1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Presidentti Sauli Niinistö Ylellä: "Vaurioita tulee, mutta kyllä me selviämme"

Ylen haastattelussa maanantai-iltana olivat presidentti Sauli Niinistön lisäksi opetusministeri Li Andersson sekä perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru.

Sauli Niinistö

Hallituksen mukaan Suomi on poikkeustilanteessa koronavirustilanteen vuoksi.

Yle käsitteli tilannetta tänään maanantaina erikoislähetyksessään kello 20.00 alkaen. Lähetys jatkui kello 20.30 pääuutislähetyksellä, jossa vieraana oli presidentti Sauli Niinistö.

– Me olemme poikkeusoloissa. Kaiken tarkoituksena on suojata suomalaisia. Paitsi että ihmiset ovat huolissaan, on myös odotettu kovia ratkaisuja, jotta päästään tekemään kaikki mahdollinen, Niinistö kertoi Ylelle.

Presidentti perää suomalaisilta yhteisöllisyyttä.

– Elämämme muuttuu, kaikki me tarvitsemme toisiamme, ennemmin tai myöhemmin.

– Kyllä minä uskon, että me selviämme. Mutta vaurioita tulee. Toisaalta tulee varmasti myös sellaisia kokemuksia, jotka lähentävät meitä toisiimme, presidentti sanoi.

A-studiossa vieraana oli opetusministeri Li Andersson ja perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru.

Kiuru muistutti, että epidemia on odotettavissa myös Suomeen ja tärkeintä on, sosiaali- ja terveydenhuollossa kantokyky säilyy.

– Elämä tulee olemaan erilaista kuin ennen. Tavoite on vähentää ihmiskontakteja.

– Olemme epämukavuusalueella. Meidän on huolehdittava toisistamme ja erityisesti varmistettava, että yli 70-vuotiaat eivät sairastu, Kiuru sanoi.

– Lasten ja nuorten sosiaaliset ympäristöt ovat kouluissa ja harrastuksissa. Nyt on äärimmäisen tärkeää, että vältämme henkistä etäisyyttä, Anderson sanoi A-studiossa.

Halutessasi voit myös tilata Ylen uutiskirjeen, johon kerätään joka aamu kaikki tuorein ja oleellinen tieto koronatilanteesta. Kirjeen voi tilata osoitteesta yle.fi/kirjeet (siirryt toiseen palveluun). Myös yle.fi -sovelluksesta voi tilata päivittäisen uutiskoosteen.

Lue myös:

Uusimmat tiedot koronaviruksesta: EU-parlamentti ja jäsenmaat sopuun koronatodistuksesta, yliopistoissa yhä luennot etänä syksyllä