1. yle.fi
 2. Uutiset
 3. koronavirus

Uusimmat koronatiedot Pohjois-Pohjanmaalla: Oysissa neljällä osastohoidossa olevalla potilaalla on todettu koronatartunta – kaupunginsairaalassa kolme tartuntaa

Kokoamme tähän päivittyvään artikkeliin tiedot Pohjois-Pohjanmaan koronavirustilanteesta.

koronavirus
Nordlabin keskuslaboratirion ovi Oysissa.
Kaikki hengitystieoireiset pystytään esimerkiksi Oulussa testaamaan koronan varalta. Risto Degerman / Yle

Tartuntatilanne tällä hetkellä:

 • Pohjois-Pohjanmaa on epidemian perustasolla.
 • Tällä hetkellä Oulussa rokotetaan 65-vuotiaita ja sitä vanhempia sekä riskiryhmään 1 kuuluvia 16–64-vuotiaita. Myösriskiryhmän 2 koronarokotukset 18–64-vuotiaille ovat alkaneet.
 • Pohjois-Pohjanmaalla koronatartuntoja on todettu viimeksi kuluneiden 14 vuorokauden aikana 115 (sitä edeltävän 14 vuorokauden luku 70)
 • Pohjois-Pohjanmaalla ilmaantuvuus eli koronatapauksia per 100 000 asukasta viimeksi kuluneiden 14 vuorokauden aikana on 27,9 (sitä edeltävän 14 vuorokauden luku 17,01).
 • Edellä mainitut luvut perustuvat THL:n tietoihin (siirryt toiseen palveluun), ja ne on viimeksi päivitetty 22.4.2021.
 • Koronapandemian kuntakohtaiset tartuntamäärät näkyvät alla olevassa taulukossa. Ne päivittyvät automaattisesti THL:n tietokannan perusteella, mutta tietojen päivittymisessä on viivettä ja siksi "Uudet tänään" -sarakkeen tiedot eivät välttämättä ole aina täysin ajan tasalla.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

 • Oys-erva-alueella yhteensä 12 ihmistä on sairaalahoidossa koronaviruksen aiheuttaman taudin vuoksi. Koronan vuoksi tehohoidossa ei ole tällä hetkellä ketään (päivitetty 22.4. jolloin tuorein tieto on saatu. Lukua päivitetään edelleen, jos uutta tietoa saadaan).
 • Yle kertoo uusista koronatartunnoista Oulun kaupungilta, OYSista ja THL:ltä saatujen tietojen perusteella. Tiedoissa voi olla keskinäisiä eroja muun muassa tilastointierojen vuoksi.
 • Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella koronavirusrokotteen ensimmäisen annoksen on saanut 22,4 prosenttia väestöstä. Toisen annoksen saaneita on 1,9 prosenttia väestöstä (THL 22.4.2021).

Pohjois-Pohjanmaalla voimassa olevat toimet koronaepidemian kiihtymisen hillitsemiseksi (siirryt toiseen palveluun):

 • Pohjois-Pohjanmaan ravintolat suljettiin muulta kuin take away -myynniltä 8.3. alkaen, valtioneuvoston mukaan ravintolat voidaan avata asiakkaille uudestaan perjantaina 9.4.
 • Yksityistilaisuuksiksi suositellaan enintään kymmenen hengen tilaisuuksia 12.4. alkaen.
 • Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on rajoittanut maakunnan yleisten kokousten ja yleisötilaisuuksien henkilömäärä kuuteen 8.3. alkaen. Pohjois-Pohjanmaalla voi järjestää enintään kymmenen hengen kokoontumisia terveysturvallisuus huomoiden 12.4.–25.4.
 • Ainoastaan korkeakoulut säilyvät etäopetuksessa, muu opetus siis lähiopetuksena.
 • Julkiset eli kuntien hallinnoimat tilat pysyvät suljettuina. Siis esimerkiksi uimahallit, yleiset saunat. Välttämättömät palvelut turvataan ja kuntatasolla harkitaan, mitä ne ovat.
 • Etätyön tekeminen mahdollisimman laajasti työpaikoilla, samoin etäkokoussuositus koskien sekä työ- että vapaa-aikaa.
 • Täysi-ikäisten ryhmäharrastustoimintaan suositellaan keskeytystä. Tätä nuorempien ryhmien toiminta voi jatkua harkinnan mukaan. Matalin kynnys on alle 12-vuotiaiden harrastamiseen.
 • Maskin käyttöä suositellaan yksityisten palveluntarjoajien tiloissa, julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, yläkouluissa, toisen asteen oppilaitoksissa ja korkeakouluissa sekä työpaikoilla sisätiloissa mahdollisuuksien mukaan.
 • Maskisuositus on myös joukkoliikenteessä. Lisäksi maskia suositellaan matkalla koronavirustestiin tai kun palataan riskialueelta Suomeen ja siirrytään karanteeniin.
 • Suositellaan harkitsemaan tarkoin vierailua ikäihmisten luona.
 • Alueen kunnat määrittävät omat toimensa epidemian hillitsemiseksi.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

23.4. kello 7.26 Oulun koronatilanne huonontunut viime päivinä - kaupunginsairaalassa todettu tartuntoja potilailla

Oulun korontatartuntatilanne on kääntynyt viime päivinä huonommaksi. Esimerkiksi torstaina 22. huhtikuuta uusia tartuntoja on todettu kahdeksan, edellisen päivän luku on kymmenen. Kuntalaisia kehotetaan noudattamaan huolellisesti voimassa olevia rajoituksia ja suosituksia. Koronaepidemia ei ole vielä ohi.

Torstaina kerrottiin, että Oulun yliopistollisessa sairaalassa neljällä osastohoidossa olevalla potilaalla on todettu koronatartunta. Samaan ketjuun liittyy kolme tartuntaa Oulun kaupunginsairaalassa.

22.4. kello 14.20 OYS:ssa on todettu koronatartunta neljällä osastohoidossa olevalla potilaalla

Tartunnat on todettu osastolla 5.

Kaikille potilaille on tehty koronatesti sairaalaan saapuessa ja ne on todettu negatiiviseksi. Tartunta on todennäköisesti lähtöisin osastolle altistuneena saapuneesta potilaasta, joka on alkanut oireilla sairaalassa ollessaan.

Ryväs alkoi paljastua eilen keskiviikkona. Uusintatesteissä korona löytyi ensin kahdelta potilaalta ja sen perään vielä kahdelta muulta potilaalta. Osasto 5 on kirurgian osasto. Koronaan sairastuneet potilaat on nyt siirretty hoidettavaksi infektio-osastolle eristykseen.

Tapauksen tultua ilmi sairaalassa on ryhdytty viipymättä toimenpiteisiin tartuntojen leviämisen estämiseksi.

21.4. kello 16.45 Oulun suositukset säilyvät ennallaan 2. toukokuuta saakka

Oulun koronarajoitukset ja suositukset pysyvät nykyisellään 2. toukokuuta saakka.

Epidemiatilanne Oulussa on edelleen hyvä.

Oulussa on ilmennyt pääsiäisen seurauksena lievää tartuntojen nousua. Kaupungin johtoryhmän mukaan rajoitustoimet on syytä pitää ennallaan vielä vapun yli, jotta epidemian kiihtyminen vältetään.

Myös alueellinen koordinaatioryhmä linjasi eilen kokouksessaan, että epidemia on perustasolla koko Pohjois-Pohjanmaan alueella.

21.4. kello 16.40 Oulussa useita altistumismahdollisuuksia

Oulussa kerrotaan useista mahdollisista korona-altistumistilanteista.

Viime perjantaina 16. huhtikuuta on ollut altistumisen mahdollisuus kolmessa ravintolassa ja kuntosalilla. Hukka Xpress Rotuaarin kuntosalilla perjantaiaamuna kello 8.30–10. Perjantaina päivällä kello 13.15–13.45 ravintola Pad Thai Baan Naassa.Perjantai-iltana kello klo 20.00–21.00 Petrellin saluunassa ja kello 21.00–22.30 Teerenpelissä.

Mainituissa paikoissa kyseiseen aikaan oleilleiden tulee tarkkailla vointiaan ja hakeutua herkästi testiin tarvittaessa.

20.4. kello 16.45 Museot ja kirjastot voidaan avata – muilta osin suositukset pysyvät ennallaan

Kulttuurilaitokset, kuten museot ja kirjastot, voidaan avata Pohjois-Pohjanmaalla.

Alueellinen koronakoordinaatioryhmä kokoontui tiistaina arvioimaan alueen tilannetta. Epidemia on alueella edelleen perustasolla.

Yksityistilaisuuksia koskeva suositus korkeintaan kymmenen hengen osallistujasta jatkuu 9. toukokuuta saakka. Lisäksi aluehallintovirasto valmistelee päätöstä, jonka mukaan myös yleisötilaisuuksien kymmenen hengen rajoitus jatkuisi 9. toukokuuta saakka.

Muilta osin suositukset pidettiin toistaiseksi ennallaan. Tilannetta tarkastellaan viikoittain ja suosituksia puretaan hallitusti kesän lähestyessä.

19.4. kello 15.00 Oulun koronatartunnat kasvussa

Oulussa koronatartuntojen määrä on taas nousussa.

Viime viikolla uusien tartuntojen ja altistuneiden määrä kasvoi Oulussa yli kaksinkertaiseksi edellisviikkoon verrattuna. Viime viikolla tartuntoja todettiin 32, edellisellä viikolla 13 kappaletta.

Myös joukkoaltistumisista kerrottiin viime viikolla. Viime perjantaina tuli ilmi joukkoaltistuminen Ritaharjun koulun 9A-luokalla. Karanteeniin asetettiin 20 oppilasta. Kehitysvammaisten palvelukoti Caritas Kipparissa on todettu koronapositiivinen asukas. Altistuneet on voitu rajata palvelukodin yhteen soluun.

Kaupunki korostaa, että voimassa olevia suosituksia tulee noudattaa.

Koordinaatioryhmä arvio epidemiatilannetta ja suositusten tarvetta huomenna tiistaina.

19.4. kello 9.20 Yksityisille työterveysyrityksille sovitellaan isoa roolia kesän koronarokotuksiin

Esimerkiksi Oulussa ja Raahen seudulla valmistellaan sopimuksia työterveyspalveluja tarjoavien yritysten kanssa.

Tavoitteena on, että iso osa kuntien vastuulla olevista rokotuksista hoituisi alueella toimivien yritysten työterveyden kautta. Yritys maksaa työntekijänsä rokotuksen, mutta se voi hakea kelakorvausta tai valtion maksaman rokotuskohtaisen kymmenen euron korvauksen. Nämä eivät kuitenkaan välttämättä kata kaikkia kuluja.

19.4. kello 5.50 Uusia koronavirustartuntoja 13 viikonlopulta – suurin osa Oulussa

Pohjois-Pohjanmaalla on tilastoitu viikonlopun aikana 13 uutta koronavirustartuntaa. Luku on sunnuntailta, sillä lauantaina THL ei päivittänyt tilastoaan huoltotöistä johtuvan käyttökatkon vuoksi.

Uusista tartunnoista kymmenen on ollut Oulussa. Ylivieskassa, Haapavedellä ja Siikalatvalla on kussakin todettu yksi uusi koronavirustartunta.

17.4. kello 12.59 Qstockin ja Bättre Folkin järjestelyt jatkuvat Pohjois-Pohjanmaalla

Pohjois-Pohjanmaalla sekä Oulun Qstockin että Hailuodon Bättre Folkin järjestelyt jatkuvat normaalisti, festivaalit kertovat.

Muualla maassa moni iso festivaali on ilmoittanut perumisestaan koronapandemian vuoksi. Eilen perjantaina Joensuun Ilosaarirock, Seinäjoen Provinssi ja Helsingin Tuska-festivaali ilmoittivat, ettei tapahtumia järjestetä ensi kesänä.

Qstock on tarkoitus järjestää Oulussa 30.–31. heinäkuuta, Hailuodon Bättre Folk puolestaan 16.–17. heinäkuuta.

Qstock sanoo tekevänsä tiivistä yhteistyötä viranomaisten kanssa ja seuraavansa tilanteen kulkua. Bättre Folk taas toteaa lähtevänsä siitä, että rokotukset sujuvat odotetusti ja kulttuurifestivaalin kaltaisia tapahtumia on kesällä mahdollista järjestää.

16.4. kello 17.10 Rokotuksia voidaan väliaikaisesti kohdentaa alueellisesti

Hallituksen asetuksen mukaan painotetussa jakelussa otetaan huomioon alueen väestömäärä sekä edellisten viikkojen tautitapausten ja erikoissairaanhoitoon joutuneiden määrä.

Rokotteita voidaan kohdentaa vain sellaisille alueille, joiden ilmaantuvuusluku on yli sadan. Tämä luku ylittyy nyt viidessä sairaanhoitopiirissä: Helsingin ja Uudenmaan, Varsinais-Suomen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson ja Itä-Savon sairaanhoitopiirien alueella.

Asetus on voimassa toukokuun loppuun asti. Epidemiatilanne on myös hellittämässä. Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Juha Korpelaisen mukaan esitystä vastustettiin, nyt vaikuttaa, että kohdennetut rokotukset saattavat jäädä myös toteuttamatta.

16.4. kello 6.52 Oulussa todettu 10 uutta koronavirustapausta torstaina – altistumisia kahdessa eri paikassa

Oulussa on THL:n torstain lukujen mukaan todettu kymmenen uutta koronavirustapausta vuorokauden aikana. Muualla Pohjois-Pohjanmaalla tartuntoja ei ole ollut.

Esimerkiksi viime viikolla Oulussa todettiin yhteensä vain kolmetoista uutta koronavirustartuntaa.

Oulussa on tullut ilmi kaksi uutta joukkoaltistumista koronalle. Virukselle altistuminen on ollut Kastellin koulussa valmistavan opetuksen luokalla viimeisen viikon aikana. Karanteenissa on 11 henkilöä.

Toinen joukkoaltistuminen liittyy yksityishenkilön järjestämään kokoontumiseen, kaikkiaan yli kymmenen henkilöä on altistunut koronavirukselle.

Lisäksi altistumisen mahdollisuus on ollut Ideaparkin Chef´s Salad and Kebab-ravintolassa sunnuntaina 11. huhtikuuta kello 16–18.

16.4. kello 6.18 Oulu purkaa rajoituksia vähitellen – nuorisotilat ja Pohjois-Pohjanmaan museo avataan

Nuorisotilat ja Pohjois-Pohjanmaan museo avataan Oulussa ensi viikon alkupuolella, linjasi kaupunki torstaina. Nuorisotilat avautuvat 20. huhtikuuta ja Pohjois-Pohjanmaan museo 21. huhtikuuta.

Muutoin nykyiset koronarajoitukset ja -suositukset pysyvät Oulussa samoina 2. toukokuuta saakka, suuri osa kulttuurilaitoksista sekä uimahallit ja liikuntapaikat pysyvät kiinni suurelta yleisöltä.

Alle 18-vuotiaiden ryhmäharrastustoiminta jatkuu. Uimaan ja liikuntapaikkoihin voivat tulla myös eräät erityisryhmät, ja kaikki 65 vuotta täyttäneet pääsevät uimahalleihin ja kuntosaleille. Peruskoulut ja toisen asteen oppilaitokset ovat lähiopetuksessa.

Oulu järjestää vain maksimissaan kymmenen henkilön kokoontumisia.

15.4. kello 16.15 Oulussa riskiryhmän 2 koronarokotukset laajenevat 40–64-vuotiaisiin

Riskiryhmän 2 koronarokotukset laajenevat Oulussa . Rokotteeseen ovat oikeutettuja riskiryhmään 2 kuuluvat 40–64-vuotiaat (vuonna 1981–1957 syntyneet), joilla on vakavalle koronavirustaudille altistava sairaus tai tila.

THL:n linjauksen mukaisesti samassa taloudessa asuvia henkilöitä ei rokoteta riskiryhmään kuuluvien rokotusten yhteydessä.

Rokotuksissa käytetään Biontech-Pfizerin rokotetta.

Tällä hetkellä Oulussa rokotetaan myös 65-vuotiaita ja sitä vanhempia sekä riskiryhmään 1 kuuluvia 16–64-vuotiaita.

14.4. kello 16.20 Liikunta- ja kulttuuripaikkoja avataan vähitellen epidemian perustasolla

Pohjois-Pohjanmaalla on todettu THL:n tuoreimpien tietojen mukaan 11 koronavirustartuntaa. Näistä viisi on Oulussa ja neljä Raahessa.

Epidemian perustasolla alueen kunnat availevat nyt paikkojaan.

Ylivieskassa avataan liikuntapaikkoja, kuten eri pallolajien kentät sekä keilahalli. Kirjaston omatoimilehtilukusali avataan käyttäjille rajoitetusti. Myös nuorisotilat avataan.

Veikkaus avaa Pohjois-Pohjanmaan alueella peliautomaattinsa muun muassa kioskeissa, kaupoissa ja liikenneasemilla varhain huomisaamuna.

Myös Oulun ja Kempeleen Pelaamot aukeavat torstaina.

14.4. kello 11.00 Oulun Ritahrjun koulun ysiluokkalaisia karanteeniin altistumisen vuoksi

Oulussa Ritaharjun koulussa on tapahtunut joukkoaltistuminen, joka on tullut ilmi eilen tiistaina.

Altistumisen seurauksena yhteensäluokilta 9E ja 9Fluokilta 9E ja 9F asetetaan karanteeniin.

Altistuneiden huoltajiin ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti.

Karanteenia tulee noudattaa, eikä silloin voi esimerkiksi käydä kaupassa tai tavata muita kuin omia perheenjäseniä. Karanteenissa olevan oireettoman henkilön perheenjäsenet voivat elää normaalisti. Jos koronaan viittaavia oireita tulee, pitää hakeutua näytteenottoon. Tällöin perheenjäsenten on hyvä jäädä kotiin odottamaan testituloksen valmistumista.

13.4. kello 16.35 Nuorisotilat voidaan avata Pohjois-Pohjanmaalla

Koronaepidemiatilanne on Pohjois-Pohjanmaalla tällä hetkellä rauhallinen.

Alueellinen koordinaatioryhmä totesi kokouksessaan tiistaina, että epidemia on alueella edelleen perustasolla.

Pääsiäisen aika näkyy kuitenkin pienenä nousuna tartuntamäärissä, mutta tartuntaketjut ovat edelleen hyvin hallinnassa. Kuluneen kahden viikon aikana tartuntoja on ollut Pohjois-Pohjanmaalla yhteensä 83. ilmaantuvuus on kahden viikon seurantajaksolla nyt 20,2.

Alueen suositukset ja rajoitukset säilyvät toistaiseksi pääasiassa ennallaan. Muutoksena aiempaan nuorisotilat alueella voidaan nyt avata.

13.4 klo 12.06 Uusia tartuntoja on todettu maakunnassa kuusi kappaletta

Tartunnoista kaksi on todettu Oulussa. Raahessa, Siikajoella, Siikalatvalla ja Utajärvellä THL:n mukaan tartuntoja on tullut yksi lisää kullakin paikkakunnalla.

12.4. kello 17.00 Oulun laskevat testimäärät ja rajoitusten purkaminen ovat huono yhtälö

Oulussa koronatestien määrä laski viime viikolla, testejä tehtiin 1800. Normaalitasolla testejä on tehty viikossa lähes 3000.

Oulun terveysjohtaja Jorma Mäkitalo kertoo, että pääsiäisellä ja siihen liittyvällä lomailulla on vaikutusta testimääriin.

Pohjois-Pohjanmaalla ja Oulussa ollaan koronaepidemian perustasolla. Kun rajoituksia ja suosituksia puretaan vähitellen, olisi erittäin tärkeää, että lievissäkin flunssa-, vatsa-, tai infektio-oireissa hakeuduttaisiin koronatestiin.

Mäkitalon mukaan Oulussa pääsee koronatestiin nopeastikin. Ensisijaisesti suositellaan testiin menemistä Limingantullin näytteenottopisteeseen Nuottasaarentiellä. Myös hyvinvointikeskuksissa Tuirassa, Kontinkankaalla, Haukiputaalla sekä Oulunsalossa tehdään koronatestejä.

Oulussa on kerrottu useista koronavirukselle altistumisista sen jälkeen kun ravintolat avattiin perjantaina.

12.4. kello 6.06 Useita altistumismahdollisuuksia koronavirukselle Oulussa ja Iissä

Oulussa ja Iissä on ollut viime viikolla useita altistumismahdollisuuksista koronavirukselle.

Oulussa varsinkin perjantaina 9. huhtikuuta on ollut altistumismahdollisuus useassa kohteessa, joista puolet on ollut tuolloin vasta avautuneita ravintoloita.

Perjantaina koronavirukselle on voinut altistua Oulun keskustan Tokmannilla sekä ilta-aikaan Tupakka-Aitassa. Lisäksi mahdollisuus tartunnalle on ollut seuraavissa ravintoloissa tai ruokailupaikoissa: Keltainen Aitta, Peppers, House, sekä Patelan grillikioski.

Tiistain ja torstain välisenä aikana koronavirukselle altistumismahdollisuus on ollut oululaisessa EMC LounasCafessa lounasaikaan

Iissä altistumismahdollisuuksia on ollut viime viikon tiistain ja perjantain välillä Shell HelmiSimpukassa sekä perjantaina Iin Autotarvikkeessa.

10.4. kello 10.15 Rajoitusten purkua käsitellään Oulussa ensi viikolla

Alueellinen koordinaatioryhmä käsittelee suunnitelmaa Oulun alueen rajoitusten vaiheittaisesta purkamisesta tiistaina 13. huhtikuuta. Kaupungin johtoryhmä puolestaan linjaa uusista rajoituksista ja suosituksista keskiviikkona 14. huhtikuuta. Kaupunki kertoo asiasta tiedotteessa.

Rajoituksia puretaan Oulussa vähitellen, ja purkamisen mahdollisia vaikutuksia epidemiatilanteeseen seurataan. Oulun tilannetta voivat edelleen muuttaa Etelä-Suomen tautitilanne ja muuntovirukset.

Kaupungin mukaan tässä vaiheessa on liian aikaista arvioida kesän tapahtumien järjestämistä. Tapahtumien järjestäminen riippuu epidemiatilanteen kehityksestä koko maassa ja rokotusten etenemisestä.

9.4. kello 16.45 Kymmenen hengen tilaisuudet sallitaan maanantaista lähtien

Pohjois-Pohjanmaalla voi maanantaista 12. huhtikuuta eteenpäin järjestää enintään kymmenen hengen kokoontumisia terveysturvallisuus huomioiden.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on päättänyt lieventää sisä- ja ulkotiloissa järjestettävien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten rajoituksia kuudesta henkilöstä kymmeneen henkilöön.

Rajoituksella pyritään pitämään alue epidemian perustasolla.

Määräys on voimassa 12.–25. huhtikuuta ja se koskee kaikkia Pohjois-Pohjanmaan alueen kuntia.

9.4. kello 8.09 Riskiryhmäläisiä taas rokotusten piiriin Oulussa

Koronarokotuksiin oikeutettujen henkilöiden joukko laajenee Oulussa. Nyt ajan voivat varata 65-vuotiaat ja sitä vanhemmat henkilöt, sekä ne 16–64-vuotiaat, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila.

Koronarokotuksia on iäkkäämpien ihmisten kohdalla jo lauantaina 10. huhtikuuta, käytössä on Astra Zeneca-rokote. Jos tätä rokotetta ei halua, kehottaa Oulun kaupunki seuraamaan tiedotustaan.

Ensi tiistaista lähtien alkavat riskiryhmäläisten rokotukset Pfizer-rokotteella.

8.4. kello 19.53 Valtioneuvosto näytti vihreää valoa ravintoloiden ovien avaamiselle perjantaina Pohjois-Pohjanmaalla

Valtioneuvosto tiedotti (siirryt toiseen palveluun)torstaina, että Pohjois-Pohjanmaan ravintolat voivat avautua asiakkaille perjantaina 9. huhtikuuta alkaen.

Maakunnan ravintolat ja ravitsemisliikkeet ovat olleet suljettuna asiakkailta maaliskuun 8. päivästä saakka. Noutoruokaa asiakkaille on saanut myydä. Ravintoloiden sulku ei ole koskenut henkilöstöravintoloita, jotka eivät ole avoinna yleisölle.

Valtioneuvosto muutti torstaina asetusta alueista, jotka kuuluvat ravintolasulun piiriin. Asetusmuutos pohjautuu terveysviranomaisten arvioon alueiden tautitilanteesta.

8.4. kello 8.27 Oulu laajentaa rokotusryhmiään

Oulun kaupunki avaa koronarokotukset 68 vuotta tänä vuonna täyttäville. Samalla myös henkilön kanssa yhdessä asuvalla 65-vuotiaalla tai sitä vanhemmalla on mahdollisuus rokotukseen, jotka alkavat tulevana lauantaina.

Ensi viikolla tiistaista alkaen jatketaan myös riskiryhmään 1 -kuuluvien rokotuksia ikäryhmässä 40-64-vuotiaat.

7.4. kello 14.55 Oulussa päätetään suosituksista ja rajoituksista ensi viikolla

Oulun kaupunki lopettaa päivittäisen koronatartuntamäärien tiedottamisen. Kaupunki julkaisee jatkossa maanantaisin viikkokoosteen tartuntojen tilanteesta.

Koronatilanne on rauhoittunut ja Oulu sekä Pohjois-Pohjanmaa ovat koronaepidemian perustasolla.

Oulun kaupungin johtoryhmä päätti tänään, että se linjaa rajoituksista ja suosituksista ensi viikon keskiviikkona sen jälkeen, kun sairaanhoitopiiri on julkaissut suunnitelman rajoitusten vaiheittaisesta purkamisesta.

Alueellinen koordinaatioryhmä suositteli eilen rajoitteiden purkamista vähitellen ja tilannetta tarkasti seuraten, sillä pääsiäisen mahdollinen vaikutus tartuntamääriin ei ole vielä näkyvissä.

6.4. kello 16.47 Pohjois-Pohjanmaa palasi koronan perustasolle – ravintolat voitaneen avata lähipäivinä

Alueellinen koordinaatioryhmä linjasi perustasolle palaamisesta kokouksessaan tiistaina. Koronatartuntojen määrä ja ilmaantuvuusluku ovat jatkaneet laskuaan Pohjois-Pohjanmaalla.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin johdosta on lähetetty lausunto työ- ja elinkeinoministeriöön sekä valtioneuvostoon, jossa todetaan alueellisen epidemiatilanteen rauhoittuneen merkittävästi, eivätkä ravintolatoimintaa rajoittavat perusteet täyty yhdessäkään Pohjois-Pohjanmaan kunnassa.

Varovaisen arvion mukaan ravintolat voisivat avautua Pohjois-Pohjanmaalla jo perjantaina.

Lisäksi koordinaatioryhmä linjasi pieniä lievennyksiä yksityis- ja yleisötilaisuuksien osallistujamääriä koskeviin suosituksiin. Uuden suosituksen mukaan yksityistilaisuuksien osallistujamäärä on nyt enintään kymmenen henkilöä, kun aikaisempi suositus on ollut kuusi henkilöä. Aluehallintovirasto valmistelee päätöstä, jonka mukaan yleisötilaisuuksien osallistujamäärä rajattaisiin nykyisen kuuden henkilön sijaan 10 henkilöön 12.–25. huhtikuuta väliselle ajalle.

Muut suositukset ja rajoitukset pidetään toistaiseksi ennallaan.

6.4. klo 11.57 Pohjois-Pohjanmaan rokotustahti ei pärjää maakuntavertailussa

Pohjois-Pohjanmaalla ensimmäisen koronarokotteen on saanut yli 60 000 ihmistä eli 14,6 prosenttia väestöstä.

Rokotusosuus on pienin Suomen maakunnista. Alle 18 prosentissa ovat Pohjois-Pohjanmaan lisäksi vain Pirkanmaa, Keski-Suomi ja Uusimaa.

Koronarokotuksia päästään taas jatkamaan eri puolilla maakuntaa pääsiäistauon jälkeen. Esimerkiksi Oulussa pitäisi saada käyttöön lähiviikkoina selkeästi enemmän rokotteita, viikkotasolla yli 6000.

6.4. klo 7.17 Ilmaantuvuusluku laskee niin maakunnassa kuin Oulussakin

Oulussa todettiin viime viikolla 20 uutta koronatartuntaa, joista puolet perjantain, lauantain ja sunnuntain aikana.

THL puolestaan tiedotti maanantaina Pohjois-Pohjanmaalta neljästä uudesta tartunnasta. Joukkoaltistumisia ei Oulussa havaittu viime viikolla ja karanteeniin asetettiin noin 40 ihmistä. Sairaalahoidossa oli sunnuntaina alle 10 potilasta.

Oulu ja Pohjois-Pohjanmaa ovat vielä epidemian toiseksi pahimmalla tasolla eli kiihtymisvaiheessa. Viimeisimmät ilmaantuvuusluvut sataatuhatta asukasta kohden ovat Oulussa 26,9 ja koko maakunnassa 17,7. Maaliskuun lopussa vastaavat luvut olivat: Oulu 32,3 ja Pohjois-Pohjanmaa 21,9.

Ensimmäisen rokotteen Oulussa on saanut yli 26-tuhatta ihmistä, eli lähes 13 prosenttia väestöstä. Maakunnallisesti tarkasteltuna rokotettujen osuus on hieman korkeampi.

3.4 klo 12.00 Uusien tartuntojen määrä on pysynyt matalalla tasolla.

Pohjois-Pohjanmaalla on rapotoitu THL:n mukaan vain kolme koronatartuntaa. Oulussa näistä on raportoitu kaksi ja Raahessa yksi.

1.4. kello 16.10 Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri ei kannata rokotteiden kohdentamista

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiiri ei kannata hallituksen esitystä koronarokotteiden kohdentamista alueellisesti pahimmille pandemia-alueille. Sairaanhoitopiirin perusteluna on esimerkiksi se, että koronatilanne voi muuttua alueittain nopeasti.

Hallitus haluaa muuttaa rokotejakelun painotusta alueelliseksi toukokuun loppuun asti. Vaikka ikäihmiset ja riskiryhmät olisivatkin rokotettuina ennen tätä kohdentamista, on esimerkiksi tällä hetkellä suurin osa sote-työntekijöistä vielä rokottamatta Pohjois-Pohjanmaalla.

1.4. kello 6.56 Oulussa koronarajoituksia ja -suosituksia 18.4. saakka – 65-vuotiaat ja sitä vanhemmat pääsevät uimahalleihin ja kuntosaleille

Oulussa nykyiset koronarajoitukset ja suositukset jatkuvat vielä 18. huhtikuuta saakka. Kaupunki teki kuitenkin keskiviikon linjauksessaan rajoituksiin yhden muutoksen: 65 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat pääsevät uimahalleihin ja kuntosaleille 12. huhtikuuta alkaen yksilöliikuntaa varten.

Perusteluna tähän on, että tartuntoja ei nyt juurikaan ole ollut yli 65-vuotiailla ja rokotukset ovat jo käynnissä 70 vuotta täyttäneille.

31.3. kello 14.55 Pohjois-Pohjanmaa on edelleen kiihtymisvaiheessa, muistuttaa hallintoylilääkäri

Pohjois-Pohjanmaan matalat koronatartuntaluvut ja voimassa olevat tiukemmat suositukset ja rajoitukset puhuttavat maakunnassa.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin hallintoylilääkäri Terhi Nevala kertoo, että alue täyttää edelleen kiihtymisvaiheen tunnusluvut. Vaikka viimeisen kahden viikon ilmaantuvuusluku on laskenut yhdeksi maakuntien alhaisimmista, niin sitä edeltävien 14 vuorokauden ilmaantuvuusluku on korkealla. Ja tätä lukua nyt terveysviranomaiset erityisesti tarkkailevat.

Jos tartunnat pysyvät pääsiäisen jälkeenkin matalana, alueellinen koordinaatioryhmä on valmis tarkastelemaan rajoitusten ja suositusten höllentämistä.

Nevala muistuttaa, että alueen kokonaisarviota tehdessä joudutaan kuitenkin ottamaan huomioon koko maan tilanne. Uhkana ovat helpommin tarttuvat virusvariantit sekä Etelä-Suomen huonompi tautitilanne.

31.3. kello 6.52 Oulussa neljä uutta koronavirustartuntaa – viruksen ilmaantuvuusluku laskusuunnassa

Oulun kaupungin alueella on todettu tiistaina neljä uutta koronavirustartuntaa iltapäivään mennessä.

Tällä hetkellä Oulun koronaepidemiatilanne on rauhallinen, viruksen kahden viikon ilmaantuvuusluku on laskusuunnassa. Tällä hetkellä se on 32,3 sataatuhatta asukasta kohti. Myös koko Pohjois-Pohjanmaalla ilmaantuvuusluku on pienentynyt, nyt se on 21,87.

30.3. kello 16.15 Oulun kaupunki lähettää tekstiviestin niille, jotka eivät ole saaneet aikaa toiseen koronarokotukseen

Oulun kaupunki lähettää tiistai-illan ja keskiviikon aikana ennakkotekstiviestin niille oululaisille, jotka eivät ole saaneet aikaa toiseen koronarokotukseen. Viestissä kerrotaan, että toisen koronarokotuksen aika ilmoitetaan heille tekstiviestillä huhtikuun aikana. Kuntalaisille lähetetään nyt yhteensä noin 13 000 tekstiviestiä.

Tekstiviesti lähetetään niille oululaisille, jotka eivät ole saaneet aikaa toiseen rokotukseen ja jotka ovat saaneet ensimmäisen rokoteannoksen Ouluhallissa tai jossain muussa Oulun kaupungin rokotuspaikassa 19. maaliskuuta mennessä.

30.3. kello 16.10 Rokotukset etenevät Oulussa nyt ripeämmin

Oulussa ikäihmisten rokotukset etenevät nyt aiempaa ripeämmin ja näyttää siltä, valtakunnallinen tavoite rokotustahdille saavutetaan. Yli 70 vuotiaat voisivat olla rokotettuina jo kahden ja puolen viikon päästä. Näin arvioi Oulun kaupungin apulaisylilääkäri Jarkko Huusko.

Rokotteiden saanti Ouluunkin on parantumassa ja Huuskon mukaan ensi viikolle on luvassa yli kolmetuhatta rokotetta, toimitukset ovat Astra Zenecan ja Pfizerin rokotetta.

Oulussa on tällä hetkellä noin 21 600 henkilöä saanut ensimäisen rokoteannoksen.

30.3. kello 7.02 Oulussa maanantaina yksi uusi koronavirustartunta – altistumismahdollisuuksia ratsastustallilla ja kuntosalilla

Oulussa on todettu maanantaina yksi uusi koronatartunta iltapäivään mennessä.

Uusien koronatartuntojen määrä onkin ollut kaupungissa maltillisella tasolla jo kahden viikon ajan. Myös koko Pohjois-Pohjanmaalla koronan kahden viikon ilmaantuvuusluku on ollut laskussa.

Oulusta kerrottiin jo viime viikolla olleista altistumismahdollisuuksista koronavirukselle. Altistumismahdollisuus on ollut torstaina 25.3. haukiputaalaisella ABC-tallilla kello 18–20.30 maneesin ratsastustunnin aikana sekä perjantaina 26.3. Kynsilehdon Vocatum-kuntosalilla kello 12.30–13.30.

29.3. kello 16.00 Oulussa uusien koronatartuntojen määrä on ollut maltillisella tasolla jo kahden viikon ajan

Viikkojen 11 ja 12 aikana Oulussa todettiin kaikkiaan 97 tartuntaa. Ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä 23,6 sataatuhatta asukasta kohden.

Apulaisylilääkäri Jarkko Huuskon mukaan alhaisiin koronatartuntalukuihin on monta syytä. Rajoitukset ovat olleet voimassa pitkään, koronatartuntojen jäljittämisessä on onnistuttu hyvin ja Oulussa on käyty koronatesteissä ahkerasti.

Huuskon mukaan tuleva pääsiäisen aika näyttää sen, lasketaanko Oulussa koronaepidemian taso kiihtymisvaiheesta perustasolle.

29.3. kello 7.10 Koronavirustartuntojen määrä laskusuunnassa sekä Oulussa että Pohjois-Pohjanmaalla

Oulun koronatartuntojen määrä on ollut laskusuunnassa, viime viikolla tartuntoja oli 33, vielä toissa viikolla luku oli yli kaksinkertainen. Kahden viikon ilmaantuvuusluku on myös aiempaa pienempi, ollen nyt 34,3 sataatuhatta asukasta kohti.

Oulussa on ollut lauantain ja sunnuntain aikana yhteensä kahdeksan uutta koronavirustartuntaa. Altistumismahdollisuus virukselle on ollut kuntokeskus Liikun Ruskon toimipisteessä tiistaina 23. maaliskuuta kello 14.15–15.30.

THL:n sunnuntain lukujen mukaan Kuusamossa on havaittu yksi uusi koronavirustartunta, lauantaina ilmoitettiin uudesta tartunnasta Nivalasta. Siikajoen luvuista on viikonlopun aikana poistettu yksi koronavirustapaus. Kaikkiaan THL tilastoi kahden päivän aikana seitsemän uutta koronavirustartuntaa maakuntaan.

Kahden viikon ilmaantuvuusluku Pohjois-Pohjanmaalla on nyt 24,5 sataatuhatta asukasta kohti, luku on ollut laskussa.

29.3. kello 6.49 Oulun kaupunginsairaalan koronaryppäässä yksi uusi kuolemantapaus – uusia tartuntoja ei viime päiviltä

Oulun kaupunginsairaalan koronaryppäässä on todettu yksi uusi kuolemantapaus. Aiemmin julkisuuteen on kerrottu jo 18 henkilön menehtyneen parantumattomasti sairaiden osastolta muodostuneessa tartuntaketjussa.

Uusia tartuntoja kaupunginsairaalan ketjuun liittyen on viimeksi ilmoitettu viime keskiviikkona, nyt kyseessä on ollut jatkotartuntoja. Sairaalan toiminta on palaamassa normaaliksi.

27.3. kello 12.33 Oulussa kolme uutta koronatartuntaa

Oulussa todettiin perjantai-iltapäivään mennessä kolme uutta koronatartuntaa. Tartuntalähteinä olivat perhe sekä muutama muu tunnettu lähde. Karanteeniin joutui eilen yhteensä neljä ihmistä.

Oulun terveysjohtaja Jorma Mäkitalo sanoo, että tällä hetkellä virustilanne Pohjois-Pohjanmaalla on pelottavan rauhallinen. Hiihtolomat eivät aiheuttaneet tartuntatapauksissa nousua.

26.3. kello 15.55 Oulussa puhelinajanvaraus koronarokotukseen tukkeutui jälleen

Oulussa puhelinajanvaraus koronarokotukseen jouduttiin perjantaina sulkemaan ruuhkautumisen vuoksi. Ajanvarausnumeroon tuli perjantai-aamupäivän aikana noin 2900 puhelua.

Nettiajanvaraus sen sijaan toimii.

Oulun kaupunki kertoo soittavansa kaikille soittopyynnön jättäneille takaisin tänään perjantaina tai viimeistään maanantaina.

Oulussa avautui perjantaina rokoteajanvaraus 70-vuotta tänä vuonna täyttäville ja sitä vanhemmille henkilöille sekä heidän omaishoitajilleen.

Puhelinajanvaraus koronarokotukseen avautuu uudelleen maanantaina.

26.3. kello 8.25 Oulussa kolme uutta koronavirustartuntaa

Oulussa koronaepidemiassa näyttää olevan nyt rauhallinen vaihe, vaikka kiihtymisvaihetta eletään edelleen. Viruksen ilmaantuvuusluku kahdelta viikolta on laskussa, se on nyt 41,9 sataatuhatta asukasta kohti. Myös positiivisten testien suhteellinen osuus on aiempaa pienempi.

Torstaina Oulussa todettiin kolme uutta koronavirustartuntaa iltapäivään mennessä.

26.3. kello 7.25 Vuonna 1951 syntyneet ja sitä vanhemmat voivat varata koronarokotusajan Oulussa

Koronarokotuksien tahti nopeutuu Oulussakin, kun Astra Zenecan rokotetta saa käyttää taas yli 65-vuotiaiden rokottamiseen.

Tänään perjantaina kello 8 Oulussa aukeaa rokoteajanvaraus 70 vuotta tänä vuonna täyttäville ja sitä vanhemmille henkilöille sekä heidän omaishoitajilleen.

25.3. kello 16.20 Pohjois-Pohjanmaalla kuuden hengen kokoontumisrajoitus on voimassa 25. huhtikuuta saakka

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto jatkaa nykyisiä yleisten kokoontumisten rajoituksia Pohjois-Pohjanmaan kuntien alueella.

Tartuntatautilain nojalla kaikki yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset on kielletty 25. huhtikuuta saakka.

Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan järjestää välttämättömiä yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään kuusi henkilöä.

24.3. kello 17.00 Oulussa suosituksia jatketaan 5. huhtikuuta saakka

Oulun kaupungin koronaan liittyvät rajoitukset ja suositukset pysyvät ennallaan aiempien päätösten mukaisesti 5. huhtikuuta saakka. Seuraavan kerran rajoitusten jatkosta linjataan ensi viikon keskiviikkona 31. maaliskuuta.

Oulu on edelleen epidemian toiseksi pahimmalla tasolla eli kiihtymisvaiheessa..

Pääsiäisen lomakausi on lähestymässä ja muodostaa matkustelun vuoksi riskin epidemian pahenemiselle Oulussa.

Ihmisiä kehotetaan samaan vastuulliseen käyttäytymiseen pääsiäislomilla kuin hiihtolomillakin. Hiihtolomista ei toistaiseksi ole seurannut tartuntojen lisääntymistä.

Oulussa on todettu keskiviikkona seitsemän uutta koronatartuntaa. Kaupungissa on ollut yksi joukkoaltistuminen, Vuolle opistolla. Altistuneet on kartoitettu ja asetettu karanteeniin. Yhteensä keskiviikkona on karanteeniin asetettu 29 ihmistä.

24.3. kello 6.50 Oulussa viisi uutta koronatartuntaa – Oulu linjaa koronasuosituksiaan keskiviikkona

Oulussa on tiistaina todettu viisi uutta koronavirustartuntaa iltapäivään mennessä. Viruksen kahden viikon ilmaantuvuusluku on kaupungin alueella tällä hetkellä laskussa, se on nyt 46,3 sataatuhatta asukasta kohti.

Oulun kaupunki tekee linjauksia koronaan liittyvistä rajoituksista ja suosituksista tänään keskiviikkona.

23.3. kello 16.20 Pohjois-Pohjanmaalla jatketaan voimassa olevia koronasuosituksia 25. huhtikuuta saakka

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä linjasi tiistain kokouksessaan, että alueen koronasuosituksia jatketaan 25. huhtikuuta saakka.

Näin varaudutaan muuntoviruksen leviämisen sekä pääsiäisaikana tapahtuvan matkustelun aiheuttamiin riskeihin. Epidemia on Pohjois-Pohjanmaalla edelleen kiihtymisvaiheessa.

23.3. kello 16.15 Koronarokotuksiin annetaan jälleen aikoja Oulussa

Oulussa voi jälleen huomisesta eteenpäin varata ajan koronarokotukseen. Ajanvaraus avautuu aamulla kello kahdeksan.

Huomisesta eteenpäin aikoja voivat varata 73-vuotiaat ja sitä vanhemmat henkilöt sekä heidän kanssaan samassa taloudessa asuvat omaishoitajat sekä samassa taloudessa asuvat yli 70-vuotiaat henkilöt.

Rokotuksissa käytetään Pfizerin rokotetta, jota on saatu lisää viikolle 13.

23.3. kello 16.15 Kallion alueella 70 vuotta täyttävät voivat varata rokotusajan

Peruspalvelukuntayhtymä Kallion koronarokotusten ajanvaraus on tästä viikosta alkaen avoinna 70 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille.

Puhelinajanvaraus on avoinna keskiviikkona tai torstaina klo 9 alkaen.. Ajan voi varata myös sähköisesti. Uusia rokotusaikoja lisätään sähköiseen ajanvarauspalveluun lähipäivinä.

Kallion alueella ei toistaiseksi ole tällä viikolla todettu uusia koronavirustartuntoja.

23.3. kello 7.14. Oulussa kolme uutta virusmuunnostartuntaa – liittyvät kotimaan matkailuun

Oulussa on varmistettu kolme uutta koronan virusmuunnoksen aiheuttamaa tartuntaa, ne liittyvät kotimaan matkailuun. Kaikkiaan Oulussa on todettu tähän mennessä 13 tartuntaa, joiden taustalla on aiempaa helpommin tarttuva virusmuunnos.

22.3. kello 16.00 Nivalassa torstaiksi sovitut rokotusajat siirtyvät lauantaille

Ylivieskan seudulla rokotusajat pysyvät asukkailla pääosin ennallaan, vaikka Astra Zenecan koronavirusrokotteen antaminen on viikon tauolla.

Nivalassa torstaiksi sovitut rokotusajat siirtyvät kuitenkin lauantaille.

Peruspalvelukuntayhtymä Kallion alueella ajanmuutoksesta ollaan suoraan yhteydessä asiakkaisiin.

Kuntayhtymään on saatu korvaavaa rokotetta niin paljon, ettei aikoja tarvitse siirtää enempää. Ylivieskan seudulla koronarokotuksen sähköinen ajanvaraus on parhaillaan auki 75-vuotiaille ja sitä vanhemmille, ja rokotusaikoja on varattavissa vielä myös tälle viikolle.

Peruspalvelukuntayhtymä Kallioon kuuluvat Ylivieska, Nivala, Sievi ja Alavieska.

22.3. kello 9.44 Kaupunginsairaalan ryppäässä kaikkiaan 18 kuolemantapausta kuukauden ajalta

Oulun kaupunginsairaalaan koronaryppäästä on tullut uusi tieto menehtyneiden määrästä, nyt kaikkiaan 18 henkilön kerrotaan kuolleen virustartunnan seurauksena kuukauden aikana. Lisäksi viikonloppuna kaupunginsairaalan ketjussa on ollut yksi jatkotartunta, joka on peräisin parantumattomasti sairaiden osastolta.

Kaikkiaan tartuntoja on ollut ryppään alkuajoista tähän saakka 118.

Sairaalan toiminta on palaamassa normaaliksi, kun ryppääseen liittyviä tartuntoja on ollut enää yksittäisiä.

22.3. kello 7.46 Oulu siirtää osan koronarokotusajoista

Oulu on siirtänyt osan kaupunkilaisten koronarokotusajoista, kun Astra Zeneca -rokotteen jakelu jäi THL:n määräyksestä tauolle tämän viikon ajaksi.

Maanantain 22. maaliskuuta rokotusajat on siirretty keskiviikolle 7. huhtikuuta ja torstain 25. maaliskuuta ajat ovatkin torstaina 8. huhtikuuta. Varatut kellonajat pysyvät samana. Rokotuspaikka on Ouluhalli ja käytössä ovat Pfizerin ja Modernan rokotteet.

Jos uusi rokoteaika ei sovi, pyydetään ottamaan yhteyttä koronarokotepuhelimeen tiistaina 30. maaliskuuta.

Tiistain 23. maaliskuuta ja keskiviikon 24. maaliskuuta rokotusajat pysyvät samoina, rokotukset annetaan Pfizerin rokotteella.

22.3. kello 7.26 Pohjois-Pohjanmaalla viikonlopun aikana 18 tartuntaa

Sunnuntaina Pohjois-Pohjanmaalla on ollut viisi uutta koronavirustartuntaa vuorokauden aikana, kertoo THL. Neljä tartunnoista on todettu Oulussa, yksi Kuusamossa.

Lauantaina maakunnassa oli 13 uutta tartuntaa.

Oulussa ollut joukkoaltistumisia useassa paikassa. Sunnuntaina kerrottiin altistumisesta amerikkalaisen jalkapallon Northern Lights -joukkueessa viime maanantailta. Lisäksi Ritaharjun koulun iltapäiväkerhossa on ollut joukkoaltistuminen viime tiistaina ja keskiviikkona. Jo perjantaina kerrottiin altistumisesta Ritaharjun koulun 1A ja 1B-luokilla sekä Tuiran ala-asteelta.

19.3. kello 7.24 Oulussa tartuntoja maltilliseen tahtiin – kaupunginsairaalan ryppäästä ei uusia tapauksia

Oulussa uusien koronavirustartuntojen kasvuvauhti on hidastunut, torstaina kaupungista kerrottiin kaksi uutta koronavirustartuntaa iltapäivään mennessä. Tartuntalähteinä näissä oli perhe.

Kaupungissa selvitellään yhtä tapahtunutta korona-altistusta, josta tiedotetaan myöhemmin.

Oulun kaupunginsairaalan koronaryppäässä ei torstaina ollut uusia tartuntoja. Tartuntojen kohteeksi sairaalassa joutuneet osastot ovat palaamassa normaalitoimintaan vähitellen.

Aiemmin on kerrottu, että korona on levinnyt palliatiivisen ja saattohoidon osastolla, kuntoutusosastalla sekä äkillisten sairauksien hoitoon erikoistuneella osastolla. Koronatartuntojen piirissä olleita osastoja on siivottu toimintakuntoon kun koronaviruksen saaneet potilaat on siirretty varsinaisille viruksen hoitoon erikoistuneille osastoille.

18.3. kello 6.45 Epidemiatilanne nyt tasainen Oulussa, mutta Etelä-Suomen tilanne huolestuttaa

Oulussa on todettu keskiviikkona viisi uutta koronavirustartuntaa iltapäivään mennessä. Tartuntojen kasvussa on nyt tasainen vaihe ja esimerkiksi kahden viikon ilmaantuvuusluku väestössä on laskussa, ilmaantuvuus on 63,1 sataatuhatta asukasta kohti. Kaupungin alueella ollaan siis edelleen kiihtymisvaiheessa.

Pohjoisen hiihtolomat eivät tällä hetkellä ole vaikuttaneet Oulun tartuntalukuihin. Virusmuunnoksen vuoksi Etelä-Suomessa heikkenevän epidemiatilanteen odotetaan kuitenkin vaikuttavan Ouluunkin lähikuukausien aikana.

17.3. kello 16.50 Oulun kaupunginsairaalassa yksi uusi tartunta työntekijällä

Oulun kaupunginsairaalan tartuntaryppääseen on keskiviikkona ilmaantunut yksi uusi työntekijän tartunta.
Yhteensä tartunnan saaneita sairaalan potilaita on 40 ja työntekijöitä 47. Tartuntoihin liittyvät karanteenit jatkuvat vielä tällä viikolla. Uusia testauksia tehdään vielä. Muilla osastoilla, Hiirosenkodissa ja Oulunsalon kotihoidossa tapahtuneisiin altistumisiin liittyen ei ole tullut ilmi tartuntoja.

17.3. kello 7.51 Oulun kaupunginsairaalan koronaryppäässä yksi uusi tartunta työntekijällä

Oulun kaupunginsairaalan koronaryppääseen liittyen on todettu yksi uusi virustartunta työntekijällä. Yhteensä ketjuun liittyen tartunnan saaneita sairaalan potilaita on nyt 40 ja työntekijöitä 46. Lisäksi on ilmoitettu parisenkymmentä jatkotartuntaa.

Oulun kaupungin alueella on tiistaina todettu yhdeksän uutta tartuntaa iltapäivään mennessä. Viruksen kahden viikon ilmaantuvuusluku on laskussa.

Altistumismahdollisuus koronavirukselle on ollut Beauty Center Oulussa sunnuntaina 14. maaliskuuta kello 9–11.

Sairaalahoidossa olevien koronapotilaiden määrä on laskenut aiemmista luvuista, nyt Oulun kaupunginsairaalassa on hoidossa viruksen aiheuttaman taudin vuoksi 19 potilasta ja Oulun yliopistollisessa sairaalassa seitsemän.

17.3. kello 7.02 Oulussa koronarajoitukset ja -suositukset jatkuvat 5. huhtikuuta saakka

Oulussa jatketaan koronaepidemiaan liittyviä suosituksia ja rajoituksia huhtikuun ensimmäiseen maanantaihin saakka.

Hyvinvointilautakunta päätti tiistaina, että nuorisotilat, museot ja kulttuurilaitokset pysyvät edelleen kiinni, mutta nuoret voivat kuitenkin varata nuorisotalojen tiloja maksimissaan kuuden hengen ryhmille.

Osa kaupungin palveluista, kuten kirjastot ovat auki rajoitetusti. Alle 18-vuotiaiden ryhmäharrastukset sallitaan. Uimahalleissa sulku jatkuu paitsi lasten ja nuorten ryhmäharrastusten myös eräiden muiden ryhmien osalta.

Peruskoulut ja toisen asteen oppilaitokset jatkavat lähiopetuksessa.

Koko maakunnassa koronasuositukset ja rajoitukset jatkuvat ennallaan 28. maaliskuuta asti. Alueellinen koordinaatiotyöryhmä kokoontui eilen, eikä antanut uusia suosituksia epidemiatilanteeseen liittyen.

16.3. kello 16.45 Oulussa rokoteajanvaraukseen tulee nyt paljon kyselyitä Astra Zenecan rokotteesta ja rokotusaikoja myös perutaan

Maanantain jälkeen Oulussa on tullut kymmeniä puheluja, joissa on joko peruttu rokotusaika tai kyselty Astra Zenecan rokotteen turvallisuudesta.

Oulun tartuntataudeista vastaavan lääkärin Jarkko Huuskon mukaan koronarokotusten riskeistä ja esimerkiksi allergiaan liittyvistä kysymyksistä on tullut soittoja aiemmin, mutta nyt puhelut ovat liittyneet erityisesti Astra Zenecaan ja sen turvallisuuteen.

16.3. kello 16.45 Oulussa koronarokotusten ajanvaraus suljetaan reilun viikon ajaksi rokotteiden vähyyden vuoksi

Oulussa koronarokotusten ajanvaraus suljetaan reilun viikon ajaksi.

Ajanvaraus on suljettu tänään tiistaina kello 16 ja avataan seuraavan kerran ensi keskiviikkona 24. maaliskuuta kello 8.

Ajanvaraus suljetaan tilapäisesti, koska rokotteita on saatavilla tällä hetkellä vain vähäinen määrä ja kaikki vapaat rokotusajat on annettu. Rokotukset jatkuvat varattujen aikojen osalta.

16.3. kello 6.49 Oulun kaupunginsairaalan koronaryppäässä yksi uusi tartunta – kaikkiaan Oulussa viisi uutta tartuntaa

Oulun kaupunginsairaalan koronaryppäässä on ilmennyt maanantaina yksi uusi virustartunta, se on todettu karanteenissa olleella työntekijällä. Noin sadan tartunnan ketjuun liittyvät karanteenit jatkuvat vielä tällä viikolla osalla työntekijöitä ja potilaita, uusia testauksia tehdään.

Rypäs ei ole levinnyt muihin kaupungin yksiköihin kuin kaupunginsairaalaan: Hiirosenkodissa ja Oulunsalon kotihoidossa tapahtuneisiin altistumisiin liittyen ei ole tullut ilmi tartuntoja.

Kaikkiaan Oulun alueella on todettu maanantaina viisi uutta koronavirustartuntaa iltapäivään mennessä. Kahden viikon ilmaantuvuusluku, 73,2 sataatuhatta asukasta kohti, on nousussa, mutta toisaalta positiivisten testien suhteellinen osuus laskussa.

Lisäksi ilmi on tullut altistumismahdollisuus virukselle liikuntakeskus Hukassa tiistaina 9.3 kello 14–15, keskiviikkona 10.3 kello 14–15 ja torstaina 11.3 kello 10–11.

15.3. kello 16.05 Oulun joukkoliikenne ei toistaiseksi tiukenna maskiohjeistustaan linja-autoissa

Oulun joukkoliikenteeseen ei ole toistaiseksi tulossa niin sanottua maskipakkoa.

Esimerkiksi Tampereella ja Turussa edellytetään maskin käyttöä joukkoliikenteessä tästä päivästä eteenpäin. Pääkaupunkiseudun joukkoliikenteessä HSL tiukensi maskiohjeistustaan lauantaina. Myös VR on edellyttänyt maskin käyttöä viime torstaista lähtien.

Muutoksiin ollaan Oulussa kuitenkin valmiita, jos koronatilanne vielä huononee. Myös asiakkaita kuullaan, jos alkaa tulla palautetta, että maskien käyttöä olisi hyvä edellyttää.

15.3. kello 6.14 Pohjois-Pohjanmaalla 13 uutta koronavirustartuntaa – tartunnoista kolme Kuusamossa

Pohjois-Pohjanmaalla on todettu 13 uutta koronavirustartuntaa vuorokauden ajalta sunnuntaina puoliltapäivin. THL:n mukaan tartunnoista kuusi on havaittu Oulussa, kolme Kuusamossa, kaksi Raahessa ja yhdet tartunnat sekä Ylivieskassa että Siikalatvalla.

Oulun kaupunki ilmoitti sunnuntaina kolme uutta koronavirustartuntaa iltapäivään mennessä. Tilastointitapa eroaa THL:n vastaavasta, kansallisen tahon luvut ilmoitetaan viiveellä.

Oulussa on ollut mahdollisuus altistua koronavirukselle liikuntakeskus Kimmokkeessa viime keskiviikkona, 10. maaliskuuta kello 16–17.15.

15.3. kello 6.11. Oulun kaupunginsairaalan tartuntaryppäässä kaikkiaan 16 kuolemantapausta

Oulun kaupunginsairaalan koronaryppääseen liittyen on viime perjantaista lähtien kerrottu kolmesta uudesta kuolemantapauksesta. Viruksen aiheuttamaan sairauteen on menehtynyt kaikkiaan 16 henkilöä kyseisessä tartuntaketjussa.

Uusia tartuntoja on samaan ketjuun liittyen todettu kolmen päivän aikana neljä, kolme niistä työntekijöillä ja yksi jatkotartunta. Kokonaisuudessaan ryppääseen liittyy tällä hetkellä noin sata koronavirustartuntaa, eniten niitä on ollut työntekijöillä.

13.3 kello 12.25 Pohjois-Pohjanmaalla on todettu uusia koronatartuntoja 8

Pohjois-Pohjanmaalla on todettu kahdeksan uutta tartuntaa. Niistä kuusi on Oulussa, yksi Tyrnävällä ja yksi Kuusamossa.

12.3 kello 12.45 Pohjois-Pohjanmaalla on todettu uusia koronatartuntoja 22.

Oulussa tartunnoista on kirjattu 12. Limigassa on tullut peräti viisi uutta tartuntaa. Näiden lisäksi Kuusamossa ja Pyhännällä on todettu kaksi tartuntaa kummallakin paikkakunnalla sekä Kempeleessä ja Siikajoella yksi tartunta lisää.

Kuusamon keskusapteekissa viime maanantaina ja tiistaina 8.-9.3 asioineet ovat voineet altistua koronalle. Asiakkaita kehotetaan tarkkailemaan mahdollisia oireita ja hakeutua niiden ilmetessä koronatestiin.

12.3. kello 7.15 Oulun kaupunginsairaalan koronaryppään keskus suljettiin

Oulun kaupunginsairaalan koronatartuntaryppään keskuksena toiminut saattohoito-osasto on suljettu torstaina. Osasto desinfioidaan ja siivotaan perusteellisesti lähipäivien aikana. Koronapotilaat on siirretty sairaalan varsinaiselle koronaosastolle.

Kaupunginsairaalan tartuntaryppääseen ilmaantui torstaina kaksi uutta tartuntaa, toinen sairaalassa ja toinen jatkoketjuissa sairaalan ulkopuolella. Uusia kuolemantapauksia ei ole tullut.

11.3 kello 12.33 Uusia tartuntoja on todettu maakussa 12

Yhdeksän tartunnoista on varmistettu Oulussa. Tämä lisäksi yksi tartunta on raportoitu Kempeleessä, Pyhännällä ja Raahessa.

11.3. kello 7.35 Alle 70-vuotiaiden riskiryhmäläisten rokotukset tauolle toistaiseksi Oulussa, uusia aikoja yli 75-vuotiaille

Alle 70-vuotiaiden riskiryhmien rokotusten ajanvaraus siirtyy toistaiseksi tauolle Oulussa. Samalla yli 75-vuotiaille avautuu uusia aikoja tästä päivästä lähtien.

Muutos johtuu THL:n uudesta ohjeesta, jonka mukaan AstraZenecan-koronavirusrokotetta voidaan antaa nyt myös 70 vuotta täyttäneille. Tämän vuoksi rokotusaikoja varataan nyt ensisijaisesti yli 70-vuotiaille ja vasta sen jälkeen alle 70-vuotiaille riskiryhmiin kuuluville.

Kaupunki tiedottaa myöhemmin, miten alle 70-vuotiaiden riskiryhmiin kuuluvien rokotukset jatkuvat.

11.3. kello 7:00 Oulun kaupunginsairaalan koronaryppäässä kolme uutta kuolemantapausta

Oulun kaupunginsairaalan koronaryppäässä on keskiviikkona tullut ilmikolme uutta kuolemantapausta. Nyt ryppääseen liittyviä kuolemia on raportoitu yhteensä kolmetoista.

Uusia tartuntoja on tullut keskiviikkona ilmi neljä. Niistä yksi on sairaanhoitajalla. Kolme tapausta taas on samaan ketjuun liittyviä jatkotartuntoja sairaalan ulkopuolella.

Kaikkiaan uusia koronatartuntoja on ilmaantunut Oulussa keskiviikkona yhdeksän. Lisäksi tietoon on tullut, että joukko ihmisiä on altistunut koronalle yksityistilaisuudessa.

10.3 kello 14.25 Oulun yliopisto on ollut mukana koronapotilaiden tutkimuksessa

Maailmanlaajuisen tutkimuksen mukaan leikkaushoidon siirto vähintään seitsemän viikon päähään koronadiagnoosista vähentää koronatartunnan saaneen potilaan kuolemanriskiä.

10.3 kello 13.11. Uusia tartuntoja on todettu maakunnan alueella 16

Näistä 11 on todettu Oulussa. Pyhäjoella tartuntoja on tullut lisää kolme. Kempeleessä, Limingassa ja Siikajoella on todettu yksi tartunta lisää.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on päivittänyt tilastoaan siten, että Raahen tartuntamäärä on laskenut yhdellä, tartuntaluku on nyt 68.

10.3.kello 7.14 Oulussa 22 uutta koronavirustartuntaa – joukkoaltistuminen Alakylän koululla Kiimingissä

Oulussa on todettu tiistaina 22 uutta tartuntaa iltapäivään mennessä. Kaupunginsairaalan tartuntaketjun lisäksi lähteinä ovat olleet muun muassa perhe ja koulu. Kaikki tartunnat on pystytty jäljittämään.

Tiistaina on todettu joukkoaltistuminen Kiimingin Alakylän koulun kuudennella luokalla. Altistuneisiin on oltu henkilökohtaisesti yhteydessä.

Oulun yliopistollisessa sairaalassa on tällä hetkellä hoidossa 12 koronapotilasta, Oulun kaupunginsairaalassa kaksinkertainen määrä, 25 henkilöä.

10.3. kello 7.08 Oulun kaupunginsairaalan koronaryyppääseen liittyy jo lähes sata tartuntaa

Oulun kaupunginsairaalan koronaryppäässä on tiistaina tullut ilmi yhdeksän uutta tartuntaa. Tartunnoista kolme on ollut henkilökunnalla, kuusi tapausta taas ovat samaan ketjuun liittyviä jatkotartuntoja. Kaikkiaan Oulun kaupunginsairaalan koronaryppääseen liittyy nyt jo ainakin 98 tartuntaa.

Koronavirukselle altistumisia sairaalan ulkopuolella on todettu jo aiemmin Hiirosenkodissa sekä Oulunsalon kotihoidossa: näissä koronavirustartuntoja ei ole tiistaina löydetty.

9.3. kello 14.53 Rukalla toimiva ravintolayrittäjä olisi toivonut tarkempaa alueellista harkintaa sulkutoimiin.

Kuusamon Rukan Kuksan ravintola- ja majoitusyrittäjä Marjo Määttä olisi toivonut ravintolaratkaisuun alueellista harkintaa.

9.3. kello 12.29 Oulun kaupunginsairaalan tartuntaryppäässä lähes 90 tartuntaa

Virus on levinnyt sairaalassa kolmannelle osastolle, ja ketjuun liittyvä korona-altistuminen on todettu myös Hiirosenkodissa.

Oulun kaupunginsairaalan koronaryppäässä on todettu maanantaina seitsemän uutta virustartuntaa: yksi sairaalan potilaalla ja kuusi työntekijöillä.

Yhteensä koronaa on todettu lähes 90 henkilöllä tähän tartuntaketjuun liittyen. Potilailla on todettu 37 tartuntaa, sairaalan työntekijöillä 36 ja jatkotartuntoja kerrottiin sunnuntaina olleen 16.

9.3. kello 12.25 Oulussa annetaan koronarokoteaikoja nyt kaikille vuonna 1946 syntyneille ja sitä vanhemmille

Tiistaina 9. maaliskuuta Oulussa on auennut koronarokoteajanvaraus 75 vuotta tänä vuonna täyttäville tai sitä vanhemmille henkilöille. Ajan rokotukseen voi varata hyvinvointipalvelujen nettiajanvarauksesta tai puhelimitse koronarokoteajanvarauksesta.

Rokotukseen voivat varata ajan myös 75-vuotiaan tai sitä vanhemman henkilön kanssa samassa taloudessa asuvat vähintään 70-vuotiaat henkilöt sekä kaikenikäiset omaishoitajat.

Rokotuksiin ovat tällä hetkellä oikeutettuja myös 50–69 vuotta tänä vuonna täyttävät henkilöt, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila.

9.3. kello 12.00 Uusia tartuntoja on todettu 26 kappaletta.

Oulussa koronatartuntoja on todettu 19. Tämä lisäksi Pyhäjoella on tavattu kolme uutta tartuntaa, sekä yksi tartunta Kuusamossa, Siikalatvalla, Raahessa ja Ylivieskassa.

8.3. kello 13.00 Uusia tartuntoja on todettu alueella 17.

Oulussa on varmistettu uusia koronatartuntoja 12. Kempeleessä uusia tartuntoja on 2, Limingassa 2 ja Pyhäjoella 1.

8.3. kello 9.56 Oulun kaupunginsairaalan koronaryppäässä jo kymmenen kuolemantapausta

Oulun kaupunginsairaalan koronaryppääseen liittyy nyt kymmenen kuolemantapausta, yksi henkilö menehtyi koronaviruksen aiheuttamaan tautiin sunnuntaina.

Sunnuntaihin iltapäivään mennessä ryppääseen liittyviä tartuntoja on ollut kaikkiaan 82. Näistä potilailla on todettu 36 ja henkilökunnalla 30 tartuntaa. Jatkotartuntoja on 16.

Koronavirustartunnat on todettu palliatiivisen ja saattohoidon osastolla A2, josta tartuntaketju lähti liikkeelle kaksi viikkoa sitten, sekä kuntoutusosastolla B2. Lisäksi virukselle altistumisia on ollut psykogeriatrisella osastolla A1 sekä osastolla A3, joka keskittyy potilaiden äkillisten sairauksien tutkimukseen ja hoitoon. Kotihoidossa ei ole tullut ilmi jatkotartuntoja.

Oulun kaupunginsairaalassa jatketaan joukkotestejä sekä potilailla että työntekijöillä. Käytössä ovat tiukat torjunta- ja rajoitustoimet.

6.3. kello 12.05 Pohjois-Pohjanmaalla 15 uutta koronatapausta

Pohjois-Pohjanmaalla on todettu THL:n seurannassa 6. maaliskuuta lauantaina 15 uutta koronatapausta, joista 14 Oulussa. Yksi tapauksista on Kalajoella. Suurinta tartuntojen kasvu on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä, jossa on todettu 414 uutta tartuntaa.

5.3. kello 15.11 Kokoontumisrajoitukset jatkuvat Pohjois-Pohjanmaalla maaliskuun loppuun asti

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on päättänyt ensi maanantaina voimaan astuvista rajoituksista. Aluehallintoviraston päätöksen perusteella sisätiloissa ja rajatuissa ulkotiloissa voidaan järjestää vain välttämättömiä kokouksia, joissa saa kuitenkin olla mukana enintään kuusi henkeä.

Viraston päätös noudattaa maakunnan alueellisen koordinaatiotyöryhmän arviota pandemiatilanteesta.

5.3. kello 7.43 Oulussa torstaina 11 uutta tartuntaa

Oulun kaupungin alueella on torstaina todettu 11 uutta koronavirustartuntaa iltapäivään mennessä. Lähteinä ovat olleet muun muassa Oulun kaupunginsairaala, perhe, ulkomaan matka. Tuntemattomasta lähteestä on kaksi tartuntaa.

Tartuntojen määrä on nyt lievässä kasvussa, vaikkei mukaan otettaisikaan kaupunginsairaalan rypästä. Oululaisia pyydetään nyt muistamaan koronaan liittyvät turvarajoitukset niin töissä, vapaa-ajalla kuin hiihtolomallakin.

5.3. kello 7.21 Oulun kaupunginsairaalassa jo seitsemäs koronavirukseen liittyvä potilaskuolema

Oulun kaupunginsairaalan koronatartuntaryppääseen liittyy nyt seitsemän potilaiden kuolemantapausta. Torstaina ilmoitettiin yhden ihmisen menehtyneen koronatartunnan seurauksena. Kaikkiaan tähän ketjuun liittyviä tartuntoja on nyt 66, joista kuusi jatkotartuntaa.

Oulun kaupunginsairaalassa on ollut havaintoja koronasta ainakin muutamalla osastolla. Tartuntoja havaittiin reilu viikko sitten ensimmäisen kerran palliatiivisen ja saattohoidon osastolla A2, nyt kerrotaan, että myös A1-osastolla on ollut altistuminen. Kyseessä on psykogeriatrinen osasto, alistumisia on ollut kuudella potilaalla ja kolmella työntekijällä. Aiemmin olemme kertoneet koronatartuntojen leviämisestä sairaalan kuntoutusosastolle.

4.3. kello 16.49 Rokotepulan odotetaan helpottuvan huhtikuussa, jolloin myös hoitajien rokotukset alkaisivat uudelleen

Viime päivinä esillä olleita hoitajien rokotuksia päästään näillä näkymin jatkamaan jälleen huhtikuussa, arvioi THL:n asiantuntija, infektiotautien torjunta ja rokotukset -yksikön ylilääkäri Hanna Nohynek.

– Rokotteiden vähyys rajoittaa mahdollisuuksia vielä seuraavina viikkoina, mutta toiveissa on, että huhtikuussa annosmäärät lisääntyvät oleellisesti.

Sote-henkilöstön rokotukset pantiin jäihin pari viikkoa sitten rokotepulan takia. Sen jälkeen hoitajia on voinut rokottaa vain erityistilanteissa, kuten Oulun kaupunginsairaalassa vakavan koronaryppään yhteydessä.

4.3. kello 15.49 Maakunnassa todettu tänään 14 uutta tartuntaa

Koronatartuntojen määrä on pysynyt Pohjois-Pohjanmaalla tänään eilisellä tasolla. THL on kirjannut torstaina 14 tartuntaa, joista 10 Oulussa.

Pohjois-Pohjanmaalla on todettu kaikkiaan lähes 2500 koronatartuntaa, mikä on maakunnista neljänneksi eniten Uudenmaan, Varsinais-Suomen ja Pirkanmaan jälkeen.

4.3. kello 8.11 Oulussa julkiset kuntosalit ja uimahallit nyt myös senioireilta kiinni, ei yli kuuden henkilön tilaisuuksia

Oulun kaupunki sulkee julkiset kuntosalit ja uimahallit nyt myös yli 65-vuotiailta 8. maaliskuuta alkaen vallitsevan koronatilanteen vuoksi.

Kaupunki ei myöskään järjestä yli kuuden henkilön tilaisuuksia ensi viikosta lähtien. Muutoin Oulun kaupungin koronasuositukset- ja rajoitukset jatkuvat ennallaan 22. maaliskuuta saakka. Esimerkiksi lähiopetus jatkuu yläkoululaisilla ja toisen asteen opiskelijoilla.

Yksityisten elinkeinoharjoittajien tilojen, kuten esimerkiksi kuntosalien, käyttöä kaupungin alueella ei rajoiteta, mutta hygieniavaatimuksista muistutetaan.

4.3. kello 7.00 Oulun kaupunginsairaalan tartuntaryppäässä nyt kuusi kuolemantapausta

Oulun kaupunginsairaalan tartuntaryppäästä on tullut ilmi keskiviikolta uusi kuolemantapaus, nyt koronavirukseen liittyviä kuolemia on kaikkiaan kuusi. Myös uusia tartuntoja on ilmoitettu, nyt niitä on yhteensä 63.

Oulun kaupunginsairaalan potilailla tai henkilökunnalla tartuntoja on 58 ja muita ryppääseen liittyviä jatkotartuntoja viisi.

Tartuntaketjun taltuttamiseksi sairaalan henkilökuntaa on rokotettu ja hygieniatoimia on tehostettu. Oulun kaupunginsairaalan toimintaa on jouduttu väliaikaisesti supistamaan henkilöstöresurssien vähäisyyden vuoksi, mutta lisää henkilökuntaa on tullut muualta Oulun hyvinvointipalveluista.

3.3. kello 15.43 Maakunnassa todettu 16 uutta tartuntaa, joista suurin osa Oulussa

Pohjois-Pohjanmaalla on kirjattu tänään 16 uutta koronatartuntaa. THL:n seurannan mukaan 11 tartunnoista on Oulussa ja 2 Ylivieskassa. Kaikkiaan Suomessa on tänään kerrottu lähes 800 uudesta tartunnasta.

3.3. kello 15.14 Koulut pysymässä lähiopetuksessa Pohjois-Pohjanmaan alueella

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto ja Pohjois-Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmä kertoivat Pohjois-Pohjanmaan alueen koronatoimista tiedotustilaisuudessaan keskiviikkona iltapäivällä.

Tilaisuudessa kerrottiin esimerkiksi, että opetus voidaan järjestää lähiopetuksena peruskouluissa ja toisen asteen oppilaitoksissa, kunhan turvavälit ja maskisuositus huomioidaan. Ainoastaan korkeakoulut säilyvät etäopetuksessa, muu opetus siis lähiopetuksena.

Lue kaikki muutokset rajoituksiin täältä.

3.3. kello 15.10 Oulun kaupunginsairaalan tartuntamäärä jo 60

Oulun kaupunginsairaalassa koronatartunnan on saanut yhteensä jo 60 potilasta ja hoitajaa.ukseen. Tartunnoista 43 on todettu viime viikolla ja 17 tällä viikolla. Alueellisen koronaryhmän tiedotustilaisuudessa sairaalan tilannetta kuvailtiin vakavaksi.

Tartuntaketjun taltuttamiseksi tehdään useita toimia, esimerkiksi henkilökuntaa on rokotettu ja määrää lisätty. Lisäksi potilaiden määrää on vähennetty ja myös hygieniatoimia on tehostettu.

3.3. kello 8.56 Ensimmäinen hiihtolomaviikko toi Kuusamoon useita tartuntoja – noin kymmenen eteläsuomalaisilla vierailla, paikallisilla viisi

Noin kymmenen eteläsuomalaisen henkilön kohdalla on oltu yhteydessä Kuusamon terveysviranomaisiin koronaviruksen tartuntaketjun jäljityksen yhteydessä. Henkilöt ovat huomanneet oireita hiihtolomansa jälkeen ja hakeutuneet testiin.

Myös kuusamolaisten tartunnat ovat lisääntyneet selvästi, viime viikon aikana on todettu viisi tartuntaa.

3.3. kello 7.53 Oulussa 23 uutta koronavirustartuntaa

Oulussa on ilmoitettu tiistaina 23 uutta koronavirustartuntaa iltapäivään mennessä. Tartuntalähteinä ovat Oulun kaupunginsairaala, perhe ja työ. Tuntemattomasta lähteestä on vain kaksi tartuntaa.

3.3. kello 7.48 Koillissanomat: Rukalla neljässä ravintolassa altistumismahdollisuus viime viikolla

Kuusamon Rukalta on kerrottu mahdollisista korona-altistumisista eteläsuomalaisten hiihtolomaviikolta. Mahdollisuus virusaltistukselle on ollut Ski Bistrossa 22.–23.2., Ruka Scandicin aulabaarissa 23.–24.2. sekä Camp Kitchenissä 24.2.

Lisäksi Pizzeria Rukassa on ollut altistumismahdollisuus 22.–26.2 työntekijällä todetun tartunnan vuoksi. Ravintola pidetään suljetuna toistaiseksi.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Koillissanomat (siirryt toiseen palveluun).

3.3. kello 6.45 Oulun kaupunginsairaalan tartuntarypäs laajentunut – jo viisi koronaan yhdistettyä kuolemaa

Oulun kaupunginsairaalan koronarypäs on laajentunut. Koronavirukseen liittyviä kuolemia on ilmoitettu tällä viikolla viisi, ja tartuntoja on nyt kerrottu kaikkiaan 56 henkilöltä. Potilaita heistä on 38 ja työntekijöitä 18.

Ensimmäiset tartunnat palliatiivista hoitoa ja saattohoitoa antavalla osastolla ilmoitettiin viime viikon alkupuolella. Koronan kerrotaan levinneen parantumattomasti sairaiden osaston lisäksi myös Oulun kaupunginsairaalan kuntoutusosastolle.

Kyseisillä osastoilla on ryhdytty rokottamaan työntekijöitä koronaa vastaan. Tätä ennen Oulun kaupunginsairaalan 11 osastosta vain kahdella henkilöstö oli rokotettu, kun niissä on hoidettu koronapotilaita. Oulun terveysjohtajan Jorma Mäkitalon mukaan THL:n rokotusjärjestys on säännellyt toimintaa tältä osin. Sairaalan potilaita ei ole tähän mennessä rokotettu, mutta pienelle joukolle rokotteita on ryhdytty varaamaan virallisen rokotusjärjestyksen mukaisesti.

2.3. kello 16.25 Oulun kaupunginsairaalan parantumattomasti sairaiden osastolla neljä kuollut koronan seurauksena

Oulun kaupunginsairaalan vaikean koronaryvästymän hoito kestää useita viikkoja, kertoo Oulun terveysjohtaja Jorma Mäkitalo.

Viimeisin tieto kaupunginsairaalan koronatilanteesta on se, että neljä ihmistä on kuollut ja uusia tartuntoja on todettu sekä potilailla että henkilökunnalla. Eilen kaupunki kertoi kolmesta kuolemantapauksesta ja 45:stä tartunnasta.

Uusien tartuntojen tarkkaa määrää ei kerottu vielä tiistaina iltapäivällä. Uudet tartunnat ovat jo karanteeniin asetetuilla henkilöillä.

Oulussa vanhusten hoivalaitoksissa on rokotettu potilaita ja henkilökuntaa. Kaupunginsairaalan henkilöstöstä osa on saanut rokotuksen. Potilaita ei ole rokotettu, vaikka potilaistakin suurin osa on ikäihmisiä.

Mäkitalo puolustaa päätöstä olla rokottamatta Oulun kaupunginsairaalan palliatiivisen hoidon osaston potilaita ja henkilökuntaa. Hänen mukaansa THL:n rokotusjärjestys säätelee toimintaa samoin kuin rokotteiden saantia.

2.3. kello 7.09 Koronarokotusten ajanvaraus aukeaa Oulussa 50–59-vuotiaille riskiryhmään kuuluville

Oulussa koronarokotukset laajenevat koskemaan 50–59 vuotta tänä vuonna täyttäviä riskiryhmäläisiä. Ajanvaraus tälle henkilöryhmälle aukeaa tiistaina aamukahdeksalta, yhteyttä voi ottaa joko nettiajanvarauksen kautta tai soittamalla ajanvarausnumeroon.

Sen, kuuluuko vaikealle koronavirustaudille alttiiseen riskiryhmään, voi tarkistaa Oulun kaupungin verkkosivuilta.

Ensi tiistaista lähtien koronarokotukset laajennetaan Oulussa koskemaan yli 75-vuotiaita. Rokotteen voivat saada myös samassa taloudessa asuvat yli 70-vuotiaat henkilöt sekä omaishoitajat.

Yli 80-vuotiaat ovat jo joukkorokotusten piirissä samoin 60–69-vuotiaat riskiryhmäläiset.

Oulu saa tällä viikolla yhteensä 3 410 rokoteannosta.

2.3. kello 6.49 Oulun kaupunginsairaalan parantumattomasti sairaiden osastolla tähän mennessä 45 tartuntaa

Oulun kaupunginsairaalan koronaryppäässä on maanantai-iltapäivään mennessä todettu kaikkiaan 45 tartuntaa, kahdeksan uutta tapausta ilmoitettiin maanantaina.

Tartunnoista 32 on osaston A2 potilailla, loput henkilökunnalla. Osastolla hoidetaan parantumattomasti sairaita henkilöitä ja annetaan myös saattohoitoa. Ensimmäiset koronavirustartunnat osastolla todettiin reilu viikko sitten.

Oulussa on maanantaina todettu kaikkiaan 14 uutta koronavirustartuntaa iltapäivään mennessä.

1.3. kello 16.10 Pohjois-Pohjanmaan rajoituksista päätös tiistaina – ratkaistavana koulujen etäopetus ja kuuden hengen kokoontumisrajoitus

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä kokoontuu huomenna tiistaina päättämään koulujen mahdollisesta etäopetukseen siirtymisestä ensi maanantaista lähtien.

Samalla myös päätetään, tuleeko maakuntaan kuuden hengen kokoontumisrajoitus. Tällä hetkellä on vielä voimassa kymmenen hengen kokoontumisrajoitus.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto suunnitteli alun perin kuuden hengen kokoontumisrajoitusta jo maaliskuun alusta lähtien, mutta koordinaatioryhmä päätti viime perjantaina 26. helmikuta, että rajoitusta ei muuteta.

1.3. kello 6.40 Pohjois-Pohjanmaalla yhdeksän uutta tartuntaa

Pohjois-Pohjanmaan tartuntaluvut ovat sunnuntailta yhdeksän uutta koronavirustapausta, käy ilmi THL:n tilastoista.

Oulun kaupunki puolestaan ilmoitti sunnuntaina neljästä uudesta tartunnasta iltapäivään mennessä alueellaan.

Oulussa on viikonlopun aikana ilmoitettu joukkoaltistumisesta kahdessa alakoulussa, Maikkulassa ja Haukiputaan Kellossa. Lisäksi altistumismahdollisuus on ollut Talvikankaan yläkoulussa viime keskiviikon ja torstain aikana, ja Talvikankaan nuorisotalolla keskiviikkona 24. helmikuuta kello 18–19.

Altistumismahdollisuuksia on ollut myös Hukka Xpress Alppilassa tiistaina 23. helmikuuta kello 11.30–12.30, sekä keskiviikkona 24. helmikuuta seuraavissa paikoissa: Itsudemo-ravintolassa kello 15.30–16.30, Arnolds Valkeassa kello 16.30–17 ja Kaijon kipsalla päivän aikana.

1.3. kello 5.51 Oulun kaupunginsairaalassa parantumattomasti sairaiden osastolla kaikkiaan 34 tartuntaa

Oulun kaupunginsairaalassa on osastolla A2 todettu viikon aikana yhteensä 34 koronavirustartuntaa. Potilailla tartuntoja on ilmoitettu yhteensä 22, työntekijöillä 12.

Viruksen leviämisestä osastolla kerrottiin ensimmäisen kerran viime viikon alkupuolella.

A2-osastolla on palliatiivista hoitoa, eli siellä hoidetaan parantumattomasti sairaita. Samassa yhteydessä on saattohoitoyksikkö.

Alkuviikosta osastolla tehdään uusia testauskierroksia.

27.2. kello 12.30 Oulussa 21 uutta tartuntaa, muualla Pohjois-Pohjanmaalla viisi

Pohjois-Pohjanmaan alueella on kirjattu 26 uutta koronavirustartuntaa, ilmenee Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tiedoista.

Uusista tartunnoista 21 on Oulussa. Kempeleessä uusia tartuntatapauksia on kolme ja Muhoksella ja Pyhäjoella molemmissa yksi.

Ajankohtaisiin koronalukuihin voit perehtyä tarkemmin tässä artikkelissa.

Koko Suomessa on todettu uusia koronavirustartuntoja yhteensä 645. Niistä suurin osa on kirjattu Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella. Esimerkiksi yksin Helsingissä uusia tapauksia on 195.

27.2. kello 10.10 Avi määräsi kunnat järjestämään terveystarkastuksia rajanylityspaikoilla

Aluehallintovirasto on määrännyt kunnat järjestämään terveystarkastuksia rajanylityspaikoilla myös Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueilla.

Pohjois-Suomen avi tiedotti asiasta eilen perjantai-iltana. Määräys koskee Oulun ja Kuusamon kaupunkeja sekä Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymää. Se on voimassa koko maaliskuun.

Tiedotteen mukaan koronatilanteen heikentyessä toimintaa rajanylityspaikoilla on tehostettava, jotta varmistetaan, että kaikki maahantulijat ohjataan terveystarkastukseen rajanylityspaikalla tai sen läheisyydessä.

26.2. kello 15.45 Tietoliikennevirhe sotki Oulun rokotustietoja – väestöä onkin rokotettu enemmän kuin on uutisoitu

Oulun muita kuntia matalammille rokotusluvuille on löytynyt selitys tietoliikennevirheestä.

Kaupungin terveysjohtaja Jorma Mäkitalo kertoo Twitter-tilillään, että THL ja Tieto-yhtiö ovat ratkaisseet Oulun rokotetietoja vääristäneen tietokatkoksen.

Oulun rokotusosuus on noussut kahdesta prosentista yli neljään prosenttiin. Muihin suuriin kaupunkeihin on vielä eroa jonkin verran,sillä esimerkiksi Tampereella vastaava luku on 5,5 ja Turussa lähes 9 prosenttia.

26.2. kello 14.10 Koronaohjeistukset pidetään ennallaan

Ylimääräiseen kokoukseen kokoontunut alueellinen koordinaatioryhmä ei tehnyt perjantaina muutoksia Pohjois-Pohjanmaan koronasuosituksiin.

Näin ollen torstaina esillä ollut kuuden henkilön kokoontumisraja jo maanantaiksi ei tule voimaan Pohjois-Pohjanmaalla. Seuraavan kerran tilannetta tarkastellaan tiistaina.

26.2. kello 7.16 Oulun kaupunginsairaalan tartuntaryppäässä tähän mennessä 20 tartuntaa

Oulun kaupunginsairaalan koronatartuntaryppäässä on todettu yhteensä 20 tartuntaa torstai-iltapäivään mennessä.

Parantumattomasti sairaiden osastolla olevista tartunnoista 16 on potilailla ja neljä henkilökunnalla. Kaksi niistä todettiin torstaina, aiemmat tapaukset alkuviikosta. Karanteenissa on tällä hetkellä 13 henkilöä.

Oulun kaupunki on ryhtynyt toimenpiteisiin viruksen leviämisen estämiseksi, osaston A2 potilaiden ja henkilökunnan testauksia jatketaan.

Osastolla on parantumattomasti sairaiden palliatiivisen hoidon lisäksi saattohoitoa.

25.2. kello 15.45 Myös Pohjois-Pohjanmaalla joudutaan kolmen viikon sulkutoimiin koronan leviämisen estämiseksi

Hallituksen esitys kolmen viikon sulkutoimista 8. maaliskuuta lähtien koskee myös koronan kiihtymisvaiheessa olevaa Pohjois-Pohjanmaata.

Maakunnassa suunnitellaan enintään kuuden henkilön kokoontumisrajoitusta jo itse asiassa 1. maaliskuuta lähtien. Näin ollen entistä tiukemmat kokoontumis- ja yleisötilaisuuksia rajoittavat toimet astuisivat voimaan Pohjois-Pohjanmaalla jo aiemmin kuin hallituksen tänään esittämä 8. maaliskuuta.

Yläkoululaiset ja toiseen asteen opiskelijat opiskelijat siirtyvät 8. maaliskuuta eteenpäin etäopetukseen. Käytännössä etäopiskelu käynnistyy useimmilla vasta hiihtolomaviikon, viikon 10 jälkeen.

Ylioppilaskirjoitusten terveysturvallinen järjestäminen varmistetaan. Varhaiskasvatus ja lähikoulut pysyvät lähiopetuksessa.

Yli 12-vuotiaiden ryhmäharrastustoiminta keskeytetään.

Ravintolat suljetaan, mutta noutoruuan myynti sallitaan.

25.2. kello 7.12 Oulun kaupunginsairaalassa todettu 15 tartunnan rypäs parantumattomasti sairaiden osastolla

Tiistain ja keskiviikon aikana tartuntoja on todettu osastolla, jossa hoidetaan parantumattomasti sairaita henkilöitä, kuten syöpäpotilaita. Samalla osastolla annetaan myös saattohoitoa.

Osa palliatiivista hoitoa antavalla A2-osastolla todetuista tartunnoista on työntekijöillä ja osa potilailla. Sairaalassa on ryhdytty välittömiin toimenpiteisiin, jotta tartuntojen leviäminen saadaan estettyä. Testauksia osastolla jatketaan.

24.2. kello 16.10 Koronarokotusten ajanvarauksen soittajamääriin ei osattu Oulussa varautua

Oulussa eilen tiistaina tapahtunut koronarokotusten ajanvarauksen ruuhkautuminen johtui kahden eri ryhmän yhtäaikaisesta ajanvaraamisen aukaisemisesta, johon kaupunki ei ollut riittävästi varautunut.

Ajanvaraus avautui tänä vuonna 80 vuotta täyttäville sekä riskiryhmään kuuluville 60–69-vuotiaille.

Rokotusajanvaraukseen tuli paljon puheluita, joita jäi keskiviikolle yli tuhat soittopyyntöjonoon.

Oulun terveysjohtaja Jorma Mäkitalon mukaan rokotusaikoja voidaan antaa vain sen verran, kuin on tiedossa olevia rokotteita seuraavalle kolmelle viikolle.

Kaupungin muista terveyspalveluiden puhelinnumeroista ei voi varata aikaa koronarokotukseen.

24.2. kello 7.13 Oulussa todettu tiistaina 17 uutta tartuntaa – korona-altistus kaupunginsairaalassa

Oulussa koronavirustatartuntojen määrä on kääntynyt pitkän laskun jälkeen selvään nousuun. Tiistaina kaupungin alueella oli todettu 17 uutta tartuntaa iltapäivään mennessä. Tuntemattomasta lähteestä olevien tartuntojen osuus on lähes puolet, tiedossa olevat lähteet ovat perhe tai kaveripiiri.

Oulun kaupunginsairaalassa on tullut ilmi korona-altistus palliatiivisen hoidon osastolla A2. Osastolla on ryhdytty välittömiin toimenpiteisiin tartuntojen leviämisen estämiseksi. Kaikki osaston potilaat ja työntekijät on testattu tai testataan.

Alistumismahdollisuus virukselle on ollut myös Toripakan kioskilla perjantaina 19. helmikuuta asioineilla kello 13–13.30 ja kello 17.15–17.45.

Kaupungin koronajohtoryhmä kokoontuu arvioimaan tilannetta ja rajoituksia keskiviikkona 24. helmikuuta.

23.2. kello 16.45 Pohjois-Pohjanmaan koronasuositukset jatkuvat maaliskuun loppuun saakka – tartunnat ovat lisääntyneet nyt erityisesti kotimaan matkailun myötä

Alueellinen koordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan tänään tiistaina, että Pohjois-Pohjanmaan suosituksia jatketaan maaliskuun loppuun saakka.

Alkanut lomakausi ja sen myötä lisääntynyt kotimaanmatkailu ovat kääntäneet tartuntamäärät hienoiseen nousuun.

Pohjois-Pohjanmaa on edelleen epidemian kiihtymisvaiheessa.

Viikolla seitsemän maakunnassa todettiin yhteensä 68 koronatartuntaa. Seitsemän vuorokauden seurantajaksolla tartuntojen ilmaantuvuus on nyt 17 tartuntaa 100 000 asukasta kohti. Molemmat luvut ovat hieman edellisviikkoa suuremmat. Tartuntojen lähteet pystytään pääosin edelleen jäljittämään.

23.2. kello 16.20 Pohjois-Pohjanmaalle on tulossa kaksi miljoonaa pientä rokoteruiskua, joilla helpotetaan kuntien ruiskupulaa ja koronarokotuksia

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on tilannut noin kaksi miljoonaa 1 millilitran ruiskua kuntien koronarokotusten sujuvoittamiseksi.

Tilausten toimitusajasta ei vielä ole varmuutta, mutta sairaanhoitopiiristä kerrotaan, että ruiskujen pitäisi olla käytössä lähiviikkoina.

Yhden millilitran ruiskujen kysyntä ja hinnoittelu ovat kuumentuneet maailmanlaajuisesti. Hinnat ovat moninkertaistuneet aiemmasta, kerrotaan puolestaan ruiskuja maahan tuovasta oululaisesta MedKitistä.

23.2. kello 14.50 Oulussa koronarokotusten ajanvarauksen puhelin on ruuhkautunut

Oulun kaupunki tiedottaa, että soittopyyntöä odottavia puheluita on yli 1 100 kappaletta. Kaikkiin soittopyyntöihin ei ehditä soittamaan tänään tiistaina takaisin, joten osaan soitoista vastataan vasta huomenna keskiviikkona.

Ajanvaraukseen soittavia pyydetään tarkistamaan ennen yhteydenottoa, kuuluuko henkilö nyt rokotettaviin riskiryhmiin. Nyt ajan rokotettavaksi voivat varata tänä vuonna 80 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat henkilöt.

23.2. kello 7.26 Oulussa rokotteita saavaa ikäihmisten ryhmää laajennettiin – aikoja voi varata tänään

Uusi joukko ikäihmisiä on otettu nyt Oulussa koronarokotusten piiriin. Nyt ajan rokotettavaksi voivat varata tänä vuonna 80-vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat henkilöt. Ajanvaraus rokotuksiin alkaa tiistaina 23. helmikuutta kello 8. Samaan aikaan aikaa voivat lähteä varaamaan riskiryhmään kuuluvat 60–69-vuotiaat. Oulussa on jo rokotettu yli 85-vuotiaita.

Ajan voi varata jo hyvinvointipalvelujen nettiajanvarauksesta tai puhelimitse koronarokoteajanvarauksesta.

Rokotteen voi nyt saada myös 80-vuotiaan tai sitä iäkkäämmän omaishoitaja, tai ikäihmisen kanssa samassa taloudessa asuva 70-vuotias tai sitä vanhempi henkilö. Heidän on varattava aikansa puhelimitse.

Riskiryhmään kuuluvat 60-vuotiaat tai sitä vanhemmat Oulun kaupungin työntekijät voivat varata ajan työterveyshuollosta.

22.2 kello 16.05 Rukalle hiihtolomien ajaksi avattu koronatestauspiste on ollut suosittu

Rukalle hiihtolomien alla avattu koronatestauspiste on ollut suosittu. Bene-lääkäriaseman toimitusjohtaja Arja-Liisa Westerlund-Kallio sanoo, että testissä on käynyt kymmeniä asiakkaita päivittäin. Suosion syyksi Westerlund-Kallio arvelee sen, että testitulokset tulevat nopeasti, jopa alle puolen tunnin. Lisäksi testaus on hinnaltaan huokea.

Toistaiseksi Rukan testauspisteessä ei ole todettu koronatapauksia. Benellä on testauspisteet myös Pyhätunturilla ja Levillä. Pyhätunturin testauspisteessä ei ole myöskään havaittu koronatapauksia. Levillä positiivisia näytteitä on annettu eilen yksi ja tänään iltapäivään mennessä yksi.

22.2. kello 15.50 Oulussa maanantaina uusia tartuntoja yhdeksän, kaksi joukkoaltistumista Metsokankaan päiväkodissa

Oulussa koronatartuntojen määrä on kääntynyt pitkän laskun jälkeen nyt lievään nousuun. Maanantaina iltapäivään mennessä Oulussa on todettu yhdeksän uutta tartuntaa.

Metsokankaan päiväkodissa on ollut kaksi joukkoaltistumista, kahdessa eri ryhmässä. Karanteeniin on tänään ohjattu 51 ihmistä.

Pääkaupunkiseudun heikkenevä tilanne, muuntoviruksen yleistyminen siellä ja alkanut hiihtolomakausi aiheuttavat uhkan epidemian kiihtymiselle lähiviikkoina myös Oulussa.

Alueellinen koordinaatioryhmä arvioi epidemiatilannetta ja rajoitusten tarvetta huomenna tiistaina 23. helmikuuta . Kaupungin koronajohtoryhmä kokoontuu keskiviikkona 24. helmikuuta.

22.2. kello 7.05 Oulussa koronatartuntojen määrä viikkotasolla lievään nousuun

Oulussa koronatartuntojen määrä on lähtenyt lievään nousuun pitkän laskun jälkeen. Viime viikolla tartuntojen määrä on noussut kolmanneksella edellisestä viikosta. Kaikkiaan kaupungissa todettiin viime viikolla 36 uutta koronavirustartuntaa.

Sunnuntaina Oulussa todettiin neljä uutta tartuntaa iltapäivään mennessä, lauantaina luku oli viisi. THL ilmoitti koko maakunnan luvuksi sunnuntaina puolen päivän aikaan kahdeksan.

Oulusta kerrotaan myös joukkoaltistumismahdollisuudesta huoltoasemalta, mahdollisuus tartuntaan on ollut Oulun Baari Maikkulassa vajaa viikko sitten, 15.–17. helmikuuta, päivittäin kello 11–12.

20.2. kello 9.40 Oulussa perjantaina kahdeksan uutta tartuntaa – ensi viikolla rokotetaan noin 2 000 riskiryhmiin kuuluvaa

Oulussa todettiin perjantain aikana kahdeksan uutta koronatartuntaa. Tartunnoista neljäsosan lähde on tuntematon. Suurin osa tartunnoista eli viisi on tullut yksittäisestä vapaa-ajanviettoon liittyvästä yksityistilaisuudesta. Karanteeniin asetettiin perjantaina 22 henkilöä.

Viime viikkoon verrattuna tartuntojen määrä on hieman kasvanut.

Koronatartunnan vuoksi sairaalahoidossa on Oulun yliopistollisessa sairaalassa ja kaupunginsairaalassa molemmissa alle viisi potilasta.

Etelä-Suomen hiihtolomaviikko lisää riskiä tartuntojen ja muuntoviruksen leviämiseen Pohjois-Pohjanmaan alueelle.

Ikäihmisten ja riskiryhmiin kuuluvien joukkorokotukset ovat alkaneet Ouluhallissa. Lauantaina 20.2. rokotetaan noin tuhat yli 85-vuotiasta ja heidän omaishoitajiaan. Viikolla kahdeksan aloitetaan myös alle 70-vuotiaiden riskiryhmiin kuuluvien rokotukset, ja ensi viikolla Oulussa rokotetaan noin 2000 ihmistä.

19.2. kello 16.50 Oulussa ikäihmisten joukkorokotukset aloitetaan lauantaina Ouluhallissa

Oulu aloittaa ikäihmisten joukkorokotukset lauantaina Ouluhallissa.

Muissa suurimmissa kaupungeissa iäkkäiden joukkorokotukset ovat olleet käynnissä jo hetken aikaa. Oulu on noin 2000 rokotetta muita isoja kaupunkeja jäljessä.

Oulun vähäisemmän rokotteiden saannin taustalla on alueen nuori väestörakenne, sekä se, että terveydenhuoltohenkilökuntaa on suhteellisesti vähäisempi määrä suhteessa väestömäärään.

Ouluhallissa on tarkoitus rokottaa noin tuhat ikäihmistä lauantaina. Paikalle on suunniteltu tarkka logistiikka, mistä ihmiset tulevat sisään ja kulkevat saattajineen. Samalla rokotetaan omaishoitajat ja samassa taloudessa asuvat ikääntyvät.

19.2. kello 16.45 Ruka-Kuusamon alueella ollaan valmiina ottamaan vastaan hiihtolomalaiset

Ruka-Kuusamo matkailualue on varautunut tehokeinoin alkavaan eteläsuomalaisten hiihtolomaviikkoon. Muun muassa Rukan lääkäriasemalle on avattu koronavirusta varten pikatestauspiste. Kuusamossa testejä tehdään lisäksi terveyskeskuksessa sekä Mehiläisen toimipisteessä. Rukan rinteillä matkailijoita opastetaan tehostetuin toimin koronan varalta, muun muassa aiheeseen liittyvin kuulutuksin.

Koronatartuntoja on ollut Rukalla vähän, vaikka joulun- ja uudenvuoden aikaan matkailualueella vieraili tuhansia ihmisiä.

19.2. kello 7.08 Oulussa kuusi uutta koronavirustartuntaa – hiihtolomakauden tartuntariskeistä varoitetaan

Oulussa on todettu torstaina kuusi uutta koronavirustartuntaa iltapäivään mennessä. Viruksen kahden viikon ilmaantuvuusluku on edelleen laskussa kaupungin alueella, tosin lasku on hidastunut.

Nyt pyydetään erityiseen varovaisuuteen hiihtolomavierailujen suhteen. Etelä-Suomen hiihtolomakausi alkaa ja se aiheuttaa riskin tartuntojen ja virusmuunnoksen leviämisestä Pohjois-Suomeen ja Ouluun, sillä pääkaupunkiseudun tartuntatilanne on vaikeutunut.

Riskiryhmäläisiä pyydetään miettimään jopa hiihtolomavierailujen välttämistä. Myös muiden kannattaisi sallia vain välttämättömät vierailut ja huolehtia korostetusti terveysturvallisuudesta.

19.2. kello 6.54 Suurin osa Oulun kaupungin koronasuosituksista pysyy ennallaan – aikuisten harrastustoiminta tauolla 7.3. saakka

Oulun kaupunki jatkaa koronatilanteeseen liittyviä jo nyt voimassa olevia suosituksia (siirryt toiseen palveluun) ja rajoituksia 7. maaliskuuta saakka. Poikkeuksena on 65 vuotta täyttäneiden kuntosali- ja uimahallikäynnit. Tilojen avaamisesta näille ryhmille päätettiin torstaisessa hyvinvointilautakunnan kokouksessa.

Edelleen yleisötilaisuuksiin tarkoitetut tilat, kuten kulttuurilaitokset ja nuorisotilat pysyvät kiinni, samoin pääsääntöisesti esimerkiksi uimahallit ja liikuntaryhmien harrastustilat.

Harrastustoimintaa sallitaan kuitenkin edelleen alle 18-vuotiaille ja joillekin erityisryhmille. Aikuisten ryhmäharrastustoiminta on keskeytetty maaliskuun ensimmäisen viikon loppuun asti, ja myös yhdistysten ja urheiluseurojen odotetaan toimivan samoin.

18.2. kello 16.55 Limingan Tupoksen koululla altistumisia

Limingassa Tupoksen koululla on altistunut koronalle alkuviikosta 16 oppilasta. Oppilaat on asetettu karanteeniin. Tupoksen koulun altistuminen liittyy aiempaan Limingassa todettuun tartuntaketjuun. Limingassa on todettu kaikkiaan 27 koronatartuntaa, joista kuusi kahden viime viikon aikana.

18.2. kello 7.13 Iso-Syötteen Kide-hotellin ravintolassa altistumismahdollisuus viime viikonloppuna

Oulussa on ilmoitettu neljä uutta koronavirustartuntaa keskiviikkoiltapäivään mennessä. Kolme tartunnoista on tuntemattomasta lähteestä.

Kaikkiaan Oulussa on tällä viikolla todettu 12 uutta koronavirustartuntaa. Viruksen kahden viikon ilmaantuvuusluku on laskusuunnassa kaupungin alueella.

Mahdollisuuksia koronavirukselle altistumiselle on ollut viikonloppuna ainakin kahdessa paikassa. Tällainen mahdollisuus on ollut Iso-Syötteen Kide-hotellin ravintolassa perjantaina 12.2. kello 19–22 ja lauantaina 13.2. kello 20–22, sekä aamupalalla lauantaina ja sunnuntaina 14.2. kello 9–10.

Oulun Intiön Classic Gym -kuntosalilla virukselle altistumismahdollisuus on ollut lauantaina 13.2. kello 21–22.30 ja sunnuntaina 14.2. kello 19–21.

17.2. kello 16.32 Riskiryhmään kuuluvien määrää on vaikea saada selville etukäteen

Koronarokotusjärjestyksen määrittely riskiryhmäläisten osalta teettää töitä kunnissa.

Rokotettavan riskiryhmä tarkistetaan ajanvarauksen yhteydessä. Lisäksi osassa kuntia on selvitetty tai yritetty selvittää etukäteen rokotettavien määriä.

Ensimmäiseen riskiyhmään kuuluvat henkilöt on kunnissa helpompi selvittää, heidän erityisen vakavien taudinkuvien perusteella. Toisessa ryhmässä henkilömäärät ovat jo moninkertaisesti suurempia, ja lisäksi lääketieteelliset syyt ovat monitahoisempia ja yleisempiä.

Monin paikoin maakunnassa riskiryhmäläisten tarkkaa määrää ei pystytä selvittämään ennen rokotuksia.

17.2. kello 9.59 Alle 70-vuotiaiden riskiryhmäläisten rokotukset aloitetaan Oulussa ensi viikolla

Oulussa alle 70-vuotiaiden riskiryhmäläisten koronarokotukset alkavat ensi viikolla.

Ensimmäisenä rokotetaan henkilöt, jotka täyttävät tänä vuonna 65–69 vuotta ja joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila.

Ajan voi jo varata verkosta Oulun omahoidosta tai puhelimitse koronarokoteajanvarauksesta.

Rokotuspaikkoja ovat Ouluhalli, Haukiputaan hyvinvointikeskus, Kiimingin hyvinvointikeskus, Oulunsalon terveysasema sekä Yli-Iin ja Ylikiimingin hyvinvointipisteet.

Oulun kaupungin sivuilla on lista, josta voi tarkastaa, kuuluuko itse riskiryhmään, jolle rokote on ensi viikosta lähtien saatavilla.

17.2. kello 7.34 Oulussa viisi uutta koronavirustartuntaa – henkilökunnan joukkoaltistuminen Dentopoliksessa

Oulussa on todettu tiistaina viisi uutta koronavirustartuntaa iltapäivään mennessä.

Lisäksi Oulussa on havaittu joukkoaltistuminen suun terveydenhuollossa Dentopoliksessa viime viikolta. Koronavirukselle altistuneet kuuluvat henkilökuntaan, karanteeniin on asetettu kymmenen henkilöä. Asiakkaiden ei arvioida altistuneen.

17.2. kello 7.19 Pieniä yksityistilaisuuksia saa taas järjestää – harrastamistakin voidaan varovasti avata

Pohjois-Pohjanmaalla on lievennetty nyt joitakin koronatilanteeseen liittyviä suosituksia.

Yksityistilaisuuksia suositellaan nyt järjestettävän korkeintaan kymmenelle henkilölle turvajärjestelyin, kun aiemmin suosituksena on ollut tällaisten tilaisuuksien välttäminen. Pienimuotoisia muistotilaisuuksia on voinut aiemminkin järjestää.

Kunnat voivat nyt lieventää myös esimerkiksi harrastustoimintaan liittyviä rajoituksia ja avata oman harkintansa mukaan julkisia tilojaan. Tämä koskee myös esimerkiksi joitakin kauppakeskusten nyt suljettuja oleskelutiloja.

Näin linjasi tiistaina kokoontunut Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä. Se totesi maakunnan epidemiatilanteen olevan vielä kiihtymisvaiheessa, vaikka perustasoa kohti ollaan menossa.

16.2. kello 16.40 Koronarokotusten ajanvarauksessa on ollut ruuhkaista Oulussa

Yli 85-vuotiaiden koronarokotusten ajanvaraus ruuhkautui ajoittain maanantaina Oulussa, kun sadat ihmiset koettivat varata aikoja yhtäaikaisesti. Puhelimeen vastaamassa on noin kaksikymmentä työntekijää, jotka pystyvät arvioilta ottamaan vastaan noin 2000 puhelua päivässä. Kaikkiin puheluihin ei eilen pystytty vastaamaan, mutta yhteystietonsa jättäneille soitetaan takaisin.

16.2. kello 6.40 Oulun epidemiatilanne lähestymässä jo perustasoa

Oulussa koronaepidemiatilanne on helpottumassa, kerrotaan kaupungilta. Virallisesti epidemia on kiihtymisvaiheessa, mutta nyt osa epidemiakriteereistä on jo perustasoa tai lähestyy sitä.

Maanantaina Oulussa todettiin kolme uutta koronavirustartuntaa iltapäivään mennessä. Sairaalahoidossa on Oulun yliopistollisessa sairaalassa alle viisi koronaviruksen saanutta potilasta, samoin Oulun kaupunginsairaalassa.

Pohjois-Pohjanmaan epidemiatilannetta käsitellään tiistaina 16. helmikuuta alueellisessa koordinaatioryhmässä.

15.2. kello 14.46 Raahessa päästiin rokottamaan alle 70-vuotiaita riskiryhmäläisiä

Avauspäivänä rokotteen Raahessa sai noin 100 ihmistä.

Huomenna ja ylihuomenna Raahessa rokotetaan yli 80 vuotiaita, joille on varattu yli 200 rokotetta. Muutoin ajanvaraus rokotuksiin avataan Raahessa jälleen, kun rokotteita saadaan lisää.

THL kertoi maanantaina viidestä uudesta tartunnasta Pohjois-Pohjanmaalta. Neljä niistä on Oulusta ja yksi Raahesta.

15.2. kello 13.30 Yli 40 tartuntaa pelkästään pohjoisen sairaanhoitopiireissä liittyen Skellefteån tartuntaryppääseen

Skellefteån Northvoltin tehtaan tartuntaryppääseen liittyen pelkästään pohjoisessa on jo todettu jo yli 40 koronavirustartuntaa. Tartunnat on todettu Länsi-Pohjan, Lapin, Pohjois-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Kainuun alueilla. Tapauksista 35 on suoraan tehdastyömaahan liittyviä ja seitsemän jatkotartuntaa. Myös kolmessa Suomen muussa sairaanhoitopiirissä on havaittu tähän tartuntaketjuun liittyviä tapauksia.

Virusmuunnosta on todettu kaikkiaan 15 tapauksessa.

15.2. kello 12.42 Skellefteån tartuntoja Oulussa ja kahdella muulla paikkakunnalla

Pohjois-Pohjanmaalla on jo loppuviikosta todettu neljä brittiläisen virusmuunnoksen aiheuttamaa tartuntaa, joiden alkuperä on Ruotsin Skellefteån akkutehdastyömaa. Viides tartuntaryppääseen liittyvä positiivinen tulos aiotaan analysoida virusmuunnoksen varalta tällä viikolla.

Maanantaina tavoitettu Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Juha Korpelainen kertoo, että henkilöt asuvat kolmelle eri paikkakunnalla.

Oulussa virusmuunnosta on todettu yhdellä henkilöllä, jota on asetettu karanteeniin heti sen jälkeen, kun tartunta todettiin rajatestauksessa. Muut kaksi kuntaa eivät vielä ole tiedottaneet asiasta.

Kaikkiaan Skellefteån tartuntaryppääseen siis liittyy viisi koronavirustartuntaa Pohjois-Pohjanmaalla, ja näistä siis yhdessä ei ole ainakaan tähän mennessä todettu virusmuunnosta.

15.2. kello 7.02 Pohjois-Pohjanmaan sunnuntain tartuntaluku: seitsemän uutta tapausta

Pohjois-Pohjanmaalta on ilmoitettu seitsemän uutta koronatartuntaa sunnuntaina puolelta päivin. THL:n mukana kolme näistä on todettu Oulussa, lisäksi tartuntoja on ollut Kempeleessä, Limingassa, Muhoksella ja Raahessa. THL:n tilastojen mukaan viruksen kahden viikon ilmaantuvuusluku sataatuhatta asukasta kohti on maakunnassa laskussa.

15.2. kello 6.47 Oulussa todettu yhdellä henkilöllä koronavirusmuunnosta

Oulussa on viime viikolla todettu ensimmäinen brittiläisen virusmuunnoksen aiheuttama tartunta. Henkilö on asetettu karanteeniin heti sen jälkeen, kun tartunta todettiin rajatestauksessa. Tapaus liittyy Ruotsin Skellefteåssa olleeseen tartuntaryppääseen, jossa akkutehtaalla on havaittu herkästi tarttuvaa koronan virusmuunnosta.

Kaikkiaan Oulussa koronatartuntojen määrä on vähentynyt viikkotasolla jo kolmen viikon ajan.

13.2 klo 12.58 Pohjois-Pohjanmaalla on todettu 10 uutta koronatartuntatapausta.

Todetuista tapauksista kolme on Oulussa, kaksi Raahessa, sekä yksi Alavieskassa, Haapajärvellä, Iissä, Limingassa ja Ylivieskassa.

13.2 klo 9.20 Oulussa on neljä uutta tartuntaa.

Lisäksi on ilmennyt mahdollinen altistuminen koronavirukselle bussissa 23K Martinniemessä tiistaina 9.2. klo 12.30-13 ja keskiviikkona 10.2. klo 13.30-14. Molempina päivinä mahdollinen bussialtistuminen on tapahtunut suunnassa Martinniemestä Halosenniemeen. Kyseisillä bussivuoroilla olleita pyydetään tarkkailemaan oireitaan ja hakeutumaan testiin herkästi.

12.2. kello 16.22 Pohjois-Pohjanmaalla 15 uutta koronatartuntaa

Pohjois-Pohjanmaalla on todettu THL:n mukaan viimeisen vuorokauden aikana 15 uutta koronavirustartuntaa. Oulussa tapauksia on kahdeksan.

12.2. kello 16.20 Vakavalle koronavirustaudille alttiiden alle 70-vuotiaiden koronarokotukset aloitetaan Kempeleessä

Kempeleessä aloitetaan ensi tiistaina vakavalle koronavirustaudille alttiiden alle 70-vuotiaiden koronarokotukset. Tällä hetkellä jatkuvat ikääntyneiden 85 vuotta täyttäneiden rokotukset. Kuntalaisten laajamittaisen rokottamisen ajankohta ei ole vielä tiedossa.

12.2. kello 8.20 Raahessa aloitetaan riskiryhmien rokotukset poikkeuksellisesti alle 70-vuotiaista

Raahessa ollaan aloittamassa kotona-asuvien riskiryhmäläisten koronarokotuksia.

Ajanvaraus rokotuksiin alkoi torstaina, ja maanantai-tiistain tarjolla olleet ajat varattiin muutamassa tunnissa.

Poikkeuksellisesti Raahessa rokotetaan maanantaina alle 70-vuotiaita riskiryhmäläisiä, koska iäkkäämmille tarkoitettuja rokotteita ei ole nyt riittävästi käytettävissä. Yli 80-vuotiaita pystytään kuitenkin rokottamaan tiistaina, mutta uusia rokotusaikoja ei anneta yli 70-vuotiaille ennen kuin lisärokotteita on saatu.

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä avaa rokotuksia varten neuvontapuhelimen maanantaina.

11.2. kello 16.55 Oulussa kahdeksan uutta tartuntaa

Oulussa on todettu torstaina iltapäivään mennessä kahdeksan uutta koronavirustartuntaa. Määrä on suurempi kuin alkuviikon päivinä. Tartuntalähteinä ovat perhe, työpaikka ja muu tietty lähde. Kahden tartunnan alkuperää ei tiedetä.

Karanteeniin on torstaina asetettu 20 henkilöä. Uusia joukkoaltistuksia ei ole tullu ilmi.

11.2. kello 13.14 Ylivieskan seudun koulujen koronaketjuun liittyy jo yli 20 tartuntaa

Koronatartuntoja on todettu kolmessa koulussa, joista Jokirannan koulu Ylivieskassa on siirretty etäopetukseen.

Muut koulut ovat Alavieskan yhtenäiskoulu ja Päivärinnan koulu Ylivieskassa. Niissä ei ole otettu käyttöön etäopetusjärjestelyjä.

Koulujen koronaketjuihin liittyy Ylivieskan seudulla jo yli 20 tartuntaa, joista 7 on yhdistetty Jokirannan kouluun. Siellä yli 600 oppilasta aloittivat etäopiskelun tänään torstaina. Henkilökuntaa koulussa on yli 90.

Poikkeukselliseen ratkaisuun ei päädytty tartuntojen lukumäärän takia, vaan siksi, että viimeisimmät kolme Jokirannan koronatartuntaa on todettu karanteenien ulkopuolelta.

Ylivieskan seudulla tartunnan saaneiden joukossa on viimeisen viikon aikana ollut niin oppilaita kuin heidän perheenjäseniäänkin, kertoo peruspalvelukuntayhtymä Kallion terveyspalvelujohtaja Päivi Peltokorpi.

11.2. kello 7.01 Kalajoella todettu useita tartuntoja, joista osa liittyy Skellefteån akkutehtaaseen

Kalajoella on tällä viikolla todettu seitsemän uutta tartuntaa.

Tapauksista viisi liittyy aiempaan tartuntaketjuun, jonka jäljiltä useita nuoria on jo ollut altistuskaranteenissa vapaa-ajan kohtaamisten takia. Kouluun liittyneitä altistumisia ei ole ketjussa todettu, eikä tarvetta koulua koskeville toimenpiteille ole.

Kaksi muuta nyt todettua uutta tartuntaa on yhdistetty Skellefteån akkutehtaan koronaryppääseen.

Uusista tautitapauksista huolimatta Kalajoella on vältytty laajoilta tartuntaketjuilta, ja uusienkin tartuntojen altistuneet on asetettu karanteeniin.

11.2. kello 6.58 Yli 600 oppilaan Jokirannan koulu Ylivieskassa siirtyy etäopetukseen

Jokirannan koulu Ylivieskassa siirtyy etäopetukseen pahentuneen koronatilanteen takia.

Kaikki koulun yli 600 oppilasta aloittavat etäopiskelun tänään torstaina, ja etäjärjestelyt kestävät ainakin ensi viikon ajan. Henkilökuntaa koulussa on yli 90.

Tartuntatautiviranomainen tekee jatkopäätöksiä viikon kuluttua.

Ylivieskan peruskouluissa on todettu viime viikkoina useita korontartuntoja ja altistumisia. Viikonloppuna tartuntoja todettiin yhteensä seitsemän, joiden jäljiltä esimerkiksi Jokirannan koulussa on jo ollut oppilaita ja henkilökuntaa karanteenissa.

10.2. kello 16.25 Maakunnassa muutamia tartuntoja – Oulussa koulualtistuminen Teuvo Pakkalan koulussa

Oulussa on keskiviikkona ilmaantunut viisi uutta tartuntaa. Teuvo Pakkalan koulussa on ilmennyt koulualtistuminen. Altistuneisiin on oltu yhteydessä.

Tartuntalähteinä ovat perhe ja kaveripiiri. Tartuntojen joukossa on yksi tartunta, jonka lähde on tuntematon. Karanteeniin on keskiviikkona asetettu 42 henkilöä. Suuri määrä selittyy tartunnan saaneiden suurella kontaktien määrällä.

Ylivieskassa on todettu keskiviikkona kolme uutta tartuntaa.

10.2. kello 15.50 Skellefteån akkutehtaan suomalaisten työntekijöiden koronanäytteissä vahvoja viitteitä virusmuunnoksesta

Ruotsista palanneiden Skellefteån akkutehtaan työntekijöiden koronanäytteistä on löytynyt vahva viite koronaviruksen brittimuunnoksesta. Länsi-Pohjan johtajaylilääkäri Jyri J. Taskila sanoo, että alustavat näytteet puoltavat sitä, että on perusteltua epäillä brittimuunnosta. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan testitulokset varmistuvat perjantaina.

Oulussakin on todettu ainakin viisi Skellefteån akkutehtaalle yhdistettyä koronatartuntaa.

Ruotsalaisen akkutehtaan työmaalla on todettu jo aiemmin virusmuunnosta ruotsalaisilla. Tehtaalla töissä olleilla suomalaisilla on tähän mennessä todettu 29 koronavirustartuntaa. Vielä ei ole tiedossa, monessako näissä epäillään muuntunutta virusta.

10.2. kello 7.10 Toisen asteen oppilaitoksissa palaillaan lähiopetukseen

Maakunnallinen koordinaatioryhmä suosittelee alueella lähiopetuksen aloittamista toisen asteen oppilaitoksissa. Linjauksen takana on parempaan suuntaan kehittyvä epidemiatilanne ja huoli lasten ja nuorten hyvinvoinnista.

Keskiviikkona lukioihin palataan esimerkiksi Oulussa ja Limingassa. Raahessa lukion lähiopetus alkoi uudelleen eilen.
Abiturientteja lukuunottamat lukiolaiset ovat olleet etäopetuksessa jo noin kahden kuukauden ajan.

Pohjois-Pohjanmaalla ollaan lähestymässä koronatilanteen perustasoa, nyt ollaan vielä kiihtymisvaiheessa. Lähes kaikkien tartuntojen alkuperä on kuitenkin saatu selvitettyä ja sairaalahoitoa vaativien potilaiden määrä on säilynyt matalana.

9.2. kello 16.57 Oulussa on todettu koronatartuntoja, jotka liittyvät Skellefteån akkutehdastyömaan ryvästymään

Valtaosa Ruotsin Skellefteån akkutehtaalta Suomeen tulleista työntekijöistä on mennyt muualle Suomeen kuin Ouluun.

Oulussa on kuitenkin todettu koronatartuntoja, jotka liittyvät Skellefteåsta tulleisiin suomalaisiin työntekijöihin. Oysin johtajaylilääkärin mukaan tapauksia on viisi.

Näytteet on lähetetty sekvensointiin, joten vielä ei ole varmuutta, onko kyseessä viruksen brittimuunnos.

Toistaiseksi Oulussa ei vielä ole todettu yhtään koronaviruksen brittimuunnosta.

9.2. kello 7.20 Oulu kehittää digitaalisia palveluja nuorille

Oulun kaupunki tukee koronatilanteesta kärsiviä nuoria.

Kaupunginhallitus hyväksyi maanantai-iltana Peliliike-hankkeen, jonka tavoitteena on kehittää digitaalisen maailman kautta nuorten omaa aktiivisuutta, mielekästä tekemistä ja yhteyksiä muihin ihmisiin.

Nuorille järjestetään myös ammattilaisten tukea ja vertaisapua. Nuorisotyötä tekevien lisäksi Peliliike-hanke on suunnattu 15-29-vuotiaille nuorille, joiden työmarkkinatilanteessa on ongelmia.

8.2. kello 15.24 Ylivieskan uudet koronatartunnat liittyvät samaan peruskoulujen tartuntaketjuun

Ylivieskassa on todettu viikonlopun aikana seitsemän uutta koronavirustartuntaa kaupungin peruskouluilla. Kaikki tartunnat liittyvät aikaisempaan tartuntaketjuun Jokirannan ja Päivärinnan kouluilla. Kaikkiaan karanteeniin on määrätty noin 150 henkilöä koko peruspalvelukuntayhtymä Kallion alueella.

8.2. kello 7.07 Ruotsissa Skellefteån akkutehtaalla koronavirusmuunnosta – myös pohjoispohjalaisia käy tehtaalla töissä

Pohjois-Pohjanmaalla pelätään koronan virusmuunnoksen leviävän Ruotsin Skellefteåssa töissä käyvien suomalaisten mukana.

Perämeren rannalla sijaitsevan Skellefteån Northvoltin akkutehtaan työntekijöillä on havaittu kymmeniä koronavirustartuntoja, jotka ovat tyypiltään herkästi leviävää viruksen brittimuunnosta. Tehtaalla työskentelee noin 200 suomalaista, joista osa on jo testattu koronapositiivisiksi. Positiivisen näytteen antaneet suomalaistyöntekijät ovat Pohjois-Pohjanmaan, Länsi-Pohjan, Lapin ja Keski-Pohjanmaan alueelta.

8.2. kello 6.59 Pohjois-Pohjanmaalla ilmoitettu sunnuntaina 15 uutta koronavirustartuntaa

Pohjois-Pohjanmaalla on ilmoitettu 15 uudesta koronavirustartuntaa sunnuntaihin puoleen päivään mennessä. THL:n mukaan näistä kahdeksan on todettu Oulussa ja kuusi Ylivieskassa. Lisäksi yksi uusi tartunta on ilmoitettu Alavieskasta.

Maakunnan koronaviruksen kahden viikon ilmaantuvuusluku on ollut laskussa. Esimerkiksi Oulun kaupungilta kerrotaan, että alueella uusia koronavirustartuntoja on viime viikolla ollut noin kolmanneksen vähemmän kuin edellisellä viikolla. Uusia tartuntoja oli sunnuntaihin iltapäivään mennessä Oulussa ilmoitettu 43 viikkotasolla.

Lue vanhemmat päivitykset täältä.

Lue seuraavaksi