Savonlinnassa koronapotilaita voidaan tarvittaessa sijoittaa kaupungin tyhjiin vuokra-asuntoihin

Savonlinnan kaupungilla on töissä kymmeniä työntekijöitä, jotka voidaan tarvittaessa siirtää sairaanhoitopiirin avuksi.

Savonlinna
Savonlinnan kaupungintalo
Jarmo Nuotio / Yle

Savonlinnan kaupunki on kartoittanut Itä-Savon sairaanhoitopiiri Sosterille koronaviruspotilaiden mahdollisia lisäsijoituspaikkoja varten kaupungin tyhjistä vuokra-asunnoista.

Kaupunginjohtaja Janne Laineen karkean arvion mukaan asunnoissa on potilaspaikkoja sadalle potilaalle. Sairaanhoitopiiri vastaa tilojen varustamisesta kuten kalusteista ja lääkinnällisten laitteiden asentamisesta.

– Varaudumme siihen, että koronapandemian edetessä todennäköisesti vauhdilla myös Savonlinnassa, pystymme ajamaan terveydenhuollon kapasiteettia ylös.

Kaupunki on selvittänyt henkilöstöstään ne työntekijät, jotka voivat tarvittaessa työskennellä sairaanhoitopiirin apuna. Savonlinnan kaupungilla on kymmeniä terveydenhuoltoalan työntekijöitä kuten lähi- ja sairaanhoitajia.

Varautuminen alkoi kuukausi sitten

Savonlinnassa on Laineen mukaan aloitettu jo kuukausi sitten vesi- ja jätevesilaitosten toiminnan turvaaminen kouluttamalla laitoksille varahenkilöstöä ja kutsumalla eläkkeellä olevia työntekijöitä varahenkilöstöksi.

Kaupungin johtamisvastuussa olevia henkilöitä on siirretty etätyöskentelyyn jo ennakolta, jotta kaupungin valmiustilan johtamiskyky säilyy. Nyt kaupunki on siirtynyt etätyöskentelyyn ja sähköisiin palavereihin kaikessa, missä se on mahdollista.

Kaupunginjohtaja Laine pitää erittäin tärkeänä, että kaikki vähentävät sosiaalisia kontakteja mahdollisimman vähäisiksi.

– Sehän ei hyödytä mitään, jos ajamme koulut alas, mutta ihmiset on sosiaalisessa kontaktissa vaikka vapaa-ajan harrastusten puitteissa.

Kaupungin asiakaspalvelu hoidetaan sähköisesti aina, kun se on mahdollista.

Savonlinnan kaupunki on käynnistänyt yhdessä ELY-keskuksen kanssa yritysten neuvonta- ja tukijärjestelmän ylösajon.

Savonlinnan kaupunki laittaa käytäntöön kaikki maan hallituksen maanantaina päättämät toimet koronaviruksen leviämisen hidastamiseksi.

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus