Poliisin tehovalvontaviikon saldo: Lähes 1 000 sakkoa turvavyörikkomuksista – satoja sakkoja myös kännykän käytöstä ajon aikana

Suojatiesääntöjen laiminlyönneistä poliisi sakotti kaikkiaan 70 kuljettajaa.

poliisi
Poliisi
Poliisilla oli viime viikolla tehovalvonta liikenteessä.Ismo Pekkarinen / AOP

Poliisin viime viikolla järjestämässä valtakunnallisessa liikenteen tehovalvonnassa jäi kiinni runsaasti ilman turvavöitä matkanneita.

Poliisihallitus kertoo, että ilman turvavöitä matkustaneita tavattiin etupenkillä 926 ja takapenkillä 40. Turvalaiterikkeiden kokonaismäärästä 39 oli lasten turvalaiterikkeitä.

Poliisitarkastaja Heikki Kallio Poliisihallituksesta painottaa, että turvavöiden käyttö tärkeää.

– Turvavyön käyttö pelastaa ihmishenkiä kolaritilanteessa, eikä kukaan meistä voi olla varma, ettei siihen tilanteeseen joutuisi joko omasta syystä tai toisten virhearvioinneista johtuen, sanoo Kallio tiedotteessa.

Poliisi tapasi runsaasti myös kuljettajia, jotka käyttivät ajon aikana kännykkää ilman hands free -laitetta. Kännykkä korvalla ajaneita kuljettajia paljastui valvonnassa 879.

Kallio korostaa, että matkapuhelimen käyttö liikenteessä aiheuttaa usein vaaraa ja haittaa muulle liikenteelle.

– Jos puhelinta käytetään, niin vain hands free -laitteilla se on laillista, Kallio muistuttaa.

Suojatiesääntöjen laiminlyönneistä poliisi sakotti kaikkiaan 70 kuljettajaa. Heistä 13 ohitti suojatien eteen pysähtyneen tai näkyvyyden suojatielle peittävän ajoneuvon pysähtymättä. 37 ei antanut esteetöntä kulkua suojatielle astumassa olevalle ja 20 ei antanut suojatiellä jo olleille esteetöntä kulkua.

Poliisi teki tehovalvontaviikon aikana myös ulkomaalaisvalvontaa. Poliisi tarkasti maassa olon edellytykset kaikkiaan 559 ulkomaalaiselta. Poliisihallituksesta kerrotaan, että laittomasti maassa olijoita paljastui valvonnassa vain muutamia.