1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Kajaanin ohjeistus koululaisille on tehonnut – oppilaat jäävät kotiin sairastamaan eikä kouluun tulla puolikuntoisena

Myös opettajat ovat noudattaneet ohjeistusta ja tulleet työpaikalleen vain terveenä.

Kajaanin kaupungin ohjeiden mukaan lieväkin flunssa tai muu sairauden tunne ovat tämän kevään ajan luvallinen syy poissaololle. Kuvituskuva. Kuva: Jyrki Lyytikkä / Yle

Koululaiset ovat noudattaneet Kajaanin kaupungin kehotusta tulla kouluun vain terveenä. Perusopetuksen tulosalueen johtaja Päivi Rissanen kertoo, että viikko sitten annetun oheistuksen jälkeen oppilaat ovat jääneet kotiin sairastamaan eikä kouluun ole tultu puolikuntoisena.

– Tarkoituksena on ollut suojata riskiryhmiä, jos koronavirus yrittää lähestyä koulua jostakin kulmasta. Ohjeet ovat tehonneet eikä niistä ole tullut mitään purnaamista, Rissanen sanoo.

Kajaanissa oli liikkeellä tehokkaasti leviäviä tauteja, kuten oksennustautia ja kausi-influenssaa, jo ennen hiihtolomia. Tämä näkyi luokissa poissaoloina.

– Nyt alkaa olla parempi miehitys. Yhdessä koulussa poissaoloprosentti oli lähes 40 vielä viime viikolla, mutta nyt suurin piirtein kaikki alkavat olla paikalla, Rissanen kertoo.

Rissanen muistuttaa maalaisjärjen käytöstä. Tippuvaa nenää ei vahdita, vaan tärkeää on se, onko oppilas oikeasti sairaan oloinen vai ei.

– Olemme vedonneet myös henkilöstöön samalla tavalla, ja myös opettajat ovat jääneet kotiin sairastamaan. Heidänkään ei kuulu olla mitään työn sankareita, Rissanen sanoo.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!