina 56 uutta koronatartuntaa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) raportoi perjantaina 56 uutta koronavirustartuntaa Keski-Suomesta.

Tartunnoista 29 on Jyväskylässä, 18 Laukaassa, neljä Saarijärvellä, kaksi Jämsässä, kaksi Äänekoskella ja yksi Uuraisilla.

Koronan ilmaantuvuusluku on Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä nyt 245,9. Luku kertoo uusien tartuntojen määrän viimeisen kahden viikon ajalta 100 000 asukasta kohti.

Koko maassa tartuntoja todettiin 1 406. Valtakunnallinen ilmaantuvuusluku on 253,4.

25.11.2021 klo 12.08 THL: Keski-Suomessa 66 uutta koronavirustartuntaa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on kirjannut Keski-Suomesta torstaina 25. marraskuuta 66 uutta koronavirustartuntaa.

Uusista tartunnoista 33 on Jyväskylässä, 10 Laukaassa, kuusi Saarijärvellä, neljä Keuruulla, kolme Muuramessa, kolme Uuraisilla, kolme Jämsässä, kaksi Äänekoskella sekä yhdet Hankasalmella ja Toivakassa.

Koronan ilmaantuvuusluku on Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä nyt 230,1. Luku kertoo uusien tartuntojen määrän viimeisen kahden viikon ajalta 100 000 asukasta kohti.

Valtakunnallinen ilmaantuvuusluku on 241,4.

24.11.2021 klo 12:44 THL: Keski-Suomesta raportoitiin keskiviikkona vain 5 uutta koronatartuntaa, Laukaassa päiväkoti- ja kouluikäisiä karanteenissa, Uuraisilla korkea ilmaantuvuusluku

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) raportoi keskiviikkona 5 uutta koronavirustartuntaa Keski-Suomesta. Tartunnoista neljä on Jyväskylästä ja yksi Hankasalmelta.

Laukaassa koulujen ja päiväkotien koronatilanne on heikentynyt: kunnassa on tällä hetkellä 140 päiväkoti- tai kouluikäistä karanteenissa.

Seututerveyskeskuksen apulaisylilääkäri Kari-Pekka Vuoren mukaan korona leviää tällä hetkellä Laukaassa etenkin perheissä. Hallitsematonta leviämistä koko kunnan väestössä ei ole.

Laukaatakin korkeampi koronan ilmaantuvuusluku on Uuraisilla, jossa oli viime viikolla karanteeneja kunnan kaikissa neljässä koulussa ja yhdessä päiväkodissa.

Uuraisten asukaslukuun suhteutettu koronan ilmaantuvuusluku on koko valtakunnassa yhdeksänneksi suurin.

Uuraisten koulujen koronatilanne on kuitenkin rauhoittumassa

23.11.2021 klo 11.58 THL: Keski-Suomessa 44 uutta koronatartuntaa

Koronaviruksen ilmaantuvuus jatkaa kasvuaan Keski-Suomessa. Ilmaantuvuusluku on nyt 234,4.

Luku kertoo tartuntojen määrän kahden viikon aikana 100 000 asukasta kohti. Viikko sitten Keski-Suomen sairaanhoitopiirin ilmaantuvuusluku oli noin 160.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on kirjannut 23. marraskuuta Keski-Suomessa 44 uutta koronatartuntaa.

Uusista tartunnoista 21 on Jyväskylässä, 7 Keuruulla, 5 Saarijärvellä, 4 Jämsässä, 2 Äänekoskella ja yhdet uudet tapaukset Laukaassa, Hankasalmella, Uuraisilla, Petäjävedellä ja Joutsassa.

22.11.2021 klo 12.13 THL: Keski-Suomessa viime päivinä 111 uutta koronavirustartuntaa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan Keski-Suomessa on kirjattu perjantain 19. marraskuuta jälkeen 111 uutta koronavirustartuntaa.

Uusista tartunnoista 64 on Jyväskylässä, 29 Laukaassa, 7 Uuraisilla, 3 Saarijärvellä, 3 Keuruulla sekä yhdet uudet tapaukset Muuramessa, Hankasalmella, Petäjävedellä, Pihtiputaalla ja Viitasaarella.

Keski-Suomessa koronavirus leviää nyt erityisesti alle 12-vuotiaiden lasten ja muiden rokottamattomien keskuudessa, kertoo Keski-Suomen alueellinen tartuntatautien torjunnan johtoryhmä eli niin sanottu Koronanyrkki. Tartuntoja on saatu viime aikoina pääosin perheiden sisällä.

Koronanyrkki painottaa, että taudin torjunnassa hyvä käsihygienia, turvavälit, ruuhkaisten paikkojen välttäminen ja maskien käyttö ovat edelleen tarpeen.

Koronanyrkki ei maanantaisessa kokouksessaan määritellyt Keski-Suomen aluetta edelleenkään leviämisalueeksi siitäkään huolimatta, että koronatartuntojen määrä on viime viikkoina noussut Keski-Suomessakin.

Nyrkki perusteli päätöstään sillä, että tällä hetkellä koronatartunnat leviävät erityisesti perheen sisällä, eivätkä esimerkiksi kouluissa, lasten harrastuksissa tai ravintoloissa. Kokouksessa todettiin myös, että koronapotilaat eivät tällä hetkellä kuormita merkittävästi sairaalaa ja tartuntojen jäljitys toimii hyvin. Sairaanhoitopiirissä ei ole myöskään ilmennyt koronalle joukkoaltistumisia.

19.11.2021 klo 13.12 Uuraisilla on koronakaranteeneja kaikissa kouluissa

Uuraisilla on peruskoululaisia koronan vuoksi karanteenissa kunnan jokaisesta koulusta.

Koulukeskuksen yhteisnäiskoulusta on asetettu karanteeniin yhdeksän oppilasta, Hirvasen koulusta kaksi, Kyynämöisiltä 15 ja Höytiän koulusta 14.

Karanteenit ovat alkaneet eri aikaan ja päättyvät pääosin tulevan viikon ja tämän viikon aikana.

Uuraisilla on koronakaranteeneja myös yksityisessä päiväkoti Helmessä, jossa karanteeniin joutuneiden määrä on tämän viikon lopulla kasvanut.

19.11.2021 klo 11.49 THL: Keski-Suomessa perjantaina 70 uutta koronatartuntaa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on kirjannut Keski-Suomesta perjantaina 19. marraskuuta 70 uutta koronavirustartuntaa.

Uusista tartunnoista 32 on Jyväskylässä, 26 Laukaassa, 2 Uuraisilla, 2 Saarijärvellä, 2 Karstulassa, Äänekoskella kolme sekä yhdet uudet tapaukset Keuruulla ja Toivakassa.

Lisäksi Pirkanmaan sairaanhoitopiiriin kuuluvassa Jämsässä on todettu yksi koronavirustartunta.

Koronan ilmaantuvuus on Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä kasvanut selvästi viime viikosta. Viikko sitten ilmaantuvuusluku oli 132 ja tänään luku on 193,3. Luku kertoo uusien tartuntojen määrän viimeisen kahden viikon ajalta 100 000 asukasta kohti.

19.11.2021 klo 11.50 Sairaala Novan aikuisten psykiatrinen osasto on asetettu karanteeniin – osastolla on todettu useampi koronatartunta

Keski-Suomen Sairaala Novan aikuisten psykiatrinen osasto on asetettu karanteeniin osastolla todettujen koronatartuntojen vuoksi.

Karanteeni kestää kaksi viikkoa eli joulukuun 2. päivään asti. Koronatartuntojen vuoksi psykiatriselle osasto C7:lle eivät vierailut ole sallittuja.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Juha Paloneva sanoo, että osastolla on todettu useampi koronatartunta, mutta tarkemmin tartuntojen määrää ei haluta kertoa.

Koronatartuntoja on osaston henkilökunnan jäsenillä ja ainakin yhdellä potilaalla.

Palonevan mukaan osastolla on 15 potilaspaikkaa ja osasto on tällä hetkellä täynnä.

Osaston C7 karanteenin kesto täsmentyy, jos osastolla ilmenee uusia tartuntoja.

18.11.2021 klo 15.53 Laukaassa Kuusan koulun 4.–6. luokat etäopetukseen koronavirusaltistumisten vuoksi

Kuusan koulussa 4.–6. luokkalaiset siirretään etäopetukseen viime päivinä todettujen laajojen korona-altistumisketjujen vuoksi.

Etäopetuksella saadaan vähennettyä koronavirusaltistumisten määrää. Laukaan kunta kerto tiedotteessaan, että suuri osa koulun oppilaista on joka tapauksessa määrätty karanteeniin.

Etäopetus kestää 26. marraskuuta asti, mikä tarkoittaa 10 vuorokauden katkosta koululaisten kontakteihin.

Osana etäopetukseen siirtymistä suositellaan myös kaikkien muiden ei-välttämättömien lähikontaktien välttämistä kodin ulkopuolella. Koulunjohtaja ja opettajat tiedottavat oppilaita, huoltajia ja henkilökuntaa etäopetukseen siirtymisen käytännöistä.

18.11.2021 klo 12.10 THL: Keski-Suomessa 53 uutta koronavirustartuntaa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on kirjannut Keski-Suomesta torstaina 18. marraskuuta 53 uutta koronavirustartuntaa.

Uusista tartunnoista 33 on Jyväskylässä, 6 Uuraisilla, 4 Äänekoskella, 3 Saarijärvellä, 2 Keuruulla, 2 Joutsassa, 2 Karstulassa sekä yksi uusi tapaus Laukaassa.

Koronan ilmaantuvuus on Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä kasvanut selvästi viime viikosta. Viikko sitten ilmaantuvuusluku oli 132 ja tänään luku on 180,6. Luku kertoo uusien tartuntojen määrän viimeisen kahden viikon ajalta 100 000 asukasta kohti.

17.11.2021 klo 13.25 THL:n mukaan Keski-Suomessa keskiviikkona lähes 50 uutta koronatartuntaa, uusia tapauksia todettu ympäri maakuntaa

Keski-Suomessa koronaviruksen ilmaantuvuus on jälleen nousussa. Ilmaantuvuusluku on nyt Keski-Suomessa 170 ja koko maassa 199,1. Luku kertoo uusien tartuntojen määrän viimeisten kahden viikon ajalta 100 000 asukasta kohti.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä uusia koronatartuntoja on kirjattu kahden viime viikon aikana 430, kun sitä edeltävien kahden viikon aikana niitä vahvistettiin 314.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan Keski-Suomessa on todettu keskiviikkona 17. marraskuuta 49 uutta tartuntaa.

Uusista tartunnoista 15 on Jyväskylässä, 9 Laukaassa, 6 Saarijärvellä, 6 Uuraisilla, 3 Petäjävedellä. 2 Pihtiputaalla, 2 Keuruulla sekä yhdet uudet tartunnat Joutsassa, Konnevedellä, Kinnulassa, Muuramessa, Jämsässä ja Äänekoskella.

Kasvavista tartuntamääristä huolimatta koronapotilaiden sairaalahoidon tarve on pysynyt viime pävät Keski-Suomessa ennallaan, kertoo Keski-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Juha Paloneva.

Sairaalahoitoa tarvitsevat Palonevan mukaan tällä hetkellä yksittäiset koronapotilaat ja myös tehohoidon tarvetta on ajoittain. Sairaalahoidossa on Keski-Suomessa lähinnä iäkkäämpiä ja rokottamattomia koronapotilaita, sanoo Paloneva.

16.1.2021 klo 12.51 THL: Keski-Suomessa tiistaina 48 uutta koronavirustartuntaa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan Keski-Suomessa on kirjattu 16. marraskuuta 48 uutta koronatartuntaa.

Uusista tartunnoista 29 on Jyväskylässä, 9 Laukaassa, 4 Uuraisilla, 2 Saarijärvellä sekä yhdet uudet tapaukset Äänekoskella, Karstulassa, Toivakassa ja Jämsässä.

Jyväskylän tartuntataudeista vastaava lääkäri Ilkka Käsmä arvioi,ettäkoronapassin käytön laajentamiselle voisi olla Jyväskylässä perusteita.

Käsmän mukaan tartuntoja tulee nykyään kaupungin yöelämässä, joten tartuntojen määrää voisi jossain määrin vähentää se, jos passia edellytettäisiin ravintoloissa. Nykyään passia ei Jyväskylän yöelämässä kysytä, koska passi on käytössä vain alueilla, joissa on voimassa rajoituksia.

Uusia paikallisesti päätettäviä koronarajoituksia Jyväskylässä tuskin on näköpiirissä, ellei koronatilanne nykyisestä selvästi heikkene, sanoo Käsmä.

Valtioneuvosto päätti maanantaina 15. marraskuuta asettaa neljälle uudelle alueelle ravintolarajoituksia, ei kuitenkaan Keski-Suomeen.

15.11.2021 klo 13.35 THL: Keski-Suomessa 156 uutta koronatartuntaa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan Keski-Suomessa on todettu viime torstain jälkeen 156 uutta koronavirustartuntaa.

THL:n mukaan uusista tartunnoista 84 on Jyväskylässä, 16 Saarijärvellä, 13 Laukaassa, 8 Pihtiputaalla, 7 Muuramessa, 4 Keuruulla, 4 Uuraisilla, 4 Joutsassa, 3 Äänekoskella, 3 Petäjävedellä, 3 Jämsässä, 2 Konnevedellä, 2 Hankasalmella, 2 Viitasaareilla sekä yksi uusi tapaus Karstulassa.

Koronan ilmaantuvuus on jälleen nousussa Keski-Suomessa. Ilmaantuvuusluku oli maanantaina 154,2, kun viime viikolla luku oli muutamana päivänä alle 130. Luku kertoo uusien tartuntojen määrän viimeisen kahden viikon aikana 100 000 asukasta kohti.

Keski-Suomi ei kuitenkaan toistaiseksi täytä koronan leviämisvaiheen kriteerejä. Alueellinen tartuntatautien torjunnan johtoryhmä eli niin sanottu Koronanyrkki tiedotti maanantaina, että Keski-Suomessa tartunnat pystytään jäljittämään edellen hyvin, 75 prosentissa tapauksista altistustieto on selvillä.

Taudille altistuneista yli puolet on saanut koronatartunnan perhepiirissä, eikä Keski-Suomessa ole havaittu viime aikoina isoja tartuntaryppäitä. Korona ei leviä tällä hetkellä myöskään erityisesti missään tietyssä ryhmässä.

Koronanyrkin mukaan maskisuositusta jatketaan. Maskin käyttöä suositellaan yli 12-vuotiaille kaikissa julkisissa sisätiloissa, joissa on paljon ihmisiä. Maskin käyttö on suotavaa esimerkiksi julkisissa liikennevälineissä. Maskia kannattaa käyttää myös ulkona, jos turvavälien pitäminen ei ole mahdollista.

Keski-Suomessa maskin käyttöä jatketaan myös sosiaali- ja terveydenhuollon kaikissa lähikontakteissa toistaiseksi. Maski tarjoaa suojaa koronaviruksen lisäksi myös muita syksyllä leviäviä tauteja, kuten influenssaa ja flunssaa vastaan.

12.11.2021 klo 12.45 Alakouluikäiset saavat nyt koronatartuntoja Jyväskylässä, tartuntaudeista vastaava lääkäri: "Hyvin lievä infektio tyypillisesti"

Koronarokotuskattavuutta yritetään puskea Keski-Suomessa ylöspäin, ja rokotukset etenevät sairaanhoitopiirissä "hitaasti mutta varmasti", tiedotti alueen koronatoimia koordinoiva Koronanyrkki torstaina.

Rokotuskattavuus on alueella 80 prosentin tuntumassa, mutta maan hallituksen tavoitteena on, että 90 prosenttia 12-vuotta täyttäneistä saadaan täyden rokotussuojan piiriin.

Jyväskylässä tartuntoja oli tällä viikolla perjantaiaamuun mennessä todettu 76, kun koko viime viikolla tartuntoja oli 86.

– Kyllä se siltä näyttää, että tartuntamäärät ovat hiukan nousussa, niin kuin näyttäisi olevan valtakunnallisesti, sanoo Jyväskylän tartuntataudeista vastaava lääkäri Ilkka Käsmä.

– Tällä hetkellä Jyväskylän seudulla tartunnat painottuvat 7–12-vuotiaisiin ja toisaalta 24–50-vuotiaisiin rokottamattomiin. Nuorilla aikuisilla on tosi vähän tartuntoja,

Alakouluikäisiä ei Suomessa toistaiseksi rokoteta, ja Käsmä korostaa, että heillä koronatartunta aiheuttaa äärimmäisen harvoin vakavan taudin.

– Hyvin lievä ylähengitystienfektio on se, mitä he tyypillisesti sairastavat.

Viimeksi kuluneen kuukauden aikana Jyväskylässä on ollut jonkin verran tapauksia, joissa tartunnan on saanut kahdesti rokotettu henkilö. Tyypillisesti tauti on tullut perheeseen, jossa ollaan tiiviisti yhdessä.

– Tuplarokotetutkin ovat saaneet tartuntoja, mutta heillä tauti on tyypillisesti lievä. Kyllä rokottamisen voima on näissä tapauksissa selvä, Käsmä sanoo.

Käsmän mukaan ainakin kaupunginsairaalassa tilanne on koronan osalta yhä rauhallinen ja infektiovastaanotoillakin on tiettävästi ollut melko hiljaista.

11.11.2021 klo 12.09 THL: Keski-Suomessa torstaina 36 uutta koronavirustartuntaa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on kirjannut Keski-Suomesta 36 uutta koronatartuntaa.

Uusista tartunnoista 18 on Jyväskylässä, kuusi Saarijärvellä, kolme Laukaassa, kolme Keuruulla sekä yhdet Hankasalmella, Joutsassa, Jämsässä, Konnevedellä, Muuramessa ja Pihtiputaalla.

Koronan ilmaantuvuusluku on Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä nyt 132. Valtakunnallisesti vastaava luku on 172,7. Luku kertoo tartuntojen määrän viimeisen kahden viikon ajalta 100 000 asukasta kohti.

Koko maassa tartuntoja todettiin 863.

10.11.2021 klo 16.44 Jämsänjoen yhtenäiskoulussa on todettu koronavirustartunta

Jämsänjoen yhtenäiskoulun alakoulun oppilaalla on todettu koronavirustartunta, kertoo Jämsän kaupunki tiedotteessaan. Koululla ei ole tapahtunut kaupungin mukaan tartuntaan liittyen korona-altistumista.

Todetulla tartunnalla ei ole vaikutusta koulun toimintaan tai koulun tilojen käyttöön. Koulun oppilaiden huoltajille on tiedotettu asiasta Wilmassa.

10.11.2021 klo 12.39 THL: Kaipolan koulussa koronatartunta, karanteeneja ei määrätty

Jämsässä Kaipolan koulun yhdellä oppilaalla on todettu koronavirustartunta. Kaupungin tiedotteen mukaan tartunta ei vaikuta koulutyöhön tai koulun tilojen käyttöön.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) selvitysten mukaan koulujen ja päiväkotien merkitys koko epidemian leviämisen kannalta on vähäinen. THL on todennut, että esimerkiksi samassa luokkahuoneessa oleskelu koronavirustartunnan saaneen kanssa ei tarkoita sitä että koko ryhmä olisi altistunut virukselle.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin linjauksen mukaan altistuneista määrätään karanteeniin vain samassa taloudessa asuvat tai muut tiiviit lähikontaktit, joilla ei ole täyttä rokotussuojaa.

10.11.2021 klo 12.17 THL: Keski-Suomessa keskiviikkona 39 uutta koronavirustartuntaa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan Keski-Suomessa on kirjattu keskiviikkona 39 uutta koronatartuntaa.

Jyväskylässä ja Saarijärvellä todettiin molemmissa 11 uutta tartuntaa. Tartuntoja oli myös kuusi Laukaassa, kaksi Karstulassa, kaksi Joutsassa, kaksi Pihtiputaalla, kaksi Äänekoskella, yksi Jämsässä, yksi Muuramessa ja yksi Konnevedellä.

Koronan ilmaantuvuusluku on Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä nyt 128,9.

Ilmaantuvuusluku kertoo tartuntojen määrän viimeisen kahden viikon aikana 100 000 asukasta kohti. Koko maan koronailmaantuvuus on 167,8.

10.11.2021 klo 6.30 Pihtiputaalla koronatartunnat kasvussa

Koronatartunnat ovat lisääntyneet Pihtiputaalla viime viikkojen aikana.

Wiitaunionin johtoryhmä on päättänyt, että yksittäisistä korona-altistumista ei kerrota yleisölle ellei tilanteella on laajempaa merkitystä. Terveydenhuoltohenkilöstö tiedottaa altistuksista vain asianosaisille.

Pihtipudas kehottaa asukkaita rokottautumaan, käyttämään maskia julkisissa tiloissa sekä noudattamaan THL:n koronaohjeita.

9.11.2021 klo 15.47 80 prosentin rokotekattavuus ylittyi Jyväskylässä, Hankasalmella ja Uuraisilla – 15 000 on kokonaan rokottamatta

Jyväskylä, Hankasalmi ja Uurainen ylittivät maanantaiaamuna tavoitteeksi asetetun 80 prosentin rokotekattavuuden yli 12-vuotiaiden keskuudessa. Ylitys tapahtui valtakunnan keskitasoa aiemmin.

Yhden rokotusannoksen saaneita on Jyväskylässä, Hankasalmella ja Uuraisilla 88,2 prosenttia. Valtakunnallisesti yhden koronarokotteen saaneita on 86 prosenttia 12 vuotta täyttäneistä.

Palvelukoordinaattori Raija Loikkanen sanoo, että vieläkään ei voida olla tyytyväisiä, sillä 12 vuotta täyttäneistä 15 000 ihmistä on edelleen ilman rokotetta.

9.11.2021 klo 12.50 THL: Keski-Suomessa tiistaina 20 uutta koronavirustartuntaa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan Keski-Suomessa on kirjattu 9. marraskuuta 20 uutta koronatartuntaa.

Uusista tartunnoista yhdeksän on Jyväskylässä, viisi Laukaassa, kolme Äänekoskella, kaksi Jämsässä ja yksi uusi tapaus Hankasalmella.

Koronan ilmaantuvuus on Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä hienoisessa laskussa. Ilmaantuvuusluku on nyt 128,5.

Ilmaantuvuusluku kertoo tartuntojen määrän viimeisen kahden viikon aikana 100 000 asukasta kohti. Koko maan koronailmaantuvuus on 165,7.

8.11.2021 klo 16.53 Keski-Suomessa kaksi uutta koronaan liittyvää kuolemaa – sairaalahoidossa on yksittäisiä koronapotilaita

Keski-Suomessa on kirjattu viime viikkoina kaksi uutta koronavirukseen liittyvää kuolemantapausta, kertoo Keski-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Juha Paloneva.

Palonevan mukaan menehtyneillä on ollut vakavalle koronataudille altistavia riskitekijöitä. Kuolleiden ikää Paloneva ei kommentoi.

Kaikkiaan koronan seurauksena on kuollut Keski-Suomessa koko epidemian aikana 29 ihmistä. Koko maassa koronakuolemia on tähän mennessä 1200.

Muun maan tavoin Keski-Suomessakin kaksi koronarokoteannosta on saanut pian 80 prosenttia yli 12-vuotiaista. Paloneva toteaa, ettei rajapyykin saavuttaminen muuta oikeastaan mitään.

– Se on ollut tavoiteluku. Ajateltiin, että sen jälkeen tilanne voisi olennaisesti muuttua, mutta kyllä nyt on nähty, että rokotuksista huolimatta tartuntoja on varsin paljon. Tilanne on pysynyt sairaalahoidon suhteen aika vakaana. Näyttää tietynlaiselta vuoristoradalta, että välillä tulee nousuja ja sitten tilanne taas rauhoittuu. On huomattu, että kun asia nostetaan julkisuudessa esiin, niin ihmiset ryhtyy hetkeksi varovaisemmaksi.

Palonevan mukaan uusia koronarajoituksia ei tällä hetkellä ole näköpiirissä. Laajaa rajoitusten purkua syys-lokakuun vaihteessa johtajaylilääkäri pitää melko oikea-aikaisena.

– Vaikea nähdä, että kovin tiukoilla rajoituksilla tilannetta olisi pystynyt enempää hallitsemaan. Varmasti ihmisten sietokyky myös elämän voimakkaaseen rajoittamiseen alkoi olla jo lopussa. En usko, että muutamalla viikolla rajoitusten purkua pitkittämällä olisi saavutettu merkittävää muutosta nykytilanteeseen, pohtii Paloneva.

8.11.2021 klo 12.16 THL: Maanantaina kirjattiin Keski-Suomessa 74 uutta koronavirustartuntaa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on kirjannut Keski-Suomesta 74 uutta koronatartuntaa. Luvussa on mukana tartuntoja useamman päivän ajalta.

Uusista tartunnoista 30 on Jyväskylässä, 8 Laukaassa, 8 Saarijärvellä, 7 Pihtiputaalla, 5 Viitasaarella, 5 Jämsässä, 4 Keuruulla, 2 Äänekoskella, 2 Petäjävedellä sekä yhdet Muuramessa, Joutsassa ja Konnevedellä.

Koronan ilmaantuvuusluku on Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä nyt 132. Valtakunnallisesti vastaava luku on 161,9. Luku kertoo tartuntojen määrän viimeisen kahden viikon ajalta 100 000 asukasta kohti.

Koko maassa tartuntoja todettiin 2016.

5.11.2021 klo 16.58 THL: Perjantaina kirjattiin Keski-Suomessa 22 uutta koronavirustartuntaa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan Keski-Suomessa on todettu perjantaina 22 uutta koronavirustartuntaa.

Uusista tartunnoista 9 on Jyväskylässä, 5 Äänekoskella, 4 Laukaassa, 2 Joutsassa ja 1 Jämsässä. THL ei anna tarkkoja tartuntamääriä kunnista, joissa on pandemian ajalta yhteensä alle 5 tartuntaa.

Koronan ilmaantuvuusluku on Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä nyt 122,9. Koko maan vastaava luku on 150,4 Luku kertoo uusien tartuntojen määrän viimeisen kahden viikon aikana 100 000 asukasta kohti.

Koko maassa tartuntoja todettiin perjantaina 788.

4.11.2021 klo 12.34 THL: Torstaina kirjattiin Keski-Suomessa 24 uutta koronavirustartuntaa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan Keski-Suomessa on todettu torstaina 24 uutta koronavirustartuntaa.

Uusista tartunnoista 9 on Jyväskylässä, 5 Laukaassa, 3 Pihtiputaalla, 2 Muuramessa, 2 Keuruulla, sekä yhdet Äänekoskella, Saarijärvellä ja Petäjävedellä.

Koronan ilmaantuvuusluku on Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä nyt 121. Koko maan vastaava luku on 146,3. Luku kertoo uusien tartuntojen määrän viimeisen kahden viikon aikana 100 000 asukasta kohti.

Koko maassa tartuntoja todettiin torstaina 740.

3.11.2021 klo 12.41 THL: Keskiviikkona kirjattiin Keski-Suomessa 107 uutta koronavirustartuntaa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan Keski-Suomessa on todettu keskiviikkona 107 uutta koronavirustartuntaa.

Uusista tartunnoista 60 on Jyväskylässä, 12 Laukaassa, 7 Hankasalmella, 6 Jämsässä, 4 Saarijärvellä, 4 Petäjävedellä, 3 Äänekoskella, 2 Muuramessa, 2 Pihtiputaalla sekä yhdet Keuruulla, Uuraisilla, Viitasaaressa, Toivakassa, Kinnulassa ja Kivijärvellä. THL ei anna tarkkoja tartuntamääriä kunnista, joissa on pandemian ajalta yhteensä alle 5 tartuntaa.

Koronan ilmaantuvuusluku on Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä nyt 122,9. Koko maan ilmaantuvuusluku on 140,8. Luku kertoo uusien tartuntojen määrän viimeisen kahden viikon aikana 100 000 asukasta kohti.

THL kertoo, että kaikkiaan Suomessa on todettu 1150 uutta koronavirustartuntaa.

2.11.2021 klo 15.12 THL: Tiistaina kirjattiin Keski-Suomessa 24 uutta koronavirustartuntaa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on kirjannut Keski-Suomesta 24 uutta koronatartuntaa.

Uusista tartunnoista 8 on Äänekoskella, 6 Jyväskylässä, 4 Jämsässä, 4 Laukaassa ja 2 Keuruulla.

Koronan ilmaantuvuusluku on Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä nyt 126,9. Valtakunnallisesti vastaava luku on 138,4. Luku kertoo tartuntojen määrän viimeisen kahden viikon ajalta 100 000 asukasta kohti.

1.11.2021 klo 12.12 THL: Maanantaina kirjattiin Keski-Suomessa 72 uutta koronavirustartuntaa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on kirjannut Keski-Suomesta 72 uutta koronatartuntaa. Luvussa on mukana tartuntoja koko viikonlopun ajalta.

Uusista tartunnoista 33 on Jyväskylässä, 12 Laukaassa, 8 Jämsässä, 7 Äänekoskella, 6 Keuruulla, 2 Muuramessa, 2 Pihtiputaalla sekä yhdet Joutsassa ja Uuraisilla.

Koronan ilmaantuvuusluku on Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä nyt 129,7. Valtakunnallisesti vastaava luku on 136. Luku kertoo tartuntojen määrän viimeisen kahden viikon ajalta 100 000 asukasta kohti.

.
.