Vaasa: Opettajat töissä kouluilla lukujärjestyksen mukaan – varhaiskasvatukseen lapset vain, jos vanhempien työ on yhteiskunnallisen toiminnan kannalta kriittistä

Opettajat ohjaavat oppilaita etänä lukujärjestyksen mukaan. Varhaiskasvatusta tarjotaan yhteiskunnan kannalta kriittisissä tehtävissä toimivien lapsille.

Koulutus ja kasvatus
Esimerkiksi Vaasassa vuorohoitopäiväkoti on suljettuna jouluaattoillasta tapaninpäivän iltaan.
Vaasassa odotetaan, että esimerkiksi yhteiskunnan kannalta kriittisiä aloja määritellään tarkemmin viikon aikana.Anna Wikman / Yle

Vaasassa siirrytään kaikessa kaupungin opetuksessa etäopetukseen viimeistään keskiviikkona 18. maaliskuuta. Etäopetukseen siirtymistä on jo valmisteltu, joten siirtyminen on nopeasti toteutettavissa.

Vaasan kaupunginhallitus käsitteli hallituksen linjausta koronaepidemian hidastamistoimista maanantaina.

Varhaiskasvatus jatkuu normaalisti, jotta yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisillä aloilla olevat työntekijät pystyvät hoitamaan työnsä. Jos vanhemmat eivät työskentele yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisellä alalla, lapset on hoidettava kotona.

Vaasassa toivotaan, että kaikki, jotka pystyvät jo tiistaina pitämään lapsensa kotona, tekevät niin.

– Täytyy ymmärtää, että mitä enemmän pystytään rajoittamaan ihmisten kanssakäymistä, iästä huolimatta, sitä parempi, sanoo kaupunginjohtaja Tomas Häyry.

Häyry olettaa, että tämän viikon aikana saadaan ohjeistusta siihen, mitkä kaikki alat luetaan yhteiskunnan kannalta kriittisiksi.

Jos vanhemmat työskentelevät yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisellä alalla heidän lapsilleen järjestetään hoitoa varhaiskasvatuksessa sekä 1-3 -luokilla oleville lapsille lähiopetusta. Samoin erityisen tuen piirissä oleville oppilaille järjestetään opetusta.

Opettajat koululla

Etäopetuspäätös on voimassa nyt ainakin 13. huhtikuuta asti. Etäopetuksen ajan koulun henkilöstö työskentelee lukujärjestyksen mukaan.

– Opettajat ohjeistavat Wilman kautta oppilaita koulutehtävien tekemisessä lukujärjestyksessä olevan oppitunnin aikana. Tarvittaessa oppilas tai huoltaja voi kysyä opettajalta opetuksen etenemisestä. Toivomme, että kodeissa seurataan oppilaan itsenäisen opiskelun sujumista, kertoo sivistystoimen johtaja Christina Knookala.

Lue seuraavaksi: Opetushallitus: "Etäopetus tulee olemaan suuri ponnistus"

Opistot, museot ja kirjastot kiinni

Myös Vaasan lyseon lukio, Vasa gymnasium ja Vasa svenska aftonläroverket sekä Vamia siirtyvät etäopetuksen. Myös opistojen tarjoama yksilöopetus ja päiväkotien ja perusopetuksen yhteydessä tarjottava opetus keskeytetään.

Vaasan kaupungin opistojen (Vaasa opisto, Vasa Arbis, Kuula-opisto ja TaiKon) toiminta keskeytetään tai järjestetään mahdollisuuksien mukaan etäopetuksena 17.3. lähtien.

Hallituksen linjauksen mukaan myös Vaasan kaupungin kirjastot ja museot sulkevat ovensa 17.3. lähtien. Myös kirjastoauton kierrokset keskeytetään. Vaasan kaupunginteatteri ja kaupunginorkesteri ovat jo aikaisemmin ilmoittaneet keskeyttävänsä näytökset ja konsertit huhtikuun puoliväliin saakka.

Lue seuraavaksi: Hallitus päätti pitkästä listasta toimia koronaviruksen torjumiseksi – lue tästä kaikki hallituksen päätökset

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus