1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Naantali

Naantalin asuntomessutonttien hakijamäärä jäi odotettua pienemmäksi

Lounatuulen messualueen rakennustyöt ovat ajallaan.

Asuntomessut pidetään Naantalissa 15.7.–14.8. 2022. Arkistokuva. Kuva: Naantalin kaupunki

Vuoden alkupuolella käynnistynyt Naantalin asuntomessutonttien toinen hakukierros päättyi maanantaina.

Hakemuksia tuli määräaikaan mennessä viisi kappaletta, joista kolme kohdistui omakotitontteihin ja kaksi vapaa-ajan tontteihin, kertoo Naantalin kaupunki tiedotteessaan.

Ensimmäisessä hakemusvaiheessa ennen vuodenvaihdetta tontteja varattiin 14 kappaletta.

– Vaikka hakemuksia tuli hieman odotettua vähemmän, olemme erittäin ilahtuneita saapuneiden hakemusten korkeasta tasosta. Hakemukset ovat kiinnostavia ja ne ilmentävät erinomaisesti rakentamisen teemoja, Naantalin asuntomessujen projektipäällikkö Timo Tirri sanoo.

Suomen Asuntomessujen ja Naantalin kaupungin asiantuntijoista koostuva laaturyhmä kokoontuu huhtikuussa ja käsittelee tuolloin tarkemmin tonttihakemuksia.

Päätökset tonttien saajista tehdään huhtikuun aikana.

– Yhtiömuotoiseen rakentamiseen soveltuvat tontit ovat jatkuvassa haussa, ja tonteista on tällä hetkellä neuvottelut käynnissä useamman kiinnostuneen rakentajan kanssa, Tirri kertoo.

Vapaaksi jäävät tontit tulevat jatkuvaan hakuun kevään aikana. Tonttihausta tiedotetaan myöhemmin lisää muun muassa Naantalin kaupungin verkkosivuilla.

Työt Lounatuulessa edistyvät suunnitellusti

Asuntomessualue Lounatuulessa kunnallistekniikan rakentaminen edistyy aikataulussa, vaikka talven sääolosuhteet ovat olleet poikkeuksellisen haasteelliset.

Ruoppaustyö valmistunee myös aikataulussa ennen kesää, joten kokonaisuutena projekti etenee suunnitellusti. Rannan yleissuunnitelma hyväksyttiin maaliskuun alussa, ja rannan suunnittelu jatkuu nyt yleissuunnitelman pohjalta.

Talojen rakentaminen voi alkaa syyskuun lopussa.

Asuntomessut pidetään Naantalissa 15.7. – 14.8. 2022.