Iso osa peruskoululaisista lähti tänään opiskelemaan Kymenlaaksossa – alakoululaisia jäi kotiin yläkoululaisia enemmän

Kymenlaaksossa kotiin jääneille opiskelijoille tiedot tunneilla tehdyistä tehtävistä menevät verkkopalvelu Wilman kautta.

koronavirus
Mansikkamäen koulu
Kouvolan Mansikkamäen koululla kotiin jäi maanantaina kolmannes oppilaista.

Kymenlaaksossa Kotkan ja Kouvolan peruskouluissa valtaosa oppilaista tuli maanantaina kouluun. Viesti kouluilta on ollut, että arki pyörii maanantaina koulutyön osalta tavalliseen tapaan.

Oppilaitoksilta kerrotaan, että kotiin oppilaat ovat jääneet muun muassa, jos olo on tunnettu kipeäksi tai perheessä on henkilö, joka on vastikää käynyt ulkomaan matkalla. Lisäksi kouluun ei olla lähdetty, jos oppilas tai oppilaan perheenjäsen on kuulunut koronaviruksen riskiryhmään.

Kouvolan Mansikkamäen koulun rehtori Pekka Lipiäinen kertoo, että oppilaita on kehotettu jäämää kotiin, jos on ollut sairastumisen merkkejä.

550 oppilaan Mansikkamäen koulussa kotiin jäi opiskelemaan noin kolmannes. Varsinaista koordinoitua etäopetusta maanantaina oppilaille ei ole järjestetty.

Rehtori Pekka Lipiäinen kertoo, että tänään koululla oppilaille on tarkenneltu koronavirukselta suojautumisen perusohjeistuksia. Koululaisille on muun muassa korostettu käsien pesun tärkeyttä.

– Tänään olemme myös muokanneet kouluruokailuaikatauluja siten, että syömässä on vähemmän oppilaita yhtaikaa, Lipiäinen kertoo.

Mansikkamäen koululla ei ole vielä ratkaisua koetilanteiden järjestämiseen, jos oppilaiden etäily jatkuu pidempään.

Wilma on toiminut hyvin

Kotkassa 700 oppilaan Kotkansaaren koulun rehtori Anu Tiilikainen kertoo, että maanantaiaamuna koulussa oli vain yksittäisiä poisjääntejä.

– Alakoululaisia on jäänyt kotiin yläkoululaisia enemmän. Yleisin poissaolon syy on ollut se, että koululainen kuuluu riskiryhmään tai joku hänen perheenjäsenensä kuuluu, Tiilikainen sanoo.

Kotkan Aittakorven koululta rehtori Pekka Posti kertoo, että 240 oppilaan koululla koronavirusuhka ei ole juurikaan lisännyt poissaoloja.

– Poissaolot ovat tällä hetkellä tavallisen flunssakauden luokkaa. Myös kaikki koulun opettajat ovat töissä, Posti kertoo.

Kymenlaaksossa kotiin jääneille opiskelijoille tiedot tunneilla tehdyistä tehtävistä ja annetut kotiläksyt menevät verkkopalvelu Wilman kautta.

290 oppilaan Inkeroisten yhteiskoulun rehtori Jari Eronen kertoo, että valtakunnallinen Wilma-palvelu on toiminut maanantain aikana hyvin.

– Merkkejä kuormituksen aiheuttamasta hitaudesta ei ole.

Rehtorin mukaan oppilaat tavoitetaan tällä hetkell' Wilman kautta hyvin. Inkeroisen yhteiskoululla maanantaina kotiin jäi 24 koululaista.

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus