1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Lukutoukille koittaa pääsiäispaasto – Kirjastot ovat kiinni huomisaamusta lähtien

Kirjastot ovat kiinni huomisaamusta lähtien pääsiäissunnuntaita seuraavan maanantaihin asti.

koronavirus
Näkymä Rovaniemen kirjaston sisätiloista.
Kirjastot ovat kiinni koko maassa huomisaamusta lähtien.Raimo Torikka / Yle

Valtioneuvoston linjauksen mukaan kirjastot pidetään suljettuna 13.4. asti, jos koronatilanne ei merkittävästi muutu siihen mennessä. Kirjastojen sulkemisella pyritään vähentämään koronaviruksen leviämistä

Kirjasto on yksi suosituimmista palveluista, joita kunnat järjestävät asukkailleen. Kirjastojen kiinni olo kirpaisee aivan erityisesti, kun yhteiskunnan monet muutkin toiminnot ovat hiljenemässä.

Valtioneuvoston linjaushan sulkee kirjastojen ja kirjastoautojen lisäksi valtion ja kuntien museot, teatterit, Kansallisoopperan, kulttuuritalot, Kansallisarkiston asiakas- ja tutkijasalipalvelut, harrastustilat ja -paikat, uimahallit ja muut urheilutilat, nuorisotilat, kerhotilat, järjestöjen kokoontumistilat, vanhusten päivätoiminnan, kuntouttava työtoiminnan ja työkeskukset.

Osa kunnista on sulkenut kirjastojaan jo aiemmin koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Kemissä ovet laitettiin säppiin jo viime perjantaina.

Myöskään lainakirjojen palautus ei kaikissa kunnissa onnistu kirjastojen ollessa kiinni. Esimerkiksi Rovaniemellä eräpäiviä jatketaan toukokuun neljänteen päivään asti. Kirjastojen sivuilta saa asiasta lisätietoja.

Lue seuraavaksi