Itä-Suomen yliopisto suljetaan tänään – opiskelijaravintoloille ehkä take away -pisteet

Ovien sulkeutumisesta huolimatta Itä-Suomen yliopiston toiminta jatkuu.

Itä-Suomen yliopisto
Oppilaita Itä-Suomen yliopistolla
Itä-Suomen yliopisto sulkee tilansa tänään tiistaina iltapäivällä.Sami Takkinen / Yle

Itä-Suomen yliopisto sulkee kampuksensa ja siirtyy kokonaan etäopiskeluun ja -työskentelyyn. Yliopiston tilat suljetaan tänään tiistaina kello 16. Hallitus linjasi eilen, että oppilaitokset, yliopistot mukaan lukien, suljetaan keskiviikkona.

Yliopiston tiedotteen mukaan kaikki tarpeeton liikkuminen yliopiston kampuksilla on kiellettyä. Kulkutunnisteet toimivat yhä, mutta yliopistolle saa tulla vain, jos työtehtävät sitä välttämättä edellyttävät.

Yliopiston tilojen sulkeminen koskee myös kirjastoa sekä kampusravintoloita. Yliopisto tiedottaa erikseen opiskelijaravintoloiden mahdollisista take away -pisteistä. Kirjaston palvelut toimivat sähköisesti.

Yliopiston mukaan sen toiminta jatkuu ovien sulkemisesta huolimatta. Opetus ja ohjaus järjestetään mahdollisimman laajalti muilla tavoilla, kuten etäopiskelua, erilaisia digitaalisia oppimisympäristöjä ja -ratkaisuja sekä tarvittaessa itsenäistä opiskelua hyödyntäen.

Henkilöstö siirtyy tekemään etätyötä. Vain tutkimuksen, etäopetuksen ja tukitoimien kannalta kriittiset ja välttämättömät työtehtävät hoidetaan yliopiston tiloissa.

Opiskelijoiden terveydenhoitopalveluja tarjoavan YTHS:n toiminta Joensuun ja Kuopion kampusten toimitiloissa jatkuu. YTHS tiedottaa mahdollisista poikkeuksista erikseen.

Normaalikoulussa Joensuussa järjestetään esiopetus sekä perusopetuksen 1.–3. luokkien lähiopetus niiden vanhempien lapsille, jotka työskentelevät yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisillä aloilla.