Sosiaalisen median yritykset korona-ajasta: Tekoäly valvoo sisältöjä, virheitä voi sattua

koronavirus
Facebook på en smarttelefonskärm.
Sosiaalisessa mediassa saattaa olla aiempaa enemmän virheellisiä sisältöjen poistoja.Mostphotos

Sosiaalisen median jättiläiset YouTube, Facebook ja Twitter ovat varoittaneet, että enemmän videoita ja muita sisältöjä saattaa poistua erheellisesti palveluista lähiaikoina. Yritykset siirtävät työntekijöitään etätöihin koronaviruksen vuoksi ja automaattinen koneäly valvoo sisältöjä.

Google kertoi blogikirjoituksessaan, että koska ihmisten tuloa toimistoihin vältetään, YouTube ja muut alustat luottavat väliaikaisesti enemmän koneälyyn ja automaattisiin sisällönhallintatyökaluihin. Nämä eivät kuitenkaan ole yhtä tarkkoja kuin ihmiset, joten virheitä voi sattua.

Lisäksi sisältöjen poistoista aiheutuviin valituksiin pystytään vastaamaan normaalia hitaammin, Google lisäsi.

Myös Facebook sanoi, että yhtiö lähettää tällä viikolla koteihinsa kaikki sisältöjä valvovat työntekijät. Heille kuitenkin maksetaan palkka.

Facebookia arvosteltiin viime viikolla siitä, että se pyysi valvojia tulemaan yhä töihin. Yrityksellä ei ole tarvittavia turvallisia yhteyksiä, jotta työntekijät olisivat voineet tehdä työtä etänä.

Facebook sanoi, että päätöksellä nojautua automaattisiin välineisiin on seurauksensa: virheitä voi sattua enemmän. Ohjelmat oppivat erottamaan loukkaavat sisällöt analysoimalla digitaalisia jälkiä aiemmista poistoista. Ne eivät kuitenkaan osaa ajatella itsenäisesti.

Myös Twitter sanoi ottavansa käyttöön enemmän automaatiota. Twitter ei kuitenkaan estä käyttäjiä pelkästään automaattisen ilmoituksen johdosta virheiden mahdollisuuden vuoksi.

Google sanoi myös, että sen muissakin palveluissa, kuten mainoksissa tai sovellusten lataamisessa, saattaa esiintyä hitauksia.

Kaikki Piilaaksossa toimivat kolme yritystä ovat pyytäneet työntekijöitään työskentelemään etänä. San Franciscosta tuli maanantaina ensimmäinen Yhdysvaltain kaupunki, joka määräsi asukkaansa jäämään koteihin koronan vuoksi.

Lue myös:

San Francisco määräsi asukkaansa koronan vuoksi kotiin ensimmäisenä yhdysvaltalaiskaupunkina: ”Koira tulee saamaan paljon lenkitystä”

Lähteet: Reuters

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus