1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Koulun sulkeminen

Koulujen sulkemista valmistellaan parhaillaan Etelä-Savossa

Vanhemmilta kartoitetaan lähiopetuksen tarvetta.

Koulun sulkeminen
Nuori laskee matematiikan tehtäviä.
Tiina Jutila / Yle

Etelä-Savossa valmistellaan kouluja huomista sulkemista varten. Kunnissa kartoitetaan parhaillaan vanhemmilta sitä, kuinka moni 1.-3. -luokkalainen voi jäädä kotiopetukseen.

Niille oppilaille, jotka jatkavat lähiopetuksessa, pyritään järjestämään opetus omassa koulussa. Kouluissa suunnittellaan nyt sitä, kuinka tarvittava lähiopetus saadaan huomisesta lähtien järjestettyä alle 10 hengen ryhmissä.

Myös iltapäiväkerhojen, koulukuljetusten ja ruokailujen järjestämistä järjestellään uusiksi.

Koulujen sulkeminen merkitsee poikkeuksellisia työoloja niin opettajille kuin muulle koulun henkilökunnalle. Mikkelin kaupungin sivistysjohtaja Virpi Siekkinen sanoo, että kunnissa odotetaan parhaillaan Opetushallituksen tarkempia ohjeita (siirryt toiseen palveluun) (Opetushallituksen sivut) koulutyön järjestämisestä erikoistilanteessa.

Tämän viikon osalta opetus tulee tapahtumaan pääasiallisesti Wilma-viestien välityksellä.

Myös esimerkiksi koulunkäyntiavustajien ja ohjaajien roolia tullaan miettimään uudestaan nyt, kun koulut menevät kiinnni.

– Olemme alkaneet selvittämään niitä työntekijöitä, joiden tehtävät juuri tässä poikkeuksellisessa tilanteessa eivät ole kriittisiä. Heidän siirtämistään muihin tehtäviin, kuten varhaiskasvatukseen jossa meillä on henkilöstöpulaa, kartoitetaan, sanoo Mikkelin kaupungin sivistysjohtaja Virpi Siekkinen.

Lue seuraavaksi