Hyppää sisältöön

Tiedot koronaviruksesta Etelä-Karjalassa 19.12.2021 asti: Rokotusvälejä ei voida lyhentää vielä joulukuussa – viikonloppurokotuksia lisätään

Tästä artikkelista löydät tiedot koronaviruksesta Etelä-Karjalassa 1.4.–19.12.2021. Seuranta on siirtynyt 20.12. alkaen uuteen artikkeliin.

Eksote lisää viikonloppurokotuksia, sillä jo varattujen aikojen aikaistaminen ruuhkauttaisi ajanvarauksen. Kuvituskuva. Kuva: Antti Ullakko / Yle
Tekijät

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

20.12. klo 8.46 Rokotusvälejä päästään lyhentämään Eksotessa vasta tammikuussa

Eksote ei ota vielä joulukuussa käyttöön uusia, lyhyempiä koronarokotevälisuosituksia.

Syynä on se, että rokotusajat on varattu jo täyteen.

Eksote avaa uusia rokotusaikoja heti, kun mahdollista. Lisäksi viikonloppurokotuksia lisätään.

16.12. klo 16.32 Yksi luokka karanteeniin Imatran Vuoksenniskan koulukeskuksessa

Imatran Vuoksenniskan koulukeskuksen yksi luokka on asetettu karanteeniin korona-altistumisen vuoksi. Karanteenien viimeinen päivä on 23. joulukuuta 2021.

14.12. klo 17.41: Paperille tulostettua koronapassia joutuu odottamaan

Paperille tulostettua koronarokotustodistusta joutuu nyt odottamaan Etelä-Karjalassa reilun viikon. Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksoten mukaan koronapassipyyntöjä on tällä hetkellä jonossa noin 1 200.

14.12. klo 15.54: Noin 360 ihmistä odottaa korjausta koronapassiinsa

Etelä-Karjalassa noin 360 ihmistä odottaa tällä hetkellä korjausta virheelliseen koronapassiin. Korjauspyynnöissä on kyse siitä, että rokotustiedot ovat Omakanta-palvelussa väärin eikä koronapassi sen takia toimi.

Eksoten mukaan korjauspyyntöihin on tullut ruuhkaa sen jälkeen, kun koronapassi otettiin käyttöön Etelä-Karjalassa.

13.12. klo 17.04: Kolme esikouluryhmää karanteeniin Kosken koulukeskuksessa

Kolme esiopetusryhmää asetetaan karanteeniin Imatralla Kosken koulukeskuksessa. Ryhmissä on todettu useampia koronavirustartuntoja.

Karanteeniin joutuvien lasten huoltajia on tiedotettu tilanteesta Wilman kautta, ja Eksote ottaa heihin yhteyttä myös puhelimitse.

10.12. klo 16.13: Etelä-Karjalassa varmistui omikronmuunnos

Etelä-Karjalassa on varmistunut omikronmuunnoksen aiheuttama koronavirustartunta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n mukaan Suomessa on varmistunut yhteensä 11 uutta omikrontapausta. Ne ovat olleet Etelä-Karjalan sekä Helsingin ja Uudenmaan, Varsinais-Suomen ja Vaasan sairaanhoitopiirien alueilla.

Eksoten infektioylilääkärin Sami Raasakan mukaan omikrontapauksia on varmistunut Etelä-Karjalassa yksi. Hänen mukaansa omikrontapaus liittyy matkailuun, mutta ei Venäjän-matkaan.

10.12. klo 15.32 Asiakas- ja yleisötilojen käyttöön uusia rajoituksia Etelä-Karjalassa

Uusilla rajoituksilla pyritään välttämään lähikontaktien aiheuttamaa tartuntariskiä. Toimijoiden on tehtävä suunnitelma tartuntariskien ehkäisemiseksi, vaikka ottaisivatkin koronapassin käyttöön.

Lappeenrannan ja Imatran kaupunkien uudet käytännöt voit katsoa tästä jutusta.

9.12. klo 12.28 Uusia tartuntoja 29 ja sairaalahoidossa 13 ihmistä

Eksote on ilmoittanut 29 uudesta koronavirustartunnasta. Määrä on toiseksi suurin yksittäiselle päivälle kirjattu tartuntamäärä Etelä-Karjalassa korona-aikana.

Sairaalahoidossa on 13 ihmistä. Eilen keskiviikkona sairaalahoidossa oli koronaviruksen vuoksi Etelä-Karjalassa 15 ihmistä.

9.12. klo 7.08 Rokottajia pyydetään eläkkeeltä töihin Ekosten rokotuspisteille

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksote hakee jatkuvasti lisää rokotusluvallisia hoitajia, sillä heistä on pulaa.

Pienimmilläkin rokotuspaikoilla tarvitaan vähintään neljä työntekijää. Heistä yksi valmistaa rokotteen, toinen rokottaa, kolmas kirjaa ja neljäs hoitaa valvontehtäviä.

8.12. klo 10.13 Etelä-Karjalassa 23 uutta tartuntaa

Etelä-karjalassa on koronaviruksen vuokisi sairaalahoidossa 11 ihmistä. Uusia tartuntoja on todettu 23.

7.12. Eksote pyytää avilta uusia koronarajoituksia

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksote aikoo pyytää aluehallintovirastolta uusia koronarajoituksia Etelä-Karjalaan. Pyyntö laitetaan aluehallintovirastolle keskiviikkona 8. joulukuuta.

Alueellisen covid-19-tilannekuvaryhmän mukaan rajoituksia ehdotetaan muun muassa kuorolauluun, aikuisten joukkueurheiluun ja ryhmäliikuntaan, hengellisiin kokoontumisiin sekä urheilukatsomoihin sisätiloissa.

7.12. klo 16.03 Etelä-Karjalassa selvitetään mahdollista omikronmuunnoksen aiheuttamaa koronatartuntaa

Etelä-Karjalassa on todettu koronavirustartunta, jota epäillään koronaviruksen omikronmuunnoksen aiheuttamaksi. Mahdollinen omikronmuunnoksen aiheuttama tartunta tuli tietoon tiistaina, ja näytettä tutkitaan muunnoksen varalta tarkemmin.

7.12. klo 7.05 Viikonlopun aikana todettiin 62 uutta tartuntaa ja sunnuntaina annettiin lähes 450 rokotetta

Eksote jatkaa viikonloppurokotuksia myös kahtena tulevana sunnuntaina kauppakeskus Isossa-Kristiinassa Lappeenrannassa. Menneenä sunnuntaina rokotteen sai lähes 450 ihmistä, joista suurin osa kolmannen rokotteen.

Viikonlopun aikana Etelä-Karjalassa todettiin 62 uutta koronavirustartuntaa.

3.12. klo 17.09 Sisätiloissa järjestettävät yli 50 henkilön tilaisuudet kielletään Etelä-Karjalassa sunnuntaista lähtien vuoden loppuun asti

Rajoitusten vaihtoehtona yleisötilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin henkilömäärärajaa ei tarvitse noudattaa.

3.12. klo 17.06 Eksote aloittaa viikonloppurokotukset – ensimmäiset rokotteet annetaan sunnuntaina Iso-Kristiinassa

Ensimmäinen kerta järjestetään kauppakeskus Iso-Kristiinassa sunnuntaina joulukuun 5. päivänä kello 8.30–16. Rokotukseen voivat varata ajan ensimmäiseen, toiseen ja kolmanteen rokotukseen tulijat.

3.12. klo 9.50 Avin odotetaan kiristävän kokoontumisrajoituksia Etelä-Karjalassa

Etelä-Karjalassa varaudutaan ottamaan käyttöön koronavirukseen liittyviä lisärajoituksia.

Aluehallintoviraston odotetaan tänään kieltävän yli 50 hengen tilaisuudet sunnuntaista eteenpäin.

Eksoten tilannekuvaryhmä suosittelee jo tässä vaiheessa jättämään väliin suuren joukon kokoontumiset.

3.12. klo 8.52 Yli 18-vuotiaiden kolmannet rokotukset alkavat Eksotessa

Kaikki yli 18-vuotiaat voivat varata ajan kolmanteen rokotteeseen, jos kakkosrokotteesta on kulunut viidestä kuuteen kuukautta.

Eksote saa 5–11-vuotiaiden rokoteannoksia vasta lähempänä joulua ja ensin tästä ryhmästä rokotetaan vain riskiryhmään kuuluvia.

2.12. klo 10.42 Kahdeksan ihmistä sairaalassa ja seitsemän uutta tartuntaa

Etelä-Karjalassa on koronaviruksen vuoksi sairaalahoidossa kahdeksan ihmistä. Uusia tartuntoja on todettu seitsemän.

1.12. klo 6.53 Koronavirustilanne on heikentynyt – virusta on liikkeellä runsaasti

Eksoten terveyspalvelujen johtaja Tuula Karhula kehottaa rokottamattomia ottamaan rokotteen, sillä koronavirusta on liikkeellä nyt runsaasti.

Rokottamattomia kehotetaan jättämään isot yleisötapahtumat välistä.

Uusia koronavirustartuntoja on todettu tänään keskiviikkona seitsemän. Sairaalassa on edelleen 10 ihmistä koronaviruksen vuoksi.

29.11. klo 10.06 Viikonloppuna 55 uutta tartuntaa ja sairaalassa yhdeksän ihmistä

Etelä-Karjalassa on todettu viikonloppuna 55 uutta koronavirustartuntaa. Sairaalahoidossa olevien määrä on noussut yhdeksään.

27.11. klo 19.06 Terveystarkastukset eteläisestä Afrikasta tuleville

Tietyistä eteläisen Afrikan maista saapuvat määrätään pakolliseen terveystarkastukseen Kaakkois-Suomen rajanylityspaikoilla, tiedottaa Etelä-Suomen aluehallintovirasto (avi). Aiemmin tänään kerrottiin samasta järjestelystä Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Terveystarkastukseen määrätään kaikki matkustajat, jotka ovat ennen Suomeen saapumistaan 14 vuorokauden sisällä oleskelleet jossakin kahdeksasta eteläisen Afrikan maasta. Luettelon maista löydät täältä.

Osana pakollista terveystarkastusta voidaan ottaa koronatesti. Terveystarkastus ei kuitenkaan koske alle 6-vuotiaita lapsia.

Päätökset ovat tulleet voimaan välittömästi ja ovat voimassa vuoden loppuun asti.

25.11. klo 10.20 Etelä-Karjalassa 20 uutta tartuntaa

Etelä-Karjalassa on todettu eilisen eli keskiviikon jälkeen 20 uutta koronavirustartuntaa.

Tänään torstaina kokoontuva valtioneuvosto tulee oletettavasti asettamaan ravintolarajoituksia koko Etelä-Karjalaan, joka on nyt koronaviruksen leviämisalue.

23.11. klo 16.38 Etelä-Karjala siirtyi koronan leviämisalueeksi – koko maakunnan alueella on varauduttava ravintolarajoituksiin

Etelä-Karjalan tilannekuvaryhmä suosittelee maskin käyttöä kouluissa ja varhaiskasvatuksessa. Pikkujouluihin voi osallistua täysin rokotettuna. Torstaina kokoontuva valtioneuvosto tulee oletettavasti asettamaan ravintolarajoituksia koko Etelä-Karjalaan.

22.11. klo 15.13 Etelä-Karjalan koronatilanne on heikentynyt – edessä muutos leviämisalueeksi

Etelä-Karjalan koronaviruksen tilannekuvaryhmän odotetaan ilmoittavan tiistaina, että Etelä-Karjala on koronaepidemian leviämisalue.

Maakunnan muuttuminen leviämisalueeksi merkitsee aukiolorajoituksia ravintoloihin. Se myös mahdollistaa koronapassin käyttöönoton.

Yli puolet viime viikon aikana koronataudin saaneista eteläkarjalaisista on kaksi kertaa rokotettuja.

22.11. klo 10.22 Uusia tartuntoja 81

Etelä-karjalassa on todettu viikonlopun aikana 81 uutta koronavirustartuntaa. Sairaalahoidossa on koronan takia seitsemän ihmistä.

18.11. klo 16.58 Uusia tartuntoja 24

Etelä-Karjalassa on todettu Eksoten tilastojen mukaan 24 uutta koronavirustartuntaa.

Sairaalahoidossa on 0–5 koronapotilasta. Määrä on laskenut viime päiviin verrattuna, sillä sairaalahoidossa on ollut tällä viikolla enimmillään seitsemän koronapotilasta.

16.11. klo 12.15 Koululaisten itsenäisyysjuhla Imatran kaupungintalolla peruttiin pahenevan koronatilanteen takia

Kaupungintalolle suunniteltuja juhlia ei järjestetä, koska kaikki 6.-luokkalaiset eivät vielä ole voineet saada rokotusta ikänsä puolesta.

15.11. klo 17.24 Koronavirustilanne heikkeni Etelä-Karjalassa – vahva maskisuositus voimaan

Viime viikolla Etelä-Karjalassa todettiin yhteensä 85 koronatapausta. Tartunnoissa on noustu uudestaan parin kuukauden takaisiin lukemiin.

Tilannekuvaryhmä on antanut vahvan maskisuosituksen julkisiin sisätiloihin, mukaan lukien joukkoliikennevälineet.

Tilannekuvaryhmä suosittelee myös, että rokottamattomat henkilöt jättäisivät toistaiseksi välistä korkean riskin tapahtumat, kuten isot yleisötapahtumat ilman yksilöityä istumapaikkaa, anniskeluravintolat, kontaktilajit (ei koske lapsia ja nuoria) sekä yhteislaulutilaisuudet.

10.11. klo 12.05 Myös kaksi koronarokotusta saaneiden tartunnat ovat nyt kasvussa

Koronatartuntojen lukumäärä on noussut Etelä-Karjalassa viimeisen puolentoista viikon aikana. Tartuntoja todetaan nyt suunnilleen saman verran kuin loppukesästä ja alkusyksystä.

Tartunnoista noin 60 prosenttia on todettu rokottamattomilla. Tartunnoista 40–45 prosenttia on saatu perhepiiristä sen jälkeen, kun joku perheenjäsen on tuonut tartunnan kotiin.

Tartunnan saaneiden joukossa on myös kaksi rokotusta saaneita, ja heidän osuutensa on kasvussa.

8.11. klo 12.17 Koronavirustartunnat lisääntyneet Etelä-Karjalassa – kolmasosa uusista tartunnoista kaksi kertaa rokotetuilla

Koronaepidemia on Etelä-Karjalassa pahenemaan päin. Etelä-Karjalassa on perjantain ja sunnuntain välisenä aikana eli 5.–7.11. varmistunut 29 uutta koronavirustartuntaa.

8.11. klo 8.25 Eksote: Koronavirukselle altistuneet testiin myös lievissä oireissa – erityisesti rokottamattomien täytyy hakeutua testiin heti

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksoten kehottaa myös kahdesti rokotettuja hakeutumaan nopeasti koronatestiin, jos he epäilevät tai tietävät altistuneensa koronavirukselle.

Erityisesti ilman täyttä rokotussarjaa tulee koronatestiin hakeutua heti lievien oireiden ilmetessä.

Eksote varoittaa, että koronavirusepidemia uhkaa pahentua, jos tartunnanjäljitys viivästyy.

3.11. klo 13.35 Etelä-Karjalassa koronan vuoksi sairaalahoidossa olevista 80 prosenttia on rokottamattomia

Koronaviruksen vuoksi saraialahoitoon joutuneista eteläkarjalaisista valtaosa on rokottoamattomia. Eksote muistuttaa, että koronaviruksen lisäksi liikkeellä on pian runsaasti kausi-influenssaa jota vastaan kannattaa nyt rokottautua.

18.10. klo 17.10 Etelä-Karjala on saavuttanut 80 prosentin rokotekattavuuden

12 vuotta täyttäneistä eteläkarjalaisista 80,3 prosenttia on nyt saanut molemmat koronarokotteet. Ensimmäisen koronarokotteen on saanut 87,8 prosenttia 12 vuotta täyttäneistä eteläkarjalaisista.

18.10. klo 7.14 Koronarokote alkoi kiinnostaa nuoria, kun rokotepassi otettiin käyttöön

Etelä-Karjalassa alle 40-vuotiaat ja erityisesti parikymppiset aktivoituivat koronavirusrokotuksiin, kun tieto rokotepassista tuli.

Rokotepassi otettiin käyttöön viikonloppuna Varsinais-Suomessa, Satakunnassa, Pohjanmaalla, Päijät-Hämeessä ja pääkaupunkiseudulla eli paikoissa, joissa ravintolarajoitukset ovat voimassa..

7.10. klo 16.15 Ravitsemisliikkeiden koronarajoitukset poistuvat

Lokakuun 8. päivänä Etelä-Karjalassa palataan normaaleihin aukiolo- ja anniskeluaikoihin. Myös ravintoloiden asiakasmääriä koskevat rajoitukset poistuvat.

7.10. klo 6.54 Lappeenranta ja Imatra luopuivat koululaisten kasvomaskisuosituksesta

Peruskoululaisten ja lukiolaisten maskisuositus päättyy Lappeenrannassa tänään torstaina.

Myös peruskoulujen ja lukioiden henkilöstön maskisuositus päättyy niiden henkilöiden osalta, joilla on täysi rokotussuoja.

Myös Imatran kaupunki on luopunut koululaisten maskisuosituksesta.

5.10. klo 17.34 Koronaepidemian leviämisvaihe ohi Etelä-Karjalassa – maakunta siirtyi alemman tason kiihtymisvaiheeseen

Maskin käyttö perustuu jatkossa jokaisen omaan harkintaan. Etätyösuositus päättyy Etelä-Karjalassa lokakuun 15. päivänä.

28.9. klo 7.51 Kolmas korotuskierros käynnistyi myös sähköisellä ajanvarauksella

Kolmannen koronarokotteen saavat voimakkaasti immuunipuutteiset ihmiset. Tutkimusten mukaan heidän vasteensa kahden rokotteen sarjalle jää usein puutteelliseksi..

Eksote on avannut sähköisen ajanvarauksen kolmanteen rokotukseen.

24.9. klo 13.30 Näin Savitaipale onnistui rokotuksissa

Tästä jutusta voit lukea tarkemmin, kuinka Savitaipale onnistui saavuttamaan rokotustavoitteen ensimmäisenä kuntana Suomessa.

24.9. klo 13.13 Lasten karanteenikäytännöt muuttuvat

Lasten karanteenikäytännöt muuttuvat Etelä-Karjalassa. Varhaiskasvatuksessa ja kouluissa pyritään jatkossa välttämään laajoja, koko ryhmän koronakaranteeneja. Karanteeniin asetetaan vain ne lapset, joiden vahva altistuminen edellyttää karanteenia.

Alle 12-vuotiaita lapsia ei myöskään enää koronatestata rutiininomaisesti, jos heillä on lieviä infektio-oireita. Testi on edelleen tarpeen, jos lapsen oireet ovat voimakkaita tai jos hänen perheeseensä kuuluu yli 16-vuotiaita rokottamattomia tai immuunipuutteisia henkilöitä.

24.9. klo 6.42 Savitaipale saavutti rokotustavoitteen ensimmäisenä Suomessa

Savitaipale on saavuttanut ensimmäisenä kuntana Suomessa koronarokotustavoitteen. Rokotustavoite 80 prosenttia täyttyi eilen torstaina.

Asiasta kertoi ensin MTV:n uutiset (siirryt toiseen palveluun).

21.9. klo 16.43 Tilannekuvaryhmä: Tartuntoja nuorilla ja rokottamattomilla

Etelä-Karjala jatkaa koronavirusepidemian leviämisvaiheessa, kertoo alueellinen tilannekuvaryhmä. Kasvomaski- ja etätyösuositukset sekä suositus riskiryhmien suojaamiseksi jatkuvat ainakin lokakuun loppuun asti.

Tartuntojen ilmaantuvuus on Etelä-Karjalassa Suomen neljänneksi korkein. Tilannekuvaryhmän mukaan koronatartuntoja todetaan tällä hetkellä nuorilla ja rokottamattomilla, ja tartuntoja on levinnyt etenkin rokottamattomissa perheissä.

Tilannekuvaryhmä kannustaa edelleen ottamaan koronarokotuksen. Lisäksi muistutetaan kasvomaskin käytöstä, hyvästä käsihygieniasta ja siitä, että sairaana pitää jäädä kotiin.

21.9. klo 7.43 Kolmas rokotuskierros käynnistyy – alle 40-vuotiailta puuttuu vielä kahta ensimmäistä rokotetta

Ensimmäisillä eteläkarjalaisilla on jo ollut mahdollisuus saada kolmas rokote tai varata aika siihen.

Samalla Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksote toivoo alle 40-vuotiaiden hoitavan koronavirusrokotuksensa kuntoon.

Ilman ajanvarausta järjestettävien rokotusten kävijämäärät ovat vähentyneet selvästi Etelä-Karjalassa.

20.9. klo 9.40 Viikonlopun jälkeen 42 koronavirustartuntaa

Etelä-Karjalassa on todettu perjantain jälkeen 42 uutta koronavirustartuntaa. Koronavirusrokotteen on saanut Etelä-Karjalassa 78 prosenttia ihmisistä.

17.9. klo 15.48 THL ohjeisti kuntia aloittamaan kolmannet koronarokotukset

Etelä-Karjalan koronarokotuksista vastaava hoitaja Sari Kuitto sanoi Ylelle perjantaina ennen THL:n päätöstä, että kolmannet rokotukset voidaan aloittaa välittömästi sitten, kun lupa heltiää.

17.9. klo 13.19 Etelä-Karjalassa 16 uutta tartuntaa

Etelä-Karjalassa on torstain jälkeen todettu testeillä 16 uutta koronavirustartuntaa.

16.9. klo 10.23 Uusia tartuntoja 14

Uusia koronavirustartuntoja on todettu Etelä-Karjalassa 14 kappaletta.

14.8. klo 17.08 Eksote keventää koronatestauksia: Kaksi kertaa rokotettuja ei testata lievissä oireissa

Eksote muuttaa koroanviruksen testausstrategiaa siten, että kaksi kertaa rokotettuja ei pääsääntöisesti enää testata lievien oireiden vuoksi.

Muutos ei kuitenkaan koske kahdesti rokotettuja henkilöitä, joiden tiedetään altistuneen koronavirukselle eikä heitä, jotka kuuluvat vakavaan riskiryhmään tai työskentelevät terveydenhuollossa.

14.8. klo 8.52 Sairastuneet auttavat tartunnanjäljityksessä Koronatietoni.fi-palvelussa

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksote on ottanut käyttöön uuden verkkopalvelun, jonka tarkoitus on nopeuttaa koronaviruksen tartunnanjäljitystä.

Koronatietoni.fi-nimisessä palvelussa koronavirustartunnan saanut voi itse kirjata tartunnanjäljittäjille mahdollisten altistuneiden nimet, puhelinnumerot ja perustiedot.

Positiivisen koronatestitestituloksen saaneet saavat tekstiviestin, jossa on ohjeet tietojen täyttämisestä Koronatietoni-palveluun.

13.9. klo 20.18 Ravintolarajoitukset kevenevät Etelä-Karjalassa

Ravintolarajoitukset kevenevät torstaina Etelä-Karjalassa.

Ravintolat saavat olla Etelä-Karjalassa auki torstaista alkaen aamuviidesta puoleenyöhön. Anniskelu on sallittu aamuseitsemästä ilta-yhteentoista.

Hallitus päättää rajoitusten purkamisesta tiistaina.

Hallituksen uuden koronasuunnitelman tavoitteena on purkaa rajoituksia vaiheittain ja ottamalla huomioon tartuntariski. Pieni tartuntariski on THL:n mukaan esimerkiksi kirjastoissa ja elokuvissa ja korkea baareissa ja yökerhoissa.

13.9. klo 9.51 Viikonlopun aikana 30 uutta tartuntaa

Etelä-karjalassa on perjantain jälkeen todettu 30 uutta koronavirustartuntaa.

13.9. klo 6.30 Päivittäisestä tartuntojen raportoinnista kohti normaalia

Koronarokotuksen saaneiden suomalaisten osuus kasvaa, ja se vaikuttaa myös Ylen uutisoinnin painopisteisiin.

Yle seuraa tiiviisti koronaviruksen rokotekattavuuden etenemistä, sairaalahoidossa olevien ja kuolleiden määrää.

Päivittäiset tartuntaluvut kertovat yhä vähemmän koronapandemiasta, joten vähennämme niiden osuutta, ja liikumme myös uutisoinnissa poikkeustilasta kohti normaalia.

10.9. klo 9.56 Kuusi uutta tartuntaa

Etelä-Karjalassa on todettu kuusi uutta koronavirustartuntaa eiliseen eli torstaihin verrattuna.

Koronavirustartunnat iskevät nyt pääasiassa rokottamattomiin ihmisiin. Eksoten infektioylilääkäri Pekka Suomalainen muistuttaa, että rajoitusten purkuun näyttäisi riittävän 80 % rokotuskattavuus tai se, että kaikilla kohdeväestöön kuuluvilla on ollut mahdollisuus ottaa kaksi rokotetta.

9.9. klo 9.45 Viisi uutta tartuntaa

Etelä-Karjalassa on todettu viisi uutta koronavirustartuntaa. Ensimmäisen rokotteen on Etelä-Karjalassa saanut 77,2 prosenttia ihmisistä.

8.9. klo 16.08 Uusia korona-altistumisia Lyseon lukiossa ja Lavolan koulussa Lappeenrannassa

Yhteensä noin 50 ihmistä on määrätty karanteeniin. Muilta osin koulujen arki jatkuu normaalisti.

8.9. klo 10.27 Etelä-Karjalassa 12 uutta tartuntaa

7.9. klo 18.00 Metsäteollisuusyhtiöt testaavat koronaa hanakasti

Metsäteollisuusyhtiöillä on tiukat koronaohjeet kaikille tehdasalueilla työskenteleville. Esimerkiksi tehtaiden seisokkitöiden yhteydessä on järjestetty massatestauksia ja sadat tehdastyöntekijät käyvät viikoittain koronatesteissä.

7.9. klo 17.46 Leviämisvaihe jatkuu ja suositukset pysyvät voimassa

Etätyösuositus, kasvomaskisuositus ja suositukset riskiryhmien suojaamiseksi ovat Etelä-Karjalassa voimassa lokakuun loppuun saakka.
Etelä-Karjalassa on ollut tällä viikolla useita joukkoaltistuksia. Kouluissa jatkotartuntoja on kuitenkin vähän eikä alakouluissa ole todettu jatkotartuntoja ollenkaan.

7.9. klo 10.21 Uusia tartuntoja 16 Etelä-Karjalassa

Eksoten alueella on todettu elisen eli maanantain jälkeen 16 uutta koronavirustartuntaa.

6.9. klo 16.22 Korona-altistumisia Lappeenrannan perhepäivähoidossa ja Imatralla Kosken koulukeskuksessa

Yhteensä vajaat 50 henkilöä asetettu karanteeniin.

6.9. klo 9.44 Perjantain jälkeen 36 uutta tartuntaa

Etelä-Karjalassa on todettu perjantain jälkeen 36 uutta koronavirustartuntaa.

6.9. klo 9.39 Lappeenrannan Joutsenon koulussa 20 ihmistä karanteeniin

Viikonloppuna Lappeenrannan Joutsenon koulussa on ilmennyt koronavirustartunta, jonka vuoksi 20 ihmistä on asetettu karanteeniin.

Eksote muistuttaa ihmisiä hakeutumaan koronavirustestiin lievissäkin koronavirusoireissa.

3.9. klo 9.50 Viisi uutta tartuntaa

Etelä-Karjalassa on todettu viisi uutta koronavirustartuntaa.

Ensimmäisen koronavirusrokotteen on saanut Etelä-Karjalassa 76,5 prosenttia ihmisistä.

3.9. klo 6.49 Imatralla abiturientit jäivät etäopetukseen

Imatran abiturienttien syksyn ylioppilaskirjoitukset pyritään suojaamaan koronavirukselta asettamalla abit etäopetukseen. Abeista 80 oli jo valmiiksi karanteenissa koronavirusaltistuksen takia.

2.9. klo 14.20 Määräys kahden metrin turvavälistä poistuu Etelä-Karjalassa

Päätöksen jälkeen yli 10 hengen tilaisuuksissa voidaa ottaa sisään ihmisiä enintään 50 prosenttia istuma- tai seisomapaikkojen määrästä tai tilaan hyväksyttävästä osallistujamäärästä.

2.9. klo 9.55 Sammonlahden koulun Lavolan yksikössä uusi tartunta

Lappeenrannan Sammonlahden koulun Lavolan yksikössä on todettu uusi koronavirustartunta ja siihen liittyvä 20 hengen karanteeni. Eksote muistuttaa ihmisiä hakeutumaan koronavirustestiin pienissäkin flunssaoireissa.

1.9. klo 11.10 Etelä-Karjalasta vedotaan aviin: Eroon kahden metrin turvavälistä sisätiloissa, tilalle 50 prosentin täyttöaste

Mikäli tilanne Etelä-Karjalassa jatkuu suotuisasti, voitaisiin tilannekuvaryhmän mukaan purkaa rajoituksia tästäkin asteittain. Koronavirusepidemia on Etelä-Karjalan alueella leviämisvaiheessa.

1.9. klo 10.45 Etelä-Karjalassa 19 uutta koronatartuntaa

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksote on raportoinut eilisen jälkeen 19 uutta koronavirustartuntaa.

1.9. klo 7.44 Imatralla lisää altistumisia ja karanteeneja kouluissa

Imatran Vuoksenniskan ja Mansikkalan koulukeskuksissa on todettu uusia korona-altistumisia. Yhteensä 125 ihmistä on määrätty karanteeniin.

Yhteensä Imatran kouluissa ja päiväkodeissa on altistumisen vuoksi karanteenissa 265 ihmistä.

1.9. klo 9.48 Lappeenrannan Sammonlahden koulun Lavolan yksikössä korona-altistuminen – 20 ihmistä karanteeniin

Eksote on asettanut karanteeniin noin 20 Sammonlahden koulun Lavolan toimintayksikön kouluyhteisöön kuuluvaa ihmistä. Muilta osin koulun arki jatkuu normaalisti.

31.8. klo 11.18 Kymmenen uutta koronatartuntaa

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksote on raportoinut eilisen jälkeen 10 uutta koronavirustartuntaa.

31.8. klo 7.14 Koronaepidemia vie runsaasti hoitajien työaikaa ja ruuhkauttaa päivystystä

Eksotessa noin kolmasosa hoitajien tehtävistä liittyy koronaepidemiaan. Lääkärien työajasta koronaepidemia lohkaisee noin kymmenen prosenttia.

30.8. klo 12.53 Noin 160 lappeenrantalaisten koulujen oppilasta ja työntekijää määrätty karanteeniin

Korona-altistumisia on Kimpisen yläkoulussa sekä Voisalmen koulun ja Kesämäen koulun alakouluissa. Rehtorit ovat olleet yhteydessä oppilaisiin ja heidän huoltajiinsa Wilman kautta.

30.8. klo 11.20 Etelä-Karjalassa viikonlopun aikana varmistunut 40 uutta koronatartuntaa

Etelä-Karjalassa on viikonlopun aikana varmistunut 40 uutta koronatartuntaa. Tartunnoista suurin osa eli 28 kappaletta varmistui sunnuntaina.

30.8. klo 7.47 Imatralan Mansikkalan yläkoulussa uusi altistus ja lisää karanteeneja

Imatran Mansikkalan yläkoulussa noin 30 ihmistä joutuu karanteeniin koronavirusaltistuksen takia. Altistumisen aiheuttava koronatartunta paljastui eilen sunnuntaina.

27.8. klo 16.55 Yhteensä 75 ihmistä altistunut koronalle Imatran Mansikkalan ja Vuoksenniskan kouluissa

Vuoksenniskan koulussa on altistunut yhteensä vajaa 40 yläkoulun oppilasta ja henkilökuntaan kuuluvaa. Mansikkalan koulukeskuksessa altistuneita on tällä viikolla yhteensä noin 35 henkilöä.

27.8. klo 11.25 Kuusi uutta koronavirustartuntaa

Etelä-Karjalassa on tänään varmistunut kuusi uutta koronavirustartuntaa. Sairaalahoidossa on kuusi koronapotilasta.

27.8. klo 7.26 Skinnarilan kampuksella rokotetaan opiskelijoita ja henkilökuntaa

Eksote järjestää syyskuun alussa kaksi rokotuspäivää Lappeenrannassa Skinnarilan kampuksella.

Rokotteita tarjotaan kaikille LUT-yliopiston ja LAB-ammattikorkeakoulun opiskelijoille ja työntekijöille kotipaikkakunnasta ja kansallisuudesta riippumatta.

26.8. klo 15.01 Koronatartunta Imatrankosken päiväkodissa

Alustavan tiedon mukaan yhteensä vajaa 30 lasta ja aikuista kahdesta eri ryhmästä joutuu altistumisen vuoksi karanteeniin. Altistuminen on tapahtunut maanantain ja tiistain aikana.

26.8. Yksi uusi koronavirustartunta

Etelä-Karjalassa on todettu yksi uusi koronavirustartunta.

Eilen eli keskiviikkona Etelä-Karjalassa otettiin 273 kappaletta vähemmän koronavirustestejä kuin toissapäivänä, jolloin testien määrä oli 630.

26.8. klo Koululaisten koronavirusrokotukset alkoivat Etelä-Karjalassa Taipalsaarelta

Ensimmäiset koulujen koronavirusrokotukset on aloittanut Etelä-Karjalassa Taipalsaaren kunta. Suurin osa kouluista rokottaa oppilaita ensi viikosta eli viikosta 35 alkaen.

25.8. klo 12.13 Nelisenkymmentä Kimpisen yläkoululaista karanteeniin

Lappeenrannan Kimpisen yhtenäiskoulun yläkoulussa on ilmennyt korona-altistuksia. Karanteeniin asetetaan kaikkiaan noin 40 oppilasta. Myös alakoulussa on todettu koronatartunta. Yksi luokka on asetettu karanteeniin.

25.8. klo 10.45 Kymmenen uutta koronatartuntaa

Etelä-Karjalassa on varmistunut 10 uutta koronavirustartuntaa. Etelä-Karjala on edelleen koronaepidemian leviämisvaiheessa.

25.8. klo 07.00 Eksote rokottaa iltaan saakka kauppakeskus Iso-Kristiinassa

Etelä-Karjalassa jatkuvat tänään niin sanotut walk in -koronavirusrokotukset. Kauppakeskus Iso-Kristiinassa rokotuksia annetaan tänään kaikille 12 vuotta täyttäneille kello 20 saakka.

24.8. klo 16.40 12–15-vuotiaiden koronarokotukset Etelä-Karjalan kouluissa alkavat ensi viikolla

Kouluissa annettavat koronarokotukset ajoittuvat viikoille 35 ja 36. Koululaiset ja heidän huoltajansa saavat toimintaohjeet Wilman kautta.

24.8. klo 11.35 Kymmenen uutta koronatartuntaa

Etelä-Karjalassa on varmistunut kymmenen uutta koronavirustartuntaa. Etelä-Karjala on edelleen koronaepidemian leviämisvaiheessa.

23.8. klo 11.46 Lappeenrannan Kimpisen yläkoulussa ja Myllymäen koulussa korona-altistus

Kimpisen yläkoulussa karanteeniin asetetaan noin 40 yläkoulun oppilasta. Myllymäen koulussa karanteeniin on asetettu yksi luokka. Muilta osin koulujen arki jatkuu normaalisti.

23.8. klo 10.44 Viikonloppuna 41 uutta koronavirustartuntaa

Etelä-Karjalassa on viikonlopun aikana varmistunut 41 koronavirustartuntaa.

Perjantain ja sunnuntain välisenä aikana koronatesteissä kävi ennätysmäärä eli 2148 ihmistä. Heistä 926 testattiin perjantaina.

23.8. klo 7.52 Nuorten rokotekattavuus on vielä liian matala Etelä-Karjalassa

Eksote muistuttaa, että nuorten rokotuksilla vähennetään koulunkäyntiin, harrastustoimintaan ja muihin kohtaamisiin kohdistuvien rajoitusten tarvetta.

Ilman ajanvarausta saatavia rokotusaikoja on runsaasti tarjolla yli 12-vuotiaille nuorille Lappeenrannan Iso-Kristiinassa. R

20.8. klo 10.30 Kymmenen uutta koronavirustartuntaa

Etelä-Karjalassa on varmistunut 10 uutta koronavirustartuntaa.

20.8. klo klo 6.06: Tiukat ravintolarajoitukset voimaan sunnuntaina

Etelä-Karjalassa otetaan sunnuntaina käyttöön koronaepidemian leviämisvaiheen ravintolarajoitukset.

Valtioneuvosto on muuttanut asetusta, jolla rajoitetaan ravitsemisliikkeiden toimintaa koronaepidemian vuoksi sunnuntaista 22. elokuuta alkaen.

Anniskelu on sallittu kello 7–22, ja ravitsemisliikkeet saavat olla avoinna kello 5–23.

Jos anniskelu on ravintolan päätoimiala, asiakaspaikoista saa olla käytössä vain puolet. Muissa ravintoloissa asiakaspaikoista saa ollla käytössä 75 prosenttia.

19.8. klo 15.28 Seitsemän uutta tartuntaa

Etelä-Karjalassa on todettu seitsemän uutta koronavirustartuntaa. Sairaalahoidossa on alle viisi koronapotilasta.

18.8. klo 12.29 Etelä-Karjalassa 16 uutta koronatartuntaa

Etelä-Karjalassa on varmistunut 16 uutta koronavirustartuntaa. Sairaalahoidossa on alle viisi koronapotilasta.

Etelä-Karjala on koronaepidemian leviämisvaiheessa, mikä on epidemian vakavin vaihe.

17.8. klo 14.49 Etelä-Karjala on siirtynyt koronaviruksen leviämisvaiheeseen

Etelä-Karjala on tänään siirtynyt koronaviruksen leviämisvaiheeseen. Asiasta päätti iltapäivällä kokoontunut Etelä-Karjalan COVID-19 tilannekuvaryhmä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL:n kolmiportaisella asteikolla leviämisvaihe on koronaepidemia vakavin vaihe.

17.8. klo 13.33 Etelä-Karjalassa 14 uutta koronatartuntaa

Etelä-Karjalassa on todettu 14 uutta koronavirustartuntaa. Sairaalahoidossa on enintään viisi koronapotilasta, kun eilen potilasmäärä oli kuusi.

16.8. klo 13.27 Korona-altistumisia kolmessa koulussa Lappeenrannassa

Lappeenrannan Kimpisen yläkoulussa ja lukiossa sekä Sammonlahden yläkoulussa on tullut ilmi koronatartuntoja viikonlopun aikana. Tartunnoille on altistunut kaksi yläkoululuokkaa henkilökuntineen sekä noin 140 Kimpisen lukiolaista.

16.8. klo 11.10 Viikonlopun aikana 43 uutta koronatartuntaa

Etelä-Karjalassa on viikonlopun aikana varmistunut 43 uutta koronavirustartuntaa. Tartunnoista yhdeksän varmistui perjantaina, 24 lauantaina ja kymmenen sunnuntaina. Kuusi koronatartunnan saanutta on sairaalahoidossa.

13.8. klo 10.43 Neljätoista uutta koronatartuntaa

Etelä-Karjalassa on varmistunut 14 uutta koronavirustartuntaa. Eksoten koronanäytteenotoissa otettiin torstaina yhteensä 800 näytettä.

12.8. klo 12.08 Kolme uutta koronatartuntta

Etelä-Karjalassa on varmistunut kolme uutta koronatartuntaa. Koronaepidemia on Etelä-Karjalassa kiihtymisvaiheessa. Etelä-Karjalan tilannekuvaryhmä suosittelee lähikontaktien välttämistä sekä sisällä että ulkona.

11.8. klo 11.45 Kolmetoista uutta koronatartuntaa

Etelä-Karjalassa on varmistunut 13 uutta koronatartuntaa. Etelä-Karjala on edelleen koronaepidemian kiihtymisvaiheessa.

11.8. klo 11.40 Etelä-Karjalan tilannekuvaryhmä kehottaa ihmisiä välttämään lähikontakteja

Tiistaina kokoontunut Etelä-Karjalan COVID-19 tilannekuvaryhmä suosittelee lähikontaktien välttämistä sekä sisällä että ulkona.

Lähikontaktilla tarkoitetaan fyysistä kontaktia eli konkreettista kosketusta sekä sisätiloissa tapahtuvaa yli 15 minuuttia kestävää oleskelua alle kahden metrin päässä toisesta henkilöstä.

10.8. klo 10.32 Yhdeksän uutta koronatartuntaa

Etelä-Karjalassa on varmistunut yhdeksän uutta koronavirustartuntaa. Koronatesteissä käyminen on viime viikon aikana selvästi vilkastunut. Testituloksen saaminen kestää noin kaksi vuorokautta.

10.8. klo 7.14 Nuorten rokotukset alkavat

12–15-vuotiaiden nuorten koronavirusrokotukset alkavat Etelä-Karjalassa tänään tiistaina.

Lappeenrannan Ison-Kristiinan rokotuspisteelle ajanvarauksen oli maanantaihin mennessä tehnyt noin 200 nuorta. Heistä puolet saa ensimmäisen rokoteannoksensa heti tiistaina, ja varauskirja on tiistain osalta täynnä.

Imatran Tori-Galleriassa nuorten rokotukset alkavat torstaina. Rokotuspisteelle on varattu noin 40 aikaa.

9.8. klo 12.15 Viikonlopun aikana varmistui 37 uutta koronavirustartuntaa

Etelä-Karjalassa on perjantain ja sunnuntain välisenä aikana varmistunut 37 uutta koronavirustartuntaa. Tartunnoista 9 varmistui perjantaina, 17 lauantaina ja 11 sunnuntaina.

6.8. klo 13.35 Seitsemän uutta koronatartuntaa

Etelä-Karjalassa on Eksoten tilastojen mukaan varmistunut seitsemän uutta koronatartuntaa. Sairaalahoidossa on alle viisi koronapotilasta.

5.8. klo 12.05 Kuusi uutta koronatartuntaa

Etelä-Karjalassa on Eksoten tilastojen mukaan varmistunut kuusi uutta koronatartuntaa.

4.8. klo 11.40 Kahdeksan uutta tartuntaa

Etelä-Karjalassa on Eksoten tilastojen mukaan varmistunut kahdeksan uutta koronatartuntaa.

3.8. klo 18.50 Etelä-Karjala siirtyi koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen

– Pyrimme välttämään toistaiseksi voimakkaampien rajoitusten voimaan tuloa, joten toivomme väestöltä nyt vastuullista käytöstä, toteaa tilannekuvaryhmän varapuheenjohtaja, Etelä-Karjalan keskussairaalan johtajaylilääkäri Marjo Numminen.

Kiihtymisvaiheen aikana voimassa ovat sosiaali- ja terveysministeriön etätyö- ja kasvomaskisuositukset sekä suositukset riskiryhmien suojaamiseksi.

3.8. klo 17.00 Eksote rokottaa ilman ajanvarausta – uutta toimintatapaa kokeillaan Lappeenrannassa ja Imatralla

Eksoten alueella myös 2-koronarokotukseen voi mennä ennakkoon varattua aikaa aikaisemmin. Ilman ajanvarausta toteutettava rokotuspäivä on Lappeenrannassa 5.8. ja Imatralla 10.8.

3.8. klo 12.50 Uusia tartuntoja 9

Etelä-Karjalassa on Eksoten tilastojen mukaan todettu yhdeksän uutta koronatartuntaa.

Eksoten koronanäytteenotossa kävi maanantaina 590 ihmistä. Se on enemmän kuin muina yksittäisinä päivinä koko korona-aikana tähän mennessä.

2.8. klo 13.22 Viikonlopun aikana varmistunut 40 uutta tartuntaa

Etelä-Karjalassa on perjantain ja sunnuntain välisenä aikana varmistunut 40 uutta koronavirustartuntaa. Tartunnoista viisi varmistui perjantaina, 16 lauantaina ja 19 tartuntaa sunnuntaina.

Taipaleen seurakunnan rippileirin korona-altistus selittää suurimman osan tartunnoista. Eksoten mukaan rippileiriltä tartunnan saaneita on 25.

30.7. klo 9.58 Neljä uutta tartuntaa

Etelä-Karjalassa on todettu testeillä neljä uutta koronavirustartuntaa.

29.7. klo 12.02 Taipaleen seurakunnan rippileirillä todettu kymmenkunta koronavirustartuntaa

Taipaleen seurakunnan rippileirillä, joka pidettiin Savitaipaleella, on todettu koronavirustapauksia. Leirille osallistui pääasiassa Taipalsaarella asuvia nuoria.

Tartuntataudeista vastaava lääkäri Ville Verta Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksotesta kertoo, että tartuntoja on todettu tähän mennessä noin kymmenen. Kaikki testivastaukset eivät ole vielä valmistuneet, joten määrä voi muuttua.

29.7. klo 9.53 Neljä uutta tartuntaa

Eksote on raportoinut torstaina neljästä uudesta testeillä todetusta koronavirustartunnasta Etelä-Karjalassa.

28.7. klo 12:30 Uusia tartuntoja Etelä-Karjalassa 12 kappaletta

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksoten alueella on todettu 12 uutta koronavirustartuntaa.

27.7. klo 16.48 Eksote koronatodistuksia keskiviikosta alkaen

Eksotelta saa keskiviikosta 28. heinäkuuta alkaen koronatodistuksia, jotka helpottavat EU-alueella matkustamista. Todistus kertoo saaduista koronarokotuksista, jo sairastetusta taudista sekä koronatestituloksista.

Kyseessä on sama todistus, jonka voi hankkia myös sähköisesti Kelan Omakanta-palvelusta. Eksotelta todistuksen voi pyytää, jos Omakannan käyttäminen ei onnistu.

Todistus neuvotaan pyytämään Eksotelta hyvissä ajoin ennen matkaa, sillä sen saamiseen voi kulua useampi päivä varsinkin, jos todistus lähetetään asiakkaalle postitse.

Etelä-Karjalassa on todettu maanantaina yhteensä kolme uutta koronatartuntaa.

Nopeat muutokset epidemiatilanteessa ovat edelleen mahdollisia, joten Eksote kehottaa THL:n ja ulkoministeriön suositusten mukaisesti noudattamaan erityistä varovaisuutta, kun matkustetaan EU- ja Schengen-alueelle. Eksote suosittelee välttämään kaikkea matkustamista Venäjälle, Brasiliaan, Etelä-Afrikkaan, ja Intiaan näissä maissa levinneiden koronavirusmuunnosten takia.

27.7. klo 6.02 Kahdeksan uutta tartuntaa

Etelä-Karjalassa on todettu perjantaista sunnuntaihin yhteensä kahdeksan uutta koronavirustartuntaa.

Ensimmäisen korona-rokotuksen on saanut 71 prosenttia eteläkarjalaisista ja toisen korona-rokotuksen noin 37 prosenttia etelä-karjalaisista.

22.7. klo 9.54 Viisi uutta tartuntaa

Eksote on raportoinut eiliseen eli keskiviikkoon mennessä viisi uutta koronavirustartuntaa.

Etelä-Karjalan koronarokotuspisteissä on vapaita rokotusaikoja.

Eksote toivoo, että kaikki, jotka eivät vielä ole saaneet ensimmäistä koronarokotetta, varaisivat ajan koronarokotukseen. Rotuskattavuus tulisi saada korkeammalle esimerkiksi nuorten joukossa.

21.7. klo 10.08 Neljä uutta tartuntaa

Etelä-Karjalassa on testeillä todettu neljä uutta koronavirustartuntaa eiliseen eli tiistaihin mennessä.

21.7. klo 9.54 Rokotusväli pysyy ennallaan, koska kaikki rokotteet saadaan käytettyä

Eksoten ei ainakaan toistaiseksi tarvitse lyhentää ensimmäisen ja toisen koronavirusrokotteen väliä, sillä kaikki rokotteet saadaan jaettua ajallaan.

Valmius tiivistää rokotteiden aikaväliä on olemassa, jos sitä myöhemmin tarvitaan.

20.7. klo 9.59 Kolme uutta tartuntaa

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksoten alueella on testeillä todettu kolme uutta koronavirustartuntaa.

20.7. klo 6.58 Ilman ajanvarausta -koronarokotukset jatkuvat Lappeenrannassa

Eksote on tavoittanut ilman ajanvarausta jaettavissa rokotuksissa nuoria, joiden rokotuskattavuus on heikoin.

Rokotuksia ilman ajanvarausta jatketaan Lappeenrannassa kauppakeskus Isossa-Kristiinassa arkisin kello 9.30–14.30.

19.7. klo 9.47 Kahdeksan uutta tartuntaa perjantain jälkeen

Etelä-Karjalassa on todettu kahdeksan uutta koronavirustartuntaa perjantain jälkeen.

Etelä-Karjalassa ensimmäisen koronarokotteen on aivan pian saanut 70 prosenttia ihmisistä.

15.7. klo 16.28 Yksi uusi tartunta

Etelä-Karjalassa on todettu yksi uusi koronavirustartunta keskiviikon jälkeen.

14.7. klo 10.43 Kolme uutta tartuntaa

Etelä-Karjalassa on todettu kolme uutta koronavirustartuntaa eilisen eli tiistain jälkeen.

Etelä-Karjala on edelleen koronavirusepidemian perustasolla.

Koronaviruksen tartuntaketjut pyritään pysäyttämään mahdollisimman nopeasti, jotta virus ei pääse leviämään.

13.7. klo 16.07 Mahdollisia altistumisia kahdessa ravintolassa

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksote kehottaa lauantaina 10. heinäkuuta Lappeenrannassa ravintola Totemissa ja Las Palmas -ravintolassa olleita seuraamaan vointia ja hakeutumaan matalalla kynnyksellä koronavirustestiin.

Syynä on mahdollinen altistuminen koronavirukselle.

Totemissa on voinut altistua virukselle noin kello 21 - 23 ja Las Palmasissa kello 23 - 04.

13.7. klo 10.10 Neljä uutta koronavirustartuntaa

Eksoten alueella on todettu neljä uutta koronavirustartuntaa eiliseen eli maanantaihin verrattuna.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksote pyytää kaikkia perjantaina 9.7. kello 7.30–12.55 Pietarista Lappeenrantaan linja-autolla matkustaneita pysymään kotona, ottamaan yhteyttä oman alueensa terveydenhuoltoon ja hakeutumaan koronatestiin. Bussissa on olleella matkustajalla todettiin koronavirustartunta rajalla tehdyssä testissä.

12.7. klo 9.55 Viikonlopun aikana todettiin kahdeksan uutta koronavirustartuntaa

Etelä-Karjalassa on raportoitu perjantain jälkeen kahdeksan uutta koronavirustartuntaa.

Eksote muistuttaa, että vain alle kouluikäisten lasten vointia voi infektio-oireissa seurata kotona,

Kouluikäisten ja aikuisten on täytettävä Omaolo-arvio tai soitettava Eksoteen, joka arvioi koronatestin tarpeen.

9.7. klo 9.53 Yhdeksän uutta koronavirustartuntaa

Eksoten alueella on todettu testeillä yhdeksän uutta koronavirustartuntaa.

8.7. klo 9.45 Yksitoista uutta tartuntaa

Etelä-Karjalassa on todettu 11 uutta koronavirustartuntaa.

7.7. klo 16.58 Rokotuskattavuus on Etelä-Karjalassa 67 prosenttia – tavoitteena on 80 prosentin kattavuus

Eksote vetoaa eteläkarjalaisiin, että jokainen ottaisi molemmat koronavirusrokotteet. Venäjän rajan läheisyyden vuoksi Etelä-Karjalan asukkaille on tarpeen saada tavallistakin korkeampi laumasuoja.

Rokotuspisteillä on vapaita aikoja, joita voi varata verkossa ja puhelimitse.

7.7. klo 9.56 Kuusi uutta tartuntaa

Etelä-Karjalassa on todettu kuusi uutta koronavirustartuntaa.

6.7. klo 17.29 Etelä-Karjala pysyy perustasolla – tartuntatilanne heijastelee Venäjän tilannetta

Eksoten tilannekuvaryhmän mukaan Etelä-Karjalan asukkaiden koronarokotuskattavuus on saatava korkeaksi, jotta rajan takaa tulevat tartunnat eivät lisää tartuntamääriä maakunnassa.

Etelä-Karjalan koronavirusluvut heijastelevat pitkälti Venäjän tautitilannetta.

Loma-aika lisää liikennettä rajalla, joten Nuijamaan rajanylityspaikalle lisätään terveydenhuollon työntekijöitä.

6.7. klo 9.46 Kolme uutta tartuntaa

Etelä-Karjalassa on todettu kolme uutta koronavirustartuntaa. Eksoten koronaviruksen tilannekuvaryhmältä odotetaan tietoa, pysyykö Etelä-Karjala epidemian perusvaiheessa vai siirrytäänkö maakunnassa kiihtymisvaiheeseen.

5.7. klo 9.49 Neljätoista uutta tartuntaa

Etelä-Karjalassa on todettu 14 uutta koronavirustartuntaa.

3.7. klo 13.46 IPV:ssä koronavirustartunta – otteluja siirtyy myöhempään ajankohtaan

Imatran palloveikkojen superpesisjoukkueessa on todettu koronavirustartunta. Tartunnan vuoksi suurin osa joukkueesta on karanteenissa. Otteluja joudutaan kalenteroimaan uudelleen.

2.7. klo 9.13 Neljä uutta tartuntaa

Etelä-Karjalassa on todettu neljä uutta koronavirustartuntaa.

1.7. klo 17.45 THL: Vältä kaikkea Venäjälle matkustamista

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos kehottaa välttämään kaikkea Venäjälle matkustamista maan heikentyneen koronavirustilanteen ja virusmuunnosten takia.

Suositus matkojen välttämisestä on voimassa toistaiseksi.

Eksote on suositellut välttämään kaikkea tarpeetonta matkustamista sekä ulkomaille että Suomessa.

1.7. klo 9.42 Yksi uusi tartunta Etelä-Karjalassa

Etelä-Karjalassa on todettu yksi uusi koronavirustartunta eiliseen eli keskiviikkoon verrattuna.

1.7. klo 6.51 Puolet Etelä-Karjalan koronatartunnoista todetaan paikallisilla – lähes kaikilla tartunnoilla yhteys rajaliikenteeseen

Etelä-Karjalassa kahden viime viikon aikana varmistuneista koronavirustartunnoista puolet on todettu Etelä-Karjalassa oleskelevilla ihmisillä.

Koronavirustartuntoja on kahden viime viikon aikana todettu noin seitsemänkymmentä kappaletta.

30.6. klo 9.51 Neljä uutta tartuntaa

Etelä-Karjalassa on todettu neljä uutta koronavirustartuntaa. Eksoten mukaan Etelä-Karjala on edelleen epidemian perustasolla, mutta riskinä on siirtyminen kiihtymisvaiheeseen, jos tartuntojen määrä kasvaa.

30.6. klo 6.56 Koronavirusrokotukset 12–15-vuotiaille käynnistyvät koulujen alettua

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksote on valmis rokottamaan 12–15-vuotiaat nuoret. Rokotukset käynnistyvät elokuun loppupuolella ja rokotteen saa kouluterveydenhuollossa.

29.6. klo 17.45 Koronaepidemia lähentelee kiihtymisvaiheen rajaa Etelä-Karjalassa – tartuntalukuja nostavat rajan yli tulevat tartunnat

Maakunnan tilannekuvaryhmä arvioi viimeistään viikon kuluttua, joudutaanko rajoituksia kiristämään ja siirtymään epidemian vakavampaan eli kiihtymisvaiheen tilanteeseen.

29.6. klo 9.40 Viisi uutta tartuntaa

Etelä-Karjalassa on todettu viisi uutta koronavirustartuntaa.

Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos kehottaa kaikkia jalkapallokisaturistien kanssa tekemisissä olleita käymään koronavirustestissä.

28.6. klo 9.57 Uusia tartuntoja 24 Etelä-Karjalassa

Etelä-Karjalassa on todettu torstain jälkeen 24 uutta koronavirustartuntaa.

Kaikkia jalkapallon kisaturisteja, jotka ovat matkustaneet Pietarista Suomeen millä tahansa bussiyhtiöllä, kehotetaan hakeutumaan koronavirustestiin. Tartuntoja on todettu matkustajilla sen verran runsaasti, että missä tahansa linja-autossa tai minibussissa on voinut altistua matkan aikana.

Myös niiden henkilöiden, jotka ovat tai ovat olleet kontaktissa Pietarista Suomeen busseilla matkustaneiden matkailijoiden kanssa, tulee hakeutua koronavirustestiin matalalla kynnyksellä.

24.6. klo 14.17 Venäjältä saapuneiden EM-kisaturistien karanteeni petti heti – yksi meni baariin ja yleisötapahtumaan, sitten selvisi koronatartunta

Kaakkois-Suomen soteyhtymät ovat erittäin huolissaan Venäjän huonontuneen koronatilanteen vaikutuksista Suomessa. Kymenlaaksossa toimivalla Kymsotella on jo nyt tiedossa tapauksia, joissa kisamatkalta palannut henkilö ei ole noudattanut omaehtoista karanteenia. Vaalimaan ja Nuijamaan raja-asemilla otetuissa koronavirustesteissä on todettu viime päivinä noin 80 tartuntaa.

24.6. klo 9.41 Kahdeksan uutta tartuntaa

Eksote on raportoinut Etelä-Karjalassa kahdeksan uutta koronavirustartuntaa eiliseen eli keskiviikkoon verrattuna.

23.6 klo 10.01 Kaksi uutta tartuntaa

Etelä-Karjalassa on todettu kaksi uutta koronavirustartuntaa.

22.6. klo 9.50 Yhdeksän uutta tartuntaa

Etelä-Karjalassa on todettu yhdeksän uutta tartuntaa.

21.6. klo 9.50 Viisi uutta tartuntaa

Etelä-Karjalassa on todettu viisi uutta koronavirustartuntaa perjantain jälkeen.

18.6. klo 17.23 Eksote rokottaa nyt 12–15 -vuotiaat riskiryhmään 1 kuuluvat nuoret

Eksote on avannut koronarokotusten ajanvarausmahdollisuuden kaikille 12–15 -vuotiaille riskiryhmään 1 kuuluville nuorille. Ajan voi varata puhelimitse.

18.6. klo 9.43 Kolme uutta tartuntaa

Etelä-Karjalassa on todettu kolme uutta koronavirustartuntaa.

17.6. klo 11.22 Neljä uutta tartuntaa

Etelä-Karjalassa on todettu neljä uutta koronavirustartuntaa.

16.6. klo 9.43 Kolme uutta tartuntaa

Etelä-Karjalassa on todettu kolme uutta koronavirustartuntaa.

16.6. klo 7.57 Eksote patistaa nuoria koronavirusrokotuksiin

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksote toivoo alle 30-vuotiaiden aktivoituvan varaamaan itselleen rokotusajan. Nuorten rokotukset ovat käynnistyneet laimeahkosti.

Eksote toivoo, että ihmiset malttaisivat seurata jalkapallon EM-kisoja kotikatsomoissa, jotta koronavirustartunnat eivät pääse leviämään. Tilanne Etelä-Karjalassa on tällä hetkellä rauhallinen.

15.6. klo 9.55 Kaksi uutta tartuntaa

Etelä-Karjalassa on todettu kaksi uutta koronavirustartuntaa.

14.6. klo 10.07 Neljä uutta tartuntaa

Etelä-Karjalassa on todettu perjantain jälkeen neljä uutta koronavirustartuntaa.

Eksote jatkaa 16 vuotta täyttäneiden koronavirusrokotuksia. Ajanvaraus on avautunut viime viikolla.

11.6. Ei uusia koronatartuntoja

Etelä-Karjalassa eilen varmistuneiden koronatartuntojen lukumäärä on nolla. Etelä-Karjalassa ei siis ole todettu uusia koronatartuntoja.

10.6. klo 11.55 Yksi uusi koronavirustartunta

Etelä-Karjalassa on varmistunut yksi uusi koronavirustartunta.

10.6. klo 11.49 Eksote aloittaa 16-vuotiaiden koronarokotukset

Kaikki 16 vuotta täyttäneet voivat kesäkuun 10. päivästä alkaen varata ajan koronarokotukseen Etelä-Karjalassa.

9.6. klo 11.46 Kolme uutta koronavirustartuntaa

Etelä-Karjalassa on varmistunut kolme uutta koronavirustartuntaa.

9.6. klo 11.45 Valomerkki tulee Etelä-Karjalan ravintoloissa tuntia myöhemmin kuin tähän asti

Asiakkaiden ei myöskään tarvitse sisätiloissa istua paikoillaan, joten tähän asti voimassa ollut tanssi- ja karaokekielto poistuu.

7.6. klo 13.10 Yksi uusi tartunta viikonlopun aikana

Etelä-Karjalassa on todettu perjantain jälkeen yksi uusi koronavirustartunta. Korona-rokotuksen on saanut lähes 69 696 eteläkarjaista, mikä on 55 prosenttia maakunnan asukkaista.

4.6. klo 10.10 Kolme uutta tartuntaa

Eksoten alueella on todettu eiliseen eli torstaihin verrattuna kolme uutta koronavirustartuntaa.

3.6. klo 15.09 Ravintolarajoitukset kevenevät perjantaina

Ravintolarajoitukset kevenevät Etelä-Karjalassa perjantaista 4. kesäkuuta alkaen.

Alkoholia saa jatkossa anniskella puoleen yöhön asti, ja ravintolat saavat olla auki yhteen yöllä.

Ravintoloissa, joiden päätoimiala on alkoholin anniskelu, saa olla käytössä puolet asiakaspaikoista sisätiloissa. Ruokaravintoloissa rajoitus on 75 prosenttia paikoista. Asiakkaat ohjataan istumaan paikoilleen.

Ulkoterassilla asiakasmäärää ei rajoiteta, mutta terassillakin jokaiselle asiakkaalle pitää riittää istumapaikka ja etäisyyksistä täytyy huolehtia.

3.6. klo 12.32 Kolmekymppisille rokotuksia

Koronarokotukseen voivat nyt varata ajan kaikki yli 30-vuotiaat Etelä-Karjalassa.

3.6. klo 10.09 Kolme uutta tartuntaa

Etelä-Karjalassa on todettu kolme uutta koronavirustartuntaa.

Vaikka kokoontumisrajoitukset purettiin eilen keskiviikkona, tapahtumissa täytyy edelleen olla mahdollisuus käsien pesemiseen tai desinfiointiin. Asiakaspaikat on myös järjestettävä mahdollisuuksien mukaan väljästi.

Tapahtumajärjestäjät voivat itse harkita, millaisella yleisömäärällä tapahtuma voidaan järjestää turvallisesti.

2.6. klo 17.10 Urheilukatsomoon pääsee taas Etelä-Karjalassa – Pepo: "Tämä tuli juuri sopivasti, kun kotiottelukausi alkaa"

Superpesisjoukkue Pesä Ysit aikoo ottaa katsomoon enintään 500 ihmistä. Imatran Pallo-Veikot hioo vielä suunnitelmiaan.

Pepon edustusjoukkue pelaa Kimpisen stadionilla, jossa on useita sisääntuloportteja ja jonka istumapaikoille mahtuu enimmillään 4500 katsojaa.

2.6. klo 11.19 Kaksi uutta tartuntaa

Etelä-Karjalassa on todettu kaksi uutta koronavirustartuntaa.

Kokoontumisrajoitukset ovat poistuneet Etelä-Karjalassa. Ravintolat odottavat vielä päätöksiä aukioloajoista, joista päättää valtioneuvosto.

1.6. klo 12.33 Ei uusia koronatartuntoja

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin alueella ei ole eilisen eli maanantain jälkeen todettu yhtään uutta koronavirustartuntaa.

31.5. klo 17.16 Etelä-Karjala palasi koronavirusepidemian perustasolle

Etelä-Karjala on palannut koronavirusedpidemian perustasolle.

Alueellinen tilannekuvaryhmä esittää aluehallintovirastolle kokoontumisrajoitusten purkamista.

Samalla on tärkeää jatkaa kasvomaskin käyttöä ja muistaa turvavälit.

Tilannekuvaryhmä suosittelee, ettei Etelä-Karjalasta lähdetä kiihtymis- tai leviämisvaiheessa oleville alueille yksityistilaisuuksiin, eikä näiltä alueilta kutsuta ihmisiä Etelä-Karjalassa järjestettäviin juhliin.

31.5. klo 10.20 Neljä uutta tartuntaa

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin alueella on todettu perjantain jälkeen neljä uutta koronavirustartuntaa.

28.5. klo 10.20 Yksi uusi tartunta

Eksote on raportoinut eilisen eli torstain jälkeen yhdestä uudesta koronavirustartunnasta.

Viime perjantain jälkeen Etelä-Karjalassa on todettu kahdeksan koronavirustartuntaa.

27.5. klo 14.49 Yksi uusi koronatartunta

Etelä-Karjalassa on varmistunut yksi uusi koronatartunta.

27.5. klo 7.05 Etelä-Karjalan koronavirustartunnat tulevat nyt muualta kuin omasta maakunnasta

Koronavirustilanne Etelä-Karjalassa on parantunut, mutta epidemia on edelleen kiihtymisvaiheessa.

Suurin riski tilanteen heikkenemiselle ovat muissa maakunnissa järjestettävät juhlat, urheiluturnaukset sekä muut lähitapaamiset, jotka tulisi nyt Eksoten mukaan jättää välistä.

Etelä-Karjalassa odotetaan lisää tietoa hallituksen aikeista keventää yleisötilaisuuksien rajoituksia etenkin epidemian perustasolla ja kiihtymisvaiheessa olevilla alueilla. Ulkotiloissa isoja tapahtumia voitaisiin järjestää jatkossa eriyttämisjärjestelyin.

26.5. klo 17.15 Puolet eteläkarjalaisista saanut ainakin ensimmäisen koronarokotteen

Puolet eteläkarjalaisista on saanut ainakin ensimmäisen koronarokotteen, selviää Eksoten koronarokotus-sivulta. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tilastoista puolestaan selviää, että suurin rokotuskattavuus on Savitaipaleella. Liki 65 prosenttia kuntalaisista on rokotettu.

26.5. klo 11.40 Kaksi uutta tartuntaa Etelä-Karjalassa

Etelä-Karjalassa on todettu kaksi uutta koronavirustartuntaa.

25.5. klo 9.54 Yksi uusi tartunta Etelä-Karjalassa

Etelä-Karjalassa on todettu yksi uusi koronavirustartunta.

Eksote aloittaa 40-vuotiaiden koronarokotukset. 40 vuotta täyttäneille tarkoitetut ajanvaraussivut ovat käytössä tänään iltapäivällä.

25.5. klo 7:30 Terveystarkastukset jatkuvat Vaalimaan ja Nuijamaan rajanylityspaikkojen henkilöliikenteessä

Maahantulijoiden pakolliset terveystarkastukset jatkuvat Etelä-Suomen rajanylityspaikoilla kesäkuun ajan.

Pakolliset terveystarkastukset eivät koske raskaan liikenteen henkilöstöä. Niitä ei myöskään tehdä henkilöille, joilla on todistus enintään kolme vuorokautta aiemmin tehdystä negatiivisesta koronavirustestistä tai jotka onvat todistetusti sairastaneet koronavirustaudin viimeksi kuluneen puolen vuoden aikana.

24.5. klo 10.40 Kolme uutta koronatartuntaa perjantain jälkeen

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksote on ilmoittanut kolmesta uudesta koronavirustartunnasta. Eksote raportoi edellisen kerran tartunnoista perjantaina, jolloin tartuntoja oli yksi.

1.5. klo 12.37 Etelä-Karjalassa yksi uusi tartunta

Etelä-Karjalassa on torstain jälkeen varmistunut yksi uusi koronatartunta.

20.5. klo 11.25 Ei uusia tartuntoja

Etelä-Karjalassa ei eilisen eli keskiviikon jälkeen ole varmistunut yhtään uutta koronatartuntaa.

19.5. klo 10.03 Neljä uutta tartuntaa

Etelä-Karjalassa on todettu neljä uutta koronavirustartuntaa eilisen eli tiistain jälkeen.

Eksote muistuttaa, että koronavirustestiin on syytä mennä, jos flunssaoireita ilmenee.

18.5. klo 16.01 Tapahtumarajoitukset lievenevät

Yleisötilaisuuksia koskevat kokoontumisrajoitukset lievenevät keskiviikosta 19. toukokuuta alkaen Etelä-Karjalassa.

Aluehallintoviraston mukaan sisätiloissa voi järjestää enintään 20 ihmisen ja ulkotiloissa enintään 50 ihmisen kokoontumisia.

Kesäkuun alusta alkaen myös sisätiloissa voi järjestää enintään viiden-kymmenen hengen tilaisuuksia.

18.5. klo 15.11 Etelä-Karjala siirtyy takaisin koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen

Tartuntojen määrä on pudonnut Etelä-Karjalassa sen verran, että maakunnassa pystyttiin palaamaan kiihtymisvaiheeseen. Yksityistilaisuuksia koskeva henkilösuositus lievenee niin, että yksityistilaisuuksissa voi olla 20 ihmistä.

18.5. klo 9.49 Ei uusia tartuntoja maanantain jälkeen

Eksoten alueella ei ole todettu testeillä yhtään uutta koronavirustartuntaa maantantain jälkeen.

17.5. klo 9.51 Seitsemän uutta tartuntaa perjantain jälkeen

Etelä-karjalassa on todettu perjantain jälkeen seitsemän uutta koronavirustartuntaa.

14.5. klo 16.38 Imatranajoa ei järjestetä tänä kesänä koronavirustilanteen takia – festareiden kohtalo avoin

Imatranajo tiedotti tänään perjantaina, että tapahtuma siirtyy koronavirusepidemiasta johtuvien yleisörajoitusten ja maahantulorajoitusten takia ensi vuoteen.

Ajojen yhteyteen suunnitellun uuden Power festivaalin kohtalo on sen sijaan vielä auki. lFestarilavalla on tarkoitus nähdä ensi heinäkuussa Suomen eturivin artisteja, kuten Reino Nordin ja Pete Parkkonen.

Festivaalin kohtalo ratkeaa ensi viikolla.

14.5. klo 15.19 Imatran vastaanottokeskuksen koronatilanne rauhoittumassa – uusia tartuntoja ei ole todettu muutamaan päivään

Imatran vastaanottokeskuksen koronavirustilanne on rahoittumassa. Vastaanottokeskuksessa ei ole todettu uusia koronavirustartuntoja viime viikon joukkoseulonnan jälkeen.

Vastaanottokeskuksen tartunnat alkoivat huhtikuun lopulla. Vastaanottekeskuksella tehtiin kaksi joukkoseulontaa. Sadan asukkaan joukosta koronavirukseen on sairastunut yhteensä 47 asukasta.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksoten tartuntataudeista vastaavan lääkärin Ville Vertan mukaan asukkaiden karanteenit ja eristykset päättyvät näillä näkymin viimeistään sunnuntaina 16. toukokuuta.

14.5. klo 11.58 Keskiviikon jälkeen ei uusia tartuntoja

Etelä-Karjalassa ei ole todettu keskiviikon jälkeen uusia koronavirustartuntoja.

12.5. klo 14.07 Neljä uutta koronavirustartuntaa

Etelä-Karjalassa on Eksoten keskiviikkona päivitetyn tilaston mukaan todettu neljä uutta tartuntaa.

12.5. klo 10.07 45 vuotta täyttäneiden koronarokotukset alkavat Etelä-Karjalassa

45 vuotta täyttäneiden eteläkarjalaisten koronarokotukset alkavat tänään keskiviikkona. Koronarokotukseen voivat varata ajan myös 16 vuotta täyttäneet, riskiryhmiin kuuluvat henkilöt.

12.5. klo 6.54 Koronaviruksen leviämisvaihe jatkuu Etelä-Karjalassa

Koronaviruksen tilannekuvaryhmän puheenjohtaja Tuula Karhula toivoo, että ensi viikolla voitaisiin tehdä päätös 20 hengen kokoontumisrajasta.

Epidemian vaihetta muutetaan kuitenkin vasta, kun tilanne on ollut vakaa vähintään viikon ajan.

10.5. klo 12.40 Krokotiilirock siirtyy kesäteatterissa vuodella

Lappeenrannan kesäteatterissa nähdään Krokotiilirock-näytelmä vasta kesällä 2022. Näytelmä siirtyy vuodella koronavirustilanteen ja tapahtumarajoitusten epävarmuuden vuoksi. Krokotiilirock piti alun perin esittää jo kesäkaudella 2020.

Imatran teatterissa ei ole vielä tehty päätöksiä Pokka pitää -kesäteatteriesityksen suhteen, mutta kesäkauden toteuttamisesta tai peruutuksista aiotaan päättää viimeistään ensi viikon alussa.

10.5. klo 10.16 Uusia tartuntoja perjantain jälkeen 12

Eksoten alueella on todettu 12 uutta koronavirustartuntaa perjantain jälkeen.

10.5. klo 6.48 Eksote pyysi poliisia jatkamaan Imatran vastaanottokeskuksen valvontaa

Kaakkois-Suomen poliisi valvoo eristykseen ja karanteeniin määrättyjä ihmisiä 16. toukokuuta saakka.

Vastaanottokeskuksen asukkaille on toimitettu tietoa siitä, mitä karanteeni ja eristys tarkoittavat ja miten koronaan sairastuneen tulee toimia.

8.5. klo 12.04 Imatran vastaanottokeskuksessa uusia tartuntoja, tilanne silti helpottamassa

Imatran vastaanottokeskuksen asukkaille tehdyssä joukkoseulonnassa todettiin kahdeksan uutta positiivista koronavirustartuntaa. Yhteensä koronavirukseen on sairastunut 46 asukasta.

— Uusista tartunnoista useampi on perheen sisäinen tai huonekavereiden kesken. Hyvin odotettuja siis, sanoo Etelä-Karjalan sosiaali ja terveyspiiri Eksoten tartuntataudeista vastaavan lääkäri Ville Verta.

7.5. klo 11.36 Kaksi uutta koronavirustartuntaa – 41 prosenttia eteläkarjalaisista rokotettu kertaalleen

Etelä-Karjalassa on varmistunut kaksi uutta koronatartuntaa. Ensimmäisen koronavirusrokotteen on saanut 41 prosenttia ihmisistä.

Eniten rokotteita on annettu Savitaipaleella, jossa yli 56 prosenttia ihmisistä on saanut rokotteen. Tehosterokotteen eli toisen rokoteannoksen on saanut Etelä-Karjalassa lähes 500 ihmistä.

6.5. klo 10.43 Kaksi uutta koronavirustartuntaa maakunnassa – Imatralla poliisi valvoo vastaanottokeskuksen karanteenia

Eksoten alueella on todettu eilisen eli keskiviikon jälkeen kaksi uutta koronavirustartuntaa.

Poliisi on alkanut valvoa koronakaranteenia Imatran vastaanottokeskuksella. Ensimmäinen partio aloitti valvonnan keskiviikkona iltapäivällä.

Poliisi valvoo koronatartunnan vuoksi karanteeniin ja eristykseen määrättyjä henkilöitä sunnuntaihin 9. toukokuuta saakka, jolloin karanteeni päättyy.

38 vastaanottokeskuksen asukkaalla on todettu koronavirustartunta. Vastaanottokeskuksen tiloissa asuu sata asukasta.

Tartunnan saaneet on määrätty eristyksiin ja loput asukkaat karanteeniin.

5.5. klo 10.57 Kahdeksan uutta tartuntaa

Etelä-Karjalassa on todettu kahdeksan uutta koronavirustartuntaa.

Etelä-Karjala on edelleen koronaviruksen leviämisvaiheessa ja voimassa on kuuden hengen kokoontumisrajoitus.

5.5. klo 6.38 Eksote laajentaa jälleen rokotettavia ryhmiä: kaikki yli 50-vuotiaat saavat varata rokotusajan

Eksote on avannut koronarokotusten ajanvarausmahdollisuuden sekä kaikille yli 50-vuotiaille sekä kaikille yli 16-vuotiaille riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluville.

Lasten ja nuorten harrastusrajoituksia kevennetään vähitellen. Eksote kehottaa kuitenkin kaikkia vastuullisuuteen, sillä koronaviruksen leviämisen riski on edelleen olemassa.

4.5. klo 10.59 Viisi uutta tartuntaa

Etelä-Karjalassa on todettu viisi uutta koronavirustartuntaa.

3.5. klo 9.59 Kolme uutta koronavirustartuntaa vapun jälkeen

Etelä-Karjalassa on todettu perjantain eli vappuaaton jälkeen kolme uutta koronavirustartuntaa.

30.4. klo 12.35 Etelä-Karjalassa 20 uutta koronavirustartuntaa – lähes kaikki Imatran vastaanottokeskuksen asukkailla

Imatran vastaanottokeskuksessa keskiviikkona tehdyn joukkoseulonnan testitulosten perusteella vastaanottokeskuksessa on yhteensä 36 koronaan sairastunutta asukasta.

29.4. klo 13.48 Korona levinnyt Imatran vastaanottokeskuksessa: 34 tartuntaa todettu

Imatran vastaanottokeskuksessa on todettu tällä viikolla yhteensä 34 koronavirustartuntaa. Aiemmin tartuntoja tuli tietoon seitsemän, ja tartuntamäärä nousi joukkoseulonnan tulosten varmistuttua. Käytännössä tartunnan on saanut kolmannes vastaanottokeskuksen asukkaista.

29.4. klo 10.40 Seitsemän uutta koronavirustartuntaa

Etelä-Karjalassa on todettu testeillä seitsemän uutta koronavirustartuntaa.

Etelä-Karjala on edelleen koronaviruksen leviämisvaiheessa. Eksote kehottaa pitämään kiinni ohjeista ja säännöistä, jotta tilanne ei heikkene.

28.4. klo 9.45 Kahdeksan uutta koronavirustartuntaa

Eksote suosittelee, että Etelä-Karjalassa ei järjestetä yli kuuden hengen yksityistilaisuuksia tai perhejuhlia, eikä tällaisiin myöskään osallistuta.

Eksote toivoo koronapuhelimeen soittajilta kärsivällisyyttä. Koronapuhelimessa on ajoittain ruuhkaa ja suuri yhtäaikaisten käyttäjien määrä saattaa aiheuttaa ajoittaista hitautta sähköisessä asioinnissa.

28.4. klo 6.55 Virusmuunnosten riski pitää Etelä-Karjalan koronaviruksen kiihtymisvaiheessa

Toukokuussa jatkuvat Etelä-Karjalassa esimerkiksi korkeintaan kuuden hengen kookoontumisrajoitus ja yleisötapahtumien järjestämiskielto. Harrastustoiminnassa on yhä vältettävä kontakteja.

Museot voidaan avata rajoitetulla asiakasmäärällä toukokuun alussa. Kirjastot ovat auki rajoituksin.

Rajoituksista ja suosituksista on maltettava pitää kiinni, kehottaa Eksote.

27.4. klo 12.00 Kolme uutta koronatartuntaa

26.4. klo 10.25 Yhdeksän uutta tartuntaa perjantain jälkeen

Eksote on raportoinut yhdeksästä uudesta testeillä varmistetusta koronavirustartunnasta perjantain jälkeen.

Kaikkiaan Eksoten alueella on epidemian alusta alkaen todettu 1 102 koronavirustartuntaa.

26.4. klo 7.03 Imatralla Kosken koulukeskuksesta joutui noin 30 ihmistä koronaviruskaranteeniin

Imatralla Kosken koulukeskuksessa on todettu yksi koronavirustartunta.

Noin 30 ihmistä on asetettu karanteeniin.

Toukokuun viidenteen päivään saakka karanteenissa olevat oppilaat opiskelevat etänä. Muiden Kosken koulun oppilaiden koulutyö jatkuu normaalisti.

23.4. klo 13.02 Etelä-Karjalassa on todettu kaksi uutta koronatartuntaa

22.4. klo 19.52 Myös Etelä-Karjalassa on peruttu Astra Zeneca -rokotusaikoja sen jälkeen, kun THL antoi luvan valita rokotteen valmistaja

Etelä-Karjalan sairaanhoitopiirissä ainakin 75 ihmistä on perunut viikonlopulle sovitun rokotusajan Astra Zenecalla.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ilmoitti keskiviikkoiltana mahdollisuudesta valita rokotteen valmistaja.

Rokotuksista vastaava hoitaja Sari Kuitto kannustaa jo ajan varanneita ottamaan rokotteen ja luottamaan, että Astra Zeneca on hyvä, turvallinen ja tehokas rokote.

Etelä-Karjalan asukkaista on Eksoten mukaan rokotettu noin 36 prosenttia.

22.4. klo 17.39 Eksote korjasi määritelmää rokotettavista vaalivirkailijoista – rokotus vain koti- ja laitosäänestyksiä hoitaville vaalivirkailijoille

Rokotusmahdollisuus ei koske kaikkia koti- ja laitosäänestysten vaalitoimitsijoita, kuten Eksoten tilannekuvaryhmän tiedotteessa virheellisesti kerrottiin, vaan koti- ja laitosäänestyksiä hoitavia vaalitoimikuntien jäseniä.

22.4. klo 16.07 Lappeenrannan Skinnarilan koulussa korona-altistus

Yksi luokka ja muita kouluyhteisön jäseniä on asetettu karanteeniin toukokuun 4. päivään asti. Muilta osin Skinnarilan koulun arki jatkuu toistaiseksi normaalisti.

22.4. klo 10.21 Kolme uutta tartuntaa Etelä-Karjalassa

Uusia koronavirustartuntoja on todettu Etelä-Karjalassa kolme.

Etelä-Karjalan väestöstä kolmannes on saanut koronarokotuksen.

Tällä hetkellä rokotusaikoja saavat varata yli 60-vuotiaat, 16–64-vuotiaat riskiryhmään 1 kuuluvat sekä 18–64-vuotiaat riskiryhmään 2 kuuluvat.

Alkuviikosta Eksote ennakoi, että tällä viikolla voitaisiin aloittaa kaikkien yli 50-vuotiaiden rokotukset.

21.4. klo 13.07 Kahdeksan uutta koronatartuntaa Etelä-Karjalassa

Etelä-Karjalassa on todettu kahdeksan uutta koronavirustartuntaa. Etelä-Karjala on edelleen koronavirusepidemian leviämisvaiheessa.

21.4. klo 7.16 Kuntavaalivirkailijat saavat nyt varata ajan koronavirusrokotukseen

Koronavirusrokotukset ulotetaan nyt kuntavaalivirkailijoihin. He saavat varata Eksoten asiointipalvelussa itselleen iän mukaan kohdennetun rokotteen eli joko Astra Zenecan ta Pfizer&BioNTech- tai Moderna -rokotteen.

Eksoten tilannekuvaryhmä on valmis vapauttamaan lasten ja nuorten harrastustoimintaa, jos koronaviruksen ilmaantuvuus jatkaa laskuaan Etelä-Karjalassa.

20.4. klo 9.42 Kaksi uutta koronavirustartuntaa

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksote on raportoinut eilisen eli maanantain jälkeen kaksi uutta koronavirustartuntaa.

Koronarokotusajan voivat varata nyt kaikki riskiryhmiin kuuluvat sekä kaikki yli 60-vuotiaat.

Eksote rokottaa kaikilla Etelä-Karjalan paikkakunnilla. Esimerkiksi Isossa-Kristiinassa Lappeenrannassa vapaita aikoja on erityisesti viikonloppuisin.

Ajanvarausnumero on ajoittain ruuhkainen. Rokotuksen varaajien toivotaan käyttävän sähköistä asiointia, jossa vapaat rokotusajat näkyvät reaaliaikaisesti.

19.4. klo 10.04 Eksoten alueella 14 uutta koronavirustartuntaa

Etelä-Karjalassa on todettu perjantain jälkeen 14 uutta koronavirustartuntaa.

19.4. klo 8.29 Eksote kiihdyttää rokotustahtiaan – rokoteaikoja vapautetaan uusille ikäryhmille

Eksote laventaa koronavirusrokotteen kohderyhmiä.

Nyt riskiryhmään 2 kuuluvat yli 16-vuotiaat voivat uutena ryhmänä varata ajan rokotukseen sähköisen ajanvarauksen kautta. Huomenna ajan voivat varata kaikki yli 60-vuotiaat ja myöhemmin tällä viikolla myös yli 50-vuotiaat.

16.4. klo 12.40 Neljä uutta koronavirustartuntaa varmistunut

Etelä-Karjalassa on varmistunut neljä uutta koronavirustartuntaa. Eksoten mukaan 75–79-vuotiaat on rokotettu sataprosenttisesti.

15.4. klo 12.00 Yhdeksän uutta koronavirustartuntaa Etelä-Karjalassa

Etelä-Karjalassa on varmistunut yhdeksän uutta koronavirustartuntaa. Koronarokotteen on Etelä-Karjalassa saanut yli 33 000 henkilöä eli 26 prosenttia eteläkarjalaisista.

14.4. klo 10.12 Neljä uutta koronavirustartuntaa

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksoten alueella on todettu neljä uutta koronavirustartuntaa.

Tartuntamäärien vähenemisestä huolimatta Etelä-Karjala on edelleen epidemian vakammissa vaiheessa eli leviämisvaiheessa.

Esimerkiksi huhtikuun loppuun asti on voimassa enintään kuuden henkilön kokoontumisrajoitus sisä- ja ulkotiloissa.

14.4. klo 6.44 Eksote avasi sähköistä rokoteajanvarausta uusille ryhmille –koronavirusrokotteita saatiin lisää

Koronavirusrokotteiden sähköinen ajanvaraus toimii nyt uusille ryhmille eli kaikille yli 65-vuotiaille, kaikille 16–64-vuotiaille riskiryhmään 1 kuuluville, sekä kaikille 50–64-vuotiaille riskiryhmään 2 kuuluville. Eksote on saanut lisää koronavirusrokotteita.

13.4. klo 18.04 Koronatartunnat laskussa Etelä-Karjalassa – lasten ja nuorten harrastustoimintaa aletaan vapauttaa asteittain

Koronatartuntamäärät ovat kääntyneet laskuun Etelä-Karjalassa. Alueellisen tilannekuvaryhmän mukaan suotuisan kehityksen syynä on se, että maakunnassa on noudatettu huolellisesti suosituksia ja rajoituksia. Tilanteen jatkuessa lasten ja nuorten harrastustoimintaa aletaan vapauttaa asteittain 19. huhtikuuta alkaen.

13.4. klo 10.36 Kuusi uutta koronavirustartuntaa

Etelä-Karjalassa on raportoitu kuusi uutta koronavirustartuntaa maanantain jälkeen.

12.4. klo 11.56 Etelä-Karjalassa 20 uutta koronavirustartuntaa

Etelä-Karjalassa on perjantain, lauantain ja sunnuntain aikana varmistunut yhteensä 20 uutta koronavirustartuntaa. Sairaalahoidossa on neljä koronapotilasta.

12.4. klo 10.43 Eksoten sähköinen rokoteajanvaraus ruuhkautui

Eksote avasi maanantaiaamuna koronavirusrokotteiden sähköisen ajanvarauksen. Palvelussa on ruuhkaa, mutta sen avulla on saatu varattua jo satoja rokotusaikoja.

Eksote avaa pian sähköisen ajanvarauksen myös 65-69-vuotiaille perusterveille eteläkarjalaisille.

10.4. klo 13.34: Lappeenrannassa ja Imatralla uusia tartuntoja

Etelä-Karjalassa todettu lauantaina 7 uutta koronaviruksen aiheuttamaa tartuntaa. Heistä 6 on Lappeenrannasta ja 1 Imatralta.

9.4. klo 17.19 Eksote aloittaa 60–69-vuotiaiden riskiryhmäläisten koronarokotukset ensi viikolla

60–69-vuotiaat riskiryhmiin kuuluvat eteläkarjalaiset voivat 12.4. lähtien varata ajan rokotuksiin. Koronarokotusajan voi varata sähköisesti Eksoten asiointipalvelun kautta.

Rokotusaikoja voi varata Lappeenrannassa IsoKristiinaan ja Imatralla ToriGalleriaan.

9.4. klo 13.46 Lappeenrannan vanhojentanssit siirtyvät syksyyn

Lappeenrannan lukiot ovat päättäneet siirtää vanhojentanssit toukokuulta syksyyn. Imatran yhteislukion opiskelijat puolestaan äänestävät parhaillaan, haluavatko he tanssia elokuussa vai perua tanssit.

9.4. klo 10.16 Neljä uutta koronavirustartuntaa

Etelä-Karjalassa on todettu neljä uutta koronavirustartuntaa eiliseen eli torstaihin verrattuna.

Etelä-Karjalassa koronavirusrokotteen on saanut tähän mennessä 22,5 prosenttia ihmisistä. Luku on maakunnista kolmanneksi suurin.

8.4. klo 13.00 Drive in -koronanäytteenotto palvelee jälleen Armilan terveysasemalla Lappeenrannassa

Eksote on avannut Armilan drive in -koronanäytteenoton talvitauon jälkeen. Drive in -näytteenotto sijaitsee parkkipaikalla Armilan terveysaseman takana Lappeenrannassa.

8.4. klo 12.45 Lappeenrannan paikallisbusseihin tulee maskipakko

Yli 12-vuotiaita joukkoliikenteen matkustajia koskeva maskipakko on voimassa 12.4. lähtien toistaiseksi.

8.4. klo 12.05 Etelä-Karjalassa 17 uutta koronatartuntaa

Etelä-Karjalassa on varmistunut 17 uutta koronavirustartuntaa. Sairaalahoidossa on 7 koronapotilasta.

8.4. klo 9.43 Etelä-Saimaa: Koronavirus lähti leviämään imatralaisessa hoivakodissa

Imatralaisessa yksityisessä hoivakodissa levinnyt koronavirus on tarttunut myös rokotettuihin hoivakodin asukkaisiin. Oireet ovat olleet tavanomaista lievempiä. Henkilökunnnasta kolmannes on rokotettu.

8.4. klo 7.02 Alakoululaisten maskisuositus jatkuu Lappeenrannassa

Lappeenrannan kaupungin johtoryhmä suosittelee, että alakoululaiset käyttävät maskeja. Maskisuositus on tehty tässä vaiheessa huhtikuun loppuun asti.

Alakoululaisille toimitetaan myös pienikokoisia maskeja, jotta niiden käyttö onistuu myös nuorimmilta oppilailta.

7.4. klo 11.47 Etelä-Karjalassa 13 uutta koronatartuntaa

Tartuntoja on koronaepidemian alusta lähtien varmistunut nyt tuhat kappaletta.

7.4. klo 7.01 Yläkoulut ja toinen aste palaavat lähiopetukseen

Alueellinen tilannekuvaryhmä totesi, että Etelä-Karjalassa tämänhetkinen koronavirustilanne sallii lähiopetukseen palaamisen.

Nykylainsäädäntö mahdollistaa etäopetuksen vain niin kauan, kuin se on alueellisen koronatilanteen vuoksi välttämätöntä.

6.4. klo 12.16 Etelä-Karjalassa 51 uutta koronatartuntaa

Eksoten julkistama huhtikuun 1. ja 5. päivän väliseltä ajalta. Sairaalahoidossa on kahdeksan koronapotilasta.

6.4. klo 6.39 Lappeenrannan Kimpisen koulussa koronavirusaltistus

Lappeenrannan Kimpisen koulussa on todettu koronavirustartunta, jonka vuoksi on aloitettu karanteeni.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksote raportoi pääsiäisen aikana todettujen koronavirustartuntojen määrän tiistana aamupäivällä. Pääsiäisen ajan tartunnat näkyvät testeissä vasta myöhemmin, sillä koronaviruksen itämisaika on jopa kaksi viikkoa.

1.4. klo 16.38 Pakolliset terveystarkastukset alkoivat Nuijamaalla, jonne ei aiemmin haluttu pakkoa

Matkustajien terveystarkastukset ovat tästä päivästä alkaen pakollisia myös Nuijamaan rajanylityspaikalla. Nuijamaa oli Etelä-Suomen rajanylityspaikoista ainut, jossa pakkoa ei otettu käyttöön jo aiemmin Eksoten toiveen vuoksi.

Nyt terveystarkastukseen voidaan pyytää virka-apua esimerkiksi poliisilta, jos matkustaja kieltäytyy testistä. Käytännössä testistä kieltäytyminen on ollut harvinaista jo ennen pakon käyttöönottoa.

1.4. klo 12.38 Eksote kohdentaisi koronavirusrokotteita vain niillä viikoilla, kun rokotteita tulee Suomeen suuria määriä

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksote kannattaa nykyisen rokotusjärjestyksen säilyttämistä. Järjestystä voisi muuttaa tarvittaessa niillä viikoilla, kun Suomeen saadaan suuria määriä rokotteita.

1.4. klo 10.02 Yksitoista uutta koronatartuntaa Etelä-Karjalassa

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksoten alueella on todettu 11 uutta koronavirustartuntaa.

Etelä-Karjalassa on rokotettu lähes 20 prosenttia ihmisistä eli kolmanneksi eniten Suomen maakunnista.

Lue täältä vanhemmat koronauutiset Etelä-Karjalasta.