Hengitystieinfektiopotilaat keskitetään Ylä-Savossa Iisalmen terveyskeskukseen

Potilaat, joilla on muita oireita, otetaan vastaan eri tiloissa.

Ylä-Savon seutukunta
Ihmisiä istuu Iisalmen terveyskeskuksen päivystyksessä
Ylä-Savon soten alueen kaikkien hengitystieinfektiopotilaiden vastaanotto keskitetään Iisalmen terveyskeskuksen akuuttivastaanotto Enskaan. Sakari Partanen/Yle

Ylä-Savossa kaikkien hengitystieinfektiopotilaiden vastaanotto keskitetään Iisalmen terveyskeskuksen akuuttivastaanotolle, tiedottaa Ylä-Savon sotekuntayhtymä.

Hengitystieoireista kärsivän potilaan on tultava vastaanotolle terveyskeskuksen Riistakadun puoleisesta ovesta. Kaikki vastaanotolle tulevat käyttävät hengityssuojainta, jonka saa aulasta.

Akuuttivastaanoton potilaat, joilla on muita oireita, vastaanotetaan eri tiloissa. He tulevat vastaanotolle terveyskeskuksen pääoven kautta Meijerikadulta.

Ylä-Savon sote kertoo myös, että tartuntojen ehkäisemiseksi keskeytetään päivä-, työ- ja ryhmätoiminnot tämän viikon aikana. Keskeytykset koskevat muun muassa ikäihmisiä, kuntoutusta, kehitysvammaisia ja mielenterveyskuntoutujia.

Lisäksi hallintokeskus, talous- ja palkkatoimisto sekä laskutustiimit Iisalmessa, Kiuruvedellä ja Sonkajärvellä on suljettu asiakkailta ja vierailijoilta toistaiseksi. Asiakaspalvelu toimii puhelimitse ja sähköpostilla. Toimipisteissä on lisäksi postilaatikot, joihin voi toimittaa asiakirjoja.

Ylä-Savon sote ohjeistaa lisäksi, milloin hoitoon kannattaa hakeutua. Jos oireet ovat lievät eikä kuulu riskiryhmään, sairastetaan kotona, kunnes oireet ovat loppuneet. Lieviä oireita ovat nuha, yskä, kurkkukipu, lihassärky tai kuume.

– Soita tai ota Chat-yhteys terveyskeskukseen, jos sinulle tulee vakavia oireita, kuten hengenahdistusta ja yleistilasi heikkenee, Ylä-Savon soten tiedotteessa neuvotaan.

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Uusimmat uutiset koronavirustilanteesta puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus