Salo odottaa hallituksen linjausta koulujen sulkemisessa

Uimahalli menee kiinni, kirjastot pysyvät auki.

Salo
Konstmuseet Veturitalli i Salo
Salon taidemuseo Veturitalli pysyy auki toistaiseksi. Arkistokuva.Yle/ Nora Engström

Salon kaupunki odottaa maanantaina iltapäivällä kokoontuvan Suomen hallituksen linjauksia koulujen kiinnilaitossa. Koulujen etäopetussuunnitelmat on kaupungin mukaan otettavissa käyttöön nopealla aikataululla.

Aamulla kokoontunut kaupungin laajennettu johtoryhmä päätti sen sijaan muista toimenpiteistä.

Salon kaupungin tiedotteen mukaan uimahalli, kaupungin sisäliikuntatilat ja kaupungin hallinnoimat saunat ovat suljettuina yleisöltä tiistaista lähtien kolmen viikon ajan.

Samoin keskeytetään liikuntapalvelujen lasten, nuorten ja työikäisten toiminta. Nuorisotilat sulkevat ovensa.

Lakisääteisistä palveluista erillisratkaisu

Kansalaisopiston lasten ja nuorten kurssit ja musiikkiopiston opetus sekä muu toiminta keskeytetään. Kansalaisopiston osalta lakisääteisen maahanmuuttajien opetuksen ja työttömille tarkoitettujen kurssien osalta on tehty erilliset ratkaisut.

Myös muista työllistymistä edistävistä toimenpiteistä esimerkiksi työpajat ja starttivalmennus tehdään erillisratkaisut niin, että niistä aiheutuu mahdollisimman vähän haittaa työttömän toimeentulon kannalta.

Koulujen työelämään tutustumisjaksot (TET) ja luokkaretket perutaan kevään osalta. Huhtikuun lopulla tarkastellaan vielä mahdollisuutta toteuttaa 6. ja 9. -luokkalaisten luokkaretket.

Tällä pyritään varmistamaa se, että mahdollisesti yhteisesti kerätyt varat retkeä varten saadaan käytettyä yhdessä.

Salon kirjastot ja museot päätettiin pitää edelleen auki, samoin kaupungintalo ja Halikon virastotalo.

Päätöksentekoon muutoksia

Kaupungin päätöksentekoon liittyen valmistellaan sähköisen etäkokouksen käyttöönottoa kaupunginhallituksen osalta.

Käyttöönotto vaatii kaupunginhallituksen päätöksen. Päätös on mahdollista tehdä maanantaina kaupunginhallituksen kokouksessa.

Lautakuntien kokouksia tullaan todennäköisesti siirtämään. Huhtikuussa järjestettävän kaupunginvaltuuston kokouksen osalta ei vielä tehty päätöksiä.