Lapissakin kaupat alkavat ottaa käyttöön riskiryhmäläisten omia ostostunteja aamuisin

Riskiryhmäläisille varataan aamun ensimmäinen aukiolotunti.

koronavirus
Leipä.
Ensimmäiset Lapin kaupat ovat kertoneet varaavansa aamun ensimmäisen aukiolotunnin riskiryhmäläisille. Toni Pitkänen / Yle

Ainakin Torniossa ja Rovaniemellä ensimmäiset kaupat ovat ilmoittaneet ottavansa käyttöön vain koronaviruksen riskiryhmiin kuuluville tarkoitetut aukioloajat. Muualla maassa riskiryhmäläisille varattuja aukioloaikoja on kaupoissa otettu käyttöön jo aiemmin.

Sale Tornio kertoo, että keskiviikosta alkaen kaupan ensimmäinen aukiolotunti on rauhoitettu riskiryhmiin kuuluville. Myymälä vetoaa muihin asiakkaisiin, että nämä jättäisivät asioinnin myöhempään ajankohtaan.

– Näin riskiryhmiä odottaa myymälä, jonka pinnat on juuri puhdistettu ja asiakasmäärä on vähäinen, liike kirjoittaa Facebook-sivullaan.

Rovaniemellä K-Supermarket Rinteenkulma kertoo avaavansa kaupan tunniksi riskiryhmäläisille torstai- ja perjantaiaamuna seitsemältä.

Riskiryhmiin kuuluvat muun muassa ikääntyneet, sydän- ja verisuonitaudista kärsivät, diabetesta sairastavat, korkeasta verenpaineesta kärsivät, kroonisia keuhkosairauksia sairastavat sekä syöpäsairaat ja heidän perheensä.

Myymälöistä muistutetaan kaikkia asiakkaita huolehtimaan käsihygieniasta, suojaamaan suunsa yskiessä tai aivastaessa sekä pitämään riittävän etäisyyden toisiin asiakkaisiin ja henkilökuntaan.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus