Valtaosa ruoka-avusta on keskeytynyt Turun seudulla – Operaatio Ruokakassi: "Mietimme, miten voisimme tavoittaa ikävimmässä asemassa olevat"

Operaatio Ruokakassilla on jäljellä enää noin kolme ruokajakelua viikossa.

ruoka-apu
Jari Niemelä seisoo Operaatio Ruokakassin varastossa
Operaatio Ruokakassin toiminnanjohtaja Jari Niemelä kertoo, että järjestö jakoi aiemmin 4500 ruokakassia viikossa. Nyt niitä päästään jakamaan arviolta alle tuhat. Paula Collin / Yle

Koronavirus on keskeyttänyt valtaosan ruoka-avusta Turun seudulla.

Syynä on kirkkohallituksen ohjeistus, jonka mukaan luterilaisten seurakuntien kokoontumiset jumalanpalveluksia lukuunottamatta ovat toistaiseksi tauolla.

Hyväntekeväisyysjärjestö Operaatio Ruokakassi on normaalisti järjestänyt yli kymmenen ruokajakelua viikossa, mutta tällä viikolla jäljellä on enää kolme.

Ruokaa saa tällä viikolla vielä tiistaina Piikkiön adventtiseurakunnalta, keskiviikkona Turusta Elämän sanalta ja torstaina Varissuolta Uusipesula-seurakunnalta.

– Tällä on monen elämään todella iso vaikutus. Apua tarvitsevat ovat varmasti hädissään, sanoo Operaatio Ruokakassin toiminnanjohtaja Jari Niemelä.

Voisiko kaupunki auttaa?

Jari Niemelä kertoo, että Operaatio Ruokakassi pohtii parhaillaan keinoja, joilla ruoka-apua voitaisiin edelleen antaa sitä eniten tarvitseville.

– Mietimme, miten voisimme tavoittaa ikävimmässä asemassa olevat. Olisi hienoa, jos kaupungin kotipalvelu tai sosiaalipalvelu voisi jotenkin auttaa, Niemelä sanoo.

Ruokaa Operaatio Ruokakassin varastoissa riittäisi, mutta jakajista on pulaa.

– Jos kauppojen viestiä olen tulkinnut oikein, niin ei ruoka ole mihinkään loppumassa. Voi olla, että olemme jossain vaiheessa hukassa sen kanssa, että ruokaa on, mutta ei jakajia. Toisaalta tulevasta on vaikea sanoa yhtään mitään.

Lue myös:

Lue tästä Varsinais-Suomen koronapäivitykset 15.3. asti

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus